Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

QUOTE(melana @ 2007 01 22, 17:53)
blink.gif nieko sau vardas  unsure.gif

o ką? Lokys tikrai buvo biggrin.gif o skandinavai tebeturi Bjornus, o mes tebeturim tetules Uršules cool.gif
Atsakyti
QUOTE(hindy @ 2007 01 11, 21:22)
Priklausomai kas kam senove dvelkia, va mano mociute sako, kad karolina laaabai senas vardas, o as to ne neitarciau g.gif beje, ji Adele, tai savo mergikei tokio vardelio tikrai neduociau biggrin.gif na, bet cia labai subjektyvu. Siaip dauguma senuju vardu daug geriau uz naujadarus mirksiukas.gif

Tas pats ir su Glorija smile.gif o dabar jis vien su serialais kažkodėl asocijuojasi verysad.gif Bet žinau, kad laaabai seniai duodavo tokį vardą, o tada regis net telivizorių dar nebuvo...
Papildyta:
QUOTE(astaxa @ 2007 01 20, 00:59)
mana mociute Eleonora, viena jos kaimyne Elvyra, kita Konstancija..!

Eleonora ir Elvyra super gražus vardai smile.gif O Konstancija... ko gero vienas iš gražiausių, kuriuos teko girdėt smile.gif 4u.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Tikrai užsispirčiau dėl tokio vardo ir jį duočiau lėlytei, bet dukrytę norių pavadinti vieno labai artimo ir brangaus žmogaus garbei, kurio, deja, jau nebėra verysad.gif , tai dukrytės vardas bus Aleksandra... wub.gif Šiaip tai irgi senokas vardas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 01 22, 11:43)
senoviski -- tai musu seneliu laiku? ar tikrai senu laiku?

Manau senelių ir prosenelių laikai jau yra senovė biggrin.gif. Bet kuriuo atveju tai praeitas ar net užpraeitas amžiai biggrin.gif .
O dėl vardų, tai kad nebūtų ginčų ir spėlionių, nuspręsta pasidalinti senelių ir protėvių vardais. Jie realūs, o ne išgalvoti ar kažkur girdėti, skaityti. Juk nesiginčysi dėl vardo, kuris buvo duotas žmogui pvz. prieš 80 metų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yyla @ 2007 01 22, 20:18)
mano mama turi draugę vardu Pulkarija biggrin.gif

QUOTE(Mekačka @ 2007 01 22, 20:26)
Koks idomus vardas, niekad tokio negirdėjau  bigsmile.gif

Yra panašus žodis, kurį tikrai girdėjai - Bulgarija lotuliukas.gif

turim giminėj vieną dėdę vardu Anicetas. manau irgi labai senas vardas g.gif
Atsakyti
Yra pažįstamų tarpe mergytė vardu Domicelė, senas vardas, o jai kaip tinka - nu tokia fainulka Domcelytė wub.gif Pažįstu ir mergaitę vardu Aniceta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 01 23, 12:22)
Yra panašus žodis, kurį tikrai girdėjai - Bulgarija  lotuliukas.gif
turim giminėj vieną dėdę vardu Anicetas. manau irgi labai senas vardas g.gif

QUOTE(Čili @ 2007 01 23, 15:41)
Yra pažįstamų tarpe mergytė vardu Domicelė, senas vardas, o jai kaip tinka - nu tokia fainulka Domcelytė wub.gif Pažįstu ir mergaitę vardu Aniceta rolleyes.gif

Man Aniceta labai gražus vardas thumbup.gif
Atsakyti
senelių - Jadvyga ir Dominykas
Ona ir Aleksandras

is prosenelių žinau,kad močiutės tėtis buvo Tomas, nes juos visus vaikus šaukdavo tomošiukais smile.gif dėl to ir mano vyrą dabar myli, nes Tomas vardu..
Atsakyti
Mano seneliai- Jonas, Povilas. Močiuės- Emilija, Joana.
Laukiamės antrojo ir sukam galvas, kaip pavadinti. Norisi senoviško vardo. Tai klasika. Bus berniukas, o gražių randam tik mergaitėms- Aleksandra, Valerija. Berniukui man gražūs- Rapolas, Gabrielius, Liudvikas (tik visi turbūt vadintų Liudu schmoll.gif). Vincentas nepatinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nireglina: 24 sausio 2007 - 18:11
Man kažkada labai patiko berniuko vardas Jurgis, o mergaitės - Marta... Irgi senoviniai... smile.gif
Atsakyti
kokia faina tema wub.gif mano galvoje TIK ir TIK senoviniai vardai vaikams...ir mano mažė yra Kotryna wub.gif kaip ir mano prosenelė, nuostabus žmogus wub.gif
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 20, 04:50)
man labai Vytenis grazus vardas., bet nezinau ar senoviskas  blush2.gif
žinoma, kad senovinis, kunigaikštis Vytenis buvo, taigi jis daug senesnis nei mūsų senelių prosenelių mirksiukas.gif
QUOTE(Mekačka @ 2007 01 22, 14:03)
Mūsų gydytojos vardas Adalija, tai negalvoju, kad neteisingai parašytas  rolleyes.gif
neurologė Adalija Žalienė? biggrin.gif mirksiukas.gif

Mano seneliai-Bronislava ir Juozas
Ona ir Zenonas Vytautas

Proseneliai (kuriuos žinau)- Kotryna ir Jonas
Marijona ir ....
Petronėlė ir Tadeušas.....

O mano prosenelė Kotryna turėjo dvynę seserį Barborą wub.gif dieve, kokie superiniai vardai- Kotryna ir Barbora thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

dar mano prosenelės kaimynė buvo vardu Grasilda thumbup.gif irgi superinis vardas thumbup.gif

Papildyta:
Vincentas labai gražus, o Liudvikas dar gražesnis wub.gif

ek...na aš svaigstu dėl senovinių vardų 4u.gif
Atsakyti
Niu o man Liudas, tikriausiai pats blogiausias vardas.. Is karto Liudas Bliudas.. mano vyras mane erzina su tuo vardu smile.gif

Kotryna, Ursule, Izabele.. labai liuks vardai mergaitei.. O va Vincentas musu sunui netinka nors tu ka.. jei taip iki galo, teks pergalvoti..sad.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 01 11, 17:54)
mano močiutės vaikystėje Stasys buvo naujoviškas vardas
biggrin.gif mano senelės laikais Bronislava buvo labai madingas ir gražus vardas, o pvz Kotryna labai negražus, senovinis buvo laikomas...kai pavadinom Kotryna, mano baba labai pergyveno, kad vaiką taip negražiai pavadinom biggrin.gif labai norėjo, kad pavadintumėm Ramune 4u.gif

Man taip pat gražūs ir kunigaikščių vardai- Vytautas, Gediminas, gal net Mindaugas, Vytenis (nepatinka tik Kęstutis schmoll.gif Jogaila- neįprastas, gal geresnis yra mergaitiškas variantas- Jogailė g.gif nors jis man irgi nepriimtinas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadelė: 24 sausio 2007 - 19:24