Adele grazu, ber va Vincentas... tai c tokia cypianti, man negrazu jei trumpintu Vincas
Mano seneliai:
Justinas ir Pranė
Jonas ir Bronislova
Proseneliai:
Ona ir Baltrus
Eleonora ir Vincas
Juzefa ir Adomas
... (vienų trūksta ) Kazimiera ir ...
Justinas ir Pranė
Jonas ir Bronislova
Proseneliai:
Ona ir Baltrus
Eleonora ir Vincas
Juzefa ir Adomas
... (vienų trūksta ) Kazimiera ir ...
mana mociute Eleonora, viena jos kaimyne Elvyra, kita Konstancija..!
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 20, 04:50)
man labai Vytenis grazus vardas., bet nezinau ar senoviskas
Na Vytenis ir man nieko. Gražiau nei Vytautas. Gal jis ir senoviškas...
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 20, 05:50)
man labai Vytenis grazus vardas., bet nezinau ar senoviskas
dar ir kaip senoviškas, tik skamba "naujoviškai". bent jau už Dorotėjas, Adeles ir kt. tikrai lietuviams senoviškesnis
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 20, 21:29)
o ka jus galvojat apie seneliu vardus anukams ar proanukiams? siandien isgirdau nuomone, kad pakartoja likima, sekioja mirusiuosius ir t.t.
na as nenoriu tuo tiketi, nes ir siaip yra labai daug ivairiausiu prietaru, bet kai nezinai, nesigilini, tai ir galvos neskauda
na as nenoriu tuo tiketi, nes ir siaip yra labai daug ivairiausiu prietaru, bet kai nezinai, nesigilini, tai ir galvos neskauda
sito nezinojau... gali sakyti gal galbut tas vardas kaip tik apsauga is auksciau
as asmeniskai pati neduociau seneliu vardo, bet jau davus nebijociau, mintys materializuozis greiciau, negu tas likimas pasikartos
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 21, 05:29)
o ka jus galvojat apie seneliu vardus anukams ar proanukiams? siandien isgirdau nuomone, kad pakartoja likima, sekioja mirusiuosius ir t.t.
asmeniškai aš jokiais prietarais netikiu, tarpe jų ir dėl vardų. o jei mano vaikas, pavadintas mano senelio vardu, ir pakartos senelio likimą, tai manau, jog bustikrai laimingas, nes senelis buvo puikus žmogus.
o brolis Astijus yra sakęs, kad visokie prietarai - netikėjimo pakeleiviai
be to, jau esu minėjusi, kad vaikus pavadinti tėvų, senelių vardais yra iš senovės ateinantis paprotys, kai kurių šeimų tradicija.
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 21, 04:29)
mano vardas kaip močiutės. Pas mus giminėj tikėjo, kad vaikas senelio vardu bus laimingas. Kiek žinau negalima duoti neseniai mirusio žmogaus vardo...
QUOTE(Isila @ 2007 01 21, 12:17)
Kiek žinau negalima duoti neseniai mirusio žmogaus vardo...
visiskai teisingai.
t.y. kai vardas duodamas butent kazkam jau mirusiam atminti. tai nera gerai (pakartojamas likimas, perduodamos karmos ir t.t. priklauso nuo to, kuo zmogus tiki ).
o jei siaip patinka pvz jau mirusio senelio vardas, ir norite paprasciausiai tuo vardu pavadinti, tada viskas gerai.
bet kiek tiesos tuose prietaruose nieks nezino
O man vistiek gražiau senoviški vardai,negu dabartiniai užsienietiški,kad net nežinai kaip juos ištarti... Mano abiejų vaikų vardai senoviški ir tikrai man patinka.