Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

Adele grazu, thumbup.gif ber va Vincentas... tai c tokia cypianti, man negrazu jei trumpintu Vincas lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano seneliai:
Justinas ir Pranė
Jonas ir Bronislova

Proseneliai:
Ona ir Baltrus
Eleonora ir Vincas
Juzefa ir Adomas
... (vienų trūksta g.gif ) Kazimiera ir ... g.gif
Atsakyti
mana mociute Eleonora, viena jos kaimyne Elvyra, kita Konstancija..!

Atsakyti
man labai Vytenis grazus vardas., bet nezinau ar senoviskas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 20, 04:50)
man labai Vytenis grazus vardas., bet nezinau ar senoviskas  blush2.gif

Na Vytenis ir man nieko. Gražiau nei Vytautas. smile.gif Gal jis ir senoviškas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 20, 05:50)
man labai Vytenis grazus vardas., bet nezinau ar senoviskas  blush2.gif

dar ir kaip senoviškas, tik skamba "naujoviškai". bent jau už Dorotėjas, Adeles ir kt. tikrai lietuviams senoviškesnis smile.gif
Atsakyti
o ka jus galvojat apie seneliu vardus anukams ar proanukiams? siandien isgirdau nuomone, kad pakartoja likima, sekioja mirusiuosius ir t.t.
na as nenoriu tuo tiketi, nes ir siaip yra labai daug ivairiausiu prietaru, bet kai nezinai, nesigilini, tai ir galvos neskauda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 20, 21:29)
o ka jus galvojat apie seneliu vardus anukams ar proanukiams? siandien isgirdau nuomone, kad pakartoja likima, sekioja mirusiuosius ir t.t.
na as nenoriu tuo tiketi, nes ir siaip yra labai daug ivairiausiu prietaru, bet kai nezinai, nesigilini, tai ir galvos neskauda  smile.gif

sito nezinojau... unsure.gif gali sakyti gal galbut tas vardas kaip tik apsauga is auksciau 4u.gif
as asmeniskai pati neduociau seneliu vardo, bet jau davus nebijociau, mintys materializuozis greiciau, negu tas likimas pasikartos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 21, 05:29)
na as nenoriu tuo tiketi, nes ir siaip yra labai daug ivairiausiu prietaru, bet kai nezinai, nesigilini, tai ir galvos neskauda  smile.gif

asmeniškai aš jokiais prietarais netikiu, tarpe jų ir dėl vardų. o jei mano vaikas, pavadintas mano senelio vardu, ir pakartos senelio likimą, tai manau, jog bustikrai laimingas, nes senelis buvo puikus žmogus.
o brolis Astijus yra sakęs, kad visokie prietarai - netikėjimo pakeleiviai mirksiukas.gif
be to, jau esu minėjusi, kad vaikus pavadinti tėvų, senelių vardais yra iš senovės ateinantis paprotys, kai kurių šeimų tradicija.
Atsakyti
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 21, 04:29)

mano vardas kaip močiutės. Pas mus giminėj tikėjo, kad vaikas senelio vardu bus laimingas. Kiek žinau negalima duoti neseniai mirusio žmogaus vardo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2007 01 21, 12:17)
Kiek žinau negalima duoti neseniai mirusio žmogaus vardo...  g.gif

visiskai teisingai.
t.y. kai vardas duodamas butent kazkam jau mirusiam atminti. tai nera gerai (pakartojamas likimas, perduodamos karmos ir t.t. priklauso nuo to, kuo zmogus tiki mirksiukas.gif ).
o jei siaip patinka pvz jau mirusio senelio vardas, ir norite paprasciausiai tuo vardu pavadinti, tada viskas gerai.

bet kiek tiesos tuose prietaruose nieks nezino mirksiukas.gif
Atsakyti
O man vistiek gražiau senoviški vardai,negu dabartiniai užsienietiški,kad net nežinai kaip juos ištarti... Mano abiejų vaikų vardai senoviški ir tikrai man patinka. lotuliukas.gif
Atsakyti