Nu tai paskaitykit mergatės:
VAZEKTOMIJA
Vyrų sterilizacija arba vazektomija - negrįžtamas kontracepcijos būdas. Jos metu vyro sėkliniai latakai, kuriais iš sėklidžių į varpą keliauja spermatozoidai, yra perrišami, perpjaunami ar blokuojami kitu būdu. To pasekoje spermatozoidai nebepatenka į spermą, kuri yra išmetama lytinių santykių metu, ir akivaizdu, kad nebėra kam apvaisinti kiaušialąstės.
Šis kontracepcijos metodas ypač efektyvus ir nesukelia jokių komplikacijų. Tai greitesnis, paprastesnis ir pigesnis būdas, nei moterų sterilizacija.
Vazektomija nepakeičia vyro lytinės potencijos, o tikimybė susirgti prostatos vėžiu nepadidėja. Organizmas toliau gamina vyriškus hormonus, išlieka erekcija ir ejakuliacija.
Operacijos metu, ties spermos kanalais sėklidėse, įšvirkščiami vietiniai anestetikai ir padaroma mažytė įpjova. Per įpjovą sėkliniai latakai ištraukiami, nupjaunami ir perrišami. Visa operacija trunka apie 20 minučių. Įpjova tokia maža, kad jos netgi nereikia susiūti. Operacija atliekama ambulatoriškai gydytojų kabinetuose, klinikose ir ligoninėse.
Vazektomija nė vieno iš partnerių neapsaugo nuo lytiniu būdu plintančių ligų, tame tarpe AIDS.
Va taip vat. Atrodo žiauru? Bet jei daugiau vaikučių neplanuojat...O tai ko mums čia vienoms jaudintis, gal tegu ir mūsų brangiausieji ką nors paaukoja, tuo labiau, kad dabar tai jau nėra negrįžtamas procesas. O moterims:
Spiralė - daug problemų
KT- ne visada juos išgeri
Vietnės priemonės - feeeeeeeee
Pagrindinė probl.., kad gi visur tie hormonai. Tai svoris auga, tai kraujuoji n - dienų, tai uždegimai visokie.Mergytės jais nuodyti nenoriu, o pati maitinti pasiryžusi ilgai.
Žinoma daug visokių niuansų, bet padiskutuoti galima. Svarbiausia yra informacija.
niekaip nesumislinu kokia apsauga pasirinkt...tai spirale galima,jei be hormonu.bet kazkur skaiciau,kad viena is priezasciu,kai ji netinka-pasikartojanti pienlige.o tokia beda mes kaip tik ir turim... ar tiesa?gal kas zinot?
Mano ginekologe aiskino, jog hormonines kontracepcijos negalima vartoti, kol maitini pati, kadangi daugeja irodytu atveju, kai veliau vaikus del sios priezasties reikia gydyti nuo tu hormonu sukeltu pasekmiu, pvz. pas berniukus pernelyg putlios, mergaitiskos slaunys ir t.t.
Kol maitini pati ir nera prasidejusios menstruac., tai yra naturali apsauga 95proc. Ji sumazeja, kai vaikas nustoja zisti nakti. Rekomendavo stebeti isskyras-vaisingos dienos, kai jos buna tirstos ir dar 3 dienos po to.
Kol maitini pati ir nera prasidejusios menstruac., tai yra naturali apsauga 95proc. Ji sumazeja, kai vaikas nustoja zisti nakti. Rekomendavo stebeti isskyras-vaisingos dienos, kai jos buna tirstos ir dar 3 dienos po to.
Kažkur skaičiau, kad yra specialių kotraceptinių tablečių maitinančioms motinoms. gal kas bandėte? Koksjų pavadinimas?
QUOTE(Auryte77 @ 2006 05 12, 19:55)
Kažkur skaičiau, kad yra specialių kotraceptinių tablečių maitinančioms motinoms. gal kas bandėte? Koksjų pavadinimas?
Micro 30...tačiau jos gali sukelti mamai nepageidaujamų pojūčių: tepliojimų, padidntą spuoguotumą, pykinimą ir t.t.
pati geriausia apsauka yra spiralė: pagal kainą galit pasirinkti varinę arba hormoninę.
O su maitinimu atsargiau tai nėra 100 [proc apsauga nuo nėštumo- tai galioja tik pirmus 3 mėn- nes poto gana daugumai moteriškių atsiranda mėnėsinės ir galimybė vėl pastoti.
Papildyta:
QUOTE(MagnolijaB @ 2006 03 27, 14:40)
Mano gera draugė pasigimdė prieš du mėnesius ir labai prašė rasti kokios informacijos, bei kitų patirties. Konkrečiai ją domina spiralė Mirena, gal kam teko su ja susidurti?
500 lt maža hormono dozė išsiskirianti tik gimdoje neveikia bendrai į organizmą.Bet spiralė yra svetimkūnis: tiek hormoninė tiek varinė- tikimybė infekcijai didėja(jei atsiratų dar vienas partneris šalia nuosavo vyro),negimdinio tikimybė, gali tiesiog netikti- pvz sukelti skausmingas mėnesines....
QUOTE(Gosiuke @ 2006 04 28, 19:30)
Mano ginekologe aiskino, jog hormonines kontracepcijos negalima vartoti, kol maitini pati, kadangi daugeja irodytu atveju, kai veliau vaikus del sios priezasties reikia gydyti nuo tu hormonu sukeltu pasekmiu, pvz. pas berniukus pernelyg putlios, mergaitiskos slaunys ir t.t.
Na nežinau tas maitinimas tikrai nėra patikima apsauga.. aš iki mėštumo vartojau vietinę kontracepciją, t.y žvakutes man jos visada puikiai tiko ir į kraują nepatenka taigi manau, kad ir toliau jas naudosiu
sveikos,
na visos tik ir kalbat apie tabletes ir spirales, aisku mano manymu spirale yra gerai bet kodel nei viena neuzsimena apie kontraceptini pleistra? galbut jis nera kenksmingas ir turintis hormonu? aiku as apie ji nesidomejau bet tik siaip vat tokia mintis atejo
na visos tik ir kalbat apie tabletes ir spirales, aisku mano manymu spirale yra gerai bet kodel nei viena neuzsimena apie kontraceptini pleistra? galbut jis nera kenksmingas ir turintis hormonu? aiku as apie ji nesidomejau bet tik siaip vat tokia mintis atejo
Tai pasidomek, o seip jis netinka maitinanciai
QUOTE(Vilma-22 @ 2006 06 06, 11:11)
sveikos,
Kaip tik šiandien skaičiau, kad nei pleistro, nei žiedo maitinančiai mamai tikrai negalima , nes ten tokie pat hormonai, kaip ir tabletėse.
O man įdomus tų "Pharmatex" (tkiuosi teisingai parašiau ) žvakučių ir tablečių veikimas? Ta prasme, kas ten būna, kai jos ištirpsta (tikiuosi neatsiranda tokia masė, kaip pvz nuo gydančių žvakučių )
na, man teko susidurti su tom zvakutem... likau ziauriai ziauriai nepatenkinta na kaip tu ir sakei jos isbega, bent jau man.... nezinau kitom gal kitaip bet man jos visiskai nepatiko ir be to jos ne tokios geros apsaugininkes
nu kad esi apsaugotas nuo neshtumo 95% kol maitini tai nelabai tikiu:), nes bant jau 3 ish mano draugiu pastojo, kol maitino:D ash tai kontraceptines tabletes gferiu, net jos labai silpnos. jos kazkaip nepersiduoda per piena ar kazkas tokio, ir nekenkia leliukui. Camilia vadinasi. bet ginekologe sake, kai tik nuspresiu nebemaitint, tai sake greit skambint, nes ishrashys stipresniu:)
net ir nežinau kas gali būt geriau nei žvakutės? potentex oval
sexso kokybė pagerėjo, neskauda....o kad bėga skystis nieko tokio šilto vandens turiu
patarčiau žvakutes toms, kurioms skauda (suprantat ),po 1dėžutės pamiršit kas yra skausmas
sexso kokybė pagerėjo, neskauda....o kad bėga skystis nieko tokio šilto vandens turiu
patarčiau žvakutes toms, kurioms skauda (suprantat ),po 1dėžutės pamiršit kas yra skausmas