Įkraunama...
Įkraunama...

Kontracepcija maitinančioms mamoms

QUOTE(DNG @ 2011 01 18, 18:29)
na ir kas> aš irgi maitinau. Mireną galima laisvai  tongue.gif

kai užaugs karta mergyčių ir berniukų, kuriuos mamos vartodamos naujienas ir naujos kartos hormonus žindė, bus galima teigti, kad "galima laisvai".

argi taip sunku pasikankinti su prezervatyvu metelius ar du? kodėl vyrai negaliu pasitenkinti ir su lateksu vardan savo vaikų sveikatos? dar yra ir krūvos kitų alternatyvų: ir kontrac. priemonių, natūralių metodų, o ir sekso kokia įvairovė doh.gif pagalvokit apie vaikus. ar gali kas dėti galvą, kad pasekmės neišlis po 20-30 metų?
Atsakyti
Po gimdymo konsultavausi su savo ginekologu. Maitinanciai mamai jokiu kontraceptiku negalima del hormonu. Prezervatyvai arba spirale. Turiu pazistamu, kurios pastojo su spirale, taigi..smile.gif
Atsakyti
As vartojau maitinancioms Azalia kt, bet va baigiau matinti ir galvoju apie Nova T spirale, kadangi ja turejau 5 metelius ir issiemusi po pusmecio pastojau. Man ji gerai prisitaike, nebuvo salutiniu poveikiu( kad reiketu isimti ). Va mano organizmas prieme ta spirale ir buvau patenkinta. Taip kad ir si karta planuoju ja detis.
O kas liecia leidziamus KT tai mano sese pasakojo kad tai yra ziauru kokia zala padaroma organizmui ir Anglijoje( ji ten gyvena ) labai populiaru, bet kai ji gryzo i LT tai pas savo gine paklause tai ta sako net minciu tokiu neturek.
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2012 03 18, 09:41)
As vartojau maitinancioms Azalia kt, bet va baigiau matinti ir galvoju apie Nova T spirale, kadangi ja turejau 5 metelius ir issiemusi po pusmecio pastojau. Man ji gerai prisitaike, nebuvo salutiniu poveikiu( kad reiketu isimti ). Va mano organizmas prieme ta spirale ir buvau patenkinta. Taip kad ir si karta planuoju ja detis.
O kas liecia leidziamus KT tai mano sese pasakojo kad tai yra ziauru kokia zala padaroma organizmui ir Anglijoje( ji ten gyvena ) labai populiaru, bet kai ji gryzo i LT tai pas savo gine paklause tai ta sako net minciu tokiu neturek.

Mergait4s radau neblogą straipsniuką apie kontracepciją lrytas.lt - gal kuriai pravers informacija. Man keletas dalykų nauji buvo

http://www.lrytas.lt...0...epciją.htm
Atsakyti
Turbūt busiu nepopuliari, bet kuo mažiau chemijos į save sukišim, tuo geriau bus. Ginekologė man iš karto išrašė receptą kontraceptikams, kurie tinka maitinančioms. Bet aš kažkaip prieš, nesinori nei savęs nei vaiko jais maitinti. Gal patogu, gal saugu, bet betkokiu atveju tai yra hormonai. Tad verta gerai pagalvoti.
Papildyta:
QUOTE(Auksuole aukselis @ 2012 04 05, 07:12)
Mergait4s radau neblogą straipsniuką apie kontracepciją lrytas.lt - gal kuriai pravers informacija. Man keletas dalykų nauji buvo

http://www.lrytas.lt...0...epciją.htm

Laukiam kol vyrams kokias tabletes sukurs smile.gifsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(editapun @ 2012 04 11, 11:41)
Laukiam kol vyrams kokias tabletes sukurs smile.gifsmile.gif

O vyram tai jau bus sveika visokią chemiją į save kišti? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kristulia @ 2006 04 09, 11:37)
Na čia turbūt kiek daktarų tiek nuomonių. Man sakė jog "Mirena" spiralę galima. Bet aš nusprendžiau, kad  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif . Kam bereikalo kišti vaikučiui tuos hormonus nors ir atseit nekenksmingom dozėm.

Va va,man irgi sake,kad galima detis maitinant ,as ir isidejau ,kai mano lialiai buvo 8 menesiukai ,tai mano kudikis lyg nujausdamas atsisake kruties . O uzsienio forumuose radau istorija ,kaip viena mama nesiodama spirale Mirena maitino kudiki du metus ,vaikas uzaugo ir kai mergaitei sukako 11 metu ,jai be priezasties nuslinko visi galvos ir antakiu plaukai blink.gif .
Atsakyti
Patenka ir i krauja ir i piena tie hormonai Mirenos,tik maziau negu vartojant iprastas KT
Papildyta:
QUOTE(Liorka @ 2004 11 09, 22:24)
spirales su variu maitinanchioms negalima, o tas mirena ar pn kur vadinas - galima, tipo kad tu hormonu kiekus tox minimalus,kad vaikiukui nekenkia, o apsauga  thumbup.gif

Sutinku ,kad apsauga gera ir nereikia rupintis tiek metu , taciau del i piena patenkanciu hormonu drisciau nesutikti schmoll.gif . Gal ir nedidelis kiekis jo patenka i piena ,taciau tikrasis poveikis kudikiui dar nera 100% istirtas . Man idejo Mirena kai mano mazylei buvo 8 menesiai ,tai ji atsisake gerti mano piena po idejimo blink.gif . O uzsienio forumuose uzmaciau tokia istorija ,kaip mama nesiodama spirale Mirena maitino kudiki du metus ,vaikas uzaugo ir kai mergaitei sukako 11 metu ,jai be priezasties nuslinko visi galvos ir antakiu plaukai . Aisku nieks neirodys ,kad tai ivyko del spirales ,bet niekas ir nepaneigs ,kad spirale prie to prisidejo .
Atsakyti
QUOTE(hakura @ 2011 02 13, 00:50)
Va prisiskaiciau visokiu nuomoniu ir visiskai pasimeciau  unsure.gif 
po pirmojo sunaus be dideliu diskusiju su gyd isidejau varine spirale,3metus atitarnavo,jokiu nepageidaujamu poveikiu nebuvo,bet po tu 3metu prasidejo baisus mmm potvyniai,pasirodo spirale iaugo  doh.gif jau planavom antraja atzala tai vartojau KT. Po antro gimdymo vel isidejau varine spirale (pagailejau pinigu Mirenai) ir po keliu sav pradejau keistai jaustis,vis paskaudendavo. Pasirodo sita spirale buvo pakeliui i pilvo rytme  verysad.gif pries Kaledas gavau kruva nemaloniu proceduru. Gyd spirale pasalino,ir patare gert KT maitinanciom. Isgeriau 1men bet sazine uzgriauze ka as darau,nors jokiu negeru poveikiu nepastebejau.
Jau greit vel eisiu pas gine,bet bijau vel detis spirale,kad ir Mirena,labai patraukliai skamba,kad sumazina kraujavimus IR t.t o jei vel iaugs? KT manes nevilioja,prezervatyvams MB alergiskas,tai ka lieka tik is lauko arba susilaikymas g.gif

Kas yra alergiskas ,yra jug prezervatyvu be latekso blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Angelas5 @ 2011 05 05, 08:39)
Papildyta:
Labas merginos. Aš del kontraceptiniu priemoniu. Vat skaitau, kad isidejus mirena gali dingti men. man ir gydytoja ta pati sake, bet ar tai yra gerai, aš suprantu kad mums moterims tai butu labai patogu, bet pagalvokim apie tai kad tas kraujavimas iš gimdos turi buti, tai gamtos duota ir tai turi vykti. Mano gin. sake kad jau yra naujos spirales - paauksuotos, tai jos maziau sukelia kraujavima. Pati nešiojau nova t., tai tikrai gausiai kraujavo, dabar nusipirakau  paauksuotą- tai ziuresiu kaip bus dabar g.gif

O ta paauksuota tai cia be hormonu ,irgi varine g.gif ? Na ir kaip su ja ?
Papildyta:
Patarciau neprasideti su leidziamais schmoll.gif , uzsienio forumuose skaiciau labai blogu atsiliepimu apie Depo Provera . Vien jau tas faktas ,kad daugybei moteru nuslinko daug plauku ,kurie net po 10 metu nustojus leistis nebeataugo ... O dar tas pats gamintojas Pfizer gamina ne tik Depo provera ,bet ir preparata nuo plauku slinkimo Rogaine blink.gif ... Tai tiek ziniu ...
Atsakyti
dėjo mireną kai vaikui tebuvo keturi mėnesiai, gėrė pieną kuo puikiausiai
Atsakyti
Naked lotuliukas.gif Jūs nemirtinga smile.gif VISAS bėdas, VISKĄ nurašot kontraceptikams. Turbūt patogu taip?
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2012 04 16, 09:41)
Naked  lotuliukas.gif  Jūs nemirtinga  smile.gif VISAS bėdas, VISKĄ nurašot kontraceptikams. Turbūt patogu taip?

Jusu ziniai ,nenurasau ,tai butu paprasciausiai tongue.gif . Tiesiog kalbu is savo "varpines" ,nes man tos bedos buvo BUTENT del spirales Mirena , bandau issiaiskinti gal ir kitoms moterims panasiai buvo ,tai tiek 4u.gif
Atsakyti