Įkraunama...
Įkraunama...

Kontracepcija maitinančioms mamoms

Sveikos mamytes,
ar jums teko girdeti apie leidziamus kontraceptikus, susileidi viena ampulyte ir tris menesius ramu, gydytoja man rekomendavo, bet kazkaip baisu del poveikio vaikuciui, nors gyd. sake , kad maitinancioms galima g.gif .
Atsakyti
naudoju cerazzete smile.gif
Atsakyti
4u.gif naudojam prezervatyvus, maitinu pati, tai nenorėjau jokių tablečių, nors ir rašo, kad jokio poveikio, bet tabletės yra tabletės ir vis tiek man netinka, o po to, kai baigsiu maitint, greičiausiai bandysiu spiralę..
Atsakyti
QUOTE(linukas @ 2011 10 12, 19:47)
Sveikos mamytes,
ar jums teko girdeti apie leidziamus kontraceptikus, susileidi viena ampulyte ir tris menesius ramu, gydytoja man rekomendavo, bet kazkaip baisu del poveikio vaikuciui, nors gyd. sake , kad maitinancioms galima  g.gif .

atrodo, kiekvienas gydytojas turi siuo klausimu savo nuomone. as isbandziau mirena zindymo laikotarpyje, ir skaudziai ji man atsirugo. visu pirma, netiketai ir skaudziai sureagavo krutine, ko nei sykio nebuvo. del to sumazejo pieno kiekis (zinoma, hormonas is mirenos cia "niekuo" detas). dabar mazis nuolat verkia neprivalges, o as tikiuosi, kad dazniau zindant pieno vel atsiras. apie kitus pasalinius poveikius jau nebekalbu. zinau, kad kiekvienas kontraceptikas reikalauja laiko prie jo priprasti, bet zindymo metas tam ne pats tinkamiausias.
o ta ampulyte, tai tegu jusu gydytoja ja sau susileidzia. uz tokius pasiulymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorinha: 15 lapkričio 2011 - 18:05
QUOTE(voveriukas81 @ 2011 09 20, 15:28)
Man irgi užkliuo, kas ta paauksuota spiralė? pirmą kartą apie tokią girdžiu.....
Pritariu, kad KT nėra gerai, bet ką daryt.... Pusę malonumo dingsta m.... kai nuolat bijai tongue.gif
Apskritai kalbant, tiek KT, tiek KP, tiek KZ turi savų pliusų ir savų minusų. KT esu išbandžiusi, o štai kiti būdai vis kažkaip mane anksčiau atbaidydavo, gal dėl to, kad buvo sąlyginai Lietuvoje nauji. Bet kuo toliau, tuo labiau linkstu prie naujų budų - KP ar KZ. Kurį patartumėte? Nes man svarbiausia, kad kasdien gerti piliulių nereikėtų - pasimiršta nors ir su priminimais. Kai paskaičiau jog KZ gali iškristi - irgi nepatikima.... net nebežinau- galutinai susipainiojau.

Aš taip pat pradėjau ieškoti apsisaugojimo būdų,nes maitinu jau metai ir du mėnesiai, ir kaip bebūtų gaila šią savaite prasidėjo mm.Ginė patarė dėtis spiralę,pasiūlymai tokie: "Mirena" paauksuota spiralė,"Gold lilly" varinė ir "Nova T".Todėl paskaitinėjus komentarus visai susipainiojau ir nebežinau kas geriau,ar laikinai naudoti gumytes kol baigsiu maitinimą,o po vėl KT.O dar gal kontroceptinis žiedas?
Atsakyti
QUOTE(***JANINA*** @ 2011 11 15, 20:14)
Aš taip pat pradėjau ieškoti apsisaugojimo būdų,nes maitinu jau metai ir du mėnesiai, ir kaip bebūtų gaila šią savaite prasidėjo mm.Ginė patarė dėtis spiralę,pasiūlymai tokie: "Mirena"  paauksuota spiralė,"Gold lilly" varinė ir "Nova T".Todėl paskaitinėjus komentarus visai susipainiojau ir nebežinau kas geriau,ar laikinai naudoti gumytes kol baigsiu maitinimą,o po vėl KT.O dar gal kontroceptinis žiedas?

tai gaunasi, kad iki siol jus nesisaugojote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(andorinha @ 2011 11 15, 23:47)
tai gaunasi, kad iki siol jus nesisaugojote?  g.gif

Na pirmas buvo sūnus thumbup.gif ,po to penkis metus gėriau KT.O prieš metus pastojau vėl,tai dabar ir reik pagalvot ką daryt toliau,nes KT kaip ir nelabai noriu vėl gerti.
Atsakyti

kai jau neplanuosiu nestumo, planuoju isideti Mirena drinks_cheers.gif jokia varine spirale jos nepakeis schmoll.gif nes tikrai nesiruosiu ryti KT, o gumos nera patogu ax.gif ziedas irgi nera patogu - reikia moketi taisyklingai isideti, ziureti, kad nepamesti ir pan doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linukas @ 2011 10 12, 19:47)
Sveikos mamytes,
ar jums teko girdeti apie leidziamus kontraceptikus, susileidi viena ampulyte ir tris menesius ramu, gydytoja man rekomendavo, bet kazkaip baisu del poveikio vaikuciui, nors gyd. sake , kad maitinancioms galima  g.gif .

oi turejau skaudzia patirti su leidziamais kontraceptikais, bet cia tik man taip nutiko ir pasakau tik savo atveji. manau priklauso nuo kiekvieno organizmo. mano suregavo baisiai. mmm nebuvo visus metus, tuos metus mane pykino net pavalgyti nevisada galedavau, aisku nevemdavau. galvos skausmai. nuotaikos kaita. sakiau niekada nebesileisiu depo provera. ir kiek veliau pasidomejau daugeliui moteru si injekcija sukele salutini poveiki.

Atsakyti
QUOTE(Treciadiene @ 2011 01 05, 01:19)
Mes kol kas saugomės nutrauktu lytiniu aktu, kai baigsiu maitinti, tada ir pagalvosiu kokią būdą rinktis.

mes irgi saugojomes taip. ir suklydau viena dienele taip atsirado jarunyte.bet kelis metus tai tokiu budu saugodamasi nepastojau. reikia labai gerai susiskaiciuoti, o as suklydau.
Papildyta:
QUOTE(LARISA 74 @ 2011 01 14, 05:19)
Laba diena merginos  matau,diskutuojat apie spirales,ir kontraceptikus,tai galiu pasakyti iš savo patyrties,kolmatinot jokiu budu nenauduokit  jokiu kontraceptinių pirmuonių schmoll.gif ,neseniai pagymdžiau savo 3 vaika,tai man daktare ginerkologę,po apžiuros praejus mėn.paskyre kaip maitinančiai Azalija,bruda,dabar tikraižinau ,kad  dėl ju mano sunus gere mp tik 5 mėn,ir taip nenoriai, visa laika,o viena diena atsisake visiškai, tai tekopirkti mišinukus ax.gif ,o prėš 9 metuspagymdžius 1 dukra  man niekas nesiule jokiu kontra ceptiku, tai maitinau  beveik metus, o2 dukra 15mėn atmaitinau,tai kas dabar darosi,yra rinka,gydytojas turi sudarytta sutarti su vaistu kompanija,guna už taipinigus,taiir kemša visomsišeiles doh.gif  verysad.gif .linkiu maitinti MP savo atžalas kuo ilgiau mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

zinok dabar permetu savo atsiminimus ir mastau gal del to savo dukrele irgi maitinau 5 men. visai ne del streso ,bet del geremu kontarcepti 2004 metais buvo maitinancioms mikro 30 kt. maniau kad stresas, nes buvo uzpuole bedos, bet as pieno turejau iki kaklo, tik mazyte imdavo gerdavo ir pykdavo tai pamaniau, kad mano pienas blogas. del to ji atsisake jo, o tiek turejau galejau 2 vaikus ismaitinti. va su sunumi nenaudojau nieko ir maitinau 1m.
dabar turiu 2men dukrele ir maitinu pati ir nusprendziau detis spirale goldlyli, bet po sio pasisakymo suabejojau, nes bijau kad mazoji atsisakys pienelio nors jo ir turesiu ir teks maitinti misiniu. nebent pameginti isisdeti ir jei nevalgys isimsiu ja. ir kaip cia geriau pasielgus...? kad butu pirmas vaikas suki galas kad ir pastociau, bet 4 siuo metu tikrai nenoriu.dabar tikras galvosukis. bet manau desiuos ir rizikuosiu, jei viskas gerai bus tai gerai jei ne tada issimsiu.
Atsakyti
QUOTE(Askita @ 2011 01 18, 12:08)
Mirena galima naudoti žindančioms moterims, tiesiog reikia pasitarti su gydytoju. Gydytojas greičiausiai patrs naudoti ją, nes ji veikia tiesiai į gimdą, kitaip nei geriami hormoniniai kontraceptikai nepereina viso virškinamojo trakto kol pasiekia tikslą.
Jei nueisite pas gydytoją ir reikalausite, kad jums įdėtų Mireną iškart po gimdymo, kuris gi neįdės? - tiesiog perspės, kad tai nerekomenduojama, nes gimda trauksis šešias savaites, ir dėl to Mirena spiralė tiesiog gali iškristi.

Gal nereikia būti tokiai kategoriškai  tokiais klausimais, kur yra randamų kompromisų...

Be abejo patars naudoti. Juk gauna "atkata" nuo parduotu spiraliu. Gydytojui nei silta nei salta koks bus poveikis jusu krutimi maitinamam vaikiukui. Ir i jusu sveikata jam giliai nusispjaut. Jam svarbiausia pelnas. Atminkit, kad kuo labiau ir dazniau sirgsit, tuo geriau bus gydytojams. Pagalvokit gerai kiek reikalingi butu gydytojai jei visi sveiki butu. Ir is ko tokiu atveju gyventu farmacijos kompanijos.

QUOTE(linukas @ 2011 10 12, 20:47)
Sveikos mamytes,

Tegul ta daktaryte sau susileidzia i siknyte savo ampulyte. Tai daktarytei pirmoje eileje yra VERSLAS, o ne jus ir jusu vaikutis
Atsakyti
QUOTE(xxagnexx @ 2011 07 16, 22:53)
na as gyvenu ne lietuvoje,pagimdziau ir po 3men i ranka isidejau kontraceptini inplanta,kuris turi tik viena harmona db nepamenu (estrogena ar gestogena) taigi si kontraceptika drasiai gali naudoti maitinancios mamos,pati matinau....bet teko man ji po 2metu issiimti nes nuo jo buvo nereguliarios menesines...bet kitos 2drauges kurios taip pat toki pat inplanta isidejo liko labai patenkintos,menesines buvo labai negausios ir neskausmingos... smile.gif

blink.gif sorry čia pati tuos tyrimus atlikot, kad taip DRĄSIAI siūlot?? Būtų juokinga, jei nebūtų liūdna, bent jau maitinant mamos dėl savo vaikų tikrai galėtų 1000k pamastyti, pasiskaityti ne tik informacinius lapelius, bet ir info iš kitos barikadų pusės ar tikrai verta maitinant naudoti KT. doh.gif
Atsakyti