Įkraunama...
Įkraunama...

Kontracepcija maitinančioms mamoms

QUOTE(Angelas5 @ 2011 05 05, 09:39)
Papildyta:
Labas merginos. Aš del kontraceptiniu priemoniu. Vat skaitau, kad isidejus mirena gali dingti men. man ir gydytoja ta pati sake, bet ar tai yra gerai, aš suprantu kad mums moterims tai butu labai patogu, bet pagalvokim apie tai kad tas kraujavimas iš gimdos turi buti, tai gamtos duota ir tai turi vykti. Mano gin. sake kad jau yra naujos spirales - paauksuotos, tai jos maziau sukelia kraujavima. Pati nešiojau nova t., tai tikrai gausiai kraujavo, dabar nusipirakau  paauksuotą- tai ziuresiu kaip bus dabar g.gif

o kas ta paauksuota? koks pavadinimas? kazkaip neteko girdeti apie tokia g.gif
zinoma, spirales, kaip ir visa kontracepcija, nera gerai, bet renkames maziausia blogybe is viso saraso. Su kontraceptikais kiausides "uzmiega", neatlieka savo darbo, paskui, po kotraceptiko ilgesnio pavartojimo, gali buti problema jas "pazadinant" ax.gif
Atsakyti
na as gyvenu ne lietuvoje,pagimdziau ir po 3men i ranka isidejau kontraceptini inplanta,kuris turi tik viena harmona db nepamenu (estrogena ar gestogena) taigi si kontraceptika drasiai gali naudoti maitinancios mamos,pati matinau....bet teko man ji po 2metu issiimti nes nuo jo buvo nereguliarios menesines...bet kitos 2drauges kurios taip pat toki pat inplanta isidejo liko labai patenkintos,menesines buvo labai negausios ir neskausmingos... smile.gif
Atsakyti
4u.gif Maitinu pati, išrašė man gydytoja kontraceptinių tablečių. Aš apie jas pasiskaičiau - tai galimi dažni kraujavimai, galvos skausmai ir visokie kitokie nepatogumai, tai saugomės dabar prezertatyvais, baigsim maitinti, pagalvosiu apie spiralę... smile.gif
Atsakyti
Ryt ketinu dėtis Mireną. Nesinori tu hormonų, bet neturiu kitos išeities. Trečio vaikiuko kol kas irgi nesinori. Spiralę Nova T jau nešiojau ir buvau pastojusi. Nėštumas buvo negimdyvinis ir sunyko pats, be jokių operacijų. Tad ši spiralė tikrai nebekelia pasitikėjimo.
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2011 03 13, 17:52)
O Mirena galima naudoti jeigu pati maitinu???

Man sakė ne schmoll.gif Siūlo saugotis kitaip kol maitinsiu. Aš ne LT konsultavausi. O čia paskaičius matau, kad nemažai įsidėjusių maitinančių mamyčių g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MiLi* @ 2011 08 30, 18:03)
Man sakė ne  schmoll.gif  Siūlo saugotis kitaip kol maitinsiu. Aš ne LT konsultavausi. O čia paskaičius matau, kad nemažai įsidėjusių maitinančių mamyčių  g.gif

pas ginę varčiau informacinį lapelį apie tą Mireną, tai ją atseit galima įdėti maitinančioms, nes, anot reklamos, hormonai nepatenka į kraujotaką ir motinos pieną ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2011 08 30, 18:58)
pas ginę varčiau informacinį lapelį apie tą Mireną, tai ją atseit galima įdėti maitinančioms, nes, anot reklamos, hormonai nepatenka į kraujotaką ir motinos pieną  ax.gif

Reklama tam kad pirktum. Ir nebutinai tiesa joje skelbiama...
Atsakyti
QUOTE(bauziukas @ 2011 01 17, 14:34)
Mirena gali būti vartojama maitinant krūtimi. Maži levonorgestrelio kiekiai nustatomi žindančių moterų piene. Taikant vien progestogeno metodą pirmąsias šešias savaites po gimdymo nepastebėta neigiamo poveikio kūdikio augimui ir raidai. Vien progestogeno metodas nemažina krūties pieno kiekio ir neblogina jo kokybės.

jei nepastebėta, tai nereiškia, kad nėra. reikės tų kūdikių paklaust po 20 metų mirksiukas.gif

89proc. pilnai žindančių moterų nesisaugodamos nepastoja per pirmuosius kūdikio metus. (mamos žurnale paskaičiau, skyrelyje, kur labai giria visas naujutėles piliules)
77proc. - nutraukto lytinio akto patikimumas. taigi atėmus, padalinus ir t.t. gausime, kad iš 100 žindančių ir taikančių coitus inerruptus (NLA) per metus turėtų pastoti 2,5 moterys
mini piliulę vartojant pastoti gali 1 iš 100. ar dėl tos 1,5 moters verta gerti kontraceptines tabletes žindant ir rizikuoti, kad už 10 ar 20 metų paaiškės koks neigiamas poveikis?

gal verčiau užsimaut guminuką ar užbaigt aktą kitais būdais ? dar galime pridėti ir visą puokštę vaisingumo stebėjimų, kad būtų ramiau. o kur dar spermius žudančios žvakutės?

kiekviena gali rinktis vartoti hormoninę K ar ne, bent žindant atsiranda ir trečias asmuo, kuriam galbūt pakenktume labiausiai.

ir šiaip, amžinai nežindysim, čia tik laikini nepatogumai (kad tik būtų to laiko ir energijos smileysex.gif turint mažus leliukus)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teplė: 04 rugsėjo 2011 - 22:32
QUOTE(ruzava @ 2011 08 30, 17:58)
pas ginę varčiau informacinį lapelį apie tą Mireną, tai ją atseit galima įdėti maitinančioms, nes, anot reklamos, hormonai nepatenka į kraujotaką ir motinos pieną  ax.gif

Eisiu paskirtai apžiūrai, daugiau paklausinėsiu, tada dar buvau nestuke.gif , smulkiai nesidomėjau. Tik nustebino, nes buvau girdėjusi iš Lietuvos mamyčių, kad maitindamos dedasi g.gif

QUOTE(solnyszko @ 2011 09 01, 12:32)
Reklama tam kad pirktum. Ir nebutinai tiesa joje skelbiama...

drinks_cheers.gif bet čia ne duona "be konservantų", atsakomybė tada skelbiančių kur... doh.gif
Atsakyti
schmoll.gif Maitinančiom išvis sunku su ta kontracepsija, sakiau baigsiu maitint, reikės spiralės, gal kas galėtų patart kokia geriausia ar nuo organizmo priklauso? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sigullka @ 2011 09 07, 09:01)
schmoll.gif Maitinančiom išvis sunku su ta kontracepsija, sakiau baigsiu maitint, reikės spiralės, gal kas galėtų patart kokia geriausia ar nuo organizmo priklauso? ax.gif

šimtu procentų - spiralę galima ir maitinant dėti. ir tinka-netinka priklauso nuo organizmo.
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2011 06 15, 13:57)
o kas ta paauksuota? koks pavadinimas? kazkaip neteko girdeti apie tokia  g.gif
zinoma, spirales, kaip ir visa kontracepcija, nera gerai, bet renkames maziausia blogybe is viso saraso. Su kontraceptikais kiausides "uzmiega", neatlieka savo darbo, paskui, po kotraceptiko ilgesnio pavartojimo, gali buti problema jas "pazadinant"  ax.gif

Man irgi užkliuo, kas ta paauksuota spiralė? pirmą kartą apie tokią girdžiu.....
Pritariu, kad KT nėra gerai, bet ką daryt.... Pusę malonumo dingsta m.... kai nuolat bijai tongue.gif
Apskritai kalbant, tiek KT, tiek KP, tiek KZ turi savų pliusų ir savų minusų. KT esu išbandžiusi, o štai kiti būdai vis kažkaip mane anksčiau atbaidydavo, gal dėl to, kad buvo sąlyginai Lietuvoje nauji. Bet kuo toliau, tuo labiau linkstu prie naujų budų - KP ar KZ. Kurį patartumėte? Nes man svarbiausia, kad kasdien gerti piliulių nereikėtų - pasimiršta nors ir su priminimais. Kai paskaičiau jog KZ gali iškristi - irgi nepatikima.... net nebežinau- galutinai susipainiojau.
Atsakyti