Įkraunama...
Įkraunama...

Kontracepcija maitinančioms mamoms

Netinka šitos KT maitinančiom. Gal nutrauk gėrimą visgi - o kiek jau išgėrei?, tik nenustebk, kai už kelių dienų prasidės kraujavimas. Maitinančiom tinka tik su vienu hormonu, kaip Micro30.
Atsakyti
Yra dar tokios KT "Cerazette", kurios tinka maitinancioms. Pati jas geriau, kol maitinau. Jos visai be estrogeno, o tik su vienu hormonu.
Atsakyti
Man tai gydytoja skyrė Depo - Provera, jo sudėtyje tik progesteronas, taigi tinka maitinančioms. Tai kas 3 mėnesius leidžiamas kontraceptikas. Nežinau ar tai sutapimas, bet kai susileidau(prieš mėnesį), vaikas pradėjo viduriuoti ir iki šiol skystai daro ir pradėjo mažai svorio priaugt. Nežinau gal tai iš tikrųjų sutapimas, bet daugiau nebenaudosiu harmoninės kontracepcijos. Nors ir sako kad ji nekenksminga, bet vis tiek kažkaip dabar gailiuosi.
Atsakyti
QUOTE(dianadov @ 2005 08 19, 10:33)
Nežinau ar tai sutapimas, bet kai susileidau(prieš mėnesį), vaikas pradėjo viduriuoti ir iki šiol skystai daro ir pradėjo mažai svorio priaugt.

O nesutapo kartais viduriavimas su dantukų dygimu?

Šiaip skelbia, kad tos vieno hormono sudėties kontraceptinės nėra kenksmingos vaikui, bet pati tai turbūt maitindama nesirinkčiau hormoninės apsaugos g.gif
Atsakyti
Man gyditoja siule spirale isidet, bet sake, kad 70proc. apsauga, tai su vyru pasitarem ir nusprendem, kad nedesim. Yra kazkokie kontraceptikai maitinancioms, bet man kazkaip nesinori ju gerti g.gif Naudojam prezervatyvus.
Atsakyti
Nereikia nutrauktilytiniu santykiu,manau gad ir taip jau ilgai vyrai lauke tongue.gif !!!!!!Kur pries tai rasiau ten yra maksties kremas,jis zudo spermatozoidus,tas pats kas ir gertumete kokias tai kontraceptines tabletes.Va koks pliusas kad nereikia ju gerti. thumbup.gif
Na aisku reikia gerbti kiekvieno apsisprendima,jei jus sakote kad reikia riboti lytinius santykius,tai taip ir darykite,tik noreciau jusu paklausti vyru ka apie tai galvoja jie tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(pincius @ 2006 01 03, 17:02)
na tikrai neketinu mazinti lytiniu santykiu,tiesiog nutrauktu lytiniu aktu laikoma tai,kad vyras baigia ne makstyje

Bet tada ner jokios apsaugos, tiksliau galimybe pastoti labai didele! As dabar irgi maitinu kudiki ir naudoju zvakutes Patent oval, nes Pharmatex zv. nebegamina. Zvakutes irgi nera labai patikima apsauga, bet prezervatyvai schmoll.gif nepatinka! O spirales nesinori, nors ji patikimiausia.
Atsakyti
MICRO 30 tinka maitinančioms mirksiukas.gif o tos visos žvakutės ir kremai tai ardo makšties mikroflorą, negalima jų dažnai naudoti schmoll.gif
Atsakyti
na,buvau pas ginekologe,ji man kazkodel nieko neparekomendavo schmoll.gif nepaklausiau jos ,maniau pati ka pasakys,o ji tepasake,kad kol maitini nieko... verysad.gif
Atsakyti
Gydytoja ginekologe, konsultuodama maitinancias mamytes, siulo tabletes Mikro-30. mazdaug puse ginekologu jas gerti rekomenduoja, kita puse - ne. Ypac daznai nerekomenduoja mamoms, auginancioms berniukus. Tyrimais nustatyta, kad tiesioginio poveikio sios tabletes kudikiams neturi, bet... jos pakankamai neseniai naudojamos, todel nezinome, koks gali buti ilgalaikis ju poveikis (t.y. kaip atsiliept vaikams po daugelio metu - paauglysteje, suaugusiems). Taip pat sios tabletes maziau veiksmingos apsisaugant nei kitos tabletes ar prezervatyvai. Vartojant jas didesne negimndiniu nestumu rizika, daznai sutrinka menstruaciju ciklai, atsiranda cistos ir pan (gamintoju informacija). As ju nutariau nenaudoti ne tik del nezinomo poveikio kudikiams, bet ir del to, kad esu pries pastojima turejusi siokiu tokiu ginekologiniu bedu ir nebenoriu vel isreguliuoti organizmo. Cia parasiau tik savo asmenines isvadas po nuodugnaus domejimosi siomis tabletemis (pasidomekite per paieska Mikro-30).
Beje, nutraukto lytinio akto veiksmingumas labai priklauso nuo vyro patyrimo - kuo jis turi maziau patirties, tuo didesne tikimybe, kad nesugebes saves laiku kontroliuoti, bet vis tiek tikimybe pastoti gana didele.
Tai tiek mano minciu. Tenka naudoti prezervatyvus, mano ginekologe nieko neaiskinusi juos pasiule kaip vienintele alternatyva, todel teko paskaitineti paciai. Gal mano samprotavimai kam nors pades pasispresti.
SEKMES! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viginija @ 2006 02 07, 22:30)
Maitinu 5men.Jau 4menesije pradejau sirgti ,noreciau paklausti kokius kontraceptines priemones galaciau gerti?Nes labai bijau kad dar 3nesusilauktume doh.gif

Hm... geras klausimas! As tai kol kas (maniskiui jau 10 men ir pradejau sirgti pries 3 men) zvakutes Pharmatex naudoju. Bet norisi kazko paprastesnio...
Atsakyti
Hormoninė spiralė Mirena - veikia vietiškai, hormonai nepatenka į mamos kraują ir pieną. Veiksminga 5 metus+labai sumažėja mėnesinių kraujavimas.
Atsakyti