visumoj tai as ir nezinau ka daryt, kaip saugotis, labai skiriasi cia nuomones... maitinu labai daug , kol kas nieko nenaudojom, bet tai yra rizika. eisiu pas gine, gal ka patars.
Savo mažulį maitinau labai trumpai, tai kol maitinau, naudojomės prezervatyvais, o vėliau klijuodavausi pleistrą
Man gydytoja israse kontraceptiniu tableciu, kurios sake skirtos specialiai zindymo metu naudoti. Vadinasi Azalia. Sake, kad jose yra kazkoks specialus hormonas, kuris vaikeliui nekenkia.
Bet nusipirkus paskaiciau as situ tableciu instrukcija - ten parasyta, kad hormono patenka vaikui su pienu, taciau kiekis toks mazas, kad nekenkia. Bet vis tik, to hormono reiskia kazkiek patenka. Ir bijau dabar as tuos vaistukus gerti - maza kaip paskui gali mano mazuleliui atsiliepti ...
Gal kas is jusu naudojat sitas ar panasias tabletes skirtas zindancioms mamoms ir turit daugiau informacijos? Labai bijau, kad maziukui nepakenkciau.
Bet nusipirkus paskaiciau as situ tableciu instrukcija - ten parasyta, kad hormono patenka vaikui su pienu, taciau kiekis toks mazas, kad nekenkia. Bet vis tik, to hormono reiskia kazkiek patenka. Ir bijau dabar as tuos vaistukus gerti - maza kaip paskui gali mano mazuleliui atsiliepti ...
Gal kas is jusu naudojat sitas ar panasias tabletes skirtas zindancioms mamoms ir turit daugiau informacijos? Labai bijau, kad maziukui nepakenkciau.
mūsų apsauga nuo nepageidaujamo nėštumo - nutrauktas lytinis aktas ir prezervatyvai(leidžiam sau tokią prabangą kartais švenčių progom ). Buvo vienas pasisakymas, kad akto nutraukimas - nepatikimas būdas. Kaip kam - mes taip darėm du metus prieš pirmą nėštumą ir septynis metus prieš antrą. Nugi jokių lepsusų nebuvo - profas, pasirodo, mano vyras šitoj vietoj
Papildyta:
spiralės dėt negalių, nes žaizdą turiu, KT gydytoja nepatarė dėl didelio svorio... belika tik toks apsisaugojimas. Iš dalies tai kartais trukdo visai atsipalaiduot....
Papildyta:
spiralės dėt negalių, nes žaizdą turiu, KT gydytoja nepatarė dėl didelio svorio... belika tik toks apsisaugojimas. Iš dalies tai kartais trukdo visai atsipalaiduot....
as irgi spirale noriu detis, bet dabar sake dar peranksti. tik po puses metu nuo gimdymo dedasi.
QUOTE(Lina1985 @ 2010 03 01, 12:07)
as irgi spirale noriu detis, bet dabar sake dar peranksti. tik po puses metu nuo gimdymo dedasi.
geras o man ginekologe sake, kad jau galiu isideti nors praejo tik 2.5 menesio...
Papildyta:
Kol maitinau, rinkausi gumytes, nes visokie hormonai, kad ir maitinanciom skirti vistiek kazkiek patenka i piena, o koks ju poveikis leliukui turbut po kokiu 10 m. paaiskes, iki to 12m. geriau KT tai irgi manau mazas geris. Dabar pagalvoju apie spirale.
O tai hormonine spirale galima juk taip pat hormonai kaip ir KT
QUOTE(valdenis @ 2010 02 22, 11:55)
sveikos as esu naujoke neseniai pagymdziau suneli tai antras mano vaikelis.maitinu krutimi ir kontraceptiniu nelabai norisi vartoti zvakutes taipat man nelabai priimtinos tai planuoju isideti hormonine spirale manau tai daug patogiau nereikia rupintis ar isgeriai tablete.nes su vyru apie vaikucius kolkas tikrai negalvojame
O tai hormonine spirale galima juk taip pat hormonai kaip ir KT
Po pirmo vaikucio rinkausi spirale... man ji nepasiteisino, nes po 5 men. jau pasijutau nescia dabar, po antro vaikucio nezinau ka ir daryti. Pirma spirale buvo nehormonine, dabar ginekologe siulo mirena, bet as abejoju... dar vis maitinu...
Kadangi trecias " uzkibo" tuo metu kai maitinau ir saugojomes su prezikais, tai daugiau neberizikavau, isistaciau mirena, gydytoja leido. Jauciuosi visai neblogai
kol maitinau nenaudojome nieko, baigus maitinti idejau Mirena. ji man tiko, ir ne tik man... tika jauciu kad po biski kila svoris. nezinau nuo ko? gal nuo jos? nors po 18val. vakaro nevalgau jau 1.5metu.