Įkraunama...
Įkraunama...

Kontracepcija maitinančioms mamoms

QUOTE(spygly1 @ 2009 12 16, 19:37)
o kaip tabletės azalia,jos irgi kiek žinau tinka maitinančioms g.gif

čia iš "azalia" aprašymo smile.gif
Nėštumas ir žindymo laikotarpis
Nėštumas. Nėščiosioms ir moterims, manančioms, jog yra pastojusios, AZALIA vartoti draudžiama.
Žindymo laikotarpis. AZALIA neveikia pieno gamybos ar jo kokybės. Tačiau nedidelis kiekis AZALIA veikliosios medžiagos patenka į motinos pieną. Todėl kūdikis gali nuryti 0,01-0,05 mikrogramus/kg kūno svorio šios medžiagos per parą, tačiau tai nekelia jokio pavojaus. Jei Jūsų kūdikiui atsirastų bet kokių požymių, kurie, Jūsų manymu, galėtų būti susiję su AZALIA vartojimu, pasakykite gydytojui.
Kiekviena renkamės ir spręndžiame individualiai kiek norime rizikuoti savo vaiku smile.gif
Atsakyti
O kaip sitos va visur isreklamuotosios? g.gif
http://www.minipiliule.lt/
Atsakyti
QUOTE(AgnessBelle @ 2009 12 18, 14:48)
O kaip sitos va visur isreklamuotosios? g.gif
http://www.minipiliule.lt/

Tai čia tos pačios "Azalia" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žvarba @ 2009 12 18, 19:17)
Tai čia tos pačios "Azalia" smile.gif

Aisku, aciu smile.gif gal as savo vaikiuku nerizikuosiu ax.gif teks naturaliai saugotis smile.gif
Atsakyti
apie zvakutes viena nusimananti ginekologe pasake- jos nuo 40 m tinka tikrai. jaunesnem nepataria, gali buti uzdegimas ar kazkas panasaus.nezinau ar tai tiesa, bet nerizikuociau.
geriau kt, bet nebegeriu, nes nepatinka man jos, nesinori tada.
dabar laukiu kol gales spirale ideti Nova-t. bet mm jau 4 men laukiu.. manau, kad tai pats geriausias budas apsisaugoti smile.gif vaikiuka jau 6 men maitinu
Atsakyti
na aš tai manau,kad prezervatyvai tai su jais nieko gero jokio malonumo tas pats kas medų per stiklą laižyti,žvakutės ir iš jų nieko gero kol įsidėsi,kol ištirps tai ir visas malonumas praeiti gali.reik saugotis arba natūraliai arba spiralę dėtis,o ją deda tik po 6 mėn.man tai ginekologas išrašė azalia,kuria jau pradėjau gerti.
Atsakyti
Mieliosios, aš pasidalinsiu savo patirtimi apie apsisaugojimo priemones (išbandyta ant savęs smile.gif ) Kai susilaukiau savo pirmojo vaikelio ir jį maitinau krūtimi, mane taip pat kamavo klausimas kokia tinkamiausia būtų kontracepcijos priemonė g.gif Privalomo vizito po gimdymo metu šį klausimą aptariau su savo gydytoja. Kadangi tai buvo seniai ir dar nebuvo AZALIA, gydytoja įvardino sekančias patikimas priemones - spiralę, prezervatyvą ir žvakutes iki 6 mėnesio, kuomet jau reikia kūdikį primaitinti. Spiralė man tuo metu atrodė baubas (buvau prisiklausiusi kaip įauga ir reikia operuoti, būna stiprus kraujavimas per menstruacijas ir t.t.), prezervatyvas irgi nepasirodė tinkama apsisaugojimo priemonė nuolatinių santykių atveju schmoll.gif, tad beliko žvakutės. Naudojau jas pagal visas instrukcijas, tiesiog paranojiškai, vos ne pačiam įkarštyje išsitraukdavau instruciją ir dar pasitikslindavau lotuliukas.gif bet nespėjus sunaudoti visos dėžutės, mane pradėjo kamuoti rytinis pykinimas (nors menstruacijos vis dar nebuvo prasidėjusios, kūdkio dar neprimaitinau papildomai ir maitindavau nerečiau kaip 3 valandos) doh.gif Pasidariau nėštumo testą, kuris patvirtino nėštumą. Nulėkiau pas daktarą ir echoskopu patvirtino 8 savaičių nėštumą cool.gif Buvo šokas. Nors su vyru visuomet galvojome apie daugiau vaikų, bet tuo metu mes dar nebuvome tam pasirengę doh.gif Svarstymui laiko kaip ir nebuvo, čia ką tik čiučiuotas pirmagymis ir atimti gyvybę tokiai pačiai brangenybei rankos nekilo. Visi artimieji sužinoję tik džiaugėsi ir mus palaikė. Taip atėjo į mūsų šeimą antrasis sūnus. smile.gif Bet ir vėl buvo tas pats apsisaugojimo klausimas doh.gif Tik jau sąrašą buvau sutrumpinusi biggrin.gif Jau taip aklai vienu gydytoju nepasitikėjau, konsultavausi ir su kitais, skaičiau literatūros... Didžiausias patikimumas - visiškas susilaikymas lotuliukas.gif arba chirurginė kontracepcija (moterų sterilizacija arba vyrų vazektomija) doh.gif jau ne 100 proc. patikimumo, bet gana aukšto yra spiralės (kai kurie informacijos šaltiniai įvardina 92-95 proc.), dar mažesnio patikimumo prezervatyvai (82-90 proc.), o visokios ten žvakutės, kremai ir tepalai, tai iš vis tesiekia 50-62 proc. Tad vos ne tas pat, kad skaičiuoti vaisingas dienas ar burtis iš ramunės žiedo "bus nebus" mirksiukas.gif
Tad po antrojo mažylio gimimo spiralę įsidėjau dar neįvykus nei vieniems lytiniams santykiams (maždaug po 2 mėnesių po gimdymo), taip bijojau dar kartą neplanuoto nėštumo, kad vyro iš tolo neprisileidau be apsaugos priemonių lotuliukas.gif blush2.gif Kol maitinau ir menstruacijos nebuvo prasidėję, tai skųstis negalėjau. Bet po to, kai jau prasidėjo, tai ciklas kuo toliau tuo labiau ilgėjo, kraujavimas gausėjo ir apsisprendžiau nuo spiralės pereiti ant geriamų kontraceptinių priemonių. ax.gif
O laukiantis trečiojo mažylio jau žinojau ką darysiu pagimdžiusi smile.gif
Atsakyti
Jeigu kam reikia, turiu nauja pakuote "AZALIJA". uz 28 Lt atiduociau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurqita @ 2010 01 04, 13:14)
Mieliosios, aš pasidalinsiu savo patirtimi apie apsisaugojimo priemones (išbandyta ant savęs  smile.gif ) Kai susilaukiau savo pirmojo vaikelio ir jį maitinau krūtimi, mane taip pat kamavo klausimas kokia tinkamiausia būtų kontracepcijos priemonė  g.gif Privalomo vizito po gimdymo metu šį klausimą aptariau su savo gydytoja. Kadangi tai buvo seniai ir dar nebuvo AZALIA, gydytoja įvardino sekančias patikimas priemones - spiralę, prezervatyvą ir žvakutes iki 6 mėnesio, kuomet jau reikia kūdikį primaitinti. Spiralė man tuo metu atrodė baubas (buvau prisiklausiusi kaip įauga ir reikia operuoti, būna stiprus kraujavimas per menstruacijas ir t.t.), prezervatyvas irgi nepasirodė tinkama apsisaugojimo priemonė nuolatinių santykių atveju  schmoll.gif, tad beliko žvakutės. Naudojau jas pagal visas instrukcijas, tiesiog paranojiškai, vos ne pačiam įkarštyje išsitraukdavau instruciją ir dar pasitikslindavau  lotuliukas.gif bet nespėjus sunaudoti visos dėžutės, mane pradėjo kamuoti rytinis pykinimas (nors menstruacijos vis dar nebuvo prasidėjusios, kūdkio dar neprimaitinau papildomai ir maitindavau nerečiau kaip 3 valandos)  doh.gif Pasidariau nėštumo testą, kuris patvirtino nėštumą. Nulėkiau pas daktarą ir echoskopu patvirtino 8 savaičių nėštumą  cool.gif Buvo šokas. Nors su vyru visuomet galvojome apie daugiau vaikų, bet tuo metu mes dar nebuvome tam pasirengę  doh.gif Svarstymui laiko kaip ir nebuvo, čia ką tik čiučiuotas pirmagymis ir atimti gyvybę tokiai pačiai brangenybei rankos nekilo. Visi artimieji sužinoję tik džiaugėsi ir mus palaikė. Taip atėjo į mūsų šeimą antrasis sūnus.  smile.gif Bet ir vėl buvo tas pats apsisaugojimo klausimas  doh.gif Tik jau sąrašą buvau sutrumpinusi  biggrin.gif Jau taip aklai vienu gydytoju nepasitikėjau, konsultavausi ir su kitais, skaičiau literatūros... Didžiausias patikimumas - visiškas susilaikymas  lotuliukas.gif arba chirurginė kontracepcija (moterų sterilizacija arba vyrų vazektomija)  doh.gif jau ne 100 proc. patikimumo, bet gana aukšto yra spiralės (kai kurie informacijos šaltiniai įvardina 92-95 proc.), dar mažesnio patikimumo prezervatyvai (82-90 proc.), o visokios ten žvakutės, kremai ir tepalai, tai iš vis tesiekia 50-62 proc.  Tad vos ne tas pat, kad skaičiuoti vaisingas dienas ar burtis iš ramunės žiedo "bus nebus"  mirksiukas.gif
Tad po antrojo mažylio gimimo spiralę įsidėjau dar neįvykus nei vieniems lytiniams santykiams (maždaug po 2 mėnesių po gimdymo), taip bijojau dar kartą neplanuoto nėštumo, kad vyro iš tolo neprisileidau be apsaugos priemonių  lotuliukas.gif  blush2.gif Kol maitinau ir menstruacijos nebuvo prasidėję, tai skųstis negalėjau. Bet po to, kai jau prasidėjo, tai ciklas kuo toliau tuo labiau ilgėjo, kraujavimas gausėjo ir apsisprendžiau nuo spiralės pereiti ant geriamų kontraceptinių priemonių.  ax.gif
O laukiantis trečiojo mažylio jau žinojau ką darysiu pagimdžiusi  smile.gif

ir kokią tu apsaugos priemonę pasirinkai?
Atsakyti
QUOTE(spygly1 @ 2010 01 04, 18:49)
ir kokią tu apsaugos priemonę pasirinkai?

likau prie spiralės NOVA T ax.gif per trejus metus po antrojo sūnaus gimimo atliko savo tiesioginę funkciją patikimai (apsaugojo nuo neplanuoto nėštumo), o dėl visų kitų šalutinių poveikių, tokių kaip pagausėjęs kraujavimas ar pailgėjęs ciklas - man tai mažesnė blogybė nei 62 proc. žvakutės patikimumas smile.gif metus laiko ciklas nebuvo atsinaujinęs, tai iš vis buvau pamiršusi, kad turiu spiralę biggrin.gif , o dabar jau pradeda priminti apie save, ypač 2-3 dienos būna potvyniai doh.gif , kai baigsiu maitinti manau, kad pakeisiu ramiai į KT.
Nors čia forume prisiskaičiau, kad moterys pastoja ir su varinėm ir net su Mirena spiralėm, net baisu pasidarė unsure.gif , bet aš reguliariai lankausi pas ginekologą nuolat pažiūri echoskopu ar spiralė vietoje ar nepasislinkusi, į visokius paskaudenimus ranka nenumoju, reguliariai patikrinu ar siūlai vietoje (ar spiralė neiškritusi), nu ir nieko mirksiukas.gif
Atsakyti
Kol kas matinu, bet kai baigsiu naudosiu zieda, man jis atrodo labai patogu ax.gif
Atsakyti
aš vis tik pasiliksiu prie azalia biggrin.gif
Atsakyti