Mieliosios, aš pasidalinsiu savo patirtimi apie apsisaugojimo priemones (išbandyta ant savęs
) Kai susilaukiau savo pirmojo vaikelio ir jį maitinau krūtimi, mane taip pat kamavo klausimas kokia tinkamiausia būtų kontracepcijos priemonė
Privalomo vizito po gimdymo metu šį klausimą aptariau su savo gydytoja. Kadangi tai buvo seniai ir dar nebuvo AZALIA, gydytoja įvardino sekančias patikimas priemones - spiralę, prezervatyvą ir žvakutes iki 6 mėnesio, kuomet jau reikia kūdikį primaitinti. Spiralė man tuo metu atrodė baubas (buvau prisiklausiusi kaip įauga ir reikia operuoti, būna stiprus kraujavimas per menstruacijas ir t.t.), prezervatyvas irgi nepasirodė tinkama apsisaugojimo priemonė nuolatinių santykių atveju
, tad beliko žvakutės. Naudojau jas pagal visas instrukcijas, tiesiog paranojiškai, vos ne pačiam įkarštyje išsitraukdavau instruciją ir dar pasitikslindavau
bet nespėjus sunaudoti visos dėžutės, mane pradėjo kamuoti rytinis pykinimas (nors menstruacijos vis dar nebuvo prasidėjusios, kūdkio dar neprimaitinau papildomai ir maitindavau nerečiau kaip 3 valandos)
Pasidariau nėštumo testą, kuris patvirtino nėštumą. Nulėkiau pas daktarą ir echoskopu patvirtino 8 savaičių nėštumą
Buvo šokas. Nors su vyru visuomet galvojome apie daugiau vaikų, bet tuo metu mes dar nebuvome tam pasirengę
Svarstymui laiko kaip ir nebuvo, čia ką tik čiučiuotas pirmagymis ir atimti gyvybę tokiai pačiai brangenybei rankos nekilo. Visi artimieji sužinoję tik džiaugėsi ir mus palaikė. Taip atėjo į mūsų šeimą antrasis sūnus.
Bet ir vėl buvo tas pats apsisaugojimo klausimas
Tik jau sąrašą buvau sutrumpinusi
Jau taip aklai vienu gydytoju nepasitikėjau, konsultavausi ir su kitais, skaičiau literatūros... Didžiausias patikimumas - visiškas susilaikymas
arba chirurginė kontracepcija (moterų sterilizacija arba vyrų vazektomija)
jau ne 100 proc. patikimumo, bet gana aukšto yra spiralės (kai kurie informacijos šaltiniai įvardina 92-95 proc.), dar mažesnio patikimumo prezervatyvai (82-90 proc.), o visokios ten žvakutės, kremai ir tepalai, tai iš vis tesiekia 50-62 proc. Tad vos ne tas pat, kad skaičiuoti vaisingas dienas ar burtis iš ramunės žiedo "bus nebus"
Tad po antrojo mažylio gimimo spiralę įsidėjau dar neįvykus nei vieniems lytiniams santykiams (maždaug po 2 mėnesių po gimdymo), taip bijojau dar kartą neplanuoto nėštumo, kad vyro iš tolo neprisileidau be apsaugos priemonių
Kol maitinau ir menstruacijos nebuvo prasidėję, tai skųstis negalėjau. Bet po to, kai jau prasidėjo, tai ciklas kuo toliau tuo labiau ilgėjo, kraujavimas gausėjo ir apsisprendžiau nuo spiralės pereiti ant geriamų kontraceptinių priemonių.
O laukiantis trečiojo mažylio jau žinojau ką darysiu pagimdžiusi