Sveikos mamytes!
Mano gydytoja israse man AZALIA, bet kazkaip man neramu, bijau gerti. Pagalvojau apie zvakutes. Gal kas naudojo? Patarkit.
P.S. Vaika maitinu pati....
Mano gydytoja israse man AZALIA, bet kazkaip man neramu, bijau gerti. Pagalvojau apie zvakutes. Gal kas naudojo? Patarkit.
Sveikos mamytes!
Ar tinka maitinancioms Patentex zvakutes?
QUOTE(Vilma-22 @ 2006 06 06, 08:11)
sveikos,
na visos tik ir kalbat apie tabletes ir spirales, aisku mano manymu spirale yra gerai bet kodel nei viena neuzsimena apie kontraceptini pleistra? galbut jis nera kenksmingas ir turintis hormonu? aiku as apie ji nesidomejau bet tik siaip vat tokia mintis atejo
na visos tik ir kalbat apie tabletes ir spirales, aisku mano manymu spirale yra gerai bet kodel nei viena neuzsimena apie kontraceptini pleistra? galbut jis nera kenksmingas ir turintis hormonu? aiku as apie ji nesidomejau bet tik siaip vat tokia mintis atejo
[SIZE=7][COLOR=blue][FONT=Impact]
sveikos,
vakar isidejau i ranka kontraceptini implanta ,tai sian jauciuos kaip nesava,gydytoja sake kokius 3 men bus ivairus pokyciai,galvos skausmas,nereguliarus sirgimas,na tas dalykas kaip ir negazdina ,gal yra kurios jau turi toki implanta ir gal jaucia jo koki salutini poweiki
QUOTE(bangele @ 2006 04 06, 19:37)
Jei moteris maitina vaika pati,netinka jokia hormonine kontracepsija.Maitinimo laikotarpiu tinka tik nehormonine spirale,zvakutes,prezervatyvai.
o zvakutes, kaip jos veikia, ar patikimos? as jau nebemaitinu, tad noreciau kazko tikrai patikimo...
QUOTE(erikabarasn @ 2009 12 02, 10:45)
o zvakutes, kaip jos veikia, ar patikimos? as jau nebemaitinu, tad noreciau kazko tikrai patikimo...
jei patikimo, tai nerizikuok, is savo patirties sakau. Ju patikimumas apie 87 proc skaiciau. Zinoma mums isejo i gera turbut butume dukrytes taip ir nesuplanave...per tuos darbus.
Ale dabar ieskau patikimos pasaugos: geriau tabletes, naudojau zieda, dabar ginekologe pasiule paprasta spirale, tai stipriai svarstau, gasdina didele negimdinio nestumo rizika, vilioja tai kad jokios chemijos.
QUOTE(linagruzda @ 2009 11 26, 15:54)
[SIZE=7][COLOR=blue][FONT=Impact]
sveikos,
vakar isidejau i ranka kontraceptini implanta ,tai sian jauciuos kaip nesava,gydytoja sake kokius 3 men bus ivairus pokyciai,galvos skausmas,nereguliarus sirgimas,na tas dalykas kaip ir negazdina ,gal yra kurios jau turi toki implanta ir gal jaucia jo koki salutini poweiki
sveikos,
Sveika, o kur čia deda, nes pas mus tai Panevėžyje turbūt nedagyveno iki to...? Ačiū už atsakymą..
Papildyta:
QUOTE(freewind @ 2009 12 06, 17:08)
jei patikimo, tai nerizikuok, is savo patirties sakau. Ju patikimumas apie 87 proc skaiciau. Zinoma mums isejo i gera turbut butume dukrytes taip ir nesuplanave...per tuos darbus.
Ale dabar ieskau patikimos pasaugos: geriau tabletes, naudojau zieda, dabar ginekologe pasiule paprasta spirale, tai stipriai svarstau, gasdina didele negimdinio nestumo rizika, vilioja tai kad jokios chemijos.
Gal aš čia ir nelabai tikslią info suteiksiu, bet pasidomėk su tom spiralėm...kažkada buvau paskaitoje apie šeimos planavimą, tai apie spirales minėjo, kad tai mini aboras gaunasi..soryy jei netiksliai, bet tokia info gavau, gali būti ir netikslinga...
QUOTE(C`est_la_vie @ 2009 11 23, 13:37)
aš prieš kokius 3 metus naudojau žvakutes ir jau 2,5m naudoju tabletes į makštį, man patinka, kad nereikia tručyt savęs Jos nėra tokios patikimos kaip tarkim geriami kontraceptikai ir pojūčiai kitoms nepatinka- su žvakutėm labai "bėga" paskui, arba labai kaista, degina... Dėl to perėjom prie pharmatex tablečių, bet jos irgi ne visoms patinka Dar vienas minusas, kad kaip ir nebelieka tiek spontaniškumo, nes reikia nepamiršt apsaugos prieš TAI... bet, kai pas mus du maži.. tai to spontaniškumo ir taip nebėr tiek kiek norėtųsi taigi ir pasiplanuojam
QUOTE(neringa.r. @ 2009 12 08, 22:48)
Gal aš čia ir nelabai tikslią info suteiksiu, bet pasidomėk su tom spiralėm...kažkada buvau paskaitoje apie šeimos planavimą, tai apie spirales minėjo, kad tai mini aboras gaunasi..soryy jei netiksliai, bet tokia info gavau, gali būti ir netikslinga...
Taip yra todėl, kad varinė spiralė (ne hormoninė) išplečia gimdos kaklelį ir neleidžia jam susitraukti... Ji nesaugo nuo pastojimo, nes čia jokios chemijos ar jokių hormonų.. Ji taip pat nesulaiko spermatozoidų.... Kai įvyksta pastojimas, nes kiaušialąstės dirba, kiaušinėliai gaminasi, yra spermijų,- taigi- apvaisinimas įvyksta. Tik susiformavusi zigota negali įsitvirtinti gimdoje, nes kaklelis neužsidaro. Taigi įvyksta mėnesinės ir tik ką užsimezgusi gyvybė yra pašalinama su mėnesinių krauju... Ir taip kiekvieną ciklą, jei tik buvo santykiai vaisingomis dienomis, įvyksta abortas Štai kodėl turinčioms varinę spiralę mėnesinės būna daug gausesnės... O ilgai ją naudojant gali prasidėti mažakraujystė
QUOTE(spygly1 @ 2009 12 16, 08:31)
o tai kažin kokias geriau naudoti pasugos priemones po gimdymo ir maitinant nutrauktu pienuku,mėnesių tai dar antas mėnuo nėra,kažin ką geriau pradėt vartot
maitinant ko gero reikia rinktis iš vietinių kontraceptikų- žvakutės, kremai, prezervatytvai arba natūralus šeimos planavimas