Po antro gimdymo praėjus mėnesiui įsidėjau varinę spiralę. Viskas buvo puiku. Maitinau vaiką iki 1,5 metų. Po trijų metų išsiėmiau ir iš karto pastojau. Dabar vaikui 5 mėn. ir nežinau ką daryti, matyt, teks vėl spiralę dėtis.
Is Lietuvoje parduodamu maitinancioms mamoms kontraceptiku yra Azalia. I jo sudeti ieina tik vienas hormonas progestagenas, kuris nekenkia mazyliui. Bet man jas geriant menesines buvo apie 2sav. ir dar 2 sav. nutraukus Placiau yra temoje "Azalia" - kitoms lyg ir nieko ziuriu...
o as vartoju Azalija kt, spirales kazkaip manes nevilioja, nes svetimkunis kune atsiranda. O siti kt tinka maitinanciom mamytem, kol kas esu patenkinta
sveikutes mamytes, suzinojau tokiu naujienu, aplamai negalima jokiu priemoniu naudoti po gimdymo turinciu hormonu, nes man ginekologe aiskino jog viskas gali atsiliepti i vaikeli, na kad jis gali buti kitos pakraipos ypac jei turit berniukus, as pati geriau cerazete kontraceptines po gimdymo tai kai suzinojau vos nepazaliavau, jezau jei mano vaikelis toks butu.
as tai AZALIA pradejau gerti, bet paskaiciau informaciniam lapelyje kad truputi veikliosios medziagos patenka vaikui per piena o ten juk moteriski hormonai tai irgi pagalvojau ar nepasidarys mano sunus truputi moteriskas nuo ju nors mano giditojas zino kad pati maitinu, kad mano vaikas berniukas ir israse tuos vaistus
QUOTE(vaidosius @ 2009 01 24, 18:27)
as tai AZALIA pradejau gerti, bet paskaiciau informaciniam lapelyje kad truputi veikliosios medziagos patenka vaikui per piena o ten juk moteriski hormonai tai irgi pagalvojau ar nepasidarys mano sunus truputi moteriskas nuo ju nors mano giditojas zino kad pati maitinu, kad mano vaikas berniukas ir israse tuos vaistus
seip man buvo israse uzsienyje, ten tai daktarams nusispjauti, uztad ir yra pilni kampai geju ir t.t... o cia lietuvoj grieztai uzdraude, sake nebent nori kad tavo vaikutis turetu moterisku manieru... tai atsisakiau, net nepatare man detis spirale mirena, nes ten yra moterisku hormonu, sake nebent varine, va dabar nebemaitinu tai turiu mirena.
QUOTE(bonitute20 @ 2009 01 24, 17:46)
seip man buvo israse uzsienyje, ten tai daktarams nusispjauti, uztad ir yra pilni kampai geju ir t.t... o cia lietuvoj grieztai uzdraude, sake nebent nori kad tavo vaikutis turetu moterisku manieru... tai atsisakiau, net nepatare man detis spirale mirena, nes ten yra moterisku hormonu, sake nebent varine, va dabar nebemaitinu tai turiu mirena.
as apie spirales tai irgi baisiu dalyku prisiklausius, kad jos iauga i gimda kad moterims daznai negimdyviniai nestumai buna ir panasiai... neee, rizikuot nei tabletem nei su spirale nesinori, reikes turbut prie gumyciu pereit
QUOTE(vaidosius @ 2009 01 24, 16:21)
as apie spirales tai irgi baisiu dalyku prisiklausius, kad jos iauga i gimda kad moterims daznai negimdyviniai nestumai buna ir panasiai... neee, rizikuot nei tabletem nei su spirale nesinori, reikes turbut prie gumyciu pereit
as po pirmo gimdymo isidejau spirale, kai sugalvojom antra vaikeli, issiemiau, vel pagimdziau ir vel spirale isidejau. Atrodo dar gyva ir sveika, ir vaikai sveiki
QUOTE(vaidosius @ 2009 01 24, 19:21)
zinoma taip geriausia. ir jokiu problemu su gumytem.
as irgi Azalia naudoju...
o mano panelei 1,7 men, as dar maitinu, mm nera, todel kaskart yra zaidimas su ugnimi, jei taip galima pavadinti kiek suprantu, tai kontraceptines gert galima pradet tik sulaukus menesiniu, zvakutes ivairios nelabai man patinka, o prezervatyvai nepatinka vyrui. Taip ir laukiam kada siurprizelio