Apie varines spirales ir aš girdėjau,kad visko su jomis ten pasitaiko. Pati naudoju Mirena. Nemoku įdėt nuorodos,įeik į temą apie kontraceptikus ir pasiskaityk apie Mireną,ten merginos labai daug pridiskutavusios
As jau beveik metus laiko nesioju spirale,paprasta varine isidejau,ir kolkas viskas gerai,aisku buna uzeina pilvo spazmai pries menesines,bet siaip viskas Ir nereikia tableciu jokiu gerti,ar gumyciu naudoti,kuriu mano vyras
Papildyta:
Manau kad vienintelis minusas uzeinantys pilvo spazmai pries menesines butent.Kai kuriom sako gausesnes menesines.
Pliusai- pas mane menesines dabar reguliarios,dvi dienas teplioja o paskui vidutiniskai kraujuoja,is viso 5dienas kraujuoju. Kaina nedidele jos,100lt pati spirale ir idejimas 50lt.O Mirena kainuoja 700,nes ji hormonine.Mano anyta ja isidejus ir labai nepatenkinta,sake eis issiimti,tai gaunasi kad pinigai i bala...
Papildyta:
QUOTE(saulyte02 @ 2008 04 16, 14:19)
nemanau,kad susilaikymas gera iseitis,nes tai tik gadins santykius su MB,o to tikrai nei viena nenorim.
Gal kas gali pasidalinti patirtimi apie varines ar hormonines spirales.Ju pliusai ir minusai.
Gal kas gali pasidalinti patirtimi apie varines ar hormonines spirales.Ju pliusai ir minusai.
Manau kad vienintelis minusas uzeinantys pilvo spazmai pries menesines butent.Kai kuriom sako gausesnes menesines.
Pliusai- pas mane menesines dabar reguliarios,dvi dienas teplioja o paskui vidutiniskai kraujuoja,is viso 5dienas kraujuoju. Kaina nedidele jos,100lt pati spirale ir idejimas 50lt.O Mirena kainuoja 700,nes ji hormonine.Mano anyta ja isidejus ir labai nepatenkinta,sake eis issiimti,tai gaunasi kad pinigai i bala...
Mes saugojames prezervatyvais...Dar vis maitinu, menesiniu nera, bet kai jos atsiras desiuos spirale
QUOTE(Semi @ 2008 04 17, 23:11)
As jau beveik metus laiko nesioju spirale,paprasta varine isidejau,ir kolkas viskas gerai,aisku buna uzeina pilvo spazmai pries menesines,bet siaip viskas Ir nereikia tableciu jokiu gerti,ar gumyciu naudoti,kuriu mano vyras
Papildyta:
Papildyta:
kiek as zinau tai spirales negalima deti kai maitini, nes kiekviena karta maitinant susitraukineja gimda ir kai yra spirale gali suzalojimai atsirasti...
geriu noriday kt, tinka maitinanciom mamykem
jau 4 men geriu, viskas ok
jau 4 men geriu, viskas ok
QUOTE(dzhina @ 2008 04 24, 08:12)
kiek as zinau tai spirales negalima deti kai maitini, nes kiekviena karta maitinant susitraukineja gimda ir kai yra spirale gali suzalojimai atsirasti...
tai gal iš karto po gimdymo negalima spiralės dėti. Aš įsidėjau,kai mažei dešimt mėnesių buvo,ir sėkmingai maitinau toliau
QUOTE(rritukas @ 2008 04 24, 19:39)
tai gal iš karto po gimdymo negalima spiralės dėti. Aš įsidėjau,kai mažei dešimt mėnesių buvo,ir sėkmingai maitinau toliau
mano daktare sako, kad galima deti spirale paprasta praejus 6 savaitems po gimdymo ir aisku, turi buti ten viskas tvarkoj, sugije ir pan. O kol maitini jokiu kitokiu kontraceptiku vartoti negalima, nes jie su hormonais, kurie gali paekti i pienuka
QUOTE(rujo @ 2008 04 25, 09:24)
mano daktare sako, kad galima deti spirale paprasta praejus 6 savaitems po gimdymo ir aisku, turi buti ten viskas tvarkoj, sugije ir pan.
aha, maniškė man tą patį sakė. bet dar minėjo, kad spiralė dedama PER MĖNESINES
o kur "gauti" tų mmm, jei aš maitinu?
QUOTE(Katusik @ 2008 04 25, 12:07)
aha, maniškė man tą patį sakė. bet dar minėjo, kad spiralė dedama PER MĖNESINES
As su savo ginekologe susitariau kad spirale man des kai tik prasides mmm,sulaukiau mmm bet tada daktare nedirbo atejau pas ja kai jau buvo mmm pasibaige bet vistiek idejo
QUOTE(saulyte02 @ 2008 04 16, 10:50)
gal galite pasidalinti patirtimi,kokios apsaugos priemones geriausios po gimdymo maitinancioms mamoms,nes antram vaikeliui dar ankstoka ir rizikuoti tikrai nesinori.
Kol maitini krūtimi - prezervatyvai.Žvakutės ar spermicidiniai tepalai nepatariama dėl galimų deginimų ir nepatogumo po gimdymo...O vėliau, kai jau nemaitinsi gali naudoti KT, KP ,KŽ, spirale.Cia jau tavo pačios apsisprendimo reikalas.
Mes laukiame nesulaikime kada prasides mmm . Tablieciu nenoriu naudoti - as pamirstu vitaminus isgerti, o jau kontraceptinius tikrai pamirsiu . Pries nestuma turiejau spirale net 5 metus, buvau patenkinta. po pusantru metu kai issiemiau - pastojau. Iki siol maitinu ir laukiu... ir bijau kad netycia... neplanuotai. Bet jau galvoju ka nauduoti, geriau isanksto apsispresti.