Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ryžtis pirmajam vaikeliui

QUOTE(lijo @ 2006 09 23, 22:34)
visko  unsure.gif skausmo, prarast figūrą, kad vaikutis nebus sveikas, kad vienas iš mūsų neteks darbo, todėl teks varganai gyventi, galiausiai, kad kuris nors mirs, kad nebūsiu gera mama, netinkama išauklėsiu... žodž, dar net nepastojau, o jau permąsčiau būsimo vaikelio gyvenimą iki 25 metų  doh.gif prarast nepriklausomybę taip pat  cool.gif

Lijo, nesupyk, bet su tokiom mintim tu niekada ir neprisiruosi tureti 2.gif: Nes niekada nebusi niekuo 100% tikra. Jau geriau sakyk, kad tiesiog Nenori, o ne bijai tokiu dalyku kaip kad kada nors gal neturesi darbo ar kad nebusi gera mama... Man tokie pasakymai tai visiskai vaikiski... sorry, nenoriu izeisti... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Misis Marpl @ 2006 09 26, 16:08)
Lijo, kažkodėl man atrodo, kad Tu bijai paties gyvenimo.  g.gif Gal pirmiausiai reiktų susidorot su savo baimėmis, o tik paskui planuot vaikelį, nes tos baimės persiduoda iš kartos į kartą  g.gif

... gal tu ir teisi, sakydama, kad bijau gyvenimo smile.gif teisi, kad baimės persiduoda iš kartos į kartą smile.gif bet iš kartos į kartą persiduoda ir išmintis, kuri ateina su metais...

QUOTE(Amade @ 2006 09 26, 19:17)
Lijo, nesupyk, bet su tokiom mintim tu niekada ir neprisiruosi tureti 2.gif: Nes niekada nebusi niekuo 100% tikra. Jau geriau sakyk, kad tiesiog Nenori, o ne bijai tokiu dalyku kaip kad kada nors gal neturesi darbo ar kad nebusi gera mama... Man tokie pasakymai tai visiskai vaikiski... sorry, nenoriu izeisti...  mirksiukas.gif

supykau cool.gif ir manau, kad pasigimdyti negalvojant apie ateitį yra kvailystė ir niekdarystė... eiti miegoti su mintim, kad tuoj darysim vaikelį - pritempta ir netikra cool.gif aš ir nesiekiu prisiruošti , tiesiog su nerimu laukiu, kada ta diena ateis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lijo: 26 rugsėjo 2006 - 22:10
QUOTE(Amade @ 2006 09 08, 14:03)
Na, as kalbuosi apie tai tik su man artimiausiais zmonemis - vyru, mama, sese ir pora geriausiu draugiu (joms neaktualu, bet tiesiog mane isklauso)...  blush2.gif Aisku, daugiausia ziniu ir naudos bei optimizmo man suteikia SM... ax.gif nes cia daug mergyciu su ivairiom problemom, laimingom liudnu istoriju pabaigom, be to, suzinai, ka galima padaryti, ko paklausti ginekologes ir t.t. Tiesiog matai, kad aplink tokiu kaip tu, kad turi kas isklausys, patars, pasidalins patirtim.

beje, o tu ko kokreciai baiminiesi?

Man vasara taip pat buvo nesivystantis.Gydytoja nuramino kad antra karta l.retai tai pasikartoja.Taigi kol kas ilsinu savo organizma ir ruosiuosi.Palauksiu pusmetuka ir vel bandysim kol sulauksim dvieju juosteliu:)Auksciau galva ir viskas bus ok!! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lijo @ 2006 09 26, 21:59)
... gal tu ir teisi, sakydama, kad bijau gyvenimo  smile.gif teisi, kad baimės persiduoda iš kartos į kartą  smile.gif bet iš kartos į kartą persiduoda ir išmintis, kuri ateina su metais...
supykau  cool.gif ir manau, kad pasigimdyti negalvojant apie ateitį yra kvailystė ir niekdarystė... eiti miegoti su mintim, kad tuoj darysim vaikelį - pritempta ir netikra  cool.gif aš ir nesiekiu prisiruošti , tiesiog su nerimu laukiu, kada ta diena ateis...

Na, bet del ateities niekada nebusi tikras, as tikrai nenorejau izeisti... na, as irgi bijau, kad galbut neturesim darbu, galbut kazkuris numirsim ar dar velniai zino kas atsitiks... Bet del to man tureti vaiku noras nemazeja... blush2.gif Gal tu tiesiog NENORI tureti vaiku, nes nenori ar bijai buti uz kazka atsakinga ir kad kazkas butu visiskai priklausomas nuo taves... mastau.gif Nes as irgi turiu tokia drauge, kuri sako, kad is esmes vaiku nori, bet dabar dar ne laikas ir sako lygiai tokias paciau globalias priezastis...
na, bet as tikrai tikiu, kad vaikiukas bus jums labiau dziaugsmas nei baime... mirksiukas.gif

QUOTE(wwwmama @ 2006 09 27, 06:41)
Man vasara taip pat buvo nesivystantis.Gydytoja nuramino kad antra karta l.retai tai pasikartoja.Taigi kol kas ilsinu savo organizma ir ruosiuosi.Palauksiu pusmetuka ir vel bandysim kol sulauksim dvieju juosteliu:)Auksciau galva ir viskas bus ok!!  mirksiukas.gif

O as bijau... nes ... is visu nestumu nesekmingai baigiasi, tarkim apie 20%... ir mes patekom i si nedideli skaiciu. Kokia garantija, kad to nepasikartos?... Aisku, bandom, tikim ir labai labai norim 2.gif:
Atsakyti
QUOTE(lijo @ 2006 09 23, 23:34)
visko  unsure.gif skausmo, prarast figūrą, kad vaikutis nebus sveikas, kad vienas iš mūsų neteks darbo, todėl teks varganai gyventi, galiausiai, kad kuris nors mirs, kad nebūsiu gera mama, netinkama išauklėsiu... žodž, dar net nepastojau, o jau permąsčiau būsimo vaikelio gyvenimą iki 25 metų  doh.gif prarast nepriklausomybę taip pat  cool.gif

grynai mano atvejis lotuliukas.gif Mane vyras prikalbino, pati lyg ir norejau vaiko, bet del savo baimiu turbut dar ilgai buciau tempus guma. doh.gif. As galvojau, gal darysim kokius metus ir taip apsiprasiu siu ta mintim, bet mazius pasigamino is pirmo karto lotuliukas.gif

QUOTE(klana @ 2006 09 24, 08:38)
matosi,kad tu niekad nebuvai  nestuke.gif Kai suzinosi,kad laukies -viskas dings,visos fobijos.Kai pamatysi savo zirniu pirma karta per echo,kai pajusi pirmus judesiukus,tada ir pasisnekesim ax.gif  ax.gif ar labai svarbi ta tavo figura pries toki dziaugsma,koki suteikia 2.gif

Cia ne visoms taip. As kai buvau nestuke.gif nejutau jokios euforijos, o kaip tik ziauriai bijojau visko, net naktim nemiegojau del baimes gimdyt lotuliukas.gif Dabar tai juokinga, bet tada net pagalvodavau, kad nenoriu vaiko, nors planuotas. Visokiu nesamoniu man uzeidavo i galva ir tai buvo nevaldoma doh.gif Visa tai praejo mazdaug menuo po gimdymo ir tik tada atejo mano didziule meile mazuliui wub.gif
Atsakyti
QUOTE(klana @ 2006 09 24, 07:38)
matosi,kad tu niekad nebuvai  nestuke.gif Kai suzinosi,kad laukies -viskas dings,visos fobijos.Kai pamatysi savo zirniu pirma karta per echo,kai pajusi pirmus judesiukus,tada ir pasisnekesim ax.gif  ax.gif ar labai svarbi ta tavo figura pries toki dziaugsma,koki suteikia 2.gif

As manau, kad moteriai yra svarbu graziai atrodyt nepriklausomai nuo to, ar dar tik lauki leliuko, ar jau ji turi ir priziuri. tongue.gif Todel nepulciau sakyti, kad baime susigadinti figura yra nereiksminga. Man paciai yra kazkodel zymiai baisiau netapti tokia, kuri viska atiduos savo vaikui, o pati vaikscios nesusisukavus, nepasitempus, su purvinu chalatu doh.gif . Aisku, vaikeliui daug visko reikia (ir materialine prasme, ir psichologine), bet, mamytes, nepamirskit saves!! Jusu vaikuciams jusu labai reikia!! O jei jus busit grazios, nepasileidusios, tai ir aplinkiniams bus malonu salia jusu!! 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2006 09 27, 10:09)
Na, bet del ateities niekada nebusi tikras, as tikrai nenorejau izeisti... na, as irgi bijau, kad galbut neturesim darbu, galbut kazkuris numirsim ar dar velniai zino kas atsitiks... Bet del to man tureti vaiku noras nemazeja...  blush2.gif Gal tu tiesiog NENORI tureti vaiku, nes nenori ar bijai buti uz kazka atsakinga ir kad kazkas butu visiskai priklausomas nuo taves... mastau.gif Nes as irgi turiu tokia drauge, kuri sako, kad is esmes vaiku nori, bet dabar dar ne laikas ir sako lygiai tokias paciau globalias priezastis...
na, bet as tikrai tikiu, kad vaikiukas bus jums labiau dziaugsmas nei baime...  mirksiukas.gif

va matai, ir tu bijai tongue.gif visos esame skirtingos - skirtingu gyvenimo suvokimu ir potyriais... bet šiaip čia parašiau ne dėl diskusijų, o tam, kad galbūt kažkuri, bijanti taip pat, kaip ir aš, pasijus ne tokia vieniša savo išgyvenimuose smile.gif

QUOTE(Liutas2006 @ 2006 09 27, 17:50)
grynai mano atvejis lotuliukas.gif Mane vyras prikalbino, pati lyg ir norejau vaiko, bet del savo  baimiu turbut dar ilgai buciau tempus guma. doh.gif. As galvojau, gal darysim kokius metus ir taip apsiprasiu siu ta mintim, bet mazius pasigamino is pirmo karto lotuliukas.gif 

drinks_cheers.gif na va - aš nesu viena tokia tongue.gif ir dabar žinau net istorijos tęsinį mirksiukas.gif ačiū
Atsakyti
norim pradeti leliuka - bet man kaip kvaisai lenda i galva tokie dalykai apie kuriuos tureciau net negalvoti -= o as galvoju kas dirbs vietoj manes kai as pastosiu... Nepagalvokit darboholike - nesu - tiesiog tokios mintys kartais aplanko..
Manau turiu nusispjauti - koks mano reikalas - juk as savo gyvenima kuriu patiii... smile.gif
Cia gavos toks kaip issisnekejimas biggrin.gif
Atsakyti
Mes jau darom 2.gif bet mane kankina nerimas del mano darbo kolektyvo, kaip jie sureguos ar sefai nesupyks kad paliksiu darbo vieta... as zinau kad ne ju reikalas kada man nestuke.gif bet vis del to...

Taip pat labai bijau ne pacio nestumo, bet kas manes laukia po gimdymo... ar susitvarkysiu su 2.gif ar gims ir uzaugs sveikas ir t.t.
Atsakyti
Na, as irgi galiu save priskirt prie Jūsų fear.gif
Labai noriu nestuke.gif ir jau planuojame mirksiukas.gif vyksta kūrybinis procesas smileysex.gif
šiuo metu ieškausi naujo darbo ir galvoju, na va , įsidarbinsiu, o po to pastosiu, kaip darbdaviui į akis žiūrėt doh.gif
na dar neramu ir dėl pačio neštumo, neštumo po persileidimo..
kaip čia nekreipt į visą tai dėmesio??? g.gif
matyt, reik tiesiog pamatyt II biggrin.gif
Atsakyti
As irgi bijau. Daug ko bijau, net sunku but isvardint, bet labiausiai nerimauju ar trecia kart bus viskas ok, ir ar pastosiu. Bijau, nes nestumo eigos negaliu kontroliuoti. O taip megstu galeti viska itakoti. Kartais ir galvoju, kad netekau savo leliuku, todel kad perdaug plesausi. verysad.gif

O del to ar mokesi susitvarkyti su leliuku. ZINOMA MOKESIT. Leliukui svarbiausia MEILE, o mamos motiniski instingtai veikia, ir tik ji geriausiai zinos ko reikia, ir kaip reikia jos vaikui. wub.gif
Atsakyti
Manau turim nebijoti - del nieko nepergyventi - turim pastoti - o tada kas bus - tas.

Svarbiausia kad mums gerai butu -
siandien ryte savo vyrui sakau - nu as jau pagalvojau -"tipo kad jau pradedam nesisaugotii - ir sakau tu pagalvok siandien darbe smile.gif bigsmile.gif
nu tai vakare ziuresiuu - smile.gif
Atsakyti