Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ryžtis pirmajam vaikeliui

Labai daug buvo baimiu ir dvejoniu ir tai, kad mokslai buvo jau baigti daugiausiai ir paskatino sita reikala smile.gif Nebuvo labai didelio pasaukimo motinystei, jis atejo veliau.
Atsakyti
BAISU, net labai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina26 @ 2012 06 22, 12:01)
tai dabar ir rubelius  ir technika galima nusipirkti nenauja o padiveta is kitu mamyciu, tikrai daaaug sutaupysit  ir pampersam  galima sutaupyt, ir sau ne tiek isleist kiek pries vaiko gimimo. Zodziu,vaika islaikyt reikia noro ir meiles, visa kita jus butinai duosit,atsiras tie pinigai:)

Pritariu, galima daug sutaupyti perkant padėvėtą vaikišką techniką, rūbelius.
Atsakyti
Man sunkiau antrajam pasiryzti, nes na bukim biedni bet teisingi, vaikas brangus malonumas... smile.gif pirmo labai norejau, nieko nebijojau, nors mazu vaiku musu tarpe is abieju pusiu visai nebuvo
Atsakyti
Vaikelio labai norejau jau keli metai atgal, pagaliau turiu visas teigiamas aplinkybes susilaukti pirmojo mazylio, atrodo ir mylimas vyras, ir sveiki, laimingi abu. Bet kas neramina, tai ta nezinomybe, kaip pasikeis musu gyvenimas, kaip jausiuos nestumo metu, kaip seksis gimdyt, lankytis pas gydytojus, nes gyvename Norvegijoje, jokiu artimuju, mociuciu, kurios padeda paaugint maziukus. Gal kartais reiks tiesiog pasisneket, o nebus su kuo. blink.gif Bet kaip bebutu - ryzomes ir bandom!! ax.gif
Atsakyti
Aišku, kad baisu smile.gif
Atrodo tam laikas labai tinkamas, abu su vyru norim, bet vistiek būna momentų, kad pagalvoji - o kam? gi taip gerai su vyru sutariu, taip smagu dviese.. kam daryti pokyčius kai taip viskas gerai.. ir dar kai pasiklausai kokių naujai iškeptų mamyčių pabambėjimų kaip neišsimiegojo, kaip su vyru nebe tie santykiai, kaip gyvenimas apsivertė ir pan.. o paskutinis lašas būna, kai ateina mėnesinės, nors mes jau kelis mėnesius tvarkingai "gaminam" - tada ir nuliūsti, ir supyksti, ir prisigalvoji..

bet tokių minčių būna porą kartų per mėnesį ir paskui nuveji šalin, nes žinai, kad vistiek nori leliuko, žinai daug porų pavyzdžių, kurie yra labai laimingi turėdami mažylį ir dar aišku jaučiu norą iš vyro smile.gif

manau, kad abejonių nereikia bijoti - vaikas - tai ne žurnalas ar bulvių kilogramas parduotuvėje, nėra taip paprasta vienareikšmiškai 100 proc nuspręsti, kad būtinai mirtinai reikia ir nebus sunku smile.gif

Atsakyti
sveikos mamytės 4u.gif noriu jūsų patarimų.. biggrin.gif gal ir ne į šią temą rašau, bet nežinojau kur kitur .. blush2.gif tai va pradedu mirksiukas.gif sausi įsidarbinau, ir balandį jau buvo lygiai 3 mėn. kaip praėjo bandomasis, kaip suprantu man pratęs sutartį ir aš cia liksiu. bet esmė ne tame. spalį buvo vestuvės.. ir matyt atėjo laikas kai labai užsimaniau vaikelio.. nu tiesiog užmiegu su ta mintim ir pabundu su tuo... net dienas skaičiuoju kada galėsiu bandyt pastoti.. bet yra vienas bet... aš neturiu jokio darbo stažo.. todėl dabar negaliu pastoti, o paskaičiavus mėnesius planuoju rūgpjūtį-rugsėjį pastoti, o sausi bus lygiai metai, o vasarį-kovą išeičiau į dekretą.. ar labai didelį nusikaltimą padaryčiau?
Atsakyti
QUOTE(stejjse:) @ 2014 04 10, 15:17)
sveikos mamytės 4u.gif noriu jūsų patarimų.. biggrin.gif gal ir ne į šią temą rašau, bet nežinojau kur kitur .. blush2.gif tai va pradedu mirksiukas.gif sausi įsidarbinau, ir balandį jau buvo lygiai 3 mėn. kaip praėjo bandomasis, kaip suprantu man pratęs sutartį ir aš cia liksiu. bet esmė ne tame. spalį buvo vestuvės.. ir matyt atėjo laikas kai labai užsimaniau vaikelio.. nu tiesiog užmiegu su ta mintim ir pabundu su tuo... net dienas skaičiuoju kada galėsiu bandyt pastoti.. bet yra vienas bet... aš neturiu jokio darbo stažo.. todėl dabar negaliu pastoti, o paskaičiavus mėnesius planuoju rūgpjūtį-rugsėjį pastoti, o sausi bus lygiai metai, o vasarį-kovą išeičiau į dekretą.. ar labai didelį nusikaltimą padaryčiau?

Laba 4u.gif O koks čia nusikaltimas išeiti darbe į dekretines? smile.gif Gi jau būsit nemažai laiko pradirbusi, kitas reikalas jei įsidarbinant bandomajam laikotarpiui jau būdama nėščia ir darbdaviui paklausus ar nežadat greitu metu susilaukti vaikučio, pameluotumėte, bet ir tai pasirašius neterminuotą darbo sutartį po bandomojo laikotarpio, įstatymas nėsčiųjų pusėje, ne darbdavio. O dabar padirbsite ir jei kaip planuojate pastosite, turėsite kur grįžti po motinystės atostogų wink.gif O jei vaikelis laukiamas ir planuojamas, tai tikrai neatidėliokite, vyresniame amžiuje sunkiau pastoti, paskui galite gailėtis. Didžiausios sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grmarti: 11 balandžio 2014 - 09:08
QUOTE(grmarti @ 2014 04 11, 10:07)
Laba 4u.gif O koks čia nusikaltimas išeiti darbe į dekretines? smile.gif  Gi jau būsit nemažai laiko pradirbusi, kitas reikalas jei įsidarbinant bandomajam laikotarpiui jau būdama nėščia ir darbdaviui paklausus ar nežadat greitu metu susilaukti vaikučio, pameluotumėte, bet ir tai pasirašius neterminuotą darbo sutartį po bandomojo laikotarpio, įstatymas nėsčiųjų pusėje, ne darbdavio. O dabar padirbsite ir jei kaip planuojate pastosite, turėsite kur grįžti po motinystės atostogų wink.gif O jei vaikelis laukiamas ir planuojamas, tai tikrai neatidėliokite, vyresniame amžiuje sunkiau pastoti, paskui galite gailėtis. Didžiausios sėkmės 4u.gif

kaip jūs gražiai parašėte, dėkoju už jūsų nuoširdumą blush2.gif net šypsena veide pakilo.. kai taip gražiai argumentavot 4u.gif vaikelio labai labai noriu, laukiu nesulaukiu kada galėsim pradėti taip sakoma gamint leliuką. tik dvejojau ar ne per anksti.. kaip sakoma "tu planuoji, o dievulis juokias" bijau kad iš mano tų didelių planų nelabai kas gausis.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(stejjse:) @ 2014 04 11, 09:33)
kaip jūs gražiai parašėte, dėkoju už jūsų nuoširdumą  blush2.gif  net šypsena veide pakilo.. kai taip gražiai argumentavot  4u.gif  vaikelio labai labai noriu, laukiu nesulaukiu kada galėsim pradėti taip sakoma gamint leliuką. tik dvejojau ar ne per anksti.. kaip sakoma "tu planuoji, o dievulis juokias" bijau kad iš mano tų didelių planų nelabai kas gausis.. unsure.gif

Kai šitaip vaikelis yra laukiamas ir jau dar jam negimus mylimas, tai tikrai Jus aplankys laimė ir sulauksit savo stebuklėlio wub.gif Ir tikrai ne per anksti mirksiukas.gif Daugiau optimizmo ir viskas bus gerai, nuoširdžiai linkiu, kad Jūsų noras nestuke.gif išsipildytų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2014 04 11, 19:07)
Kai šitaip vaikelis yra laukiamas ir jau dar jam negimus mylimas, tai tikrai Jus aplankys laimė ir sulauksit savo stebuklėlio wub.gif Ir tikrai ne per anksti mirksiukas.gif Daugiau optimizmo ir viskas bus gerai, nuoširdžiai linkiu, kad Jūsų noras nestuke.gif išsipildytų 4u.gif

aciuuuuuu jums labai 4u.gif bet kartu ir labai dideliu baimiu turiu.. kad sveikas vaikiukas gimtu.. kad gerai nestumas praeitu.. nu bet aciu dar karta uz jusu zodzius tokius siltus siltus 4u.gif ax.gif
Atsakyti
As visada vaiku labai norejau ir noriu, kai pastojau nebuvo labai baisu...Bet kuo arciau gimdymas tuo labiau panikuoju ar mokesiu tinkamai pasirupinti mazyliu, ar suprasiu kada jis alkanas, ar mokesi taisyklingai ji ant ranku paimti blink.gif biggrin.gif Ryztis sunku nebuvo, kol nepradejau galvoti kai man bus baisu kai liksiu viena su mazyliu biggrin.gif
Atsakyti