o as manau,kad gera tema. Ir truputi nesutink,kad jei labai nori tai nelieka jokiu baimiu.
Man 27m,vyrui 28. su vyru kartu jau 7metai,vede, turim neblogus darbus uzsienyje,visos socealines garantijos,pries pusmeti nusipirkom nama,dabar jau labai rimtai galvojam apie leliuka,bet baime didziule. Nors atrodo ir nera ko baimintis,bet vistiek juk cia ne suniuka nusipirkti,o naujas zmogutis atsiranda. Ir su vaikais moku elgtis,giminaitei padejau abu vaikucius auginti nuo kudikystes,bet tikrai su metais vis baisiau. Aisku,dar prisigalvoji visokiu nesamoniu kaip -o jei mes nevaisingi ir tt.
bet jau veju baimes i sona,siandien uzsisakiau ovuliacijos ir nestumo testuku,reikia paskubeti,nes su vyru sakem,kad norim bent 3-4
Sveikutes, tema gera ir tikrai daug kas pagalvoja pries planuojant leliuka, bet kartais reikia tiesiog ryztis, nes kuo ilgiau tempi, tuo vis daugiau kitokiu reikalu atsiranda. zinau is savo patirties. pirmiausia buvo mokslai, paskui uzsienis, paskui grizom namo, tai as dar norejau darbuka susirasti, na bet pagaliau prisiruosem. laikas nestovi vietoje, neinam jaunyn, taip kad reikia prisiruosti. o baimiu visada buna. mes su MB vis pakalbam kaip viskas pasikeis, kai gims vaikutis, kartais truputi baisu, kaip reiks rupintis tokiu maziuku, bet ir labai laukiam.
Merginos, patikėk, antram vaikeliui ryžtis daug sunkiau nei pirmam.Sakau iš savo patirties. Aš turiu šešerių dukrelę ir dabar laukiuosi antro vaikelio. Jis labai laukiamas netyčiukas , nes matyt taip ir nebūtų užtekę drąsos.
QUOTE(vanillasky_ @ 2011 04 03, 15:06)
As labai noriu vaikelio bet tj kazkas stbado nezinau kas. Gal kad namo tik puse tepastayta, gal kad karjera pradejau daryti.. net nezinau.
Bet dar labiau bijau kad negalesiu tureti.. o tj mano MB jau 31..Kaip reikia apsispresti kokius uz ir pries apsvarsyti?
Bet dar labiau bijau kad negalesiu tureti.. o tj mano MB jau 31..Kaip reikia apsispresti kokius uz ir pries apsvarsyti?
Gimus vaikui visviena nebus nieko svarbesnio už jį namas... karjera.. tai tik iliuzija, kai Jums bus 60-70 vienintelio dalyko ko trokšite, bus Jūsų vaikų dėmesys ir vienintelė palaima anūkų šypsenos. Tai ir yra tikrosios vertybės, o ne kažkieno primestos, materialios. Aš turiu ir namą ir karjerą (beje, galiu keliems metams viską mesti, bet mano žinios ir įgudžiai visviena liks ir drąsiai galiu pradėti, kad ir 10 kartų viską iš pradžių), o taip pat turiu greičiausiai nuo nuolatinio streso ir įtampos atėjusį nevaisingumą..
QUOTE(lassie172 @ 2011 04 03, 17:01)
Gimus vaikui visviena nebus nieko svarbesnio už jį namas... karjera.. tai tik iliuzija, kai Jums bus 60-70 vienintelio dalyko ko trokšite, bus Jūsų vaikų dėmesys ir vienintelė palaima anūkų šypsenos. Tai ir yra tikrosios vertybės, o ne kažkieno primestos, materialios. Aš turiu ir namą ir karjerą (beje, galiu keliems metams viską mesti, bet mano žinios ir įgudžiai visviena liks ir drąsiai galiu pradėti, kad ir 10 kartų viską iš pradžių), o taip pat turiu greičiausiai nuo nuolatinio streso ir įtampos atėjusį nevaisingumą..
Panaši situacija buvo ir man: nuo darbo, mokslų, streso ir noro gyventi geriau negalėjau pastoti. Ir dar labiau tada į darbus kabinausi su mintimi, kad "gal jau šį mėnesį..", o nebuvo.... Ir tada padėjau tašką. Išėjau atostogų, atjungiau protą (kažkokia neįsivaizduojama misija man...) ir ilsėjausi.... Pastojau sau pačiai netikėtai, kai gydytojai jau buvo užrašę 5 ir dar vieną nevaisingumo priežastį Taigi, kad įtampa daro savo, tikrai galiu patvirtinti.
QUOTE(elenuxus @ 2009 11 20, 18:11)
Kai jau ateina didelis noras tureti vaikeli, tai tikrai jokiu baimiu nera.Tikrai nebijojau, nors dar darbo neturejau, bet buvau tikra kad rasiu.Susiradau, isnesiojau mazyle, net gimdyti nebuvo baisu.Antram pasiryzti irgi nesunku, nebijau.Labai laukiu ir tikiuosi...
Su situo sutinku, dingsta tos baimes, tik pas mane atsirado viena, kuri manau, jau nedings iki kol tie vaikai neuzaugs. Bijau, ar gerai isauklesiu vaikus, kokiais zmonemis jie uzaugs, daugiau baubu neturiu.
sveikutes
Labai sunku pasiryzti, kai netyciukas tai akzkaip ir galvos neskaudetu, o tas planavimas tai tikrai baisu, nes atrodo sunku bus, gal neizgvensi, bent jau man tokios mintys lindo.
bet suplanavom ir kazkaip viskas einas savaime. Dabar antro vyras jau baisiai nori, o as na stabdau , nes vel baisu del visko, dabar pakeiciau darba vel negaliu, nes negali juk taip imtir bac. reikia padirbet
Labai sunku pasiryzti, kai netyciukas tai akzkaip ir galvos neskaudetu, o tas planavimas tai tikrai baisu, nes atrodo sunku bus, gal neizgvensi, bent jau man tokios mintys lindo.
bet suplanavom ir kazkaip viskas einas savaime. Dabar antro vyras jau baisiai nori, o as na stabdau , nes vel baisu del visko, dabar pakeiciau darba vel negaliu, nes negali juk taip imtir bac. reikia padirbet
Turėjau ir aš visokiausių baimių, abejonių, norų, bet kai gimė sūnus, pasigailėjau, kad taip ilgai laukiau ir negimdžiau anksčiau Dabar jau ir antrą planuojam Jokia karjera, jokie milijonai man asmeniškai neprilygsta vaikučio gimimui. Beto, nemanau, kad 35 metai yra per vėlu daryti karjerą ar pasistatyt namą.
Mūsuose labai paplitusi nuomonė, kad vaikai trukdo moterims realizuotis. Nieko panašaus. Jaunos, aktyvios, veiklios mamos, pagimdžiusios leliukus, įgauna antrą kvėpavimą - ir darbus pasidaro, ir namus sutvarko, ir vaikus paaugina Vaikai - ne stabdžiai, jie - gyvenimo variklis
Mūsuose labai paplitusi nuomonė, kad vaikai trukdo moterims realizuotis. Nieko panašaus. Jaunos, aktyvios, veiklios mamos, pagimdžiusios leliukus, įgauna antrą kvėpavimą - ir darbus pasidaro, ir namus sutvarko, ir vaikus paaugina Vaikai - ne stabdžiai, jie - gyvenimo variklis
QUOTE(vanillasky_ @ 2011 04 03, 14:06)
As labai noriu vaikelio bet tj kazkas stbado nezinau kas. Gal kad namo tik puse tepastayta, gal kad karjera pradejau daryti.. net nezinau.
Sveikutės....
Jei jau vaikelio nori, tai tikrai nedvejok, visas baimes ir stabdžius į šalį... Juk galvoji apie mažą žmogutį, kuris tiek jaukumo, džiaugsmo atneš jūsų namams... Jei galvoji apie nebaigtą statyti namą, apie karjerą, tai tave gali stabdyti (tai manau baimė prieš pastojant), nes jau kai turėsi ir namą ir karjerą, atsiras kitų priežaščių - namo remontas, nebaigtas projektas darbe ir t.t
Jei jau susimąstei apie kūdikėlį, nedvejok, nes paskui kuo toliau tuo labiau priežaščių, sau netikėtų atrasi atidėlioti... Laikas nelaukia...