Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ryžtis pirmajam vaikeliui

as irgi manau, kad viskam savas laikas. mane is vis juokina tokios mintys: reikia uzsinoreti. koks gali buti reikia?!!! prisigimdo, nes reikia, po to meto visokiems seneliams, draugams ir t.t. niekas negali patart, tokie dalykai is vidaus turi ateiti. niekada nepritarsiu, kad gimdyt reikia iki 25 metu, nes, mano nuomone, toks zmogus dar turi semt viska is gyvenimo saujomis, o jau pilnai subrendes, apie 30 m gali savo patirti perduot mazyliui, bet kai kokia 20 -mete sako, kad nori vaiko, ka gi, jai geriau zinot, kaip sakiau, svarbiausia noras. bet as nelabai tikiu, kad ji gali daug pasiekt gyvenime. atsiprasau, pavariau, bet cia tik mano nuomone.
siulau visoms isiklausyt i save, jei yra taip, kad siandien noriu, o ryt jau ne, geriau si sprendima atideti, viskas ateis savaime.
Atsakyti
QUOTE(Kasulia @ 2008 03 17, 11:53)
as irgi manau, kad viskam savas laikas. mane is vis juokina tokios mintys: reikia uzsinoreti. koks gali buti reikia?!!! prisigimdo, nes reikia, po to meto visokiems seneliams, draugams ir t.t. niekas negali patart, tokie dalykai is vidaus turi ateiti. niekada nepritarsiu, kad gimdyt reikia iki 25 metu, nes, mano nuomone, toks zmogus dar turi semt viska is gyvenimo saujomis, o jau pilnai subrendes, apie 30 m gali savo patirti perduot mazyliui, bet kai kokia 20 -mete sako, kad nori vaiko, ka gi, jai geriau zinot, kaip sakiau, svarbiausia noras. bet as nelabai tikiu, kad ji gali daug pasiekt gyvenime. atsiprasau, pavariau, bet cia tik mano nuomone.
siulau visoms isiklausyt i save, jei yra taip, kad siandien noriu, o ryt jau ne, geriau si sprendima atideti, viskas ateis savaime.

va cia tai pavarei... mastai taip kaip as... doh.gif bet toki dideli spaudima jauciu is aplinkos, kad nors nusisaut arba ka nors nusaut norisi gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2008 03 18, 00:26)
va cia tai pavarei... mastai taip kaip as...  doh.gif  bet toki dideli spaudima jauciu is aplinkos, kad nors nusisaut arba ka nors nusaut norisi  gun_bandana.gif

as ir pati dar neturiu (bet jau po truputi noriu), bet po 30 spaudimo jau nejauciu, kazkaip Lietuvoje iprasta spaust jaunus zmones biggrin.gif bet, skirtingai nuo taves, visai neimu i galva. galu gale, turiu dar maziausiai 5 metus rezervo ir man visiskai dzin ka kiti sako, nei man grazu pienburnes nescios (ypac kai salia eina treninguotas 20-etis "tetis", kuris net mokslu baigt nesugeba) nei ka. man grazu jei po to zmogaus pasaulis nesusiaureja tik iki vystyklu, o tam jau reikia tureti kazkoki idirbi, pomegius, pazinoti save, galu gale.
uzsivedziau, baigiu jau....
Atsakyti
QUOTE(Kasulia @ 2008 03 17, 12:53)

man irgi gražu, kai matosi, kad moteris subrendusi motinystei, nu tiesiog ji švyti kaip motina. Bet kartais tai tikrai kai pasižiūri kai kokia prisidažiusi paauglė elgiasi su savo vaiku, tai negaliu, širdį skauda, kai pagalvoju ir ką ji duos tam savo vaikeliui, kokį moralinį pagrindą paklos, kai viena ranka stumdama vežimuką, kita ranka traukia dūmą verysad.gif
Vaikus aš kažkaip myliu, nors nedaug kontaktuoju su jais, bet noro žaisti auklėti ir mokinti tai yra. O mano vyras, tai kaip tik, kai matau, kažkaip priešiskai prieš vaikus nusiteikęs. Nors kai aš sakau, kad gal jau laikas, man susidaro toks įspūdis, maždaug ,,nu gerai, tik dėl tavęs mes jį turėsim" unsure.gif
O aš principinga, turim abu vienodai norėti ir vienu metu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linutas: 18 kovo 2008 - 19:25
QUOTE(Linutas @ 2008 03 18, 18:24)
man irgi gražu, kai matosi, kad moteris subrendusi motinystei, nu tiesiog ji švyti kaip motina. Bet kartais tai tikrai kai pasižiūri kai kokia prisidažiusi paauglė elgiasi su savo vaiku, tai negaliu, širdį skauda, kai pagalvoju ir ką ji duos tam savo vaikeliui, kokį moralinį pagrindą paklos, kai viena ranka stumdama vežimuką, kita ranka traukia dūmą  verysad.gif
Vaikus aš kažkaip myliu, nors nedaug kontaktuoju su jais, bet noro žaisti auklėti ir mokinti tai yra. O mano vyras, tai kaip tik, kai matau, kažkaip priešiskai prieš vaikus nusiteikęs. Nors kai aš sakau, kad gal jau laikas, man susidaro toks įspūdis, maždaug ,,nu gerai, tik dėl tavęs mes jį turėsim"  unsure.gif
O aš principinga, turim abu vienodai norėti ir vienu metu  rolleyes.gif

na, bet taip juk nelabai gerai doh.gif jei maniskis nebutu taip uzsivedes tai as net negalvociau g.gif O jam mano manymu depresija (jauciu zvengiat visos lotuliukas.gif ) bet jis taip apie tai kalba, kad vos neverkia... idomiai labai unsure.gif is dalies tuo dziaugiuosi, bet kita vertus mes net nevede blink.gif o man vaiku nesusituokus turet, tai jau tragedija schmoll.gif
Atsakyti
kalbant apie amziu tai pasakysiu ir as savo nuomone g.gif negrazu ir man kai matau kad eina ka tik pagimdziusi mergina ir traukia duma keikiasi ir panasiai.....turiu nemazai pazistamu kurios pasigimde budamos 18,19,20 ir zinot man malonu ziuret kaip jos priziuri savo vaikus wub.gif ir nepasakysi kad jos tokios jaunos nes ju akyse matosi meile ir atsakomybe ir nesvarbu kad mokslai dar nebaigti svarbu tai kad jos myli ir niekada nenuskriaus savo vaiko.....yra kur pasigimdo ir 30metu o vis tiek ir geria ir ruko ir keikiasi ir mokslu yra nebaigusios bet tai nereiskia kad jos yra geresnes mamos uz tas 20 - etes.....
Atsakyti
QUOTE(Rutca @ 2008 03 19, 08:45)
kalbant apie amziu tai pasakysiu ir as savo nuomone g.gif negrazu ir man kai matau kad eina ka tik pagimdziusi mergina ir traukia duma keikiasi ir panasiai.....turiu nemazai pazistamu kurios pasigimde budamos 18,19,20 ir zinot man malonu ziuret kaip jos priziuri savo vaikus wub.gif ir nepasakysi kad jos tokios jaunos nes ju akyse matosi meile ir atsakomybe ir nesvarbu kad mokslai dar nebaigti svarbu tai kad jos myli ir niekada nenuskriaus savo vaiko.....yra kur pasigimdo ir 30metu o vis tiek ir geria  ir ruko ir keikiasi ir mokslu yra nebaigusios bet tai nereiskia kad jos yra geresnes mamos uz tas 20 - etes.....

teisingi zodziai mergyt 4u.gif
Atsakyti
teisingi zodziai mergyt 4u.gif
[/quote]
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2008 03 19, 00:20)
na, bet taip juk nelabai gerai  doh.gif  jei maniskis nebutu taip uzsivedes tai as net negalvociau  g.gif  O jam mano manymu depresija (jauciu  zvengiat visos  lotuliukas.gif ) bet jis taip apie tai kalba, kad vos neverkia... idomiai labai  unsure.gif  is dalies tuo dziaugiuosi, bet kita vertus mes net nevede  blink.gif  o man vaiku nesusituokus turet, tai jau tragedija  schmoll.gif

zinai, as tavo liniuote (ar kaip ji ten) paskaicius tikrai pamaniau, kad tau depresija. tik as visai nesijuokiu. pasakysiu savo istorija, kaip minejau, as jau po truputi noriu (kazkaip keistai nebeerzina klykiantys vaikai, tikliau, dabar-labai retai schmoll.gif ), tai va, o maniskis noretu gal, bet baisiai tingi, pareigingas, matote, negaletu atsainiai augint, o atiduot visas jegas dar nenori. tai va, as po truputi, jau kokie metai vis apie tai pakalbu is graziosios puses ir matau, kad jis jam jau si mintis visai priimtina biggrin.gif
o kai vyrai labai vaiku nori....nzn, as tokiu niekad nesutikau schmoll.gif , man tokiu atveju kyla klausimas: jis tik NORI tureti vaika, ar yra PASIRYZES ji AUGINTI? jei pastarasis atvejis, tada labai jau grazu.
Papildyta:
QUOTE(Rutca @ 2008 03 19, 09:45)
kalbant apie amziu tai pasakysiu ir as savo nuomone g.gif negrazu ir man kai matau kad eina ka tik pagimdziusi mergina ir traukia duma keikiasi ir panasiai.....turiu nemazai pazistamu kurios pasigimde budamos 18,19,20 ir zinot man malonu ziuret kaip jos priziuri savo vaikus wub.gif ir nepasakysi kad jos tokios jaunos nes ju akyse matosi meile ir atsakomybe ir nesvarbu kad mokslai dar nebaigti svarbu tai kad jos myli ir niekada nenuskriaus savo vaiko.....yra kur pasigimdo ir 30metu o vis tiek ir geria  ir ruko ir keikiasi ir mokslu yra nebaigusios bet tai nereiskia kad jos yra geresnes mamos uz tas 20 - etes.....

irgi tiesa. tik meile vaikui dar ne viskas, mano nuomone, vaiko ugdymas prasideda pirmiausiai namie, o tik po to visokie darzai, mokyklos, tai sutikit, kuo ta mama labiau isprusus, patyrus, tuo labiau ugdomas vaikas. mano patirtis kitokia: mano drauges, pasigimdziusios apie 20 savo vaikus "ugdo" prie kompu ir teliku, o turiu pora vyresniu, tai joms tokie dalykai tikrai rupi. bet cia ghal ne visai amziaus problema schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutca @ 2008 03 19, 08:45)

Aš ir nenorėjau labai pabrėžti amžiaus, kiekvienai savas laikas ir subrendimas motinystei. Nes pastoti ir išnšiojus pagimdyti vaikiuką tai dar mizeris su tuo kiek reikia jam užauginti.

QUOTE(Kasulia @ 2008 03 19, 13:13)
tik meile vaikui dar ne viskas, mano nuomone, vaiko ugdymas prasideda pirmiausiai namie, o tik po to visokie darzai, mokyklos, tai sutikit, kuo ta mama labiau isprusus, patyrus, tuo labiau ugdomas vaikas. mano patirtis kitokia: mano drauges, pasigimdziusios apie 20 savo vaikus "ugdo" prie kompu ir teliku, o turiu pora vyresniu, tai joms tokie dalykai tikrai rupi. bet cia ghal ne visai amziaus problema schmoll.gif

Tai bva reikia ne tik vaiko norėti kaip kokio augintinio, reikia pagalvoji jo norint ar aš jau subrendus būti motina ir galiu savarankiškai jį auginti (net ir jei nepasiseka su vyru, neduok die, o kartais ir be močiučių pagalbos). Taip ir galvoti apie savo, kai moters ir motinos asmenybės subrendimą. Tokia mano nuomonė ax.gif
Atsakyti
sveikutes rimtos temos cia pas jus thumbup.gif o del amziaus as tai pasakyciau kad ne amziuje zmogaus patirtis. Tai priklauso nuo zmogaus, o del nestuke.gif moteru, tai pasakyciau, kurios supranta ka daro, tai ir meta rukyti ar gerti, (cia as prie tu paminetu paaugliu). As asmeniskai nerukau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dezma @ 2008 03 19, 16:14)
sveikutes rimtos temos cia pas jus thumbup.gif  o del amziaus as tai pasakyciau kad ne amziuje zmogaus patirtis. Tai priklauso nuo zmogaus, o del  nestuke.gif  moteru, tai pasakyciau, kurios supranta ka daro, tai ir meta rukyti ar gerti, (cia as prie tu paminetu paaugliu). As asmeniskai nerukau. mirksiukas.gif

rimtos rimtos o del rukymo cia nuo zmogaus individualumo priklaso
kita gali mesti tik suzinojus kad nestuke.gif o kita dar labaiu traukia ir gyditojai nerekomenduoja iskart tokioms mesti rukyti.....
Atsakyti