Merginos, o ka man daryti, as nenoriu... bijau kad busiu bloga mama, tiesiog ragana nera pas mane nei kantrybes nei noro tiem vaikuciams....
bet zinau, kad reikia uzsimanyti O kaip tai padaryti? pati esu sau slyksti, kad tai nenoriu, bet nenoriu ir viskas, kaip uzsimanyti? patarkit, tikai jau nebe pirma jaunyste, gal butu laikas ir pagalvoti
O as labai noriu leliuko, jau 1.5 metu kai istekejus ir pradejau jau svajoti apie maza stebukla. Is karto po vestuviu su vyru buvom sutare, kad kokius metelius pabusim vieni, pakeliausim, susitvarkysim buta, pagyvensime del saves. Neisivaizduoju siaip gyvenimo be vaiku , kaip mano mociute sako: del ko gi daugiau gyventi, jeigu ne del vaiku. Siaip nuo vestuviu niekada nesisaugojom, nes mano tokia nuomone: kada pastosiu tada bus labai gerai ir busiu labai laiminga , nors is dalies to labai bijau. Bijau gimdyti, bijau visu tu skausmu, bijau, kad nemokesiu gerai priziureti leliuko ir pan. Na kaip sakant visko prisigalvoju
QUOTE(Sun23 @ 2008 03 14, 22:20)
Merginos, o ka man daryti, as nenoriu... bijau kad busiu bloga mama, tiesiog ragana nera pas mane nei kantrybes nei noro tiem vaikuciams....
bet zinau, kad reikia uzsimanyti O kaip tai padaryti? pati esu sau slyksti, kad tai nenoriu, bet nenoriu ir viskas, kaip uzsimanyti? patarkit, tikai jau nebe pirma jaunyste, gal butu laikas ir pagalvoti
tavo zodziuose yra labai daug dvejoniu ir labai didele nuostata pries save
nesi nei ragana nei kas kitas kai pamatysi ir pajusi ka tai reiskia buti ir pagimdysi lialiu prabus tokie jausmai kad tikrai daugiau tokiu niekur nepajusi ir busi tada ragana kai kas nors nores nuskraiusti tavo maziuka angeliuka ...tad mes visas nuostatas ir baimes ir pradekit gandrus gaudyti
QUOTE(jurgita081 @ 2008 03 15, 09:48)
O as labai noriu leliuko, jau 1.5 metu kai istekejus ir pradejau jau svajoti apie maza stebukla. Is karto po vestuviu su vyru buvom sutare, kad kokius metelius pabusim vieni, pakeliausim, susitvarkysim buta, pagyvensime del saves. Neisivaizduoju siaip gyvenimo be vaiku , kaip mano mociute sako: del ko gi daugiau gyventi, jeigu ne del vaiku. Siaip nuo vestuviu niekada nesisaugojom, nes mano tokia nuomone: kada pastosiu tada bus labai gerai ir busiu labai laiminga , nors is dalies to labai bijau. Bijau gimdyti, bijau visu tu skausmu, bijau, kad nemokesiu gerai priziureti leliuko ir pan. Na kaip sakant visko prisigalvoju
bijoti tai naturalu juk primas vaikelis viskas nauja gyvenimas 180 laipsmniu kampu apsisuka ... bet kas nekovoja ir nebando naujoviu tas ir nieka nezinoje .
man sake kad as mirsiu ,kad arga kartu su maze mirsim ant gimdymo stalo ....
kovojau su nevaisingumu 6 metus ,ir naturalu bijojau visu faktoriu baimes gimdymo ,mirties ,komplikaciju bet va turiu maze grazu angeliuka ir abi mes sveikos ir va jau antro noriu
ikelsiu parasa kad matytum 6 metu darba mano dukryte
visada sakydavau , kad nenoriu vaiku - su jais tik vieni rupesciai , bemieges naktys, nebeiseisi kada noresi ir kur noresi keista budavo , kai kitos pamaciusios leliu noredavo ji panesioti , apkabinti . man vienodai budavo bet viena ryta op ir suzinojau, kad esu oho, galvojau, kas dabar bus ? draugas suzinojes apsidziauge , sako, taigi nieko tokio, turesim vaikeli o man liudna buvo bet pamazi jis mane pripratino prie tos minties, kad busim nebe dviese na aisku , vistiek nelabai suvokiau , kad busiu mama bet viskas apsiverte , viena ziemos diena , diena kai gime musu sunus atnese ji toki maziuka varliuka ,jis prisiglaude prie krutines ir paziurejo i mane na man taip pasirode tuo metu va tada supratau, kad cia mano sunus kad myliu ji ir kad niekam jo neatiduociau o ir kantrybe is kazkur idygo , kad man buvo nebudinga
mes ir galvojam iskart po vestuviu jau vaikiuka , bet kazkaip iskyla visokiu dvejoniu, kad gal as dar per jauna (23m.) kad reikes remonta daryty namie nes vaikuciui reikia geresniu salygu gyventi , bet ir labai jau norisi pabuti. kaip visi mum sako kai jau laiksi leliuko tai ir viskas susitvarkys
QUOTE(dorme @ 2008 03 15, 10:52)
mes ir galvojam iskart po vestuviu jau vaikiuka , bet kazkaip iskyla visokiu dvejoniu, kad gal as dar per jauna (23m.) kad reikes remonta daryty namie nes vaikuciui reikia geresniu salygu gyventi , bet ir labai jau norisi pabuti. kaip visi mum sako kai jau laiksi leliuko tai ir viskas susitvarkys
ir dar tokiu zaibisku greiciu prades viskas tvarkyti net pati nustebsi
QUOTE(Sun23 @ 2008 03 15, 00:20)
As isvis vaiku nekenciau man jie atrode tokie kvaili ir as nemokejau su jais sutarti.....bet va pastojau ir mano jausmai vaikams kardinaliai pasikeite kai praradau savo angeleli supratau kad vaikai musu dziaugsmas ir tik jiem reikia paskirt savo gyvenima beje pastebejau kad dabar as tiesiog nebegaliu but be vaiku....einu pas drauge daugiau tam kad su jos dukrele pabuti taip kad salin tokias mintis ir pamatysi kai pajusi savo vaikuti savo pilvelyje suprasi ka tai reiskia....
QUOTE(Rutca @ 2008 03 15, 11:08)
einu pas drauge daugiau tam kad su jos dukrele pabuti taip kad salin tokias mintis ir pamatysi kai pajusi savo vaikuti savo pilvelyje suprasi ka tai reiskia....
va ka ir noriu pasakyti
QUOTE(idomu @ 2008 03 15, 09:30)
visada sakydavau , kad nenoriu vaiku - su jais tik vieni rupesciai , bemieges naktys, nebeiseisi kada noresi ir kur noresi. keista budavo , kai kitos pamaciusios leliu noredavo ji panesioti , apkabinti . man vienodai budavo bet viena ryta op ir suzinojau, kad esu oho, galvojau, kas dabar bus ? draugas suzinojes apsidziauge , sako, taigi nieko tokio, turesim vaikeli o man liudna buvo bet pamazi jis mane pripratino prie tos minties, kad busim nebe dviese, na aisku , vistiek nelabai suvokiau , kad busiu mama, bet viskas apsiverte , viena ziemos diena , diena kai gime musu sunus atnese ji toki maziuka varliuka ,jis prisiglaude prie krutines ir paziurejo i mane. na man taip pasirode tuo metu va tada supratau, kad cia mano sunus kad myliu ji ir kad niekam jo neatiduociau o ir kantrybe is kazkur idygo , kad man buvo nebudinga
Nu cia tau kaip ir man bet beda ta, kad maniskis, mirsa del vaiku... jis jau man kalba "as myliu savo dar negimusiu leliu" siaubiakas, jis vercia mane jaustis tikra ragana mano drauge viena sako, kad viska daro instinktai bet as vis dar abejoju... man butu pasaulio pabaiga jei pastociau nenoriu, kad taip butu, bet kad as taip jauciuosi PADEKIT MERGINOS, matau taip graziai apie lelius pasakojat, itikinkit mane kaip nors, gal ir as uzsimanysiu
o aš kai buvau maža ir kai mama mus bardavo (nors jis mus su seserim beproto myli), tai sakydavo mums, ot, per tuos vaikus (atseit mumis) labai daug bėdos, geriau jau ji viena sau gyventų ir vargo nematytų. Na tuo metu mes taip ir supratom, bet man kažkur giliai giliai kažkas tokio dar tyko, kad vaikai tai tik vargai, daugiau nieko.
Ir dar, kai su kai kuriomis draugėmis (dar paauglystėj) pasibaisėdavome kai kuriais vaikais, tai pagalvodavom, kad gyvenime jų neturėti, negu tokius turėti (na čia apie invalidus).
Studijuodama mediciną taip pat daug nesveikų vaikų mačiau, tai ir baimė tokia lyg yra, kad pačiai toks vaikas negimtų.
O dar viena mano pažįstama sakydavo, kad jai vaikų nereik turėt, nes atseit jos genai prasti, ir kam juos perduoti palikuoniams. Kažkuriuo metu irgi buvau kažką panašaus įsikalus į galvą, atseit ir mano genai prasti Norsd dabar kai pagalvoju, kad nesergu jokia liga, giminėj taip pat, tai ko aš iš savęs norėjau, nežinau
QUOTE(wwwvilma @ 2008 03 15, 10:55)
ir dar tokiu zaibisku greiciu prades viskas tvarkyti net pati nustebsi
aha, tikiu. To ir noriu. noriu permainų, nes nusibodo tas pats per tą patį, net ir vien šunys, dėl kurių ir manaiu kad gyvenu
Zinot, merginos, guodzia bent viena mintis, kad as ne viena tokia nenorinti viesam pasauly... nes is mane supancios aplinkos buvau susidariusi toki vaizdeli
Gal dar viska galima butu pakeisti?
Gal dar viska galima butu pakeisti?
Mano situacija buvo tokia gan savotiška
Kai tik susipažindavau su kokiu vaikinu, kažkur giliai širdyje pagalvodavau ar norėčiau kad jis būtų mano vaikų tėvas
Tiesą pasakius, aš nelabai ir mylėjau mažus vaikus, nemokėjau kaip su jais elgtis (na ir giminėj mažyčių nebuvo,visi pusbroliai, pusseserės maždaug panašaus amžiaus), kažkaip nepatogu būdavo kai atsidurdavau šalia mažo vaiko
Taip pat galvojau kad nebūsiu gera mama, nemokėsiu savo vaiko prižiūrėt, nežinosiu ką jam pasakyt....Nu žodžiu panaši situacija, kaip pas paskutines parašiusias
Bet va sutikau savo vyrą (na tada dar būsimą) ir toks jausmas kad va jis man skirtas ir jį jau iškart mačiau kaip savo vaiko tėvą Matyt ir pribrendus jau buvau tam reikalui (na man buvo 25m), nes be proto užsimaniau tapti
Gal kurios dar nenori vaikiuko, gal tiesiog dar neatėjo toks momentas, tinkamas laikas Gal net greitu metu pačios nustebsit, kai panorėsit tapti
Tik nereikia nieko per prievartą daryt
p.s. o dabar randu kalbą su bet kuriuo mažium (jau aišku neskaitant savojo )
Ir požiūris į juos pasikeitė kardinaliai
Man atrodo, jei jau abejoji nori ar ne mažiuko, tai geriau bandyt jį turėti
Kai tik susipažindavau su kokiu vaikinu, kažkur giliai širdyje pagalvodavau ar norėčiau kad jis būtų mano vaikų tėvas
Tiesą pasakius, aš nelabai ir mylėjau mažus vaikus, nemokėjau kaip su jais elgtis (na ir giminėj mažyčių nebuvo,visi pusbroliai, pusseserės maždaug panašaus amžiaus), kažkaip nepatogu būdavo kai atsidurdavau šalia mažo vaiko
Taip pat galvojau kad nebūsiu gera mama, nemokėsiu savo vaiko prižiūrėt, nežinosiu ką jam pasakyt....Nu žodžiu panaši situacija, kaip pas paskutines parašiusias
Bet va sutikau savo vyrą (na tada dar būsimą) ir toks jausmas kad va jis man skirtas ir jį jau iškart mačiau kaip savo vaiko tėvą Matyt ir pribrendus jau buvau tam reikalui (na man buvo 25m), nes be proto užsimaniau tapti
Gal kurios dar nenori vaikiuko, gal tiesiog dar neatėjo toks momentas, tinkamas laikas Gal net greitu metu pačios nustebsit, kai panorėsit tapti
Tik nereikia nieko per prievartą daryt
p.s. o dabar randu kalbą su bet kuriuo mažium (jau aišku neskaitant savojo )
Ir požiūris į juos pasikeitė kardinaliai
Man atrodo, jei jau abejoji nori ar ne mažiuko, tai geriau bandyt jį turėti