Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ryžtis pirmajam vaikeliui

Su vyry santuokoje pragyvenau beveik keturis metus, kol "pribrendom" prie noro turėti kūdikį. Kaip sakoma, pirma susitvirtinom pagrindą po kojom, o paskui ir vaikelį susiplanavom mirksiukas.gif
Atsakyti
o mes su vyru 3 metus jau skaiciuojam santuokoj smile.gif Ir galvojam jau, kad labai ilgai tikrai nebetempsim.. Taciau drasiai planuoti dar neesame apsisprende. Pa kol kas apie tai kalbames, taciau jauciu bandymu metas labai neuzilgo gali prasideti bigsmile.gif Atrodytu tikrai noriu, taciau kartu ir bijau ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _vetra_: 02 lapkričio 2007 - 09:55
QUOTE(_vetra_ @ 2007 11 02, 10:55)
o mes su vyru 3 metus jau skaiciuojam santuokoj  smile.gif  Ir galvojam jau, kad labai ilgai tikrai nebetempsim.. Taciau drasiai planuoti dar neesame apsisprende. Pa kol kas apie tai kalbames, taciau jauciu bandymu metas labai neuzilgo gali prasideti  bigsmile.gif    Atrodytu tikrai noriu, taciau kartu ir bijau ...

Aga..tik idomu ar ta baime kada isnyksta ar ne?
Atsakyti
Nu mes drasiai kad au tipo va siandien planuojam nenusprendem. tiesiog kai subrendota mintis apie maziuka,nebesisaugojom, ir taip ziurejom kas bus blush2.gif buvo labai greit, bet dabar ne kiek nesigailim, be galo laimingi thumbup.gif
Man atrodo taip labai tiksliai pasiryzti tai sunku, bet kai ateina laikas, pabandai ir niekur po to jau nedingsi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi buvo baisoka pasirįžti, bet kai pradėjom planuoti ir niekaip nepavyksta, tai visos abejonės dingo doh.gif Dabar atrodo padaryčiau bet ką kad tik ateitų jis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Stella0605 @ 2006 09 08, 09:18)
Sveikos, supermamos, noriu pasidalinti savo išgyvenimais ir paklaust, gal yra daugiau besijaučiančių panašiai  blush2.gif

Man jau 29 metai, bet tik dabar pradedam galvoti apie pirmą vaikutį. Kol buvau jaunesnė, kažkaip atrodė, kad viskas turi vykti savaime, kad nereikia nieko ypatingai planuot. Bet, su metais  tongue.gif , kažkaip gauni daugiau įvairios informacijos, o su ja ir visokio nerimo daugiau atsiranda.

Tai va, kaip jau sakiau dar tik dabar pradedam galvot apie pirmą mažiuką, o mane kažkodėl kankina nerimas dėl to, ar mažiukas bus sveikas, juk aš jau nebe jaunuolė  g.gif

Pasidalinkit savo patirtim! Ar aš čia vienintelė tokia bailiukė?  blush2.gif

pupa baime manu kankinas visas moterytes kurios nera gimdziusios ar del kitu priezasciu neturi vaikiuko ir labai nori
o baime ne tik metai o dar ir nezinai kaip kas bus ,kaip tu sakai ar sveikas ,ar virsktele neapsivijusi ar vystosi gerai .ir t.t.t bet kol nepabandysi tol neszinosi nes nenupasakoti zodziais kas tai per jausmas kai mazius auga pilvelyje,juda ,cakcioja,ir ,t,t , ir tas jausmas kai pagimdai wub.gif ta baime tokia mazmena pasidaro viskas nublanksta tada .Tad linkiu nugaleti ta baime ir susilaukti atzaleles 4u.gif
Atsakyti
As manau, kad cia neturi buti jokio ryzimosi ar pan. PAprasciausiai turi ateiti toks laikas kai labai uzsinorei vaikelio. kaip kad mes norejome susitvarkyti buiti, o tada jau lauktis vaikelio. bet va kai buvau 24 m uzplauke kad labao noriu vaikelio... tai visi planai apie buiti, nama, karjera taip ir liko planais ....
Atsakyti
QUOTE(bum @ 2007 12 14, 12:23)
Man irgi buvo baisoka pasirįžti, bet kai pradėjom planuoti ir niekaip nepavyksta, tai visos abejonės dingo doh.gif Dabar atrodo padaryčiau bet ką kad tik ateitų jis wub.gif

man irgi lygiai taip pat friends.gif
Atsakyti
Mergytes, as ikisiu savo trigrasi ir pasisakysiu blush2.gif Man 30, planuojam pirma vaikeli. Aisku, kaip tikriausiai daugeliui, kilo visokiu negeru minciu ir baimiu... Prisiskaiciau daug ir tiesiog pasidalinsiu:

1) Dideliu apsigimimu rizika yra labai labai maza. Jei embrionas gauna ne toki chromosomu rinkini ar sutrinka jo vystymasis del kitu priezasciu, dazniausiai tai baigiasi labai ankstyvu persileidimu ir moteris daznai net nesuzino, kad ji buvo nescia - tiesiog mano, kad prasidejo menstrucijos.

2) Jei vistik embrioniukas isgyvena su dideliais apsigimimais, tai jie siais laikais labai lengvai ir labai anksti nustatomi echoskopu. Tokiais atvejais galima pasirinkti aborta. Skausminga, bet pasakykit - ar ne geriau nei labai fiziskai ar protiskai apsigimes vaikelis, kuris niekada savimi negales pasirupinti?

3) Dauno sindromas, nors dazniausiai nematomas echoskopuojant, siais laikais lengvai diagnozuojamas ankstyvoje nestumo stadijoje. Tam yra daug testu - kraujo (diagnozuojama 60% visu atveju), kaklelio sviesos pralaidumo, chorioniniu gaureliu ir amniotinio skyscio testai. Pastarieji du praktiskai 100% uztikrintai nustato Dauno sindroma ir kitas chromosomines ligas ir yra atliekami Zmogaus Genetikos Centre. Tad jei labai nerimaujate, galite tuo is anksto pasidometi ir pasirupinti - gali buti verta del jusu pacios ramybes.

4) Buna kitu smulkiu vystymosi defektu (kiskio lupa, sirdies yda), kurie siais laikais lengvai patvarkomi chirurgiskai ir del to nevertetu jaudintis.

5) O del gimdymo komplikaciju - virksteles pasivijimo ir tt, tai velgi - siu laiku medicina tai lengvai aptinka ir jei kas nors gimdymo metu einasi ne pagal plana, visada padaromas Cezaris.

Tad merginos, nebijokit - aisku, galimybe visada yra, bet ji labai labai maza.
Sekmes pastojant ir susilaukiant sveiko ir grazaus vaikelio! 4u.gif

PS - atsiprasau, jei ne i tema parasiau; as perskaiciau tik pirmuosius postus - gal dabar diskusija kita linkme pakrypo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cikadele: 21 gruodžio 2007 - 07:47
QUOTE(_vetra_ @ 2007 11 02, 10:55)
o mes su vyru 3 metus jau skaiciuojam santuokoj  smile.gif  Ir galvojam jau, kad labai ilgai tikrai nebetempsim.. Taciau drasiai planuoti dar neesame apsisprende. Pa kol kas apie tai kalbames, taciau jauciu bandymu metas labai neuzilgo gali prasideti  bigsmile.gif    Atrodytu tikrai noriu, taciau kartu ir bijau ...

Aš bijau pastoti taip pat, nors ir bandom daryt. Pirmiausia bijau todėl, kad reikės būti namuose ir negalėsiu eiti į darbą. Juokingai skamba, ar ne. Tiesiog bijau, kad "iškrisiu" iš "žaidžiančiųjų komandos", o paskui nesugebėsiu vėl gryžti į tokias pat vėžes arba išvis patapsiu nebereikalinga. Dar ir iš šefų pusės jaučiu spaudimą, kad nėra kur skubėt, žada kilimą pareigose (aišku, konkrečiai neaišku nei kas nei kada). Bet tik žada...Antra, bijau, kad bus sunku su pinigėliais, nes dabar didesnę dalį uždirbu aš. Trečia, bijau, kad vyras mažai rūpinsis, kad aš nemokėsiu prižiūrėti, kad bus labai sunku. O galiausia bijau, kad nebūčiau sena mama biggrin.gif
Atsakyti
o as tyrimu visu bijau ir daktaru unsure.gif brrr,bet noras uz baime stipresnis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gebe @ 2007 12 22, 22:34)
Aš bijau pastoti taip pat, nors ir bandom daryt. Pirmiausia bijau todėl, kad reikės būti namuose ir negalėsiu eiti į darbą. Juokingai skamba, ar ne. Tiesiog bijau, kad "iškrisiu" iš "žaidžiančiųjų komandos", o paskui nesugebėsiu vėl gryžti į tokias pat vėžes arba išvis patapsiu nebereikalinga. Dar ir iš šefų pusės jaučiu spaudimą, kad nėra kur skubėt, žada kilimą pareigose (aišku, konkrečiai neaišku nei kas nei kada). Bet tik žada...Antra, bijau, kad bus sunku su pinigėliais, nes dabar didesnę dalį uždirbu aš. Trečia, bijau, kad vyras mažai rūpinsis, kad aš nemokėsiu prižiūrėti, kad bus labai sunku. O galiausia bijau, kad nebūčiau sena mama biggrin.gif

As tai jau pradedu manyt, kad neverta iki vaikeliu kopt karjeros laipteliais. Trukdosi po to viskas... Va, va, sena mama ir pan., dingsta kvailos jaunystes svajones, sumaterialejama...
Atsakyti