QUOTE(Aivute @ 2007 01 23, 14:19)
Sveikutės , prisijungiu prie jūsų ir su savo baimėmis, aš taip pat ne pati jauniausia man ant nosies 28m ir pradėjom mastyti apie pirmagimį, na rimčiau jį planuosim po kokio gero pusmečio, tik va kažkur esu prisiskaičius, kad būtent 28 metų moteriai yra pavojingiausia pastoti, kadangi moters organizmas labai keičiasi ir gali būti įvairių problemų ir su nėštumu, ir vaikelio sveikata (apsigimimai ir t.t. ) , tai dabar mastau, kad gal reikėtų iki 29 metų palaukti. Gal jūs ką žinote kaip ten su tais 28 metais???
Sveika
Nemanau, kad tai teisinga. Jei nori tiksliai sužinoti, tau gali padėti gyd. viską išsiaiškinti. Tačiau daugelyje medicinos straipsnių ir ne iš vieno gudytojo esu girdėjusi, jog susilaukti pirmojo vaikelio rekomenduojama iki 28.
Pagal anksčiau egzistavusią balų sistemą (dabar ji nebenaudojama) buvo laikoma, kad moteris yra pavėlavusi pirmakartė, jei ji pirmą kartą gimdo vyresnė nei 30 metų. Pasaulyje ta riba, kada laikoma, kad pirmasis gimdymas šiek tiek vėluoja, yra 35 metai. Tai daugmaž visuotinai priimta riba. Optimaliu gimdymo amžiumi laikoma 2029 metai. Problema, kai atidėliojamas pirmasis gimdymas. Padidėja labai rizika tiek būsimai mamai, tiek vaikeliui.
Tačiau, čia tik patarimas, nes kuomet kyla problemų dėl pastojimo, tomet laikas gi nusikelia.
Mes planuojame vaikelį, tačiau viduje kokią baimę jaučiu aš studijuoju specialybę, kuri susijusi su neįgaliais vaikais ir kt. tai tiek prisižiūrėjusi esu ir prisimokiusi, kad man plaukai šiaušiasi. Gi žinau, tikimybių galimybes, kad jos mažos, bet kaip nuraminti save