Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ryžtis pirmajam vaikeliui

QUOTE(Aivute @ 2007 01 23, 14:19)
Sveikutės  4u.gif , prisijungiu prie jūsų ir su savo baimėmis, aš taip pat ne pati jauniausia man ant nosies 28m ir pradėjom mastyti apie pirmagimį, na rimčiau jį planuosim po kokio gero pusmečio, tik va kažkur esu prisiskaičius, kad būtent 28 metų moteriai yra pavojingiausia pastoti, kadangi moters organizmas labai keičiasi ir gali būti įvairių problemų ir su nėštumu, ir vaikelio sveikata (apsigimimai ir t.t.  verysad.gifverysad.gif, tai dabar mastau, kad gal reikėtų  iki 29 metų palaukti. Gal jūs ką žinote kaip ten su tais 28 metais??? 4u.gif

Sveika mirksiukas.gif
Nemanau, kad tai teisinga. Jei nori tiksliai sužinoti, tau gali padėti gyd. viską išsiaiškinti. Tačiau daugelyje medicinos straipsnių ir ne iš vieno gudytojo esu girdėjusi, jog susilaukti pirmojo vaikelio rekomenduojama iki 28.
Pagal anksčiau egzistavusią balų sistemą (dabar ji nebenaudojama) buvo laikoma, kad moteris yra „pavėlavusi pirmakartė“, jei ji pirmą kartą gimdo vyresnė nei 30 metų. Pasaulyje ta riba, kada laikoma, kad pirmasis gimdymas šiek tiek vėluoja, yra 35 metai. Tai daugmaž visuotinai priimta riba. Optimaliu gimdymo amžiumi laikoma 20–29 metai. Problema, kai atidėliojamas pirmasis gimdymas. Padidėja labai rizika tiek būsimai mamai, tiek vaikeliui.
Tačiau, čia tik patarimas, nes kuomet kyla problemų dėl pastojimo, tomet laikas gi nusikelia.
Mes planuojame vaikelį, tačiau viduje kokią baimę jaučiu doh.gif aš studijuoju specialybę, kuri susijusi su neįgaliais vaikais ir kt. tai tiek prisižiūrėjusi esu ir prisimokiusi, kad man plaukai šiaušiasi. Gi žinau, tikimybių galimybes, kad jos mažos, bet kaip nuraminti save g.gif doh.gif

Atsakyti
Na man tai nebuvo baisu.
Atsakyti
Man nebuvo baisu,bet jau vat antrą kai reiks planuoti,tai bus baisu.
Atsakyti
pirma karta girdziu teorija, kad 28 metu gimdyti pavojinga g.gif Cia tai naujiena schmoll.gif
Mano nuomone, ar tu esi 20 ar 30 vis tiek yra tikimybe, kad pasigimdysi nesveika vaikuti, pvz. mano drauge 24 metu sulauke vaikiuko, kuris gime sirgdamas dauno liga, nes buvo neteisingas chromosomu skaicius, o vat viena moteriske Nomedos laidoje maciau , kad va moteriske 42 metu pasigimde vaikuti ir visiskai sveika. Tai ir pasidariau sau isvada... Na zinoma as irgi bijosiu, kad tik viskas gerai butu, bet juk visada yra galimybe pasidaryti tyrimus ir tai issiaiskinti, kol dar nevelu
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2007 04 06, 08:37)
Sveika mirksiukas.gif
Nemanau, kad tai teisinga. Jei nori tiksliai sužinoti, tau gali padėti gyd. viską išsiaiškinti. Tačiau daugelyje medicinos straipsnių ir ne iš vieno gudytojo esu girdėjusi, jog susilaukti pirmojo vaikelio rekomenduojama iki 28.
Pagal anksčiau egzistavusią balų sistemą (dabar ji nebenaudojama) buvo laikoma, kad moteris yra „pavėlavusi pirmakartė“, jei ji pirmą kartą gimdo vyresnė nei 30 metų. Pasaulyje ta riba, kada laikoma, kad pirmasis gimdymas šiek tiek vėluoja, yra 35 metai. Tai daugmaž visuotinai priimta riba. Optimaliu gimdymo amžiumi laikoma 20–29 metai. Problema, kai atidėliojamas pirmasis gimdymas. Padidėja labai rizika tiek būsimai mamai, tiek vaikeliui.
Tačiau, čia tik patarimas, nes kuomet kyla problemų dėl pastojimo, tomet laikas gi nusikelia.
Mes planuojame vaikelį, tačiau viduje kokią baimę jaučiu doh.gif aš studijuoju specialybę, kuri susijusi su neįgaliais vaikais ir kt. tai tiek prisižiūrėjusi esu ir prisimokiusi, kad man plaukai šiaušiasi. Gi žinau, tikimybių galimybes, kad jos mažos, bet kaip nuraminti save g.gif  doh.gif

Ačiū labai už tokį išsamų atsakymą, nors laukti rikėjo ilgokai lotuliukas.gif. Iš tikrųjų vis dar planuojame lotuliukas.gif . Nes kai kažkur skaičios kažkurios pasisakymą: viena pusė manęs kaip ir pasiruošusi, o kita visiškai ne unsure.gif. Beje, ir aš daug kartelių girdėjau, kad pirmojo reikėtų susilaukti iki 28, tačiau jau po laiko blush2.gif .
Reikės eiti konsultacijai pas gydytoją ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ridisiukas @ 2007 07 25, 14:39)
pirma karta girdziu teorija, kad 28 metu gimdyti pavojinga  g.gif  Cia tai naujiena  schmoll.gif
Mano nuomone, ar tu esi 20 ar 30 vis tiek yra tikimybe, kad pasigimdysi nesveika vaikuti, pvz. mano drauge 24 metu sulauke vaikiuko, kuris gime sirgdamas dauno liga, nes buvo neteisingas chromosomu skaicius, o vat  viena moteriske Nomedos laidoje maciau , kad va moteriske 42 metu pasigimde vaikuti ir visiskai sveika. Tai ir pasidariau sau isvada... Na zinoma as irgi bijosiu, kad tik viskas gerai butu, bet juk visada yra galimybe pasidaryti tyrimus ir tai issiaiskinti, kol dar nevelu

Tai ir pati abejoju šita tiesa mirksiukas.gif, tačiau kai mintys jau užterštos, o baimės akys didelės... tai taip ir gaunasi 4u.gif .
Atsakyti
sveiki, mano nuomone, sunku bijoti to ko nezinai. Ryztas ateina savaime, to negali nei nuspresti, nei kazkaip planuoti, tas jausmas ateina su laiku, buvo laikas, kai tiesiog negalvoji ir jauti kad kad dar ne laikas, o ateina ta diena, kada suvoki, jog dabar jau esu pasirengus. tikrai to kazkokiais kitais budais nepajausi smile.gif
Atsakyti
Man tai baisoka blush2.gif Jaučiuosi lyg ruoščiausi šokti nuo tramplyno doh.gif Bet kaip sakant svarbiausia žengti pirmą žingsnį, o tada jau viskas vystysis savaime rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bum @ 2007 08 06, 15:59)
Man tai baisoka  blush2.gif Jaučiuosi lyg ruoščiausi šokti nuo tramplyno  doh.gif Bet kaip sakant svarbiausia žengti pirmą žingsnį, o tada jau viskas vystysis savaime  rolleyes.gif

Kadangi manyje šis noras dega jau seniai, tai jaučiuosi visiškai pasirengusi. Biologinis laikrodis tiksi ne tik man, bet ir vyrui, tad abu esame pasiryžę užmegzti naują gyvybę wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jugita25 @ 2007 08 06, 13:47)
tas jausmas ateina su laiku, buvo laikas, kai tiesiog negalvoji ir jauti kad kad dar ne laikas, o ateina ta diena, kada suvoki, jog dabar jau esu pasirengus. tikrai to kazkokiais kitais budais nepajausi smile.gif

drinks_cheers.gif Va taip buvo ir man. Ilgai sakiau, kad vaikų nenoriu (pagrindinė priežastis- kaklo bei juosmens osteochondrozė. Gyvenu kiekvieną dieną su skausmu). Bet atėjo ta diena, kai nebebuvo įdomūs jokie skausmai, visu vidumi jutau, jog jau esu pasiruošusi šeimos pagausėjimui wub.gif Pavyko iš pirmo bandymo, bet, deja, nėštumas baigėsi nesėkmingai.

QUOTE(bum @ 2007 08 06, 14:59)
Man tai baisoka  blush2.gif Jaučiuosi lyg ruoščiausi šokti nuo tramplyno  doh.gif Bet kaip sakant svarbiausia žengti pirmą žingsnį, o tada jau viskas vystysis savaime  rolleyes.gif

O man daug baisiau dabar, planuojant antrą kartą blush2.gif Baisu, kad nepasikartotų pirmojo nėštumo scenarijus unsure.gif
Dėl pirmo žingsnio esi teisi- kai įsivažiuosi, praeis visi ''tramplyno'' jausmai biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

radau aš šią temelę, nes jau nebsusidoroju su savo baimėm doh.gif Visokių turiu baimių, bet labiausiai dėl vaikelio ligų (net bijau žodį apsigimimas pavartoti) ir niekas nepasakys, kaip to išvenkti, kaip dėlto pasitikrinti....

QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 01 22, 19:54)
Galiu tik tiek pasakyti: 9 nėštumo mėnesiai yra skirti ne tik vaisiui tapti vaikeliu, bet ir tėvams priprasti prie būsimo šeimos nario, prie naujos situacijos namuose ir naujų rūpesčių. Patikėkit, per tuos mėnesius prie visko pripranti ir sudėlioji savo gyvenimą aplink mažutėlio reikalus smile.gif

labai protinga mintis thumbup.gif
Atsakyti
Nebaisu, labai noriu ir žinau, kad galėčiau išauginti, jei turėčiau. tam esu pasiruošus, o tas atėjo su laiku, po biškutį po biškutį rolleyes.gif
Atsakyti
bijau ir as ir net labai ax.gif labiausiai kaip kazkas minejo, kad nebutu kas nors netaip doh.gif kiekvienakart pagalvoju, o jeikas negerai bus ir tpatiem gyvenimas taptu daug sunkesnis ir vaikeliui koks gyvenimas doh.gif tai taipir galvotis pradeda, gal net nebendyt doh.gif po to kitos mintus, o ei bus viskas gerai, o net nepabandysi,,vel visa gyvenima galvosi kaip but buve g.gif blush2.gif o ypac kai jau toks amzius, kai visi aplink laukiasi, ir gimdo nuostabius mazylius ax.gif bigsmile.gif
taip , kad manau jau laikas riztis blush2.gif nors ir laaaabai baisu cool.gif
Atsakyti