QUOTE(linele** @ 2008 01 31, 15:04)
Aš šia liga susirgau prieš pusantrų metų. Kol prisižiūriu lyg ir nieko. Buvo jis pas mane dingęs pusei metų. O dabar vel viskas iš naujo
As parašysiu ko gydytojas man liepė vengti:
1. iš maisto produktų nevalgyti labai aštriai, labai karšto maisto bei karštų gėrimų, vengti alkoholio ypač raudonojo vyno. Taip pat kepto maisto ir bandelių visokių. Man liepė daugiau vartoti augalinės kilmės produktų. Čia spėju kaip ir visiems jie siūlo tai valgyti kai kas nors negerai
bet šiaip žiūrėjau ką valgau, nes labai norėjau, kad dingtų tie spuogai nuo veido.
2. Gydytojas neleido naudoti jokiu pudrų, tam straispnį irgi skaičiau, kad nepatartina. Aš vietoj pudros naudoju krem su atspalviu, jis neblogai maskuoja ir save raminu, kad nedaro labai daug žalos, nes atseit gydomasis
juk neisi į darbą tokia gražuolė.
3. Veidą prausiu su jautriai odai skirtu prausikliu, taip pat reikėtų nevartoti labai stipriai drekinančių kremų ir pažiūrėti, kad būtų mažiau visokių parabenu ir pan.
Šiaip kai nuėjau pas gydytoją pirmą kartą liepė padėti į šalį savo prieš tai naudotus kremus. Dar vengti pirčių bei sukūrinių vonių.
Man kartais nusausėja žandai ir kakta, tai tas vietas tepu riebiu kremu, o spuogus aplink burna nuolat tepu gydytojo išrašytais tepaliukais. Šiaip mano atveju gydymas vien tepaliukais buvo neefektyvus, man reikia antibiotikų, kad vėl tapčiau į žmogų panaši. Kai prisimenu kaip atrodžiau kai tik susirgau tai vajei, tikrai tada žiūrėjau ką valgau, ką geriu. Sąžiningai tepliojaus visais tepaliukais, gėriau vaistus ir pamačiau po poros mėnesių pagerėjimą. Dar pamiršau paminėti dėl saulės, as važiavau atostogų į šiltus kraštus, daktaras perspėjo, kad vieniems saulė padeda kitiems ne. Man saulė nepadeda, tik gaunu šiek tiek spindulių ir "graži" kitą rytą atsikeliu.
Dar dėl antibiotikų, aš juos gėriau pakankamai ilgą laiką, nes jie man labiausiai padeda. Kitiems kuo puikiausiai sutvarko perioralini ir tepaliukai, bet kadangi mano atveju jis yra sudetingas tai kad man neliktu randeliu nuo tu pūlinuku aš geriu vaistus. Manau kiekvienas atvejis individualus.
Sekmės ir kantrybės gydantis!
Papildyta:
Pamirsau parasyti, kad neleido vartoti toniko ir minejo, kad kai kuriais atvejais buna zmonems pagerejimas kai pakeicia dantu pasta. Pradeda naudoti be fluoro. Ju buna vaistinese tik kad ju kainos didesnes.