Įkraunama...
Įkraunama...

Perioralinis dermatitas

QUOTE(vilnius @ 2007 09 18, 20:58)
Sveikos,

man ir bus lapkričio mėnesį bus metai kaip gydausi sad.gif rezultatas vienu metu buvo visai neblogas. Buvau pas dar viena gydytoja, tai liepe veida valyti su aliejum  g.gif nu ka aš žinau. Bandau ale kad nelabai jau malonus tas procesas, kaip kokia kose prisitepliojus jaučiuos. Noris man to vandens nors tu ka  smile.gif

o ka dar naudoji gydymui?
Atsakyti
Labas mergaites, paskaiciau sia tema, zinot verkt uzsinorejau...Kokia kankyne to negalima ano ne tai kada gyvent kaip gyvent?
Man irgi atsirado berimai aplink nosi, lupas, smakra, veidas parausta ir nuberia tokiom pusliukem, niezti nelabai bet kuo tokiau tuo labaiu. Gydytojai skiria viena tepala po kito nieks nepadeda. Tai paskaiciau ir sakau gal man sis dermatitas?
Pasidalinkit simptomais. Svarbiausia, kad nezinau net nuo ko beria, viena kart atrodo nuo maisto,l kita kart nuo salcio, silumos, o kita kart tarsi nuo sventos dvasios. Beja kaklo man neberia.
Esu visai supanikavusi, pamirsayu ka reiskia sveika veido oda cray.gif Nervina ir gyditojai vienio vauistai po kitu nepadeda, o jie spelioja gal tas gal tas.Mergaites gal galit koki gydytoja Kaune parekomenduot?
Atsakyti
QUOTE(jura_jurate @ 2007 10 23, 09:40)
Labas mergaites, paskaiciau sia tema, zinot verkt uzsinorejau...Kokia kankyne to negalima ano ne tai kada gyvent kaip gyvent?
Man irgi atsirado berimai aplink nosi, lupas, smakra, veidas parausta ir nuberia tokiom pusliukem, niezti nelabai bet kuo tokiau tuo labaiu. Gydytojai skiria viena tepala po kito nieks nepadeda. Tai paskaiciau ir sakau gal man sis dermatitas?
Pasidalinkit simptomais. Svarbiausia, kad nezinau net nuo ko beria, viena kart atrodo nuo maisto,l kita kart nuo salcio, silumos, o kita kart tarsi nuo sventos dvasios. Beja kaklo man neberia.
Esu visai supanikavusi, pamirsayu ka reiskia sveika veido oda cray.gif Nervina ir gyditojai vienio vauistai po kitu nepadeda, o jie spelioja gal tas gal tas.Mergaites gal galit koki gydytoja Kaune parekomenduot?

as pati kaune pas 5 dermatologus buvai... doh.gif ir jau nebesako, kad man perioralinis...o tiesigo acne prakeikta.... unsure.gif
Atsakyti
Labutis smile.gif jau senokai buvau cia uzklydusi, matyt todel kad pagaliau pasveikau, ax.gif ax.gif o naudojau kaip ir minejau metrogel tepaliuka ir geriau antibiotikus, visa tai paskyre tikrai mano manymu neblogas daktarelis is Kauno N. Grusauskas. Zinoma ta laiko tarpa teko pakenteti daug ko nebuvo galima, bet pagaliau rezultatas yra ir tikrai net labai geras, esu patenkinta. bigsmile.gif Gal ir pasveikau pakankamai lengvai kad gana anksti pastebejau kad veidelis negrazus ir iskarto puoliau begti pas daktariukus smile.gif .. Sekmes jums visoms thumbup.gif tikiuosi pasveiksite... drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

isisrasau ir as i serganciuju perioraliniu dermatitu tarpa verysad.gif

buvau pas gydytoja ta pati visu giriama N.Grusauska 4u.gif Is jo kalbos, ssupratau kad greit pasveiksiu, bet pasiskaicius jusu pasisakymus mane sueme siaubas blink.gif

as taip pat nezinodama tepiausi elocon - tam laikui padedavo, bet kai dabar pradejo labai stipriai berti, kai geda iseiti i gatve, uzsirasiau pas gydytoja...

mano gydymas toks - 40d. gerti antibiotikus -Doxycyclin ir teptis Metroruboril tepaliuku nemaziau kaip 3 men.....Po 10d. sake pasirodyti.....Aisku ispejo apie paumejima po 3-4 d. pradejus teptis tepaliuku....Ziuresim kaip cia bus 4u.gif Labai tikiuosi geru rezultatu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nike @ 2007 11 13, 16:06)
sveikos  4u.gif

isisrasau ir as i serganciuju perioraliniu dermatitu tarpa  verysad.gif

buvau pas gydytoja ta pati visu giriama N.Grusauska  4u.gif Is jo kalbos, ssupratau kad greit pasveiksiu, bet pasiskaicius jusu pasisakymus mane sueme siaubas  blink.gif

as taip pat nezinodama tepiausi elocon - tam laikui padedavo, bet kai dabar pradejo labai stipriai berti, kai geda iseiti i gatve, uzsirasiau pas gydytoja...

mano gydymas toks - 40d. gerti antibiotikus -Doxycyclin ir teptis Metroruboril tepaliuku nemaziau kaip 3 men.....Po 10d. sake pasirodyti.....Aisku ispejo apie paumejima po 3-4 d. pradejus teptis tepaliuku....Ziuresim kaip cia bus  4u.gif Labai tikiuosi geru rezultatu  4u.gif

sekmes tau gydantis....tai matyt man tikrai ne perioralinis buvo..nes man grusauskas pasake kad tai acne vulgaris....ir tik kontraceptines pasiule...tai as juo nusivyliau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2007 11 13, 15:13)
sekmes tau gydantis....tai matyt man tikrai ne perioralinis buvo..nes man grusauskas pasake kad tai acne vulgaris....ir tik kontraceptines pasiule...tai as juo nusivyliau... unsure.gif

aciu 4u.gif jos tikrai prireiks.....jau siandien kaip niezti.....tai nezinau blogai ar gerai........tepuosi jau trecia diena ta tepaliuka.....
Atsakyti
nu ka- nera daugiau serganciu ?????/

man siandien jau visai blogai- atrodau tragiskai-liga suintensyvejo besitepant tuo tepoaliuku.....baisu......nesulaukiu penktadienio kai eisiu apziurai verysad.gif

ar yra kuriai nors taip buve, kad tepiesi ir kuo toliua, tuo baisiau ?????
Atsakyti
Kas skaito anglų kalba straipsnis apie perioralinį dermatitą http://www.patient.c...owdoc/27001176/

O čia nuotraukos kaip atrodo perioralinis dermatitas, galite palyginti ar tikrai ir jums perioralinis ar tik šiaip acne:
http://dermnetnz.org...itis/index.html
Atsakyti
QUOTE(vilnius @ 2008 01 30, 09:50)
Kas skaito anglų kalba straipsnis apie perioralinį dermatitą http://www.patient.c...owdoc/27001176/

O čia nuotraukos kaip atrodo perioralinis dermatitas, galite palyginti ar tikrai ir jums perioralinis ar tik šiaip acne:
http://dermnetnz.org...itis/index.html

Man tai tikrai perioralinis, tik dar ne toks stiprus, panasus kai paumeja tai nuotraukoje antroje apacioje ;( Dariau kraujo tyrima del alergiju, tai as alergijos neturiu, vadinasi perioralinis tikrai ne nuo alergijos produktams ar pan.
Pastebejau, jei su zarnynu ar skrandziu tvarkoje, tai veidukas mano puikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AngelG: 31 sausio 2008 - 09:03
Sveikos, ir as isirasau i jusu bureli... unsure.gif verysad.gif esu ne LT, tai neturiu galimybes nubegti pas daktareli...jau pora menesiu kankina si problema doh.gif schmoll.gif prisikaiciau internete kokiais vaistais gydoma, taciau neradau informacijos ko negalima naudoti/vartoti... Gal kuri galit is savo patirties parasyti ar ko gydytojai liepe vengti? Maistas/kosmetika/kretimai/ko ieskot ju sudetyje? Kaip palengvinti situacija be vaistu...nes vienintelis tepaliukas, kuri turiu - medetku... doh.gif
Atsakyti
verysad.gif
QUOTE(linele** @ 2008 01 31, 15:04)
Sveikos, ir as isirasau i jusu bureli... unsure.gif  verysad.gif esu ne LT, tai neturiu galimybes nubegti pas daktareli...jau pora menesiu kankina si problema doh.gif  schmoll.gif prisikaiciau internete kokiais vaistais gydoma, taciau neradau informacijos ko negalima naudoti/vartoti... Gal kuri galit is savo patirties parasyti ar ko gydytojai liepe vengti? Maistas/kosmetika/kretimai/ko ieskot ju sudetyje? Kaip palengvinti situacija be vaistu...nes vienintelis tepaliukas, kuri turiu - medetku... doh.gif

Aš šia liga susirgau prieš pusantrų metų. Kol prisižiūriu lyg ir nieko. Buvo jis pas mane dingęs pusei metų. O dabar vel viskas iš naujo verysad.gif

As parašysiu ko gydytojas man liepė vengti:
1. iš maisto produktų nevalgyti labai aštriai, labai karšto maisto bei karštų gėrimų, vengti alkoholio ypač raudonojo vyno. Taip pat kepto maisto ir bandelių visokių. Man liepė daugiau vartoti augalinės kilmės produktų. Čia spėju kaip ir visiems jie siūlo tai valgyti kai kas nors negerai smile.gif bet šiaip žiūrėjau ką valgau, nes labai norėjau, kad dingtų tie spuogai nuo veido.
2. Gydytojas neleido naudoti jokiu pudrų, tam straispnį irgi skaičiau, kad nepatartina. Aš vietoj pudros naudoju krem su atspalviu, jis neblogai maskuoja ir save raminu, kad nedaro labai daug žalos, nes atseit gydomasis smile.gif juk neisi į darbą tokia gražuolė.
3. Veidą prausiu su jautriai odai skirtu prausikliu, taip pat reikėtų nevartoti labai stipriai drekinančių kremų ir pažiūrėti, kad būtų mažiau visokių parabenu ir pan.
Šiaip kai nuėjau pas gydytoją pirmą kartą liepė padėti į šalį savo prieš tai naudotus kremus. Dar vengti pirčių bei sukūrinių vonių.
Man kartais nusausėja žandai ir kakta, tai tas vietas tepu riebiu kremu, o spuogus aplink burna nuolat tepu gydytojo išrašytais tepaliukais. Šiaip mano atveju gydymas vien tepaliukais buvo neefektyvus, man reikia antibiotikų, kad vėl tapčiau į žmogų panaši. Kai prisimenu kaip atrodžiau kai tik susirgau tai vajei, tikrai tada žiūrėjau ką valgau, ką geriu. Sąžiningai tepliojaus visais tepaliukais, gėriau vaistus ir pamačiau po poros mėnesių pagerėjimą. Dar pamiršau paminėti dėl saulės, as važiavau atostogų į šiltus kraštus, daktaras perspėjo, kad vieniems saulė padeda kitiems ne. Man saulė nepadeda, tik gaunu šiek tiek spindulių ir "graži" kitą rytą atsikeliu.
Dar dėl antibiotikų, aš juos gėriau pakankamai ilgą laiką, nes jie man labiausiai padeda. Kitiems kuo puikiausiai sutvarko perioralini ir tepaliukai, bet kadangi mano atveju jis yra sudetingas tai kad man neliktu randeliu nuo tu pūlinuku aš geriu vaistus. Manau kiekvienas atvejis individualus.

Sekmės ir kantrybės gydantis! 4u.gif
Papildyta:
Pamirsau parasyti, kad neleido vartoti toniko ir minejo, kad kai kuriais atvejais buna zmonems pagerejimas kai pakeicia dantu pasta. Pradeda naudoti be fluoro. Ju buna vaistinese tik kad ju kainos didesnes.
Atsakyti