Įkraunama...
Įkraunama...

Perioralinis dermatitas

QUOTE(saulyte79 @ 2007 04 21, 22:26)
Tikrai tikiuosi, kad jums pades ir nereikes gultis i ligonine.
O as siandien atsikeliau "grazi kaip reta", akys buvo tokios uztine, kad praktiskai nieko nemaciau, o dar tas niezejimas is proto veda. Taigi nulekiau pas daktara (kaip tik siandien dirbo) ir ka jus manote liepe tris dienas teptis ,elcolon atrodo vadinasi, tepalu, o jis juk hormoninis, o aiskino neseniai, kokie jie blogi. Zodziu nezinau nei ka daryti, manau reikes eiti pas koki kita daktara, kad suzinoti dar viena nuomone. Taip sakau todel, kad mano kolege taip pat turi sia beda, tik pas ja labiau pazenge, zodziu jau apvaisciojo  vos ne visus dermatologus ir ka jus manote, kiekvienas suranda vos ne skirtinga diagnoze. Dabar buvo dar pas viena profesore, tai ji sako, kad cia visai ne dermatitas, o kazkoks grybas ir gydyti visai reikia ne su tuo kuo ji dabar gydosi ir nuo to dabartinio gydymo savo bukle tik blogina...  g.gif  verysad.gif

man irgi daktaras vis paskiria hormoninio tepalo kai pablogeja, kad nuimti infekcija, nors pats minejo, kad jie siaip netinka siai ligai gydyti, tai as dabar nusprendziau kenteti ir pralaukti pabligejima. O gryba tai juk lengva nustatyti tereikia paimti odos megini ir istirti, man pirma daktare tyre ir nieko nerado: nei grybo, nei erkutes, todel nusprende, kad tai alergija ir skyre hormonini tepala, o antras daktaras nustate p. dermatita. As dar uzsiregistravau kaune i konsultacine poliklinika pas Japertiene, grozio salone sake, kad vienai ju kirpejai irgi buvo kaip man, tai ji ja isgyde. Jei nepageres per svaite, eisiu pas ja, gal ka naujo sugalvos.
Dar as tepuosi medetku tepalu vietoj minkstinamojo kremo (ir akis tame tarpe), tai nuo jo bent jau atsileidzia oda, geriau po jo jauciuosi nei po paprasto kremo (anksciau naudojau essex).
Atsakyti
QUOTE(fukas @ 2007 04 20, 20:40)
o konkreciau, gal gali pasidalint apie tai, ka girdejai?
Man po daktaro eksperimento su Medrol'iu (hormoniniu geriamu vaistu) isvis blogai pasidare. Pries tai buvo like tik akys (paakiai) pazeistos (na ir kaklas), o veidas jau buvo susitvarkes, o dabar ir veidas, ir paausiai, kakta pazeisti. Buvau pas daktara, tai liepe dvi dienas tepti hidrokortizono tepalu, o jis juk hormoninis. Ryt vel pas ji eisiu, kazkoki testa darys, o tepalo netepu, jau ir taip nugyde su tais hormonais, nors pat is pradziu pareiske, kad jie netinkami siai ligai gydyti.

Nu man gydytojas liepė skydliauke nueiti issitirti (as aisku vis delsiu) blush2.gif . Bet ir siaip mano hormonai negerai kazkaip veikia (menesines nereguliarios) verysad.gif Tai as visas bedas suverciau jiems blink.gif Bet kaip paskaitau, tai su gydymu ir musu visais gydytojais, tai nieko gero verysad.gif Man truputi pagereja ir vel viskas is naujo ir ko griebtis jau nezinau. greitu laiku vel eisiu pas gydytoja
Atsakyti
siandien vel eilini karta buvau pas daktara, true testas jokios informacijos nesuteike, nes neparode alergijos jokiai ten buvusiai medziagai, tiesa, tiksliau bus vertinama ir po keliu dienu. Kaip tik pas daktara buvo draugas atejes, irgi daktaras, tai jis pamates mane pareiske, kad man akivaizdus kontaktinis dermatitas (tipo perioralini as jau issigydziau), kuris gali buti nuo bet kokios medziagos, kaip sake, i sandeliuka mane reik uzdaryt ir duona maitint. juokas juokais, bet as ir taip nei dazaus, nei nagus lakuoju, nei kosmetikos (kremu ) kazkokiu ypatingu naudoju, stengiuos viska jautriai odai naudoti, kad kuo maziau kvapniu medziagu butu ir t.t. Tai net nezinau, ka dar galeciau padaryti. Taigi, kol kas jokio naujo gydymo nepaskyre, liepe ateiti poryt. Uzkniso...
Atsakyti
QUOTE(oii @ 2007 04 23, 17:16)
Nu man gydytojas liepė skydliauke nueiti issitirti (as aisku vis delsiu)  blush2.gif . Bet ir siaip mano hormonai negerai kazkaip veikia (menesines nereguliarios)  verysad.gif  Tai as visas bedas suverciau jiems blink.gif  Bet kaip paskaitau, tai su gydymu ir musu visais gydytojais, tai nieko gero  verysad.gif  Man truputi pagereja ir vel viskas is naujo ir ko griebtis jau nezinau. greitu laiku vel eisiu pas gydytoja

Sveikos,

As tai tyriausi skydliauke, is vis reguliariai nueinu, nes yra ten man tokie guzai, vienas nedideja, o kitas vis uzauga, t.y. prisipildo skyscio, tai ji nutraukia ir kuriam laikui kol vel prisipildo, bet siaip tyrimai gerai, tai daktare sake, kad ne nuo to ko gero man tas dermatitas... Bet siulyciau nueiti issitirti, nes skydliauke nejuokai...sekmes smile.gif
Papildyta:
QUOTE(fukas @ 2007 04 23, 19:04)
siandien vel eilini karta buvau pas daktara, true testas jokios informacijos nesuteike, nes neparode alergijos jokiai ten buvusiai medziagai, tiesa, tiksliau bus vertinama ir po keliu dienu. Kaip tik pas daktara buvo draugas atejes, irgi daktaras, tai jis pamates mane pareiske, kad man akivaizdus kontaktinis dermatitas (tipo perioralini as jau issigydziau), kuris gali buti nuo bet kokios medziagos, kaip sake, i sandeliuka mane reik uzdaryt ir duona maitint. juokas juokais, bet as ir taip nei dazaus, nei nagus lakuoju, nei kosmetikos (kremu ) kazkokiu ypatingu naudoju, stengiuos viska jautriai odai naudoti, kad kuo maziau kvapniu medziagu butu ir t.t. Tai net nezinau, ka dar galeciau padaryti. Taigi, kol kas jokio naujo gydymo nepaskyre, liepe ateiti poryt. Uzkniso...

Suprantu, kaip sunku, ypatigai kaip nerada kas ir nuo ko. Tie daktarai kiekvienas su savo nuomone uzknisa ir priveda prie isterijos schmoll.gif
Man dabar matyt tas laikotarpis kaip pasidaro geriau kuriam laikui. Zodziu neistverusi siaubingo tynimo ir niezejimo as pasitepiau tuo homoniniu tepalu ir beabejo padejo (tepiau pagal nurodymus 3 dienas, paskui tris dienas tik metroruboriliu, o dabak tuo hormoniniu tik kas trecia diena, nes sake negalima staigiai nutraukti. )Taigi ketvirtadieni liepe ateiti vel...
Atsakyti
Kazkaip pritilo mūsų forumas. Gal kas išsigydėte, galėtumete pasidalinti biggrin.gif As praeita savaitę vėl buvau pas gydytoją, tai dabar išrašė tepaliuką už 70Lt, tai gydausi. Rezultatai jau matosi, dar kokia savaitė ir turėtų būti gražu biggrin.gif Tik bijau, kad neatsitiktų tai, kad gražu kol tepiesi, o nustojus vėl viskas iš pradžių g.gif
Atsakyti
as beveik jau baigiu maratona per visus daktarus: buvau pas dvi alergologes, pas neurologa-homeopata, reumatologa. Dar iki praeito penktadienio buvau visa raudona, bet dabar tepuosi dviem tepalai, vienus vaistus geriu, o dar du leidziu i raumeni, tai dabar grazi, bet dar labai niezti kakla. Si karta vaistai ne hormoniniai: trys homeopatimai, o tepalai - vienas gamintas, o kitas "elideli", sako atkristi netureciau, o ir tepti galima ilgai. As kaip ir pries tai rasiau, kad man ta perioralini tai greit pagyde, bet liko akys ir kaklas raudoni (bet ne spuogoti), tai kaip ir neaisku, kas ten man yra. Homeopatas pasake, kad mano organizmas uzterstas, rodo pilvo srities potologija, liepe pasidaryti echoskopija, bet ji nieko negero neparode. Dar pridaviau krauja vilkligei nustatyti, bet atsakymas negreit bus, tikiuosi nieko neras, nes jauciuosi normaliai.
Atsakyti
Labukas.Pirkau vieną tokį kremuką naktinį su deguonim ir retinoliu, bet mano odai jis stipriai per riebus ir dar instrukcijoj radau parašyta, kad gali būt naudojamas kaip papildoma priemonė gydant dermatitą ir egzemą. gal kuri norėtumėt pabandyti ,parduočiau už 15 lt., mokėjau 22 lt. su cnt., o pasitepiau tik pora kartų. rašykit į a.s
Atsakyti
Labukas, praeita savaitėle buvau pas daktara, sakė lyg ir prie pabaigos mano negalavimas, bet dar mėnesiuka liepė teptis tepaliuku, apsidziaugiau žinoma, na o bet taciau... verysad.gif Siandien gimtadienį švenčiu, 4u.gif tai žinote jau vakar truputi šampano, truputi vyno... drinks_cheers.gif Ir ka gi, Šyrit nubundu o veidelis, tai bent dovanėlė, doh.gif Skausmelis vos priliest galiu, ir paberta ir skauda, žodžiu alkohoolio tenka ir per šventes atsisakyti schmoll.gif schmoll.gif Taip mes ir gyvenam..... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Buldogiukas @ 2007 05 20, 12:27)
Labukas, praeita savaitėle buvau pas daktara, sakė lyg ir prie pabaigos mano negalavimas, bet dar mėnesiuka liepė teptis tepaliuku, apsidziaugiau žinoma, na o bet taciau... verysad.gif  Siandien gimtadienį švenčiu,  4u.gif  tai žinote jau vakar truputi šampano, truputi vyno...  drinks_cheers.gif  Ir ka gi, Šyrit nubundu o veidelis, tai bent dovanėlė,  doh.gif Skausmelis vos priliest galiu, ir paberta ir skauda, žodžiu alkohoolio tenka ir per šventes atsisakyti schmoll.gif  schmoll.gif  Taip mes ir gyvenam..... verysad.gif

Nesurantu, kaip jums tie berimai nepraeina, nes man tai staigiai pradejus gerti antibiotikus ir teplis metrogeliu viskas susitvarke, tik kad akys liko raudonos ir kaklas, bet berimu tai nebuvo.
Kolkas as dar grazi, kaip jau rasiau, bet kakla dar niesti.
Atsakyti
QUOTE(fukas @ 2007 05 20, 17:59)
Nesurantu, kaip jums tie berimai nepraeina, nes man tai staigiai pradejus gerti antibiotikus ir teplis metrogeliu viskas susitvarke, tik kad akys liko raudonos ir kaklas, bet berimu tai nebuvo.
Kolkas as dar grazi, kaip jau rasiau, bet kakla dar niesti.

Tei vat kad tie berimai ir man buvo pradinge,koliak sampo neikaliau g.gif g.gif
Beeeeet, siandien jau taisausi,tiksliau veidelis grazeja mirksiukas.gif mirksiukas.gif , reikes tiksliai ne laselio nevartoti, kol galutinai nepasveiksiu... schmoll.gif tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu ka mergaites, islindo saulute islindo ir mano perioralinis dermatitas vel cray.gif o jau daktaras buvo leides nebesitepti visais tais slyksciais tepalais, sake viskas jau buvo normalizavesi. Na ka vel viskas is naujo sad.gif kaip gydytojas ir minejo vieniems saule padeda kitems pablogina situacija. Man pablogino.
Atsakyti
As ir jauciu kaip nuo saulės akys kaista, ašaroja blink.gif . Jau geriau, bet dar nedrįstu vaistų nebesitepti g.gif
Atsakyti