Įkraunama...
Įkraunama...

Perioralinis dermatitas

QUOTE(saulyte79 @ 2007 04 16, 16:49)
Sveikos, likimo seses,

As irgi pasiguosiu, kad vargstu su ta pacia prakeikta beda. Ji prasidejo mazuliu berimu aplink smakra (kuri siaip taip issigydziau), bet perejo i akis. Su akiu asarojimu, paraudimu, tinimu ir ziauriu niezuliu kovoju iki siol  verysad.gif  Isgeriau jau ir antibiotiku visa kursa, bet nieko nepadejo... Tepuosi saziningai ryte ir vakare tepalu, bet kol kas tie raudoni lopai tik dar pamazu plinta... Buvau optimistiskai nusiteikusi, bet dabar vis atsikeliu kas dien labiau uztinus, tai ir optimizmas mazeja... verysad.gif

Mano gydytojas kai pamate, kad jokie tepalai mano akim nepadeda, liepe netepti, todel geriu tik antibiotikus ir dar prirase tokiu vaistu - Medrol, tai kazkokie hormoniniai baisus vaistai, bent man taip pasirode paskaicius anotacija, nes gydytojas nieko neaiskino, turiu juos gerti 6 d., po to vel pas daktara. Jau pirmos dienos vakare (vaistus reikia isgerti iki 12 val.) pasimate rezultatas. Taigi dabar vaikstau balta grazi, tik akys vis tiek kazkokios apduvavusios, ta prasme, kad ziuriu kaip pro silpna ruka, vis pakrapstyt reikia, tik jau nezinau nuo ko tai, nes as esu alergiska medziu ziedadulkem, o jie kaip tik zydet pradeda, tai gal nuo to, o ne nuo dermatito. Tik labai bijau, kad nustojus gerti tuos hormoninius vaistus viskas vel gris. Nors kai issigydziau berimus, tai jie niekada nepasikartojo, nors jokio tepalo, apart minkstinamojom kremo netepu (naudoju medetku tepaliuka), gal kad antibiotikus iki siol geriu??
Na as dar maista labai ziuriu: jokiu pieno produktu, kavos, arbatos (tik vaisine), jokiu miltiniu patiekalu, tas pats maistas tik kas 5 diena (isskyrus vaisius ir darzoves) - na cia Tulcinos prisakymai, bet pradejus baisu viska mest, nes paskui jau galiu nebesuprast nuo ko pabloges.
Atsakyti
QUOTE(fukas @ 2007 04 17, 11:11)
Mano gydytojas kai pamate, kad jokie tepalai mano akim nepadeda, liepe netepti, todel geriu tik antibiotikus ir dar prirase tokiu vaistu - Medrol, tai kazkokie hormoniniai baisus vaistai, bent man taip pasirode paskaicius anotacija, nes gydytojas nieko neaiskino, turiu juos gerti 6 d., po to vel pas daktara. Jau pirmos dienos vakare (vaistus reikia isgerti iki 12 val.) pasimate rezultatas. Taigi dabar vaikstau balta grazi, tik akys vis tiek kazkokios apduvavusios, ta prasme, kad ziuriu kaip pro silpna ruka, vis pakrapstyt reikia, tik jau nezinau nuo ko tai, nes as esu alergiska medziu ziedadulkem, o jie kaip tik zydet pradeda, tai gal nuo to, o ne nuo dermatito. Tik labai bijau, kad nustojus gerti tuos hormoninius vaistus viskas vel gris. Nors kai issigydziau berimus, tai jie niekada nepasikartojo, nors jokio tepalo, apart minkstinamojom kremo netepu (naudoju medetku tepaliuka), gal kad antibiotikus iki siol geriu??
Na as dar maista labai ziuriu: jokiu pieno produktu, kavos, arbatos (tik vaisine), jokiu miltiniu patiekalu, tas pats maistas tik kas 5 diena (isskyrus vaisius ir darzoves) - na cia Tulcinos prisakymai, bet pradejus baisu viska mest, nes paskui jau galiu nebesuprast nuo ko pabloges.

Na, mano gydytojas tai sake, jei nori israsysiu hormoninius vaistus nuo kuriu is karto praeis, bet nerekomenduoja, nes esu jauna, o nuo tu vaistu labai ploneja oda ir kaip jis minejo"po keliu metu busiu dar baisesne". Nezinau, kol kas vengiu tu hormoniniu vaistu, bet kiekvienas atvejis yra skirtingas, gal jums bus kitaip ir visai pagysite smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte79: 18 balandžio 2007 - 12:34
O man gydytojas už harmoninius tepaliukus velniu dave verysad.gif Ir beto jie napadejo, gerai buvo tik kol tepliojausi jais, kai tik nustodavau po keliu dienu tas pats verysad.gif Tai manau neverta su jais prasideti g.gif
Atsakyti
QUOTE(oii @ 2007 04 18, 16:57)
O man gydytojas už harmoninius tepaliukus velniu dave  verysad.gif Ir beto jie napadejo, gerai buvo tik kol tepliojausi jais, kai tik nustodavau po keliu dienu tas pats  verysad.gif Tai manau neverta su jais prasideti  g.gif

As jau rasiau, kad hormoniniai tepaliukai tik skatina sia liga, man israse geriamus hormoninius. Geriu juos jau penkias dienas, pagerejo, rytoj turejo buti paskutine doze sugerta, bet negersiu pasiskaiciusi komentarus apie juos, tuo labiau, kad po truputi vel raudonos demeles okupuoja akis. Is vis sakau reik baigt tuos vaistus i save farsiruoti, sugersiu paskirtus antibiotikus, o po to ziuresiu, reiks kokia saviitaiga uzsiiminet, nes kaip sakoma visos ligos nuo nervu. Kas belieka, kai nieks nepadeda.
Papildyta:
dar reiks duot velniu savo daktarui, kad nieko neaiskines paskyre tokius vaistus, neleido man paciai apsispresti kai elgtis (jis man net nesake, kas tai per vaistai ir kuo jie man pades, ar pakenks, pati informacijos turejau internete ieskoti, nes gavau tik plikas tabletes be aprasymo). Pykstu uz tai ant daktaro.
Atsakyti
Tikrai reikia dometis ka gydytojai skiria blink.gif nes man taip pat buvo skirti vaistai gydyti perioralini dermatita, perskaicius vaistu informacini lapeli aiskiai parasyti "negalima vartoti sergant perioraliniu dermatitu" schmoll.gif todel nesupratau g.gif
Atsakyti
Su hormoniniai tepaliukais nejuokaukit, nes is tikruju kiek kenkia ir oda tikrai isploneja, pati ta patyriau ir zinau ka reiskia. Jau geriau ieskokite kitokiu vaistu, gal ne tokiu greitai veikianciu. Bet jau geriau issigyti visam laikui (na bent jau ilgam), nei pamatyti trumpa poveiki ir paskui vel kankintis.
Siaip tuo perioraliniu dermatitu sergu jau antra karta. Pirma karta man jis prasidejo kai man buvo 14-15 metu, tik tada dar to nezinojau. Irgi ilgai kankinausi su visokiais vaistais, bet pranyko tai is niekur nieko, net nesupratau del ko. unsure.gif
Atsakyti
o šiaip girdejau, kad šita velniava gali buti susijusi su hormonais g.gif . Nu bent aš manau, kad man greičiausiai dėl to unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(oii @ 2007 04 20, 13:01)
o šiaip girdejau, kad šita velniava gali buti susijusi su hormonais  g.gif . Nu bent aš manau, kad man greičiausiai dėl to  unsure.gif

o konkreciau, gal gali pasidalint apie tai, ka girdejai?
Man po daktaro eksperimento su Medrol'iu (hormoniniu geriamu vaistu) isvis blogai pasidare. Pries tai buvo like tik akys (paakiai) pazeistos (na ir kaklas), o veidas jau buvo susitvarkes, o dabar ir veidas, ir paausiai, kakta pazeisti. Buvau pas daktara, tai liepe dvi dienas tepti hidrokortizono tepalu, o jis juk hormoninis. Ryt vel pas ji eisiu, kazkoki testa darys, o tepalo netepu, jau ir taip nugyde su tais hormonais, nors pat is pradziu pareiske, kad jie netinkami siai ligai gydyti.
Atsakyti
Zinote pasidalinkite informacija, as kaip supratau, kad perioralinis dermatitas buna aplink burna, isberia mazais raudonais spuogeliais. Jus rasote, kad jums pasireiskia prie akiu, paausiu, kaktos. Gal tai visai kita liga, ne perioralinis dermatitas? g.gif
Atsakyti
Mergaitės,o nuo ko jums tie paakiai pasidarė tokie jautrūs,ar nuo pačios ligos,ar nuo geriamų antibiotikų,ar tepamų tepaliukų???? g.gif verysad.gif g.gif
Klausiu nes nebesusigaudau,na kad man dermatitas suprantu (gyd.sakė verysad.gif ) Bet kai pradėjau gerti antibiotikus ir tepliotis metranidazolio tepaliuku,bėrimai pradėjo rimti... Dabar skaitau jūsų žinutes ir baugu darosi kad nepradėtų paakiai raudonuoti ir kaklo oda jautrėti,juk viskas taip gražiai gyja ax.gif ,nors akys truputi bijo šviesos ir kartais ašaroja..???..
Atsakyti
pati ligos pradzia pasireiskia berimais apie burna, kita jos stadija yra akiu sritis, tai yra raudoni vokai, nuo antakiu iki pat skruostikaulio. Kodel vieniems buna tik apie burna, o kitiems ir apie akis nezinau, gal kad liga uzleista, bet juk ir kiti ne iskart tinkamai gydesi, bet apie akis nieko nebuvo. Man istikruju ir prasidejo daugiau nuo akiu, tik silpnai, lopineliai raudoni buvo, po isbere apie burna, o kai nuvaziavau i Egipta viskas pablogejo ir akys net uzpuliavo. Kai grizau ir nuejau pas gydytoja, berimus greit issigydziau, bet akys nepasiduoda, o po eksperimento su Medrol'iu, vel pablogejo. Tiesa, dar kaklo oda raudona, paausiai, bet cia greiciau del odos issausejimo. Berimai kol kas neatsinaujino, bet visas veidas raudonais plemais nuejes, pridejus raudonas akis ir kakla, tikrai grazu. Daktaras jau nezino ka daryti, siandian uzklijavo kazkoki Trud testa ant nugaros del kontaktinio dermatito, jei ir nuo to nieks nepaaiskes, kodel taip ilgai akys neasiduoda - guldys i ligonine. Pirmanieni vel einu pas daktara, taip kaznai dar pas joki dktara nevaiksciojau.
Tai tiek ziniu
Atsakyti
QUOTE(fukas @ 2007 04 21, 21:27)
pati ligos pradzia pasireiskia berimais apie burna, kita jos stadija yra akiu sritis, tai yra raudoni vokai, nuo antakiu iki pat skruostikaulio. Kodel vieniems buna tik apie burna, o kitiems ir apie akis nezinau, gal kad liga uzleista, bet juk ir kiti ne iskart tinkamai gydesi, bet apie akis nieko nebuvo. Man istikruju ir prasidejo daugiau nuo akiu, tik silpnai, lopineliai raudoni buvo, po isbere apie burna, o kai nuvaziavau i Egipta viskas pablogejo ir akys net uzpuliavo. Kai grizau ir nuejau pas gydytoja, berimus greit issigydziau, bet akys nepasiduoda, o po eksperimento su Medrol'iu, vel pablogejo. Tiesa, dar kaklo oda raudona, paausiai, bet cia greiciau del odos issausejimo. Berimai kol kas neatsinaujino, bet visas veidas raudonais plemais nuejes, pridejus raudonas akis ir kakla, tikrai grazu. Daktaras jau nezino ka daryti, siandian uzklijavo kazkoki Trud testa ant nugaros del kontaktinio dermatito, jei ir nuo to nieks nepaaiskes, kodel taip ilgai akys neasiduoda - guldys i ligonine. Pirmanieni vel einu pas daktara, taip kaznai dar pas joki dktara nevaiksciojau.
Tai tiek ziniu

Tikrai tikiuosi, kad jums pades ir nereikes gultis i ligonine.
O as siandien atsikeliau "grazi kaip reta", akys buvo tokios uztine, kad praktiskai nieko nemaciau, o dar tas niezejimas is proto veda. Taigi nulekiau pas daktara (kaip tik siandien dirbo) ir ka jus manote liepe tris dienas teptis ,elcolon atrodo vadinasi, tepalu, o jis juk hormoninis, o aiskino neseniai, kokie jie blogi. Zodziu nezinau nei ka daryti, manau reikes eiti pas koki kita daktara, kad suzinoti dar viena nuomone. Taip sakau todel, kad mano kolege taip pat turi sia beda, tik pas ja labiau pazenge, zodziu jau apvaisciojo vos ne visus dermatologus ir ka jus manote, kiekvienas suranda vos ne skirtinga diagnoze. Dabar buvo dar pas viena profesore, tai ji sako, kad cia visai ne dermatitas, o kazkoks grybas ir gydyti visai reikia ne su tuo kuo ji dabar gydosi ir nuo to dabartinio gydymo savo bukle tik blogina... g.gif verysad.gif
Atsakyti