Įkraunama...
Įkraunama...

Perioralinis dermatitas

QUOTE(fukas @ 2007 03 24, 23:53)
Nors as dar tik penkta diena kaip tepu, bet ir man oda ziauriai issausejo, net liest baisu - kaip nemano. Be to, man reik tepti apie akis, tai paskui nei uzsimerkt, nei atsimerkt, nes viska taip tempia ir patine. Man tai daktaras leido kai nudziuva vaistas uztepti minkstinamojo kremo, tai as essex  tepu, siek tiek gelbeja. Po penkiu dienu irgi eisiu pas daktara vel, ziuresiu, ka sakys, nes man visa kakla jau isbere, tai nesuprantu, ar cia tepalo pasalinis poveikis, daktaras sake, kad gali pablogeti, ar cia man liga progresuoja.
Ar kam nors daktarai patare del mitybos? Nes maniskis nieko nesake, net apie befluore pasta neuzsimine, pati internete radau, kad tokia geriau vartoti, net dazytis leido, nors neisivaizduoju kaip reiktu pasidaryti makiaza ant tokio feiso.

Man ir gydytojas leido pasitepti minkstinamuoju kremu, naudojau Cutibaza.
O del mitybos tai nieko neleido smile.gif zodziu kosytes, vaisiai, darzoves, liesa mesyte. Nieko stipriai kepto neleido, astriai neleido ir labai karsto maisto, arbatu karstu patare vengti. Taip pat jokio alkoholio. I pirtis taip pat neleido, i soliariuma irgi ne. Gydytojas sake turi sedet kaip lelyte biggrin.gif
O kaip keista kad leido dazytis g.gif mano gydytojas pasake griezta ne makiazui.
O del befluores pastos tai cia kaip kam, gydytojas uzsimine kad nevisiems ja reikia keisti.
Buvau as pas gydytoja penktadieni, tai jau leido nebevartoti eritromicino, o liepe nusipirkti kremuka (dave meginuka pabandyt), o tik vakarais dar pasiteplioti su tais tepalais.
Atsakyti
Dar neminejau, kad buvau nuejus ir i GK klinika. Ten prie tradicinio gydymo siulo intensyvios pulsines sviesos proceduras. Zada kad gyjimas nuo sios ligos zymiai greitesnis plius pasilygina odos pavirsius, demeles visokios. Kai buvau konsultacijoje man sake uzteks vienos proceduros, ji kainuoja apie 250 Lt. Bet taip ir nenuejau, kazkaip man gydytoja nesukele pasitikejimo ir siaip nelabai man ten patiko. Gal dar ant vasaros sugalvosiu ir pasidaryti tik galvoju reiktu dar pasidometi kur daro IPS ir nueiti pasikonsultuoti. Nes kai pasiklausiau savo gydytojo del to lazerio tai sako, kad galima tik dabar neverta, nes nebus jokio efekto. Kai jau liga stabilizuosis tai tada galima bus ir pasidaryti. Tai vat ir laukiu kada ta prakeikta liga susitvarkys ir bus galima pasitvarkyti vaizda ant veido, nes dabar raudonos demeles likusios, mazi randeliai plius visokie issausejimai.
Atsakyti
na ir as pasiguosiu, kad sergu sia prakeikta liga. ji mane kankina 1 metus ir 3 menesius. jau taip igriso, kad nebegaliu. kiek esu vartojus vaistus vieninteliai siek tiek apmazindavo ligos pozymius - tai sinaflan. taciau tai laikina, nes tik nustojus vartototi berimas vel atsinaujindavo. be to sis vaistas yra hormoninis ir dar yra toks pasalinis poveikis - oda labai isploneja ir net matosi kapiliarai. tad patariu geriau jau net nebandykit jo vartot. gydytoja man grieztai uzdraude ji vartototi, nes sake, kad tai dar labiau pasunkina ligos gydyma. ir dar dave tokius patarimus, kaip naudoti vienos firmos kosmetika, maziau nervintis, net ir ant kompiuterio nusipirkti apsaugini filtra, nes sake, jog skleidziami spinduliai nuo monitoriaus gali kenkti gyjimui. na kitai savaitei gydytoja israse siuntima i kita klinika, ziuresim ka ten pasakys. tiesa, pamirsau pamineti, kad man dar taike saldymo proceduras, na kurios pradziai padejo, bet paskui lyg ir nebuvo jokio poveikio, bet ju man dare kokias 4, o sake, kad tokiai ligai gydyti, tai labai mazai, kazkur 15-20 kartu reiketu. ziauru... nebezinau, ko griebtis ir ko tiketis... verysad.gif
Atsakyti
Na, mano gydytojas jau du kartus siule i ligonine gultis, tik neaisku, ka ten gudriau pasiulytu, juk as ir namie galiu pasiteplioti. Berimai tai man praejo, tik oda lapai issausejo, mikro zaizdeliu yra nuo to sausumo, lupos kai nuplikytos (lapai isdziuve), bet prisitepu kremu ir tam kas nezino, gal visai normaliai atrodau, bet tik tol, kol esu su akiniais nuo saules, visa problema yra akys. Vaikstau kaip su dviem raudonais fanarais, patine paakiai, apsiupusi oda, nuolat slapiuoja is susidariusiu mikro zaizdeliu, vaisdas baisus, o jausmas ne ka gereasnis. Daktaras liepe pora dienu netepti vaistai, o tok minstinamuoju kremu, bet as jau jauciu, kad man blogiau, penktadieni vel eisiu pas ji - ziuresim, ka sakys.
Skaitant kitu patirti baisu darosi - negi taip ilgai ir be rezultato teks kankintis, juk i zmones net baisu iseit. Juokavau siandien su vyru, kad as tinku tik i vakareli gamtoj eiti, ar i kaukiu baliu, net be akiniu nei zinksnuo.
Atsakyti
QUOTE(fukas @ 2007 04 04, 20:22)
Na, mano gydytojas jau du kartus siule i ligonine gultis, tik neaisku, ka ten gudriau pasiulytu, juk as ir namie galiu pasiteplioti. Berimai tai man praejo, tik oda lapai issausejo, mikro zaizdeliu yra nuo to sausumo, lupos kai nuplikytos (lapai isdziuve), bet prisitepu kremu ir tam kas nezino, gal visai normaliai atrodau, bet tik tol, kol esu su akiniais nuo saules, visa problema yra akys. Vaikstau kaip su dviem raudonais fanarais, patine paakiai, apsiupusi oda, nuolat slapiuoja is susidariusiu mikro zaizdeliu, vaisdas baisus, o jausmas ne ka gereasnis. Daktaras liepe pora dienu netepti vaistai, o tok minstinamuoju kremu, bet as jau jauciu, kad man blogiau, penktadieni vel eisiu pas ji - ziuresim, ka sakys.
Skaitant kitu patirti baisu darosi - negi taip ilgai ir be rezultato teks kankintis, juk i zmones net baisu iseit. Juokavau siandien su vyru, kad as tinku tik i vakareli gamtoj eiti, ar i kaukiu baliu, net be akiniu nei zinksnuo.

Uzjauciu sad.gif teks dar siek tiek pasikankinti kol praeis. As ir per savaite sutepu po kremo tiubele. Mano oda ir vis dar ziauriai issausejus, net nuo vandens persti verysad.gif
O nebandei dar kitam gydytojui pasirodyti? Kita nuomone isgirstum
Atsakyti
Va va,ir manes ši beda neaplenke, verysad.gif bet atradau labai šaunų daktara, smile.gif tai gelbeja mane,dabar ne tik tepaliuku tepliojuos, bet ir daug antibiotiku geriu... verysad.gif O iki tol ne viena daktara lankiau,o man tik blogejo. Bet dabar jau tikrai visai sau pradedu patikti kai žiuriu į veidrodį... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
As ir mergaites su ta pacia liga jau tris metus kankinuosi ir jau nebezinau ko griebtis schmoll.gif Ilga laika naudojau harmoninius tepaliukus, bet jie padedavo tik kol tepiausi. Tai buvau nuejusi pas gydytoja, tai daug daug velniu dave uz tuos tepaliukus irisrase kazkoki su cinku vaistinej gaminama, nelabai kas verysad.gif siek tiek pagereja ir vel is naujo. Liepe po poros menesiu pasirodyti jei nepraeis. Ziuresim mkas cia gausis
Atsakyti
Kiek domejausi sia liga, tai visokie hormoniniai tepalai tik dar labiau provokuoja sia liga, gal todel tai ilgai paskui ir gydomasi. Deja, kai man apie akis vis negereja, tai irgi daktaras paskiria l.l. silpna hormonini tepaliuka, kad apmalsinti infekcija.
Viena drauge man rekomandavo pabandyti medetku tepala, nes jos giminaitei padejo, kai jau ji viska buvo isbandziusi ir negerejo, sake, net akyse prasviesejo. As ji nusipirkau, pasirodo jis kone deficitas, pabandziau, kol tepu gerai, bet po nakties oda vel baisiai issausejusi. Na blogiau lyg nera nuo to tepalo, tai dar tepu, daktaro neklausiau, kokia jo nuomone, nes nors sake paskambinti siandien, bet issijunge telefona (gudru pasirodyti rupestingam, bet po to vis tiek tapti nepasiekiamu). Blogybe, kad prie to tepalo nera jokio anotacijos, tik parasyta, kad naudojama kuno prieziurai.
Na ka, kankinames toliau, sekmes visoms.
Papildyta:
QUOTE(Buldogiukas @ 2007 04 06, 22:09)
Va va,ir manes ši beda neaplenke, verysad.gif  bet atradau labai šaunų daktara, smile.gif  tai gelbeja mane,dabar ne tik tepaliuku tepliojuos, bet ir daug antibiotiku geriu... verysad.gif O iki tol ne viena daktara lankiau,o man tik blogejo. Bet dabar jau tikrai visai sau pradedu patikti kai žiuriu į veidrodį... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Gal isduosi stebuklingojo daktaro varda.
As irgi daug antibiotiku geriu ir nesu isberta, bet raudoti fanarai ir raudonas kaklas gadina ne tik vaista, bet ir skauda.
Atsakyti
QUOTE(Evil_e @ 2007 03 31, 20:21)
na ir as pasiguosiu, kad sergu sia prakeikta liga. ji mane kankina 1 metus ir 3 menesius. jau taip igriso, kad nebegaliu. kiek esu vartojus vaistus vieninteliai siek tiek apmazindavo ligos pozymius - tai sinaflan. taciau tai laikina, nes tik nustojus vartototi berimas vel atsinaujindavo. be to sis vaistas yra hormoninis ir dar yra toks pasalinis poveikis - oda labai isploneja ir net matosi kapiliarai. tad patariu geriau jau net nebandykit jo vartot. gydytoja man grieztai uzdraude ji vartototi, nes sake, kad tai dar labiau pasunkina ligos gydyma. ir dar dave tokius patarimus, kaip naudoti vienos firmos kosmetika, maziau nervintis, net ir ant kompiuterio nusipirkti apsaugini filtra, nes sake, jog skleidziami spinduliai nuo monitoriaus gali kenkti gyjimui. na kitai savaitei gydytoja israse siuntima i kita klinika, ziuresim ka ten pasakys. tiesa, pamirsau pamineti, kad man dar taike saldymo proceduras, na kurios pradziai padejo, bet paskui lyg ir nebuvo jokio poveikio, bet ju man dare kokias 4, o sake, kad tokiai ligai gydyti, tai labai mazai, kazkur 15-20 kartu reiketu. ziauru... nebezinau, ko griebtis ir ko tiketis...  verysad.gif

Niu ka pamaniau reiketu pranesti paskutines naujienas, kaip man besiseka kankintis su sia liga. Tai va apsilankiau klinikose pas nauja gydytoja. Stai ka is jos isgirdau: sake vengti saules, neiti i soliariumus, zodziu vengti UV spinduliu, nevalgyti karsto maisto, be to vengti ir dideliu salciu, nenaudoti dantu pastos su fluoru, maziau stresuoti, nenaudoti jokios pigios kosmetikos, visokiu pudru ir siaip visokiu blogybiu, patare isigyti iwostin krema su apsauga nuo UV spinduliu. Dar jinai israse tepaliuka ELIDEL, kurio kaina apie 70 lt. ir as dar paprasiau, kad israsytu ka nors nuo nieztejimo, nes tas vietas kur yra berimas labai niezti, naktimis is viso baisu buna. Taigi, naudoju dantu pasta be fluoro, netepu berimu is viso jokiais kremais ir stengiuosi kuo maziau laiko buti lauke. Jau 5 dienos kai vartoju si tepaliuka ir matau siokius tokius rezultatus, visu pirma nunyko pulinukai, tada siek tiek apmazejo raudonumas, tai jau siandien galiu ziureti i veidrodi, nors dideliu pokyciu nera, bet po truputuka matau kaip viskas gereja. Na dar neaisku kaip bus toliau. Tiesa, pamirsau pamineti, kad kaip tik pries nauja gydyma susirgau gripu ir pradejau vartoti antibiotikus. Odos gydytoja sake, kad tie antibiotikai gali irgi siek tiek padeti. Ai, dar prisiminiau, to tepaliuko salutinis poveikis, kad oda labai pleiskanoja, bet cia man palyginti maza beda su tuo kas buvo pries tai. Kaip seksis man toliau butinai pranesiu. O jus mielosios gydykites ir sveikite! Visoms linkiu kantrybes...
Atsakyti
Nezinau mergaitės kaip jums tie tepaliukai veikia, g.gif bet mane visi giria kad labai oda pasitaisė biggrin.gif nors gydyti dar yra ką... Tai sąžiningai geriu doksiciklina ir tepuosi metronidazolio tepaliuku.Pradžioi kai tik pradėjau tepliotis,pora dienų buvo pablogėja,daugiau pabėrė veideli,(gyd.sakė kad taip ir turi būti,toks jo poveikis)bet po 3-4 dienų veidelis pradėjo balti ir gražėti, bigsmile.gif .O daktarėlis dirba Kaune,Odos ir Veneriniu ligų kabinete,K.Petrausko 40,gatvė,o jo vardas Nauris G. Tikrai saunuolis,viską apie tą ligą papasakojo.. Na man tikrai pagelbėjo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tiesa, norėčiau dar paantrinti Evil e, mirksiukas.gif gyd.ir man papasakojo apie saulės,karščio, šalčio,alkoholio,aštraus maisto,pirties,sūkurinių vonių neigiamą poveikį,žodžiu reikia susirūpinti ir savo gyvensena... bigsmile.gif bigsmile.gif O dėl tepaliuko, blink.gif tai tikrai yra ir pigesnių variantų,ir svarbiausia kad tikrai padeda.. thumbup.gif
SĖKMĖS GRAŽĖJANT.. bigsmile.gif mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Buldogiukas @ 2007 04 10, 17:43)
Nezinau mergaitės kaip jums tie tepaliukai veikia, g.gif bet mane visi giria kad labai oda pasitaisė biggrin.gif  nors gydyti dar yra ką... Tai sąžiningai geriu doksiciklina ir tepuosi metronidazolio tepaliuku.Pradžioi kai tik pradėjau tepliotis,pora dienų buvo pablogėja,daugiau pabėrė veideli,(gyd.sakė kad taip ir turi būti,toks jo poveikis)bet po 3-4 dienų veidelis pradėjo balti ir gražėti, bigsmile.gif .O daktarėlis dirba Kaune,Odos ir Veneriniu ligų kabinete,K.Petrausko 40,gatvė,o jo vardas Nauris G. Tikrai saunuolis,viską apie tą ligą papasakojo.. Na man tikrai pagelbėjo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Tai mes pas ta pati gydytoja lankomes ir taip pat gydomes tik, kad man viskas nueje i akis, o ten niekaip negereja (veidas tai neisbertas tik ziauriai sausas, ypac kaklas visas net raudonas), va ir siandien buvau pas ji, tai jau 3 k. pasiule i ligonine gultis. Prirase dar kazkokiu vaistu ir vel eisiu po 5 d., taip ir lankausi kas 3-5 d. pas ji. Berimus jis man greit isgyde, bet va su akim nesiseka, siaip geras gydytojas, tik jo bajeriai keisti.
Atsakyti