Įkraunama...
Įkraunama...

Perioralinis dermatitas

QUOTE(Merlin @ 2011 06 14, 15:05)
mm, aisku  4u.gif na, mano oda tai mišri, T zonoje riebesnė oda, tai aš kaip kremo negalėčiau jo naudot. Bet jei pasikartotų, manau nesvarbu, kad blizgėčiau bandyčiau vistiek  ax.gif
aš tai pasigydžiau, kaip minėjau 40 dienų antibiotikai ir metronidazolio tepaliukas, kurį reikėjo teptis tris mėnesius doh.gif jau pora savaičių nieko netepu, kol kas nieko. Žiūrėsim kaip toliau, tikiuosi įveikiau tą bjaurybę, kuria serga "bjaurios bobos" - gydytojo žodžiai  lotuliukas.gif
Sėkmės visiems gydantis ir svarbiausia nenuleisti rankų wink.gif

Sveika zinok as pries 10men gydziausi sia bjaurasty taip kai tu geriau 40d antibijotikus ir tepiau tuo tepalu 3men ir ka po to laiko dingo mano nelaime, bet va pries sav prasidejo vel berimas, taip kad gydymas vel nusimato, pabuvau be berimo tik 6men verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(indrute87 @ 2011 08 01, 15:12)
Sveika zinok as pries 10men gydziausi sia bjaurasty taip kai tu geriau 40d antibijotikus ir tepiau tuo tepalu 3men ir ka po to laiko dingo mano nelaime, bet va pries sav prasidejo vel berimas, taip kad gydymas vel nusimato, pabuvau be berimo tik 6men verysad.gif  verysad.gif

tai bandyk griebt su metronidazolio tepaliuku, gal apsieisi be tableciu. Beje, venk karšto, garuojančio maisto, karštų vonių, pirčių. Nes, kaip minėjo gydytojas, šia liga serga moterys, kurių kapiliarų pralaidumas didesnis ir greitai raustančios. Aš viena iš jų...arba bandyk beržų degutą, kaip Garbanėlė, gal padės. Linkiu greičiau pasveikti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Merlin @ 2011 08 01, 19:35)
tai bandyk griebt su metronidazolio tepaliuku, gal apsieisi be tableciu. Beje, venk karšto, garuojančio maisto, karštų vonių, pirčių. Nes, kaip minėjo gydytojas, šia liga serga moterys, kurių kapiliarų pralaidumas didesnis ir greitai raustančios. Aš viena iš jų...arba bandyk beržų degutą, kaip Garbanėlė, gal padės. Linkiu greičiau pasveikti 4u.gif

Tai zinok as jau tepu tuo tepalu ziuresim kaip toliau bus, kaip per tokius orus venkti saules, kai jos tiek mazai sia vasara buna sad.gif
Atsakyti
atsirado ir pas mane dermatitas. Kentėjau apie tris savaites po to, kai aplink nosį labai oda išraudo. Galvojau, praeis. Bet savaitės ėjo ir negerėjo, todėl nusprendžiau eit pas dermatologą.
prieš tai ant smakro žandų link buvo atsiradę lyg poodiniai spuogeliai, bet dėl jų nepergyvenau, nes atrodo gi turėjau didesnių spuogų, spuogelių, ką šitie nematomi, bet jaučiami perbraukus pirštu, trukdys doh.gif
apsilankiau pas Šakalį, "Lornoj". Pasakiau, kad nujaučiu, jog turėjau/turiu erkutę. Na nusiuntė mane tyrimui. Išrovė kelias blakstienas, kažko ką jis ant siuntimo parašęs buvo, nerado, bet rado apgraužtus plauko svogūnėlius.
Tai va pasirodo turiu perioralinį dermatitą, kurį apsunkina veido erkutė.
Išrašė:
Ryte tept Maxidex
Dieną - vaistinėje gaminamą tepalą
Vakare Vitella kremą su cinku ir ichtiolu

praėjus savaitėi vėl turėjau apsilankyt, bet turiu pasakyt, kad buvo akivaizdus pagerėjimas, nepalyginsi su tuo, kaip atrodžiau nuėjus doh.gif oda ir pleiskanojo, o kur raudonumas aplink nosį, kurio jau nebeėjo gerai užmaskuot doh.gif
na ir po antro apsilankymo, man išrašė geriamų vaistų Metronidazolį ir vienkartinę Fluconazol kapsulę (kaip supratau gerosios bakterijos), nes nuo Metronidazolio sakė gali atsiras nepageidaujamų pašalinių požymių (makšties išskyros), tai bakterijos sutvarkys.
sugersiu tą 20 tab. ir žiesiu. sakė kremus tept toliau.
apie vengimą ko nors nieko nesakė. Sakiau, kad jau nebeišeina pudros užtept, tai nesakė, kad negalima schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 08 14, 22:21)
atsirado ir pas mane dermatitas. Kentėjau apie tris savaites po to, kai aplink nosį labai oda išraudo. Galvojau, praeis. Bet savaitės ėjo ir negerėjo, todėl nusprendžiau eit pas dermatologą.
prieš tai ant smakro žandų link buvo atsiradę lyg poodiniai spuogeliai, bet dėl jų nepergyvenau, nes atrodo gi turėjau didesnių spuogų, spuogelių, ką šitie nematomi, bet jaučiami perbraukus pirštu, trukdys  doh.gif
apsilankiau pas Šakalį, "Lornoj". Pasakiau, kad nujaučiu, jog turėjau/turiu erkutę. Na nusiuntė mane tyrimui. Išrovė kelias blakstienas, kažko ką jis ant siuntimo parašęs buvo, nerado, bet rado apgraužtus plauko svogūnėlius.
Tai va pasirodo turiu perioralinį dermatitą, kurį apsunkina veido erkutė.
Išrašė:
Ryte tept Maxidex
Dieną -  vaistinėje gaminamą tepalą
Vakare Vitella kremą su cinku ir ichtiolu

praėjus savaitėi vėl turėjau apsilankyt, bet turiu pasakyt, kad buvo akivaizdus pagerėjimas, nepalyginsi su tuo, kaip atrodžiau nuėjus  doh.gif oda ir pleiskanojo, o kur raudonumas aplink nosį, kurio jau nebeėjo gerai užmaskuot  doh.gif
na ir po antro apsilankymo, man išrašė geriamų vaistų Metronidazolį ir vienkartinę Fluconazol kapsulę (kaip supratau gerosios bakterijos), nes nuo Metronidazolio sakė gali atsiras nepageidaujamų pašalinių požymių (makšties išskyros), tai bakterijos sutvarkys.
sugersiu tą 20 tab. ir žiesiu. sakė kremus tept toliau.
apie vengimą ko nors nieko nesakė. Sakiau, kad jau nebeišeina pudros užtept, tai nesakė, kad negalima  schmoll.gif

o kas ten per gaminamas tepaliukas?gal yra sudetis ant buteliuko surasyta?
Atsakyti
Sveikos likimo sesės 4u.gif Turiu didžiulę problemą ir aš, man ji prasidėjo prieš tris metus. Nuo kūdikystės buvau alergiška pieno produktams, tai berdavo kūną, bet su laiku atrodė išaugau, kol neatėjo 2009-ieji.. Buvau išvykusi į UK, naujas klimatas,mityba irgi ne idealiausia, pieną bei šokoladą valgydavau daug ir lb dažnai, nes ir pigu ir be galo skanu ax.gif Taigi vieną dieną (po pusmečio gyvenant UK) pradėjo bert aplink lūpas, akis, tindavo tos vietos irant tiek užraudonuodavau ir ištindavo, kad nebeidavau į paskaitas, lindėdavau parom lovoj, nes vaistų neturėjau, nuo ko beria irgi nežinojau, maniau, kad nuo pieno, tai valgiau kurį laiką ir daržoves, jo jau prisibijodavau, tada prašiau mamos, kad atsiūstų man LORINDEN, jis visą vaikystė būdavo mano geriausias draugas nuo alergijos, tai pradėjau tept juo ir veidą (ankščiau gyvenime veido neberdavo). Tada lyg ir praeidavo, nebetepant vėl užeidavo visaip būdavo, taip pat gerdavau tabletes nuo alergijos. Grįžau į LT prieš pusantrų metų beveik, problema nedingo, tai atsirasdavo tai vėl dingdavo, stengdavaus vėl negert pieno, grietinės nenaudot ir panašiai sad.gif Tepdavau dar kažkokį hormoninį irgi, bet silpnesnį (išrašė dermatologas, nes dėl Lorindeno išpeikė baisiausiai, kad jis ant veido netepamas, dėl to paties išponėjimo ir pan.) Tai jau ir jis ne visad padėdavo, ir atrodo visai nieko bandau nevalgyt, kokią dienos iškrovą daryt, nieko, atrodo beria nuo visko, galų gale nuo oro. Dar maniau, kad nuo cigarečių, buvau metusi dviems savaitėms (patikėkit tai labai sunku!), bet efekto jokio :/ Perskaičiau visą jūsų temelę, rašėt, kadkas su mėta irgi viskas labai netinka, nes mėtines ciz rūkau... Taigi Prieš kelias dienas atskridau į Turkiją su Erasmus programa, ir išpakuojant lagaminą pamačiau, kad pamiršau tą tepaliuką, bet gal ir gerai, nes jį sakė man galima tik 7d. tept, o aš išku patepliodavau, kai tik išberdavo... Taigi užvakar baisiausiai vėl išbėrė, akys nubertos, bei aplink lūpas, peršti :/, diagnozės nesu gavus, kad man perioralinis dermatitas, bet pagal visus simptomus tikrai atitinka, tik dar ryškiau nei jūsų įdėtose foto.. Geriu LORATIN, net po tris per dieną, kur galima po vieną, bet aišku jis nieko nepadeda (nes tas dermatologas man buvo išrašęs jį gert, kai tik pabers). Svarbiausia nežinau kaip dar reiks gaut gydymą ir vaistų, nes juk esu svečioje šalyje, ryt einu į ligoninę, pažiūrės ar įmanoma mane priimti, gali tekti ir mokėti, bet tas aišku nesvarbu, svarbu tik, kad diagnozę pasakytų ir gydyt pradėtų, nes tarkim antibiotikų nenusipirksiu be recepto vistiek, o manau kad prireiks, nes tikrai jau sunki situacija pas mane, nes praustis negaliu, dar labiau paraudonuoja, tepu veidą kremu NIVEA, nes sausoka oda pas mane, po prausimosi negaliu nieko nesitept, nes iškart oda nusiraitytų man. Rašėt, kad geriau vandeniu nepraust veidu, o pienu, kaip tai reikėtų daryti? Ir svarbiausia bijau, kad ar nesualergizuotų dar labiau, jei jau ir pieno produktų geriau atsisakyt sergant tokia liga sad.gif Nebežinau ką daryt, viską skaudą, ištinus, ašaros tik ir nori birt, bet tai dar blogiau, nervuotis irgi negalima, tuoj išmeta dar baisiau, o kaip nesinervuosi, kad net į gatvę gėda išeit sad.gif((... O dėl saulės poveikio, net nežinau ar blogiau man ar ne, šią vasarą buvo išbėrę visą kūną po grįžimo iš jūros, tai greit įšokau į vaistinę Loratino nusipirkt, nes irgi visa ištinus buvau, kaip nudilginta, tada padėjo, aišku daba jaučiu ir nepadeda, nes ne alergija man, o tuo labiau atrodo niekonedarau ir viskas taip.. Gal ką patart galėtumėt cry.gif
Atsakyti
QUOTE(cipsiene @ 2011 09 06, 15:28)
o kas ten per gaminamas tepaliukas?gal yra sudetis ant buteliuko surasyta?

parašyta, bet neįskaitomai smile.gif be to be recepto neparduos
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 09 25, 19:57)
parašyta, bet neįskaitomai  smile.gif  be to be recepto neparduos

Sveikos jungiuos ir as doh.gif , man ir israse gaminamo tepaliuko, jis toks baltas. Jo sudetyje kiek zinau eina cinkas antibiotikas ir t.t. del to reikalingas receptas. Vakare kai issitepu, ir vaikstau kaip klaunas, o ryte rozex tepaliukas, ir prie to pacio antibijotiku kursas. Man kartojasi antra karta, pirmaji gydziausi labai ilgai gal 3 men. Nes pradzioje bandziau zolelemis tai dar blogiau pasidariau doh.gif , verkiau i save ziuredama. Kol nepraejau ilgo sio viso kurso, bet rezultatas buvo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(agnmac @ 2011 09 26, 01:03)
Sveikos jungiuos ir as doh.gif , man ir israse gaminamo tepaliuko, jis toks baltas. Jo sudetyje kiek zinau eina cinkas antibiotikas ir t.t. del to reikalingas receptas. Vakare kai issitepu, ir vaikstau kaip klaunas, o ryte rozex tepaliukas, ir prie to pacio antibijotiku kursas. Man kartojasi antra karta, pirmaji gydziausi labai ilgai gal 3 men. Nes pradzioje bandziau zolelemis tai dar blogiau pasidariau doh.gif , verkiau i save ziuredama. Kol nepraejau ilgo sio viso kurso, bet rezultatas buvo  wub.gif

O tai kiek laiko nepasikartojo?
Atsakyti
Man išrašė Nerisone C cream, įmetu vaisto aprašymą, bet angliškas, nes lietuviško atitikmen nerandu :/ Ot ir durni daktarai, rašo, kad nenaudoti arti akių (o juk jos ir išbertos!) Kortikosteroidai kaip suprantu irgi yra hormonai, tai čia tokie patys ploninantys odą ;( net nežinau ką daryt sad.gif(((((((((((((((((((( doh.gif
Atsakyti
Gal kokius metus nesikartojo. Pas mane visas grozis tik aplink burna tai dar labai dziaugiuos kad toliau nenueina, Pasiskaiciau kai kurioms saule kenkia, o man ji kaip tik padeda, vasara kaip sviecia saulute bunu grazi wub.gif
Atsakyti
O man ji kenkia sad.gif saulėj pabuvau porą dienų ir veidas belekokiožiaurumo, dar kai keletą dienų neturėjau jokių vaistų, tai išvis skausmingas ir visas baisus aplink burną bei akis ;(
Atsakyti