Sveikos likimo sesės
Turiu didžiulę problemą ir aš, man ji prasidėjo prieš tris metus. Nuo kūdikystės buvau alergiška pieno produktams, tai berdavo kūną, bet su laiku atrodė išaugau, kol neatėjo 2009-ieji.. Buvau išvykusi į UK, naujas klimatas,mityba irgi ne idealiausia, pieną bei šokoladą valgydavau daug ir lb dažnai, nes ir pigu ir be galo skanu
Taigi vieną dieną (po pusmečio gyvenant UK) pradėjo bert aplink lūpas, akis, tindavo tos vietos irant tiek užraudonuodavau ir ištindavo, kad nebeidavau į paskaitas, lindėdavau parom lovoj, nes vaistų neturėjau, nuo ko beria irgi nežinojau, maniau, kad nuo pieno, tai valgiau kurį laiką ir daržoves, jo jau prisibijodavau, tada prašiau mamos, kad atsiūstų man LORINDEN, jis visą vaikystė būdavo mano geriausias draugas nuo alergijos, tai pradėjau tept juo ir veidą (ankščiau gyvenime veido neberdavo). Tada lyg ir praeidavo, nebetepant vėl užeidavo visaip būdavo, taip pat gerdavau tabletes nuo alergijos. Grįžau į LT prieš pusantrų metų beveik, problema nedingo, tai atsirasdavo tai vėl dingdavo, stengdavaus vėl negert pieno, grietinės nenaudot ir panašiai
Tepdavau dar kažkokį hormoninį irgi, bet silpnesnį (išrašė dermatologas, nes dėl Lorindeno išpeikė baisiausiai, kad jis ant veido netepamas, dėl to paties išponėjimo ir pan.) Tai jau ir jis ne visad padėdavo, ir atrodo visai nieko bandau nevalgyt, kokią dienos iškrovą daryt, nieko, atrodo beria nuo visko, galų gale nuo oro. Dar maniau, kad nuo cigarečių, buvau metusi dviems savaitėms (patikėkit tai labai sunku!), bet efekto jokio :/ Perskaičiau visą jūsų temelę, rašėt, kadkas su mėta irgi viskas labai netinka, nes mėtines ciz rūkau... Taigi Prieš kelias dienas atskridau į Turkiją su Erasmus programa, ir išpakuojant lagaminą pamačiau, kad pamiršau tą tepaliuką, bet gal ir gerai, nes jį sakė man galima tik 7d. tept, o aš išku patepliodavau, kai tik išberdavo... Taigi užvakar baisiausiai vėl išbėrė, akys nubertos, bei aplink lūpas, peršti :/, diagnozės nesu gavus, kad man perioralinis dermatitas, bet pagal visus simptomus tikrai atitinka, tik dar ryškiau nei jūsų įdėtose foto.. Geriu LORATIN, net po tris per dieną, kur galima po vieną, bet aišku jis nieko nepadeda (nes tas dermatologas man buvo išrašęs jį gert, kai tik pabers). Svarbiausia nežinau kaip dar reiks gaut gydymą ir vaistų, nes juk esu svečioje šalyje, ryt einu į ligoninę, pažiūrės ar įmanoma mane priimti, gali tekti ir mokėti, bet tas aišku nesvarbu, svarbu tik, kad diagnozę pasakytų ir gydyt pradėtų, nes tarkim antibiotikų nenusipirksiu be recepto vistiek, o manau kad prireiks, nes tikrai jau sunki situacija pas mane, nes praustis negaliu, dar labiau paraudonuoja, tepu veidą kremu NIVEA, nes sausoka oda pas mane, po prausimosi negaliu nieko nesitept, nes iškart oda nusiraitytų man. Rašėt, kad geriau vandeniu nepraust veidu, o pienu, kaip tai reikėtų daryti? Ir svarbiausia bijau, kad ar nesualergizuotų dar labiau, jei jau ir pieno produktų geriau atsisakyt sergant tokia liga
Nebežinau ką daryt, viską skaudą, ištinus, ašaros tik ir nori birt, bet tai dar blogiau, nervuotis irgi negalima, tuoj išmeta dar baisiau, o kaip nesinervuosi, kad net į gatvę gėda išeit
((... O dėl saulės poveikio, net nežinau ar blogiau man ar ne, šią vasarą buvo išbėrę visą kūną po grįžimo iš jūros, tai greit įšokau į vaistinę Loratino nusipirkt, nes irgi visa ištinus buvau, kaip nudilginta, tada padėjo, aišku daba jaučiu ir nepadeda, nes ne alergija man, o tuo labiau atrodo niekonedarau ir viskas taip.. Gal ką patart galėtumėt