Įkraunama...
Įkraunama...

Perioralinis dermatitas

Man irgi rado erkute. Dare tyrima ir rado. Bet su ta erkute irgi neaisku. As perejau per 4 gydytojus ir visi jie skirtingai pasisako del erkutes. Gydytoju nuomones issiskiria tuo klausimu. Vieni man sake, kad erkute yra vienas is sukeleju. Kiti sake, kad tai nesamone, nes erkute gyvena kiekvieno zmogaus organizme. Taip kad nuomoniu daug.
As atsirinkau gydytoja, kuris man pasirode patikimiausias ir pas ji gydausi. Galiu pasakyti tik tai, kad reikia laaaabaaai daug kantrybes 4u.gif

QUOTE(zyzane @ 2008 03 02, 22:33)
Sveikos merginos,

Skaitau viska ka tik galiu apie sia problema, tai va atradau jusu tema. Pries tai pasisakiau temoje apie veido erkute. Man gydytojai diagnozavo Perioralini dermatita, atrodo liga kaip jusu idetose foto (labai aciu kas idejot), tik ne taip stipriai pas mane. Jus nei viena neminejote erkutes - o man abu mane konsultave gydytojai sake, kad priezastis gali buti erkute. Tyrimo nedare, sako, kad nesvarbu nuo ko susirgai, gydymas tas pats visais atvejais, labai keista. Si grozi ant saves turiu jau menesi laiko, pagerejimo praktiskai nera, visi tie reikalai tik po truputi plinta (nuo smakro kyla link nosies, aplink visa burna tamsiai raudona ir isberta ratais aplink akis, virs antakiu).. gydausi antibioikais ir ivairiais tepalais. Susirgau visai pradzioje slidinejimo atostogu, paskui irgi visokiu svenciu buvo, tai su alkoholiu tikriausiai sau nepadejau, dabar reikes grieztai susiimti, nes nebegaliu pakelti vaizdelio veidrodyje.... Vienu zodziu rasau cia, liejuosi, nes labai liudna pasidare skaitant kaip sunku isgyti... Dainkites informacija, naujienomis, kas padejo, o kas ne. Tiesa, man nei vienas gydytojas nieko nesake apie maista, tai as valgau kaip visada, gal tai irgi blogai  g.gif

Atsakyti
cool.gif Labas visoms!

Norejau parasyti kaip man sekasi, nes zinau, kaip tai svarbu toms, kurios skaito panikoje sita tema, kaip kad ir as skaiciau pradzioje - atrodo gerte geriau kiekviena jusu zodi.

Vadinasi taip: as sveikstu!!!! thumbup.gif Beveik visai grazhi jau. Pasveikimas mano nutiko labai netiketai, kaip ir susirgimas. As ir pati nepatikejau kaip Velyku ryta atrode mano veidas. Tiesiog SVEIKAS. Po tokio vaizdo nepabijojau net pudros uzhsitepti ir zinokit tikrai SPIEGIAU is laimes, nes jau buvau pamirshusi, kad galiu taip atrodyti.
Taigi, bjaurioji ligos dalis uztruko 2 menesius. Gali buti, kad mano stebuklingas pasveikimas susijes su kitos ligos - galvos psioriazes (zvyneline) gydymu. As sita dziaugsma turiu jau 14 metu ir kazkaip nebesureiksminu - kai susirgau dermatitu, psioriaze buvo beveik nunykusi, tai gydytojai nieko net nepapasakojau apie galva! O kai ji staiga paumemejo, pasisakiau. Gydytoja apziurejusi nusprende, kad gal butent del to taip sunkiai gijo pats dermatitas. Apgydziau galva, pasveiko ir veidas!!! thumbup.gif

Kaip as bijojau, kad jau niekada nepasveiksiu, kokie ilgi buvo man tie du menesiai.. Tikrai momentais juodos mintys puole, bet.. TU TURI LABAI NORETI, LABAI LAUKTI IR TIKETI!!!! Ir viskas bus gerai!!!!!!!! ax.gif

Sekmes visoms besigydancioms smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyzane: 31 kovo 2008 - 12:01

sveikutės 4u.gif isisrasau ir as i serganciuju perioraliniu dermatitu tarpa verysad.gif
QUOTE(Nike @ 2007 11 13, 16:06)

buvau pas gydytoja ta pati visu giriama N.Grusauska  4u.gif Is jo kalbos, ssupratau kad greit pasveiksiu, bet pasiskaicius jusu pasisakymus mane sueme siaubas  blink.gif

mano gydymas toks - 40d. gerti antibiotikus -Doxycyclin ir teptis Metroruboril tepaliuku nemaziau kaip 3 men.....Po 10d. sake pasirodyti.....Aisku ispejo apie paumejima po 3-4 d. pradejus teptis tepaliuku....Ziuresim kaip cia bus  4u.gif Labai tikiuosi geru rezultatu  4u.gif

man šis gyd. tokį pat gydymą pasiūlė, šiand startuoju,tikiuosi padės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristiniux @ 2008 10 16, 12:10)
sveikutės 4u.gif isisrasau ir as i serganciuju perioraliniu dermatitu tarpa  verysad.gif
man šis gyd. tokį pat gydymą pasiūlė, šiand startuoju,tikiuosi padės g.gif

Butinai lauksiurezultato po gydymo, nes man niekaip nepraeina, siaubas tas p.....
Atsakyti
Labas. norejau su jumis pasitarti ir paklausti. Jau pora menesiu kankinausi su tais berimais. Jie tai beveik pranykdavo, tai vel atsirasdavo. Bet paskutine savaite pradejo labiau rysketi, tai negalejau daugiau ju pakesti ir nuejau i privacia odos, kosmetologijos ir lazeriu klinika savanoriu pr. Kaune. Tikejausi, kad tokioj specializuotoje klinikoje tikrai nustatys mano problema. Tai pirmiausiai padare tyrima del veido erkutes, atsakymas buvo greit ir geras- erkutes nera. Tai kaip supratau, gyditojai liko antras variantas- perioralinis dermatitas. Visa litanija apie karsta maista, pirtis, baseinus ir pasta as isklausiau. Ir man dar prirase vaistu- ROZEX . Tik pasirode keista, kad informacijos lapelyje rasoma, kad sis vaistas nuo kazkokios Rozines. o Apie perioralini dermatita tai nei vieno zodzio. Ir nuo to tepalo man oda labai sauseja ir pleiskanoja. Ar buvo kam prirase tokio tepaliuko? Naudoju dar tik kelios dienos, bet atrodo, kad tie berimai dar labiau isryskejo, nei nieko netepant. Taip pat ji man dar pasiule nusipirkt antibakterini krema- AVENE CICALFATE. juo tepuosi ryte ir diena. Tai gal jis man netinka, nors turetu nealergizuoti ir tinka tokiems berimams gyditi. Jauciuosi pasimetus, isleidus kruva pinigu ir be jokiu rezultatu. Ir svarbiausiai toks vaizdas, kad viskas tik blogeja. sad.gif
Gal galit kas ka patart. Ypac del to ROZEX? Ar gyditoja tik nebus suklydus g.gif
Atsakyti
o jums neliepe bandyti tepti cinko suplaktine?
Papildyta:
QUOTE(vilnius @ 2008 01 30, 13:50)
Kas skaito anglų kalba straipsnis apie perioralinį dermatitą http://www.patient.c...owdoc/27001176/

O čia nuotraukos kaip atrodo perioralinis dermatitas, galite palyginti ar tikrai ir jums perioralinis ar tik šiaip acne:
http://dermnetnz.org...itis/index.html

perskaiciau ta straipsni, tai akurat gali buti nuo hormonu. Nes man kaip tik PMS tai ir suintensyvejo g.gif O tai ka cia galima daryti, kad sureguliuoti tos hormonus? Man kai prasidejo tos nesamones nestumo metu tai jau 9 men po gimdymo ir vistiek tesiasi. Ar cia koki kraujo tyrima issamu verta atlikti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svenag1978: 07 lapkričio 2008 - 13:59

Na apie cinka is vis jokio zodzio nebuvo. Be to ten privati klinika ir pakankamai stambi. Prirase tik visokiu mandru tepalu uz 100 Lt. Turbut su pigiais tepalais jiems neverta prasideti. Gal biski ir gereja. Net nezinau. Kartais ryte is vis nieko nebuna, o kartais suintensyveja. Pradedu galvot, kad to bjaurybes isnaikinti visiskai ir neimanoma. Nors ir paranyksta, bet ner ko dziaugtis. Didele tikimybe, kad kazkokie faktoriai ji vel issauks. sad.gif
O del hormonu, tai as net neisivaizduoju. Bent jau gyditoja pas kuria as buvau apie toki dalyka net neuzsimine.

QUOTE(svenag1978 @ 2008 11 07, 15:58)
Papildyta:

perskaiciau ta straipsni, tai akurat gali buti nuo hormonu. Nes man kaip tik PMS tai ir suintensyvejo g.gif O tai ka cia galima daryti, kad sureguliuoti tos hormonus? Man kai prasidejo tos nesamones nestumo metu tai jau 9 men po gimdymo ir vistiek tesiasi. Ar cia koki kraujo tyrima issamu verta atlikti?

Atsakyti
QUOTE(svenag1978 @ 2008 11 07, 14:58)
Papildyta:

sveika,
O nestumo metu gydeisi kaip nors ta dermatita?
Atsakyti
oj as tai jau senai kankinuosi niekaip nepraejo ir gydziausi nieko doh.gif net nezinau ka ir pasakyt
Atsakyti
Laba diena,

turiu perioralini dermatita apie 6 metus. Jis tai paumedavo, tai susilpnedavo, bet niekada nebuvo pranykes.

Gydymas nr. 1
Degutinis tepaliukas (kai gydydoja mane, kad cia labiau alergija)
NEPADEJO

Gydymas nr. 2
Dotoxyclino kursas + metronidozolis
SIEK TIEK PADEJO

Gydymas nr. 3
Ieskojo erkutes - nerado (galejo buti del to, kad tuo metu nadojau metronidozoli)
Rozex (p.s. cia brangesnis varantas. azuolyno vaistineje galima nusipirkti ju daryto metronidozolio; man asmeniskai jis netgi labiau tiko)
Azoto proceduros
+ kartais tekdavo pagert vaistu (bet jau nebepamenu pavadinimu...)
SIEK TIEK PADEJO

p.s. pora metu vengiau saules, soliariumu, veliau vel pradejau vaikscioti - niekas nepasikeite

Galiausiai viskas atsibodo ir meciau visus gydymus. Tik internete prisiskaicius kruva straipsniu, atsiliepimu apie sia liga, pradejau kur kas atsargiau rinktis kosmetika ir atkreipiu demesi i jos sudedamasias dalis (pvz., nenaudoju priemoniu, kur yra petrolatum, paraffin ar isopropyl myristate). Galbut todel stipresniu paumejimu nelabai buvo. Jau praktiskai buvau susitaikiusi su gydytojo zodziais "pasensi, tai ir praeis" biggrin.gif

Gydymas nr. 4
vel apsilankiau pas dermatologa (pries 3 savaites). liepe issitirti del Helibakterio (zarnyno bakterija). Rezultatas - silpnai teigiamas. Vadinasi yra. Sugeriau triju dienu antibiotiku kursa, kad sunaikinti sia bakterija. Dermatitas praejo.
PADEJO biggrin.gif

Vis delto gydytojo ispejo, kad pavasari jis gali atsiaujint. Na bet kokiu atveju, tai pirmas kartas po 6 metu, kai ziuriu i veidrodi ir nematau jokiu perioralinio dermatito pozymiu!!!

p.s. del vieno visi mano gydytojai sutare vieningai - Nenaudoti jokiu horminiu kremu. Jie laikinai padeda, taciau, nutraukus vartojima, dermatitas paumeja.
Atsakyti
tai ka, ir as istoju i sitas gretas;<
buvau pas n.grusauska, israse tepaliuka, bet antibiotiku - ne.
ir nesuprantu, pasiskaiciau internete apie sia liga, sako to negalima, ano, o man sake ir krema galiu tept, ir pudra...
tai kaip cia is tikruju?
ir kaip susitvarkyt su tuo pleiskanojimu jau nezinau..riebiausi kremai gan trumpai tik dregme palaiko..tiek linola, tiek bepantene..
ir kada galima tiketis pagyti?
;<
Atsakyti
Sveikos,
Aptikau šią temą ieškodama info apie perioralinį dermatitą.Pati esu turėjusi, o dabar žiūriu, kad mano mergytė panašiai išberta, bet kad gerokai per maža g.gif Na, gal ir ne ta liga, be gyd nenustatysiu ax.gif Tiesiog pamaniau, pasidalinsiu ir savo patirtim. Man prasidėjo prieš pat pirmą gimdymą, na gal ir kokį aštuntą mėn. Neatkreipiau dėmesio, visada turėjau mažesnių ar didesnių spuogelių, tai man nepasirodė kažkokia naujiena, bet kai po kelių mėn man nebūdingas bėrimas ne tik kad niekaip nepranyko, bet išsiplėtė, pasidarė neramu. Apsilankiau pas gyd Vaitkevičių Šiauliuose, jis paaiškino, gad liga gali prasidėti nuo hormoninių pokyčių (kas, be abejo manyje vyko smile.gif ). Dar gali būti kaltos virškinimo problemos (su tuo galėčiau dukrytės bėrimus susieti - baigiam žarnyno infekciją išsigydyt). O gydymą jis paskyrė - gaminamus vaistukus: jei neklystu dėl pavadinimo, tai jau minėtą cinko suplaktinę- žodžiu tokią pilkšvą kaip emulsiją, tik riebią, liepė tepti ir palaikyti kuo dažniau, kai niekur neini, tai ir vaikščiot išsitepus, ir losjoną tokį smirdintį, nepamenu, kas ten pagrindiniai ingredientai, blush2.gif bet jį dažnai naudoja spuogus gydant. Taigi, pasigaminau vaistukus, išėjo tikrai nebrangiai, o po nepilno mėnesio bėrimas visai pranyko.
Sėkmės visoms besigydančioms 4u.gif Sveikit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kgt: 11 sausio 2009 - 10:04