Įkraunama...
Įkraunama...

Perioralinis dermatitas

Labai dėkuj už tokį išsamų atsakymą aciuks.gif

Nustojau naudoti Clinique priemones (prieš tai naudojau Avene ir buvo viska ok) ir matau pagerėjimą...Nors keista - juk būtent ši kosmetika yra labai švelni, nealergizuoja ir t.t.... Atsisakiau visos kosmetikos, ką naudojau prieš tai ir pasitepu Ftorocort tepaliuku, tai bent jau tos dėmės sulygėjo ir nesilupa, ir nebepatinę...o ir apie akis sumažėjo paraudimas... Dabar belieka maistą pasireguliuoti ir laukti, kas bus...

Dar kartelį AČIŪ! 4u.gif
Atsakyti
Nera uz ka smile.gif

Siaip kai pati galvoju nuo ko man galejo prasideti perioralinis dermatitas tai net neisivaizduoju. Bandem su gydytoju atrasti priezasti. Galvoju greiciausiai man nuo kontraceptiniu tableciu, nes nei man streso buvo, nei kremus buvau pakeitus, nei su skrandziu problemu neturiu.
Atsakyti
QUOTE(vilnius @ 2008 01 30, 12:50)
Kas skaito anglų kalba straipsnis apie perioralinį dermatitą http://www.patient.c...owdoc/27001176/

O čia nuotraukos kaip atrodo perioralinis dermatitas, galite palyginti ar tikrai ir jums perioralinis ar tik šiaip acne:
http://dermnetnz.org...itis/index.html

paziurejau ir vistiek nesuprantu...pas mane turbut kompleksinis...pas mane beria smakra...ir va tas vietas kaip ri nuotraukose, bet spuogai buna poodiniai ir tokie nemalonus....ech...paieškos tęsiasi....
Atsakyti
QUOTE(linele** @ 2008 01 31, 15:04)
Gal kuri galit is savo patirties parasyti ar ko gydytojai liepe vengti? Maistas/kosmetika/kretimai/ko ieskot ju sudetyje? Kaip palengvinti situacija be vaistu...nes vienintelis tepaliukas, kuri turiu - medetku... doh.gif

man gydytojas sake kad vengciau labiausiai karsto maisto-t.y.karstos sriubos, karstu arbatu-zodziu to maisto,kuri valgant garuoja i veida......aisku pirties, astraus maisto......

QUOTE(vilnius @ 2008 02 01, 04:03)
:Pamirsau parasyti, kad neleido vartoti toniko ir minejo, kad kai kuriais atvejais buna zmonems pagerejimas kai pakeicia dantu pasta. Pradeda naudoti be fluoro. Ju buna vaistinese tik kad ju kainos didesnes.

del pastos del fluoro-tai ir as klausiau, tai atsakymas buvo toks - o kaip tu galvoji zmones pries daugybe metu zinojo pasta be floro ? ne.....o sveiko ? - atsakymas taip...tai vadinasi pasta cia ne prie ko g.gif man taip sake....
Atsakyti
Sveikos merginos,

Skaitau viska ka tik galiu apie sia problema, tai va atradau jusu tema. Pries tai pasisakiau temoje apie veido erkute. Man gydytojai diagnozavo Perioralini dermatita, atrodo liga kaip jusu idetose foto (labai aciu kas idejot), tik ne taip stipriai pas mane. Jus nei viena neminejote erkutes - o man abu mane konsultave gydytojai sake, kad priezastis gali buti erkute. Tyrimo nedare, sako, kad nesvarbu nuo ko susirgai, gydymas tas pats visais atvejais, labai keista. Si grozi ant saves turiu jau menesi laiko, pagerejimo praktiskai nera, visi tie reikalai tik po truputi plinta (nuo smakro kyla link nosies, aplink visa burna tamsiai raudona ir isberta ratais aplink akis, virs antakiu).. gydausi antibioikais ir ivairiais tepalais. Susirgau visai pradzioje slidinejimo atostogu, paskui irgi visokiu svenciu buvo, tai su alkoholiu tikriausiai sau nepadejau, dabar reikes grieztai susiimti, nes nebegaliu pakelti vaizdelio veidrodyje.... Vienu zodziu rasau cia, liejuosi, nes labai liudna pasidare skaitant kaip sunku isgyti... Dainkites informacija, naujienomis, kas padejo, o kas ne. Tiesa, man nei vienas gydytojas nieko nesake apie maista, tai as valgau kaip visada, gal tai irgi blogai g.gif
Atsakyti
O pas mane tokios naujienos, veidukas atrodo nusiramino, maziau islenda raudonio, jau reciau tokiu dieneliu buna. O kas padeda, tai manau, pradejau labiau rupintis vidumi, zarnynu, skrandziu. Semenu aliejus, miltai ir pan. Kas gerina zarnyno veikla. Dar pastebejau, visikai atsisakiau nenaturalios kosmetikos, naudoju tik naturalia.
Atsakyti
QUOTE(AngelG @ 2008 03 03, 11:06)
O pas mane tokios naujienos, veidukas atrodo nusiramino, maziau islenda raudonio, jau reciau tokiu dieneliu buna.  O kas padeda, tai manau, pradejau labiau rupintis vidumi, zarnynu, skrandziu. Semenu aliejus, miltai ir pan. Kas gerina zarnyno veikla. Dar pastebejau, visikai atsisakiau nenaturalios kosmetikos, naudoju tik naturalia.

O kas yra NATURALI kosmetika? As gal biski ir tundra, bet nesigaudau? Jau menesi nenaudoju jokios, o kai (tikiuosi) pagaliau pasveiksiu - ka tada naudoti? Ir ka tu turi omenyje: "O kas padeda, tai manau, pradejau labiau rupintis vidumi, zarnynu, skrandziu. Semenu aliejus, miltai ir pan" Cia koki vaidmeni MILTAI vaidina? As naujokas dar, apsviesk prasau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzane @ 2008 03 03, 07:10)
O kas yra NATURALI kosmetika? As gal biski ir tundra, bet nesigaudau? Jau menesi nenaudoju jokios, o kai (tikiuosi) pagaliau pasveiksiu - ka tada naudoti? Ir ka tu turi omenyje: "O kas padeda, tai manau, pradejau labiau rupintis vidumi, zarnynu, skrandziu. Semenu aliejus, miltai ir pan" Cia koki vaidmeni MILTAI vaidina? As naujokas dar, apsviesk prasau smile.gif

Gal ir nelabai aiskiai parasiau smile.gif Naturali kosmetika, turiu galvoje, be jokiu sintetiniu ir kenksmingu siuolaikiniu priemoniu. Placiau galima pasiskaityti kitose forumo temose apie kosmetika. Nes daug rasyti reiktu ax.gif
Na del vidaus, turejau galvoje, zarnyna ir skrandi. Turejau rugkstinguma, taip pat pute pilva ir t.t. kitos problemos. Naudoti pradejau semenu alieju, taip pat maltu semenu miltus ir kt. produktus. Stai kokie miltai mirksiukas.gif
Atsakyti
Klausykit, o jums del sios ligos netino akiu vokai? As per visas tas 5 savaites kol segu kartais atsikeldavau uzvirtusiais akiu vokais, o paskutines dvi dienas tai is viso.. Net trukdo normaliai dirbti. As prie visko dar nesioju kontaktinius lesius, tai toks jausmas kad viska per ruka matau, o ant akiu voku svarmenys uzdeti, sunku atsimerkt blink.gif
Atsakyti
Nu tikrai netino g.gif Siaubas, gal vaistai netinka. Atidžiai vaistu instrukcijas perskaitykite, ir patarimas aklai netikekite gydytojais, pati domekites. Ieskokite budu, analizuokite savo organizma. Nes gydytojai paskire antibiotiku, dar nuo alergijos ar pan. ir ekspermentuoja. As viena zinau, kai priezasties nezino nuo ko ta liga, sunku ir tiksliai ja gydyti. Dar paskaitykite visa forumo tema, gal rasite patarimu.
Ir dekui visoms uz nauja straipsniu medziaga apie sia liga bei nuotraukas 4u.gif
Atsakyti
Tai kad as jau viska perskaiciau..
Nebezinau net ka ir galvoti sad.gif Atsakykite man - KODEL niekas nenustatineja priezasties??? KODEL gydo tik pasekmes?
Atsakyti
QUOTE(zyzane @ 2008 03 05, 14:50)
Tai kad as jau viska perskaiciau..
Nebezinau net ka ir galvoti sad.gif Atsakykite man - KODEL niekas nenustatineja priezasties??? KODEL gydo tik pasekmes?

Manau todėl, kad tiksliai niekas negali pasakyti nuo ko ta liga, jie nurodo daug priezasciu. Paklauskite gydytojo, aisku sakys, veido erkutes, dulkes, harmonų pokyciai ir t.t. Bet konkreciai - kokia priezastis? Ir kokius vaistus skirti? Pastebejau, kad daugeliui skiria vis kitokius gydymo metodus ir vaistus, ir aisku visiems antibiotikus wink.gif O jie tik trumpam padeda, po kiek laiko vel tas pats wink.gif ir dar su tais tepalais oda susigadini. Bet ka gi norisi gi pasveikti, tai ir ieskai pagalbos.
Atsakyti