Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvata už darželį

QUOTE (ENIGMA @ 2004 03 01, 11:06)
DARZELIUOSE MAISTAS YRA UZSAKOMAS VISISKAI KITAIP NEGU JUS ISIVAIZDUOJAT, TODEL IR KLAUSIAU BUTENT TOKIO KLAUSIMO O NE KITOKIO.

Ne tame esme, kaip maistas uzsakomas, esme tame, kad tiekejai del keliu kepalu duonos ir keliu kg mesos i darza nevaziuos.

O del ko, tavo manymu, ta tvarka buvo sugriestinta? Gi as savo sunu is pradziu vedziau i darza kada norejau ir mokejau tik uz jo praleistas dienas jame. Matyt, buvo kazkas negerai, jei jau ta tvarka sugrieztino.

Ir dar. Tvarka yra tvarka. Jokiuose teismuose, jei tu vaika i darzeli nevedei be pateisinamos priezasties ir privalejai sumoketi uz maista, tu savo teisumo neirodysi.

Nezinau, man cia tai viskas normalu. Valstybe garantuoja nemokama vaiko ugdyma lopsiuose-darzuose ir m-klose, todel turi kazka sugalvot, kad visai backoj neliktu. Kitaip gali buti, kad pasibaigs tie nemokami laikai daug kur. Ar tu to noretum? As tai ne. Todel tiek jau to, susimokesiu, jei jau nenoresiu vest kuria diena vaiko i losi.
Atsakyti
aha, teisingai primine - mums vasara tas pats galiojo, jei norejom nevesti vaiko per savo atostogas, tai turejom ispeti aukletoja is anksto, kada tai bus. Tiksliau pasakius aukletojos birzelio pradzioje sudarinejo sarasus, kada koks tevas atostogaus ir pries prasidedant atostogom perklausdavo ar vaikas lankys darzeli. Kituose girdejau, kad tokiu atveju reikia rasyti kazkoki pareiskima - prasyma.
Sunus nejo savaite, buvom isvaziave - uztai nemokejom.

offtopic Gaila fotike juosta pasibaigusi, nes vaizdelis tai klasiskas - maniske atsidariusi antra nuo zemes stalo stalciu ir tenai susipakavusi - atrodo ir islipti pati nebemoka.
Atsakyti
KAIP FAINA, KAD TAVO JAU SUSIVYNIOJA KUR JAI PATINKA.
O DABAR I TEMA, TAME IR ESME, KAD VASARA NEREIKIA NURODYTI KA TU VEIKSI TAIP YRA NUO BIRZELIO IKI RUGSEJO IR PATEISINTI NIEKO NEREIKIA ( SITA GERAI ZINAU) IR MOKETI NEREIKIA, TAI KUO SKIRIASI LAIKAS NUO RUGSEJO IKI GEGUZES PABAIGOS.
Atsakyti
Enigma tokios taisykles kaip sakoma nepatinka nezais ,bet viskas teisetai ir logiskai ,siaip pinigai imami ne tik uz maista uz vieta uz kaip sakoma abonimenta lovai darzelyje wink.gif
Atsakyti
QUOTE (ENIGMA @ 2004 02 29, 20:30)
QUOTE (siga @ 2004 02 29, 20:25)

Antakalny yra toks darželis. Fiksuoja vaiko buvimą kas 2 valandas. Ir moki tik už tas valandas, kurias tavo vaikas buvo. Vienintelis trūkumas - nėra būrelių dėl tokio lankymo. Tiksliai žinau, nes bendradarbė ten leidžia savo mažulką.

BUKIT TOKIA MALONI IR JEI NESUNKU SUZINOKIT MAN TO DARZELIO PAVADINIMA IR AR JIS VALSTYBINIS. ACIU.

Cituoju jos pačios laišką:

Kai nuvesiu panelę, pasižiūrėsiu tikslų adresą. Jis yra
Saulėtekyje, Kamčiatkoje.
Ar valstybinis? - Man rodos, kad jo oficialus steigėjas yra Vilniaus
Universitetas ir Šv. Jonų bažnyčia (ji irgi yra Universiteto dalis).
Kainos - 4 lt/dienai + savo pavakariai (įdedami)+ savo pietūs
(vidutiniškai kartą per savaitę) + 10 lt. abonentinis mokestis.
VU darbuotojams nuolaidos. Darbo laikas: 8-17:30 (penktadieniais iki
17:00).
Privalumai - kada nori vedi (nors 1 kartą į mėnesį), kada nori atvedi
(bet kurią valandą) ir moki tik už tą laiką + abonentinį,
be to labai mažas darželis.
Trūkumai - nelabai yra lavinimo (dabar už papildomą mokestį 2k.
savaitėje muzika), nes tai sunkiai įmanoma kai dauguma vaikų lanko
chaotiškai. Na ir dar pietūs. Po to kai vaikas pavalgo 6-8 kartus,
vaiko mama visai grupei gamina pietus. Ir juos neša į darželį. Man tai
labiausiai kliūvantis dalykas. Važiuoti su visais puodais sad.gif
Atsakyti
ENIGMA
Yra toks klavisas kompo kairej - CAPS LOCK vadinasi. Smustelk pries rasydama, nes labai jau gresmingai cia isstojai...
Ir i lauka galetum minutei kitai isieiti, atvesti, naudinga butu ...
Atsakyti
QUOTE (ENIGMA @ 2004 03 01, 12:03)
O DABAR I TEMA, TAME IR ESME, KAD VASARA NEREIKIA NURODYTI KA TU VEIKSI TAIP YRA NUO BIRZELIO IKI RUGSEJO IR PATEISINTI NIEKO NEREIKIA ( SITA GERAI ZINAU) IR MOKETI NEREIKIA, TAI KUO SKIRIASI LAIKAS NUO RUGSEJO IKI GEGUZES PABAIGOS.

Nebutinai vasara, gali ir ziema atostogauti ir apie tai is anksto ispeti aukletojas. Nereiks moketi.
Jei vaikas lanko darzeli, tai nereiskia, kad tevai turi atostogauti tik vasara.
Atsakyti
QUOTE (vija @ 2004 03 01, 14:51)
ENIGMA
Yra toks klavisas kompo kairej - CAPS LOCK vadinasi. Smustelk pries rasydama, nes labai jau gresmingai cia isstojai...
Ir i lauka galetum minutei kitai isieiti, atvesti, naudinga butu ...

Pritariu,klausia p.Enigma kazko,jai atsakoma,tai ji pastato i durniu vieta visas,nukreipia i darzeliu tema arba tiesiog parodo,jog viska zino pati. Jei zinai,tai ko klausi? tongue.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad dėl mokesčio, vaiko nebuvimo atveju, sprendžia kiekvieno rajono ar misto savivaldybės. O, aišku, jei tai privati įstaiga-savininkai. Ir kiekviename mieste gali būti skirtingi atvejai.
Atsakyti
viska saziningai perskaiciau ir visos priezastys kodel reikia moketi uz tas dienas kai nebuni be pateisinamos priezasties aiskios thumbup.gif Griezta tvarka sugalvota del tevu, kuriems darzas tera laikina priebega, o ne rimta istaiga, planuojanti savo darba metam i prieki, nuosekliai ugdanti ir pan. Valstybiniai darzeliai, kurie vadovaujasi istatymais laikosi grieztai nurodytos tvarkos, o mes visi turim teise pasirinkti ar naudotis paslaugomis ir laikytis tvarkos ar ieskotis kur musu supratimu naudingiau, saziningiau ir n-kartų -iau.... rolleyes.gif
Atsakyti
O mokestis už darželius irgi nevienodas- didmiesčiuose brangiau, provincijoje mažiau mokama. Ir netikiu kad provincijose vaikai mažiau užimti ar prasčiau pamaitinti nei nei Vilniuje ar Kaune. Taigi, manau, kad viskas priklauso nuo savivaldybių.
Atsakyti
Vilda, tevai darzeliuose moka tik uz maista. Todel kainos skirtinguose miestuose ir skiriasi.
Atsakyti