Įkraunama...
Įkraunama...

Seborėjinis dermatitas

sveiki,prisijungsiu ir as prie jusu 4u.gif As su sia liga kovoju nuo vaikystes,ja paveldejau is tecio.Is pradziu buvo tik galvos ir kaklo srityje,bet dabar isplito beveik po visa veida(net akiu srityje),ausis kakla.Aplankiau desimtis dermatologu,isbandziau daugybe priemoniu,bet isleidau tik kruva pinigu ir rezultato jokio.Vienas dalykas,kuris man padeda yra tik toks kremas su antibiotikais,as juo tepuosi,ka darysi,zinau,kad ziauriai kenkia,bet mano darbas labai susijes su isvaizda,turiu visa laika atrodyti tvarkingai o jei buciau visa plemeta kaip as su zmonem bendrauciau doh.gif Jei kas zinote bent ka,kas jums padejo,ar gera gydytoja ir siaip kaip rupintis oda kasdiena,prasau padekite,nes jau daugiau nebegaliu.. schmoll.gif
Atsakyti
Turiu ta 'dziaugsma'aplink nosi,ausis,galva.oda paraudusi,pleiskanoja,sutrukineje kapiliarai,riebaluojasi.
Dermatologe buvo ishrashiusi vakare-Xolegel(stipresnis),ryte-Elidel(ji ir vaikams siulo).naudojau apie pora men. tikrai padejo,bet atsibodo priklausyt nuo vaistu,tai pradejau iekot is naujo kas man tiktu.beje kai paprasiau parekomenduoti kokiu kremu,prausikliu,nieko konkretaus nepasake,sako naudok kas tau tinka,kad butu be alkoholio ir apriboti pieno produktus(cia jos zodziais naujausi tyrimai,buvau pries metus).
sia ziema lb ishsausejo galvos oda,patys plaukai,tai padejo,kad po plovimo sampunu(turiu kruva,tai kas kart vis kita naudoju) pritepu gausiai kondicionieriaus(kuo riebesnis tuo geriau,bet ir keiciu),arba kaukes kurios ir vos kaip ne majonezas,skalpa,aplink ausis,pacius plaukus ir palaikau apie pora val. http://3.bp.blogspot...e-Moisturiz.jpg man tas lb. patiko,atsiprasau jei tokio nera Lt. as pati USA gyvenu,bet gal kazkas panasaus,gal pritaikysit,noriu pasidalinti ir tiek,nes vargstu su ta bjaurastim ilga laika.dar pastebejau,kad tinka kond. kuriu sudetyje yra kokoso.
veidas-karts nuo karto panaudoju lengva,smulku scrub'a,tada gausiai krema,ju taip pat turiu begales http://www.amazon.co...0...60901&s=hpc shis gal vienas is labiausiai man tikusiu.bet vis i tarpa kazko kito pateplioju. beje veida plaunu tai su vaikisku sampunu,tai su savo kokiu,nes prausikliai man netinka,nos tikrai ishbandziusi daug.
dar prisiminiau,kad buvau prashiusi dermatologes Retinolio veidui(na cia jau sau pasigrazint seip norejau),sako pamirsk,netinka,negalima,tik pabloginsiu.
ai tiesa esu dar bandziusiu skalpa ishtept/laikyti su alyvuogiu aliejum,po to dar majonezu,dar bandziau baby alieju,nieks nepadejo.o sampuna kuri naudojau ilga laika ir veikdavo stebuklingai teko nugrust i kampa,nes galva pradeda degti vien uzpylus.taigi manau,kad veiksmingiausia karts nuo karto pakeisti.
ir gydyt. nuomone ir mano pacios patirtis,kad liga neishgydoma,o tik prislopinama ir taip,ji dazniausiai paveldima.tikiuosi,kad ir jus prisitaikysit kazka sau 4u.gif .jei dar ka prisiminsiu parashysiu...
Atsakyti
sveikutes, ir as turiu toki dziaugsmeli kaip SD. Man veidui labai padeda emulsija pavadinimu SEBODIANE, prancuzu gamybos ir perku as ja Litfarmos vaistineje kur prie kliniku yra, dar kitaip zinoma kaip saulegrazu vaistine. Pabandykit, tikrai palengves, si krema man skyre BMP odos gydytoja ir tikrai likau patenkinta, jis bent sumazina simptomus, nuima paraudimus, niezuli, itrukimus gydo.
Atsakyti
QUOTE(DijaD @ 2009 03 21, 20:33)
O ar bandėt paprasciausiai šampuną nuo pleiskanų? Pvz., hedenšolders. Aš kiekvieną kartą vis kitokį perku, tai visai nesiskundžiu. Prieš kokius 5 metus irgi pirkdavau vaistinėse rekomenduotus, brangius šampūnus, bet galiausiai vistiek rezultatas būdavo toks pat, o net kartais ir blogesnis. Atsimenu nizoralį kai pabandžiau, tai išvis niežėjo galva siaubingai. Tad pabandykit ką nors paprastesnio  4u.gif

Man irgi tik Head&Shoulders padėjo. O dėl veido, problemų beveik nebeliko, kai pradėjau darytis veido valymą. Eidavau kas mėnesį pas kosmetologę, dabar susinormalizavo oda, tai lankausi rečiau - kas 3-5 mėn.
Atsakyti
QUOTE(laputaite30 @ 2010 06 14, 00:29)
Man veidui labai padeda emulsija pavadinimu SEBODIANE, prancuzu gamybos ir perku as ja Litfarmos vaistineje kur prie kliniku yra, dar kitaip zinoma kaip saulegrazu vaistine. Pabandykit, tikrai palengves, si krema man skyre BMP odos gydytoja ir tikrai likau patenkinta, jis bent sumazina simptomus, nuima paraudimus, niezuli, itrukimus gydo.

Man irgi šita emulsija padėjo kuriam tai laikui, bet daktaras, pas kurį buvau paskutinį kartą, pasakė, kad tai tik sutapimas. Vaistų nuo seborėjos nėra, ji neišgydoma o tik kažkiek apgydoma. Dabar jau nuo sebodiane man griaužia odą, o kremas irgi sebodiane atrodo išvis netiko (jį rekomendavo daktarė), nors kainavo dauuuugg... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DijaD @ 2010 06 29, 12:24)
Man irgi šita emulsija padėjo kuriam tai laikui, bet daktaras, pas kurį buvau paskutinį kartą, pasakė, kad tai tik sutapimas. Vaistų nuo seborėjos nėra, ji neišgydoma o tik kažkiek apgydoma. Dabar jau nuo sebodiane man griaužia odą, o  kremas irgi sebodiane atrodo išvis netiko (jį rekomendavo daktarė), nors kainavo dauuuugg...  doh.gif

O kai apgydoma tai tikiuosi ant veido nebelieka tu demiu ? Ar visa gyvenima reikes taip ir vaiksciot?
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2010 12 29, 09:42)
O kai apgydoma tai tikiuosi ant veido nebelieka tu demiu ? Ar visa gyvenima reikes taip ir vaiksciot?

Gal galite pakomentuoti :man nustate seborejini deramatita, taciau kazkas ta oda iserzino. Paskyre 5 d. po 4 tabletes prednizolon, aerius tableciu ir advantan milk tepti veida. Advantan patepiau, antihistamininius isgeriau, bet prednizolon gerti nedristu sad.gif
Atsakyti
Sveikos,
Prisijungsiu ir as prie jusu. Na as sia velniava turiu keleta metu, visa paauglyste vargau su spuogais, apsigydziau tai dabar sitas prikibo. Pas mane palyginus neumus tas dermatitas, bet pleiskanoja veidas ir vaizdelis buna ne koks, kai ismeto tom demem. Isvaiksciojau bele kiek daktaru, isleidau kruvas pinigu. Ir va visai neseniai, pries keleta menesiu nutariau ismabdyt dar kokia klinika ir zinokit padetis siek tiek gereja. Pirmiausia nuejau su tikslu darytis kokius tyrimus ir issiaiskint kas cia daros, daktare mane pamacius iskart pasake, kad turiu seborejini dermatita ir jokiu alerginiu tyrimu daryt nereikia (o ir kainuoja nemazai), nes mano oda riebi ir reikia ta riebala subalansuoti. Israse vaistuku, liepe naudot menesi ir vel ateit. Vaistukai turejo istirpinti inkstirus, bet tas nepadejo kaip buvo tiketasi, todel israse tepamu antibiotiku ir liepe pasidaryt veido valyma. Pasidariau, darysiu greitu laiku dar viena, nes oda labai uztersta ir situacija akivaizdziai gereja. Dabar israse Skinorena ziemai, o pavasary sake ir jo nebereiks. Tiem issausejusiem lopineliam tepti naudoju tepaliuka su biciu pikiu. Dabar viena toki turiu po antakiu ir vargstu gal jau menesi sad.gif Bet siaip veidas labai apsitvarke.
Atsakyti
QUOTE(santrula @ 2011 01 07, 11:46)
Sveikos,
Prisijungsiu ir as prie jusu. Na as sia velniava turiu keleta metu, visa paauglyste vargau su spuogais, apsigydziau tai dabar sitas prikibo. Pas mane palyginus neumus tas dermatitas, bet pleiskanoja veidas ir vaizdelis buna ne koks, kai ismeto tom demem.  Isvaiksciojau bele kiek daktaru, isleidau kruvas pinigu. Ir va visai neseniai, pries keleta menesiu nutariau ismabdyt dar kokia klinika ir zinokit padetis siek tiek gereja. Pirmiausia nuejau su tikslu darytis kokius tyrimus ir issiaiskint kas cia daros, daktare mane pamacius iskart pasake, kad turiu seborejini dermatita ir jokiu alerginiu tyrimu daryt nereikia (o ir kainuoja nemazai), nes mano oda riebi ir reikia ta riebala subalansuoti. Israse vaistuku, liepe naudot menesi ir vel ateit. Vaistukai turejo istirpinti inkstirus, bet tas nepadejo kaip buvo tiketasi, todel israse tepamu antibiotiku ir liepe pasidaryt veido valyma. Pasidariau, darysiu greitu laiku dar viena, nes oda labai uztersta ir situacija akivaizdziai gereja. Dabar israse Skinorena ziemai, o pavasary sake ir jo nebereiks. Tiem issausejusiem lopineliam tepti naudoju tepaliuka su biciu pikiu. Dabar viena toki turiu po antakiu ir vargstu gal jau menesi sad.gif Bet siaip veidas labai apsitvarke.

Viskas labai panasiai kaip pas mane. O veido valyma kur darete? Ir kokia ta klinika, nes man jau nusibodo vaiksciot plemuotai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2011 01 07, 14:51)
Viskas labai panasiai kaip pas mane. O veido valyma kur darete? Ir kokia ta klinika, nes man jau nusibodo vaiksciot plemuotai sad.gif

Turiu savo kosmetologe pas kuria ir vaikstau. O klinkia vadinas Narmeda (Vilnius). Jei reik konkreciau, sakykit.
Atsakyti
QUOTE(santrula @ 2011 01 07, 15:04)
Turiu savo kosmetologe pas kuria ir vaikstau. O klinkia vadinas Narmeda (Vilnius). Jei reik konkreciau, sakykit.

Jau nebezinau. Ta Narmeda, aisku, mokama. Tik kad jau kiek sumokejau verysad.gif Uzsirasiau i santariskes, ten nors nemokamai, bet jei ir ten lieps hormonais gydytis tai prasysiu labai konkreciai, ta prasme gydytojos pavardes ir telefono numerio.
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2011 01 08, 14:05)
Jau nebezinau. Ta Narmeda, aisku, mokama. Tik kad jau kiek sumokejau  verysad.gif Uzsirasiau i santariskes, ten nors nemokamai, bet jei ir ten lieps hormonais gydytis tai prasysiu labai konkreciai, ta prasme gydytojos pavardes ir telefono numerio.

Mokama deja. O hormonu man ne karto nesiule g.gif
Atsakyti