Įkraunama...
Įkraunama...

Seborėjinis dermatitas

Seborejiniam dermatitui gydyti man dermatologas israse Hydrokortizona. Patarė viena karta per savaite nueiti i soliariuma žiemos metu. Bandau ta tepaliuka ir laukiu pagerejimo.
Atsakyti
man irgi šiandiena pasakė gydytoja,kad seborėja,išrašė spiritą,ryt pagamins,bandysiu gydytis,idomu ar padės g.gif bet žiūriu pas daugumą pleiskanos,o man slenka plaukai,niežti galvą ir yra nemažai kietų skausmingų spuogiukų unsure.gif
Atsakyti

Aš irgi prieš dvi savaites buvau pas gydytoją, tai man išrašė litocort kremuką. ten hormoninis, tai tik savaitę liepė tepti, tai tą savaitę veidas tiesiog švytėte švytėjo. Bet dabar vėl atsiranda pleiskanų klodukų, baisiausiai niežti. Šiaip mane ta seborėja nuo paauglystės kamuoja. Vieną kartą išnyksta, paskui vėl atsiranda, ypač baisus veidas pasidaro prieš pat mėnesines. Tai matyt čia nepagydoma.. g.gif
Atsakyti
Kazkada ir as sirgau SD , bet gal kokius 10 metu, tai pagerejimai, tai vel paumejimas, tuo metu buvau apvalute, sveriau 70 kg(ugis 167 cm), tikrai niekuo negydziau, tik kremu tepdavausi kokiuo riebesniu, pamenu Nivea tepiausi, o dingo visos sios bedos kai suplonejau, bet tikrai nesilaikiau dietu, siaip savaime.Dabar sveriu 60 kg, bet oda atvirkstine, kamuoja balti inkstirai(veida).Plius sergu depresija su tarpais.Ir tikrai esu garantuota, kad visa tai yra is vidaus, ar tai kepenys, ar hormonai.
Atsakyti
As siandien irgi buvau pas daktara jis man taip pat nustate sd... mane jau koki menesi kamuoja sausa veido oda vietomis surambeja ir niesti... tai sake cia visa gyvenima bus reik su tuo kovot ir neleist isplist.. sake cia yra paveldima liga... o gydyt ja sake maitinamaisiais kremais ir nueit isoliariuma , nes pagrindinis vaistas nuo sios ligos yra ultravioletiniai spinduliai, jie slopina lasteliu dauginimasi.... tik aisku eiti reikia retkarciais o ne daznai... dar israse hydrokortison tepala, bet juo tik kai isplinta sake patept kelias dienas ne daugiau.... dar maciau cia kaikurios rase , kad tepa hormoninias, tai manasis gydytojas sake , kad jokiu budu hormoniniu nenaudot sergant sd... nes dar labiau issausina oda ir tik pablogeja... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramoniux @ 2008 12 25, 23:40)
As siandien irgi buvau pas daktara jis man taip pat nustate sd... mane jau koki menesi kamuoja sausa veido oda vietomis surambeja ir niesti... tai sake cia  visa gyvenima bus reik su tuo kovot ir neleist isplist.. sake cia yra paveldima liga... o gydyt ja sake maitinamaisiais kremais ir nueit isoliariuma , nes pagrindinis vaistas nuo sios ligos yra ultravioletiniai spinduliai, jie slopina lasteliu dauginimasi.... tik aisku eiti reikia retkarciais o ne daznai... dar israse hydrokortison tepala, bet juo tik kai isplinta sake patept kelias dienas ne daugiau.... dar maciau  cia kaikurios rase , kad tepa hormoninias, tai manasis gydytojas sake , kad jokiu budu hormoniniu nenaudot  sergant sd... nes dar labiau issausina oda ir tik pablogeja... sad.gif

Vieni daktarai vienaip sako, kiti kitaip tai įdomu kas teisūs, nes man išrašė hormoninį ir tiek, net nieko nepasakė, kad bus blogiau ar pan. Bet iš tikrųjų tai ir pasidarė blogiau, tik neaišku ar nuo to. Beje, dėl soliariumo tai įdomiai, nes šiaip UV spinduliai tik žvynelinę gydo, su sd kaip ir neturi nieko bendro g.gif
Atsakyti
Man ši tema labai aktuali, bet žiūriu niekas nebepasidalina savo patirtimis g.gif
Tai papasakosiu savo naujus atradimus. Internete susiradau daug informacijos apie SD ir visur man užkliuvo, kad alkoholis ypač džiovina odą ir ji dar labiau pleiskanoja. Na, tada pradėjau analizuoti visus savo kremus, pilingus, kaukes ir štai, beveik juose visuose buvo alkoholio. Dabar jau kurį tai laiką nenaudoju nieko, ko sudėtyje yra alkoholio. Veidą valau tik pieneliu, kuriame jo nėra ir nepatikėsit, bet tikrai jau kuris laikas oda gražesnė ir nebeatsiranda jokių paraudusių pleiskanų luobelių, kurie padengdavo visą kaktą ir sritį apie nosį. Na, eksperimentą dar tęsiu toliau ir tada jau tikrai bus aišku ar būtent šis komponentas man suaktyvindavo SD 4u.gif
Atsakyti
Man seborejinis dermatitas atsirado pries 3 kokius menesius, yra ant veido ir kuno. ant kuno kas buvo - viskas praejo, tepiausi LOTICORT kremu, bet jis harmoninis, tai leido tik dvi savaites tept, po to ELIDELi toki israse, jo 5 mg kainuoja apie 25 lt, turejau ji anksciau, bet man nepadejo. taip pat buvau pakartotinai, israse BIODERMA SENSIBIO DS (jo kaina beveik 50lt - 40 ml). ka as zinau. negaliu pasakyt, kad jis taip pat labai padeda.. tai kad nebezinau kuom tepti, veidas yra baisus, visa kakta, zandukai, tokia grubi oda, sausa, pleiskanojasi, tiesiog sedziu darbe, palieciu biski ka nors ir "sninga" viskas... baisu..
Atsakyti
Kaži ar jam nustatyt daro kokius tyrimus, nes man "iš akies" pasakė :seborėjinis dermatitas... Išrašė Betacorton, pavartojau savaitėlę su biškiu - išnyko. Dabar jau yra apie du mėn praėję, jau atrodo vėl keliasi, niežti.... Nors man iš pradžių nupleiskanoja o paskui didelės žaizdos atsiranda g.gif
Atsakyti
Aš taip pat turiu problemų su oda. Praėjau ilgą kelią ieškodama problemos. Šiuo metu gydau nuo seborėjinio dermatito ...

Problemos su veido oda prasidėjo prieš kelerius metus. Sausėdavo, pleiskanodavo, tempdavo ypač nuprausus vandeniu ar pavalius veido valikliu su alkoholiu. Oda rausdavo (ypač skruostai, kaktos centrinė dalis).
Maniau, kad niekaip nesugebu pasirinkti veido priežiūros priemonių - neatrandu tinkamo kremo, valiklio... Išbandžiau krūvas - nuo parduotuvinių iki vaistinių, lankiausi pas kosmetologę, pirkau brangius kremus.... Rezultatas tas pats - oda raudona, nuvalius tempia, peršti, net skauda... Užtepus kremu - raudonuoja, graužia. Būdavo dienų kai atsikeliu, o oda ant skruosto sušokusi ir sukietėjusi tarsi šašas...
Labiausiai tiko vandens pagrindu kremai. Bet patepliojus savaitę - ir jie pradėdavo graužti... Galiausiai stengiausi nieko nebetepti, palikti odą ramybėje. Bet raudonumas nenyko... Darbe kolegos pradėjo replikuoti "ko tokia raudona? pakeisk spalvą". Tas ypač nervino doh.gif

Ieškodama išeities pradėjau lankytis pas kosmetologę, turinčią medicininį išsilavinimą. Darė visokias kosmetines procedūras, bet niekas nepadėjo. Dabar jau įtariai žiūriu į jos kompetenciją, nes jei jau girdavosi medicininiu išsilavinimu, tai turėjo pirmu numeriu patarti apsilankyti pas dermatologą.

Galiausiai nuėjau pas gydytoją dermatologą (~27 amžiaus merginą). Apžiūrėjo odą ir nustatė Rožinę. Pasiskaičius literatūrą simptomai lyg ir atitiko, išskyrus mano amžių (tuo metu buvo 26 metai), kadangi tai daugiau vyresnio amžiaus žmonių liga. Na, bet patikėjau ta diagnoze, kadangi šiais laikais ne retenybė kai liga nebesirenka amžiaus. Išrašė Rozex tepalą. Tepiau 3 mėnesius, kol išbaigiau tūbelę. Veidas lyg pašviesėjo, lyg ir ne - vistiek buvau visa raudona. Tačiau pleiskanojimas, odos tempimas, skaudėjimas, graužimas patepus kremu liko. Pradėjau tepti kremukais nuo rožinės (Avene), bet jie labai graužė, tad išmečiau. Žodžiu realaus apčiuopiamo pagerėjimo nebuvo.

Nuėjau pas kitą dermatologą (pasitikėjimą sukėlė tai, kad vyras amžiuje ir matęs ne vieną ligotą veidą). Labai patiko jo aiškinimo metodas. Jis paėmė dvi ligas - rožinę ir seborėjinį dermatitą - ir lygino nuotraukas, simptomus... Iš viso aiškinimo išplaukė, kad rožine aš negaliu sirgti, nes rožinei būdinga riebi oda, o mano sausėja ir pleiskanoja, be to - užkliuvo mano amžius. Anot gydytojo, per visą savo darbo praktiką jis yra matęs tik vieną atvejį, kai mergina 26 metų būtų su labai aiškiai išreikštais rožinės simptomais.
Taigi, šiuo metu gydausi nuo seborėjinio dermatito. Gydytojas "paguodė", kad ši liga nėra pilnai išgydoma, ligos kilmė nėra pilnai aiški, yra paveldimas polinkis ja sirgti, liga tik atslūgsta ir vėl atsinaujina... Kelias dienas tepiau Hydrokortizono tepalu. Dar patarė plaukus plauti šampūnu nuo pleiskanų (Nizoral arba kitais atitikmenimis, išrašė Dermatitis - jis pigesnis už Nizoralį, o veiklioji medžiaga ta pati). Plaunant galvą šampūnu nuo pleiskanų patarė nuprausti ir veidą. Taip pat rekomendavo tepti veidą riebesniais kremukais, pvz Cutibaza. Veidas užtepus tokį kremą jaučiasi labai maloniai. Išskyrus viena - labai blizga. Tad užtepu, palaikau 10min ir švelniai servertėle nuvalau blizgesį. Odelė aksominė biggrin.gif
Rezultatas - pleiskanojimas dingo. Veido tempimas taip pat. Tačiau raudonis išliko, gal kiek mažesnis. Vakar vėl buvau pas tą patį gydytoją. Apžiūrėjo. Anot jo, raudonis vis dar rodo uždegimą. Kitas etapas - soliariumai. Patarė kartą per savaitę nueiti į soliariumą (veido). Na, bandysiu. Žiūrėsiu kaip toliau bus.
Gydytojas taip pat rekomendavo profilaktiškai kelis kartus per mėn. patepti veidą Hydrokortizono tepalu, bet įspėjo, jog šiuo tepalu negalima piktnaudžiauti. Anot jo - tepant veidą šiuo tepalu ilgesnį laiką vystosi odos atrofija. Neva jei tepčiau pvz 3 metus kasdieną - odos nebeturėčiau.

Tai va tokia istorija. Bandysime veidelį palepinti soliariumais. Anot gydytojo - veido oda turėtų pagerėti ypač vasarą, prie jūros. Niekad neatkreipiau į tai dėmesio, bet dabar būsiu atidesnė rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nenius: 07 kovo 2009 - 13:16
Gal kuri naudojate excipial U hidrolotio? Mums labai reiktų max 5ml. Viso buteliuko nenoriu pirkti, nes bus veltui išleisti 25Lt. Atsidėkočiau šokoladuku snikers ar pan.
Atsakyti
Oho, perskaiciau as cia viska ir man baisu pasidare. Mano kudikiui, dar neturinciam 4 men, jau degnozuotas seborijinis dermatitas, kuris atsirado 2 gyvenimo menesi. Galva pleiskanoja visa laika, bet as dar save guodziu, kad cia naujagimio pleiskanos. Mazasis mano labai galva kaso, reiksia ir jasm niezti. O va oda, kunelis sausas ir rausvas pasidaro. Tepu as Hydrokortisonu 1 % ir lygiomis dalimis maisau su kremu, kad silpnesnis butu. Padeda. Bet va pasidare neramu, kad tai hormoninis tepalas ir negerai. Gyd sako, kad cia dar ir alergija. O as nenoriu tiketi, kad jam alergija, galvoju, kad isaugs. Oi nezinau, atrod ir kam as cia skaiciau. Kartais kai maziau zinai, geriau miegi.

Tiesa, man gydytoja patare padaryti maisto netoleravimo testa.
Atsakyti