tiesa del to kad jei organizme blogai tai viskas i isore, tai kiek zinau tai turetu buti tiesa, vienas gydytojas sake kad pas mane kepenys nepajegia susitvarkyti su savo darbu pilnai, na jis ten taip protingai pasnekejo vienu zodziu fermentu pas mane organizme truksta ne tiek kiek reikia tai todel as ir turiu problemeliu
O cia isgydoma ar visam laikui
Gal aš čia ir ne vietoj, bet man gydytoja nustatė atopinį dermatitą Tik dabar nesuprantu kuo jis skiriasi nuo seborėjinio?
Pas mane pamenu prieš metus po akim buvo atsiradęs toks plėmelis, oda buvo tokia tarsi sausa ir pleiskanojanti. tai vis laikės, laikės gal apie 3 savaites, nusprendžiau tada nueiti pas dermatologą, tai jis man seborėją įrašė. Paskyrė Essex kremą panaudoti, tai panaudojauir po keleto dienų praėjo .
Sveikos,turiu didelę problemą su vaiku pas jį ant veido,galvos,kaktos,nosies yra seborėjinis dermatitas kuris šiuo metu yra labai paaštrėjas ir niekaip neina išgydyti,o tik plinta tai jau tęsesi 3 metai iš pradžių atsirado blakstienose pleiskanos,bet jis jes prieš aidams į mokyklą nulupinėdavo ir po pusės metų kažkur dingo,bet atsirado po kiek laiko galvoje pradėjo pleiskanoti jis labai krapštydavo galvą ir palaipsnui pradėjo tų pleiskanų daugėti tuo metu buvo atsiradę ir tarpupirščiuose sausa oda,bet savaime išgijo po kiek laiko,o galva ne. Nuvedžiau as jį pas dermatologę tai išrašė tepalą kuris truputį padėjo,netrukus atsirado ir ant veido sausa oda buvo prasidėja visi spuogai tuo metu tai į sausą odą dėmesio ir nekreipdavom tą sausą odą patepdavom tuo tepalu kur buvo išrašiusi dermatalogė galvai tai jam padėdavo jis tepėsi tuo tepalu veidą visą vasarą,kol man pasakė draugė,kad tas tepalas yra hormoninis aš to nežinojau,nes dermatalogė nebuvo man sakiusi tai daugiau mes juo nebetepėme ir liga jau buvo aprimusi truputį,bet neužilgo atsirado ant žandų pleiskanos ir sausa oda pasidarė dar aštriau ir ant galvos jis vis nulupdavo žandus tai jie būdavo raudoni,bet per porą savaičių užsidėdavo vėl tos pleiskanos ir jis jas nulupdavo,nes reikėdavo eiti į mokyklą,kad taip nesimatytų,jis kas antrą savaitę lupdavo tą negyvą odą.Nuvedžiau pas kitą dermatologę kuri pasake,kad tai yra seborėjinis dermatitas ir labai blogai,kad tepėme tuo hormoniniu tepalu ir išrašė kitų tepalų,bet niekas nepadėjo tik apmalšino.Praėjus kiek laiko pradėjo dar labiau blogėti galvoje atsirado daugiau pleiskanų ant žandų pasidarė toks kaip uždegimas per kurį labai kaso veidą kartais net naktimis atsikele nuo kasymo ir po to užsideda toki šasai geltoni su pleiskanom negana to dar prasiplėtė plotas ant veido ir atsirado ant visos nosies ir ant antakių,kaktos tas pats pasidarė jis viską lupdavo,nes reikėdavo eiti i mokyklą.Buvo padaryti tyrimai pajimtas odos gabaliukas tai pasitvirtino,kad seborėjinis dermatitas.Ir taip tesėsi šita bėda iki dabar kuri tik plinta buvau nuvedusi jį išviso pas 4 gydytojas ir nėviena nepadėjo buvo išrasyta daugybė tepalų,naudota hemopatines žoleles žirniukus,gydyta beoptrono lempa,gydyta sveikatos centruose ir nieko.Tas stiprus paaštrėjimas jau yra metai kažkur ant veido labai blogai atrodo seniau buvo mažai tai jis net nekreipdavo dėmesio,o dabar atsiranda kaip rašiau toks kaip uždegimas paskui kaip pūliai toki geltoni užsideda pleiskanoja ir nulupus tas pleiskanas veidas atrodo savaitę labai gražiai būna tik paraudęs,bet po savaitės vėl tas pats prasideda kasymai ir vėl viskas is naujo nesugeba oda normaliai ataukti.Mano sūnus daug sportuodavo,bet buvo nelabai valgus ir dar paskutiniu metu daug pergyvendavo,nervuodavosi,žaisdavo su kompiuteriu nemažai laiko,man atrodo,kad čia nuo nervinės sistemos,mažo valgumo ta liga + dar tas hormoninis tepalas savo davė dabar mano sunui nėra nuotaikos jis tik sėdi prie kompiuterio ir nervuojasi daugiau nieko neveikia yra depresijoje sako,kad nenori gyventi,nes niekas nesiseka niekur nenori eiti is namų,o jai kur tik ir išeina tai nulupęs veidą,net neina jo dabar nusivesti pas jokę gydytoją,nes netiki,kad padės kaip tiek jau išvaikščiota gydytojų.Prašau patarkite man kuo kydyti šitą bjaurią ligą kol nepasidarė dar blogiau nors ir nežinau ar gali būti dar blogiau negu yra dabar kas žino ar yra kas isigydęs šita ligą?kuo gydyti?kur kreiptis?nuo ko gali buti šita liga?ar kas irgi sergate šita liga?Dabar ant veido nieko netepu,nes nežinau ką daryti padėkite,nes negaliu aš į jį tokį žiūrėti kaip jis taip kankinasi.
Ačių
Ačių
Mano draugas irgi seborėja serga, tai bet jau galvą jis plauna specialiu šampūnu, "Polytar Liquid" vadinasi. Vaistinėje 200 ml buteliukas apie 22lt kainuoja, kaina priklauso nuo pačios vaistinės, aišku. Šampūnas su anglių derva, žemės riešutų aliejum ir dar visokių veiklių medžiagų yra. Tai draugas sako, kad išsiplovus nebeniežti galva, nes šiaip pastoviai galva pasidengia pleiskanom, didelėm odos atplaišom. Galiu tik tiek patarti, nes odos jis jau nebetepa jokiais tepalais, nors prieš keletą metų irgi šašuotas vaikščiojo.
plaukuotoje galvos srityje labai gerai veikia ELOCON losjonas tai vienintelis mano ginklas, ir visada suveikia ir kitur galima juo odele tepti o pries tai minetas sampunas Polytar irgi labai geras dalykas, jame yra dervu ir etc..padeda atsisluoksniuoti senjai pazeistai odai, greiciau sugyja
Sveikos... as irgi turiu sia problemele plaukuotoje galvos dalyje. Buvau pas dermatologa ir jis man israse betacorton S . tepiau juo galva kasdien veliau kas antra diena. Neseniai suzinojau ,kad jo negalima ilgai naudoti, bet nei gydytojas nei vaistininkes manes del to neispejo. Gal yra daugiau vartojanciu si losjona ? kokie atsiliepimai? Beje, polytar sampunas man jau nebenuima niezulio. Galiu patarti , kad geriausias vaistas pries niezuli yra arbatmedzio aliejus . Ilasinkite keleta lasu i sampuna ir pamirsite kas yra niezulys.Be to visiskai naturalu...
QUOTE(kardivina @ 2007 11 14, 17:50)
plaukuotoje galvos srityje labai gerai veikia ELOCON losjonas tai vienintelis mano ginklas, ir visada suveikia ir kitur galima juo odele tepti o pries tai minetas sampunas Polytar irgi labai geras dalykas, jame yra dervu ir etc..padeda atsisluoksniuoti senjai pazeistai odai, greiciau sugyja
taip elocon man ir vienintelis padėjo kai užpuolė sd, po kelių panaudojimų jau matėsi akivaizdus rezultatas