Įkraunama...
Įkraunama...

Seborėjinis dermatitas

Dėkui, Nidulia 4u.gif Su tais skaičiavimais tamsus miškas unsure.gif
Kažkur aš čia skaičiau, reik susigyventi su esama padėtim, nieko nekeisti, susigyventi sus liga cool.gif

O kaip dėl meniu paįvairinimo:
http://ekopirk.lt/ek...vu-padazas-ume/
Arba tapijokos miltai, agavų sirupas? Lyg ir saldesnis už cukrus, bet žemas glikemijos indeksas.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 02 06, 15:58)
Dėkui, Nidulia 4u.gif Su tais skaičiavimais tamsus miškas unsure.gif
Kažkur aš čia skaičiau, reik susigyventi su esama padėtim, nieko nekeisti, susigyventi sus liga cool.gif

O kaip dėl meniu paįvairinimo:
http://ekopirk.lt/ek...vu-padazas-ume/
Arba tapijokos miltai,  agavų sirupas? Lyg ir saldesnis už cukrus, bet žemas glikemijos indeksas.

jokiu budu nesusitaikykit, nesamone, esi verta jaustis gerai o ne kankintis su ta nesamone 4u.gif
Nieko ir neskaiciuok. Kraukis kruva pritusintu, virtu ar zaliu darzoviu ir pamatysi, kad salia tokios kruvos darzoviu, nelabai jau ten didelis mesgalis ir betilps I skrandi o dar ir riebaliuko kazkokio reikia. Viskas naturaliai ir susidelios leksteje:) Svarbiausia, kad 1.atsisakai netinkamu dalyku ir 2. insulino nesokdini daznai. Tai yra, valgai 2-3 ar 4 kartus (jei 3 per mazai) ir niekuom neuzkandziauji tarp valgymu. 3. daug darzoviu, nelabai daug baltymo ir nepamirsti riebalo, nes autoimunininkus gydo butent si trijule, jokiu budu nepamirstant riebalu. O jau ju, tai yra visokiu, issirinksite ka norite:) Avokadas ir alyvuoges - taip pat riebalai:)
as tu visu sirupu nevalgyciau. Topi miltus naudoja paleolistai ir kokoso, migdolu miltus naudoja, bet gali pastrigti tustinimasis, uzkieteti viduriai. Tas padazas-lyg ir nieko blogo jame nematau uzmetusi aki.
Atsakyti

Labas vakaras, ar dar yra šitam forume žmonių kurie serga seborėjiniu dermatitu? Kaip kovojat? Aplankiau galybę daktarų, atlikau daugybę testų, išmečiau krūvas pinigų visiokiem šampūnam, kremam, vaistam it t.t. Rezultatas vienas ir tas pats, paūmėjimai-pagerėjimai. Man 29m. esu vaikinas. 

Atsakyti

o čia apie galvos seborėją https://www.supermam...eboreja/page-28

Atsakyti

Bet, kad čia 4 metų senumo pokalbiai :)

Atsakyti
Manau yra, bet manau tos kalbos ir diskusijos tampa bevertės, nes niekas galiausiai nepadeda. Man pvz maistas jokios reikšmės nedaro. Kaip vargstu, taip vargstu. Šiuo metu kaip tik paūmėjimas, tas daugiau pasireiškia vėsiais orais, bet kremukai ir atleiskit visi kiti šudukai tik laikina ir mažai padedanti pagalba.
Atsakyti

Bet, kad čia 4 metų senumo pokalbiai :)

tai ne priežastis kurt naują temą. Senuose pokalbiuose gali būt ir naudingos informacijos ;)

Atsakyti

Norėčiau, kad man kas nors atsakytų, kaip dabar vyksta gydymas ir t.t :) ar ši tema nebėra aktuali?

Atsakyti
Nėra gydymo, konkrečiai kažkokių naujovių medicinoj. Aš net nebeieškau , pavargau nuo to paties atsakymo-nepagydoma, nors iš esmės taip ir yra. Kažkam padeda kokios tai dietos, kažkam dar koks velnias, bet nei stebuklingų tablečių, nei kremų neatsirado.
Manau ir tema apmirus todėl, kad nieko naujo. Na aš atradau paprastą cinko tepalą, kuriuo tepu išsausėjusius lopinėlius, tam kartui padeda, bet tikrai neišgydo. Manau yra gal kažkokios priemonės su kokiais nors lazeriais ir kokiais mandrais valymais, bet tuo, kas man ne pagal kišenę net nesidomiu.
Atsakyti

Aš nusipirkau Vitella ZN kremuką su cinku, vakar pasitepiau, tai šiandien dar labiau atrodo paraudonavo oda. Pas mane irgi dabar paūmėjimas, nesmagiai jaučiuosi, nors kitą vertus tai tik veidas, yra ir didesnių problemų pas žmones. Bet žinokit pastebėjau, jog po alkoholio vartojimo labiau išberia, negali sakyt kad maistas neturi įtakos, iš pradžių pradeda niežėt, net per miegus jaučiu kaip veidą kasausi, ko pasekoje ryte matosi rezultatas. Išbandžiau Elidel, travocort ir visokius kitokius kremus/vaistus. O jūs bandėt nevalgyti saldumynų bent jau kažkiek laiko? Kaip bandėt gydytis? Kokį kremą dabar nusipirkot? 

Atsakyti
Aš patį paprasčiausią cinką turiu, be jokių priedų. Situacija nebuvo labai gera, jau seniai tokį vaizdelį esu mačius, kad net kakta dėmėm nuėjo, cinkas per porą dienų raudonį nuėmė, beveik nieko nebesimato. Bet čia jau visi individualūs esam.
Dabar kas liečia maistą. Alkoholio aš negeriu, na tarkim kokius 5 kartus per metus ir labai mažais kiekiais tad negaliu komentuot. Cukraus buvau atsisakius gan netrumpą laiką, jokio skirtumo nebuvo. Beje, jokio mokslinio įrodymo tarp maisto ir dermatito nerasta. Bet čia vėlgi individualu manau.
Kas tikrai suaktyvina tai šaltis-šaltuoju sezonu vargstu tikrai daugiau. matyt dėl oro išsausėjimo, ypač šildomose patalpose. Antra-tai prieš moteriškas dienas, nes labai nusilpsta organizmas ir šiaip visokios ligos ima pulti (na bet man, moteriai, su šituo nepakovot).
Gyvenu pakankamai nepastovų gyvenimą, vieną metų dalį, kur šilta, kitą Lietuvoje ir galiu pastebėti ar yra koks skirtumas. Tarkim kai esu ne Lt, kur šilta ir dėl laiko stygiaus valgau bele kaip ir bele kada, dermatitu skųstis negaliu. Negaliu sakyti dingsta visai, vis kokia dėmelė išlenda, bet nesulygint kaip būna per šalčius Lietuvoje su beveik idealia mityba ir daug sporto.
Taip kad aš neplanuoju savo mitybos kažkaip radikaliai keisti, kaip tarkim čia kažkas siūlė atsisakyti glitimo, nes ir taip labai daug ko sau neleidžiu ir tas išvargina. Susigyvenau su liga, džiaugiuosi, kad ji nėra labai sunkios formos ir kažkaip tvarkausi. Visą gyvenimą nuo paauglystės vargstu su oda, tai spuogai, tai inkštirai, baisiai riebi oda, ko pasekoje "nuostabusis" dermatitas. Moteriai gi taip svarbu graži, lygi, skaisti oda, na bet neturėjau, neturiu ir neturėsiu aš tokios, ką dabar daryt.
Mačiau yra Nizoral tepalas, gal esat bandę? Man kažkada dermatologė patarė šampūnu išmuilint dėmes ir palikt trumpam, kremo nesu bandžius. Na va, pasirodo nesu viską išbandžius, bet kai tiek visko daug, sunku būtų smile.gif Tiesa, naudodavau kremuką su bičių pikiu dėmėm, gal neblogai padėdavo.
Atsakyti

ne nebandžiau nizoral kremo, gal reiktų nusipirkt... Atsibodo eksperimentuoti, tą nusiperki, aną nusiperki, paskui viską išmest tenka, nes niekas nepadeda. Kitas dalykas, psichologija? Kaip su ja susitvarkot? Aplinkių žmonių reakcija mane kartais stebina, nes toks vaizdas, kad aplink mus vien idealūs žmonės gyvena. Ko toks raudonas, ko toks išbertas, gal tau karšta... Vakar nusipirkau arbatmedžio aliejaus, bandysiu pasiplaut galvą su juo įsimaišius į šampūną, gal padės ir veido odai.

Atsakyti