Įkraunama...
Įkraunama...

Seborėjinis dermatitas

Visgi reiktų tyrymą pasidaryt, nes kaip žinia, kiekvieną ligą gali sau priskirt . Aš dar pusės blogulių neaprašiau unsure.gif Man jau dabar atidarius šaldytuvą noris vemt nuo tų daržovių, kad nors galėtum kokio jogurto ar varškės užvalgyt, su saldumynais lengviau atsisveikint verysad.gif O dabar mėsa ir daržovės, o mėsos ir taip mažai valgiau. Tai nuo vakar esu pusalkanė, nepasisotinu nei kiaušiniais, nei salotom. O šiandien 'lomkės', vos atsikėliau ryte, visa drebu, o prakaitas kaip pyla, vos valgyt pasidariau doh.gif Ir viską turi gamint, nieko negali paimt ir valgyt. Ką pusryčiams valgot? Man jau bloga nuo kiaušinių doh.gif O bandelė prieš akis stovi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 07, 00:50)
vyras kitas,  Mano organizmas sunkiai kelia gliukoze, daug energijos isnaudoja, kad ja pakeltu, tai man prirasyta ryte po 1 nesultinga vaisiu suvalgyti, kad lengviau ta gliukoze pakiltu, tai ir energijos daugiau. Dar pajungsiu truputi sporto, kad raumenukai trumai, bet stipriai pavargtu, tai ir energija gerai gaminsis, jei riebalo gausiu ne per mazai.Svoris, tai taip, jis krenta, bet duok darbo raumenukams, tai ir energijos daug atsiras, ir kunas bus grazus. Bet pagrindinė esmė yra susireguliuoti ir išsivalyti organizmą. To pasėkoje nukrenta ir svoris ar susitvarko odos problemos ir pan.
Man po tyrimo taip ir pasake, kad kol neduosiu bent 1 karta I savaite trumpos, bet geros apkrovos raumenims, energijos neturesiu kalno.
Metabolizmo tyrimas parode nukrypimus, pagal juos gavau pilnus sarasus maisto ir patarimus. Be to tyrimo buciau nugrybavusi, ciut nepradejau sau sultiniu virtis, kad svori laikyti, o mano atveju sultiniai negalimi. Man sociuju riebalu daugiau reikia. Neisku ko reikia daugiau ir kokio riebalo reikia tavo atveju. Zodziu, gal tau reikia ant augalinio riebalo labiau uzgriuti, o gal ant gyvulinio, sunku pasakyti be tyrimo.

O nemeginai skaiciuoti kvepavima? Pagal ji kai ka galima pasakyti apie nukrypima.

Kaip ir nieko naujo nepasake smile.gif truputi vaisiu, sportas smile.gif Beja judeti butina, ypac jei sedime bent po 6 val prie kompu smile.gif Pradejau impulsa lankyti, nesuprantu kodel buvau nutraukes smile.gif labai geras jausmas kai nusikales griztu. Varskes nenaudoju ( karta per menesi smile.gif ), nes jos nera paleo, manau nenumirciau jei valdyciau, bet vistiek.. As vis slaptai tikiu, kad nesu alergiskas niekam, o kentejau del kandidos. Kelis kartus per menesi suvalgau po nedaug grikiu rytais. Bet siaip paleo man tinka ir patinka. Tik kliuna kad daug kepto maisto siulo kas tikrai nera gerai. Seboreja dingo 100%. Organu mesa megstu ir valgau, perku viska is salia esancio eko turgelio, praduotuveje perku tik avokadus, citrinas, riesutus ir brokoli kartais prigriebiu pigiau smile.gif
Nemanau kad sultinys tau zalos pridarytu smile.gif Kvepavimo skaiciuot da nemeginau, pameginsiu.
PS duok linka i paleo, radau daug uzdarytu temu
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2014 01 12, 14:13)
Visgi reiktų tyrymą pasidaryt, nes kaip žinia, kiekvieną ligą gali sau priskirt . Aš dar pusės blogulių neaprašiau unsure.gif Man jau dabar atidarius šaldytuvą noris vemt nuo tų daržovių, kad nors galėtum kokio jogurto ar varškės užvalgyt, su saldumynais lengviau atsisveikint verysad.gif O dabar mėsa ir daržovės, o mėsos ir taip mažai valgiau. Tai nuo vakar esu pusalkanė, nepasisotinu nei kiaušiniais, nei salotom. O šiandien 'lomkės', vos atsikėliau ryte, visa drebu, o prakaitas kaip pyla, vos valgyt pasidariau doh.gif Ir viską turi gamint, nieko negali paimt ir valgyt. Ką pusryčiams valgot? Man jau bloga nuo kiaušinių doh.gif O bandelė prieš akis stovi verysad.gif

yra begale receptu, pusryciams galima pasigamint kose, sriuba is ziedinio kopusto ar moliugo, saldzios bulves, topinambu, briuselio kopustai su ghi.. guglink, fantazuok smile.gif
Siulau laikytis paleo likusi gyvenima, o ne tik tol kol isgydisi candida.. priprasi pamazu, tikrai blogiau nebus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyras kitas: 13 sausio 2014 - 13:32
QUOTE(vyras kitas @ 2014 01 13, 14:30)

yra begale receptu, pusryciams galima pasigamint kose, sriuba is ziedinio kopusto ar moliugo, saldzios bulves, topinambu, briuselio kopustai su ghi.. guglink, fantazuok smile.gif
Siulau laikytis paleo likusi gyvenima, o ne tik tol kol isgydisi candida.. priprasi pamazu, tikrai blogiau nebus smile.gif

pusė išvardytų negalima gydant candidą. Dėl saldumynų ne bėda, nenoriu mėsos, man bloga nuo jos. Esmė tokia, kad daugelio reikalingų dietai dalykų aš nevalgau, kartais taip, bet kasdien negaliu. Nemėgstu jokių dietų, pripažįstu saiką visur. Bet faktas, kad saldumynų ir miltinių pastaruoju metu mano mityboj per daug buvo.
Tai va, drastiškai nieko negalima nutraukt, pamažu. Nukrito cukraus kiekis kraujyje man, taip ir kojas pakratyt galima. Vis tiek cukraus kažkiek reikia kasdien. Pasidarysiu tyrymą, bus matyt. Griūk negyvas, kaip nieko nenoriu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vyras kitas @ 2014 01 13, 14:30)
Varskes nenaudoju ( karta per menesi smile.gif ), nes jos nera paleo, manau nenumirciau jei valdyciau, bet vistiek..
Paleo primal atsaka, leidzia varske:)
As vis slaptai tikiu, kad nesu alergiskas niekam, o kentejau del kandidos.
As 50 dienu  nevalgiau nieko pienisko, po to leidziama po truputi ivesti pieno produktus, isskyru sviezia piena. Jei ivedus atgal, naudoji saikingai, candida nepuotaus, be to, po sitiek susilaikymo nuo pieno produktu, labia graziai po pirmo uzvalgymo pamatai, ar toleruoji pieno baltyma, laktoze.
. Tik kliuna kad daug kepto maisto siulo kas tikrai nera gerai.
Paleo visai neleidzia kepto maisti, tik troskinta, turinta ir virta, bet nepervirta

Seboreja dingo 100%.
Dar vienas gyvas irodymas, kad paleo tikrai greitai isnaikina visas odos problemas. Merginos, ar dar reikia tikru pavyzdziu, kad pagaliau patiketumete? As asveikau, Vyras pasveiko, Rutta pasveiko.  Organu mesa megstu ir valgau, perku viska is salia esancio eko turgelio,
Saunuolis, nes as tai ne itin draugauju su organais:( praduotuveje perku tik avokadus, citrinas, riesutus ir brokoli kartais prigriebiu pigiau
Su riezutais neperlenk del antimaistiniu medziagu, fitinu. Turbut skaitei apie zarnyno pralaiduma?)
Nemanau kad sultinys tau zalos pridarytu smile.gif Kvepavimo skaiciuot da nemeginau, pameginsiu.
As juk metabolizmo tyrimus pasidariau ir dabar jau tiksliai zinau ka man galima, o ko vengti. Pagal mano metabolinius nukrypimus, sultinys man negalimas.
Kaip tik paleo paskutineje temoje, paskutiniuose puslapiuose rasi Silwerio aprasyma, kaip virti tikra sultini. Jis autoimunininkas ir labia sunkiai sirgo, issikapste is ziauriu dalyku, askaityk.

PS duok linka i paleo, radau daug uzdarytu temu
Va, kaip tik cia ir Silveris aiskina apie sultini
http://www.supermama...?...57386&st=60

[Siulau laikytis paleo likusi gyvenima, o ne tik tol kol isgydisi candida.. priprasi pamazu, tikrai blogiau nebus smile.gif

Tai cia ir yra ne dieta o sveikas gyvenimo budas, kad jokios ligos neprisikabintu daugiau. Issigydzius candida , pieno produktai po truputi grazinami atgal, tik cukrus - niekada, nes jis yra visiskas slamstas, nieko gero neduoda, be to, raso, kad candida labai klastinga, tik ir laukia kol vel duosi jai cukriuko, kad galetu atgal isibujoti.
eliss, jus norite ir pasveikti, ir nieko nepaaukoti? Taip nebuna. Norite buti sveika, teks atsisakyti sudmaiscio. Jau sioje temoje 3 zmones pasveiko ismete is raciono blogus dalykus. Tai ne teorija is kokio Delfio, cia mes, SM nariai. Neisivaizduojate, kaip gera gerai jaustis. O mesos kalnu palo ir neleidzia. Daug kas painioja, galvodami, kad mesos galima kalna suvalgyti. Ne, baltymo eina delniuko dydis, riebalo-nykscio dydis ir kaaaalnas darzoviu. daug kas padaugina baltyma, nes valgo kalna mesos ir spyga darzoviu o reikia atvirksciai. Riebalo ismesti is raciono negalima, nes baltymas be riebalo - bus bedu.
Del, ner ko valgyti, ir man is pradziu nebuvo fantazijos, su laiku isivaziuosite:)
Auksciau parasiau paleo temos nuoroda, kaip tik Silweris pasipasakojo savo asiekimus, galite is jumi gi pas mus uzeiti, pasiskaitineti ir silweri uzklausti. Kaip tik siuo metu pas mus dauguma merginu laikosi prieskandidines mitybos whole30, jos dalinasi receptais, pasakoja ka gamina, gal ir jus ideju as mus pasigaudytumet:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 13 sausio 2014 - 14:56
Na, aš nesigynčyju dėl to. Man tik keista, kaip galima nuimt iškart visą cukrų, gali hipoglikemija ištikt, kas man ir buvo 2 d. Šiandien vos vaiką sugebėjau nuvežt mokyklon. Nueinu pasidaryt cukraus, iš tiesų labai nukritęs.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 01 13, 17:31)
Na, aš nesigynčyju dėl to. Man tik keista, kaip galima nuimt iškart visą cukrų, gali hipoglikemija ištikt, kas man ir buvo 2 d. Šiandien vos vaiką sugebėjau nuvežt mokyklon. Nueinu pasidaryt cukraus, iš tiesų labai nukritęs.

Juk iki tokio stovio ir daejote, vartodama stipriai per daug angliavandeniu. O is kur zinote, kad jus realiai istiko hipoglikemiija? Atekit pas mus I paleo tema, papasakokit, kad nuemus visa cikru sitaip atsitiko, ten yra geresniu zinoviu nei as, tai nors parekomenduos, kaip cia jums issisukti is sios situacijos, kad ir vilkas butu sotus ir avys sveikos:)
Ir pas mane sunkiai organizmas gliukoze kelia, tai mas prirasyta po 1 obuoliuka ryte suvalgyti, bet as jau penktas menuo teisingai maitinuosi, jau issivaliau ir atsikraciau ligu slyksciu:(
Atsakyti
riesutu iki 20-30g per diena valgau, 1/4 stiklines
pagrinde lazdynus. Del varskes nustebau, man gerai db butu sportuojant baltymai smile.gif
O del kepimo tai labai daug receptu kur orkaiteje kepa..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyras kitas: 13 sausio 2014 - 18:23

Cukrus nukenta ne dėl to , kad išėmėte, cukrų iš raciono, tai candida minta cukrumi, ir sukelia hipoglikemijos šiuolius krauojyje. Man taip pat cukrus būna labai žemas, šeimos gydytojas po tyrimų net įtarė insulinomą (kasos auglį),bijau.gif gavau siuntimą į klinikas , darė krūvą tyrimų, bet nieko nerado. Tik vėliau skaitydama sužinojau kad cukraus kritimai kraujyje, taip pat candida darbas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 13 sausio 2014 - 18:49
QUOTE(vyras kitas @ 2014 01 13, 19:21)
riesutu iki 20-30g per diena valgau, 1/4 stiklines
pagrinde lazdynus. Del varskes nustebau, man gerai db butu sportuojant baltymai smile.gif
O del kepimo tai labai daug receptu kur orkaiteje kepa..

ryskiai per daug. Riesutai negali buti kasdienineje mityboje.
Sakiau, kad paleo primal atsaka leidzia arseke:) Pasidaryk porcija riebios varskes su riebia grietine ir stebek virskinima, organizmo reakcijas, oda. Po pormo pavalgymo kokias 4 dienas nebevalgyk, kad gerai isitikintum, ar nomaliai oganizmas sureagavo I varske. Jei pilvo nepute, neraize, nebuvo smirdancio pyrst, neisbere niekur, reiskia viskas gerai, gali valgyti sarske, grietine, kefyra.
O kodel sakai,kad varske butu dabar gerai del baltymu? O mesa ir zuvis - ne baltymai?smile.gif
Atsakyti

sveika,
normalaus žmogaus hipoglikemija neištiks, net jei jis keletą dienų negaus nė kruopelės angliavandenių. Jei reiškiasi hipoglikemija, reiškia, šitas žmogus ilgai piktnaudžiavo angliavandeniais ir pas jį išsivystė hiperinsulemija. kaskartą valgant angliavandenių gausų maistą kasa turi išskirti daug insulino. Per ilgą laiką išsivysto per didelis jautrumas insulinui ir vos tik kraujyje pakyla cukraus lygis, insulinas mikliai jį sukaišioja į ląsteles. Ir vėl kraujyje per žemas lygis, ir ranka tiesiasi prie bandelės ar saldainio. Norint ištrūkti iš šito užburto rato, reikia žūt būt sumažinti insulino išskyrimą- valgymu be užkandžiavimų ir mažesniu angliavandenių kiekiu mityboje. Tačiau tu negali, kaip visi žmones, nukirst daugumą angliavandenių iškart, nes tikrai ištiks hipoglikeminė koma .
vos atsikėliau ryte, visa drebu, o prakaitas kaip pyla, vos valgyt pasidariau
taip, tai hipoglikemijos pasireiškimas. Gal reiktų gliukometrą turėt?
Taigi, pradėk skaičiuoti angliavandenius- kiek jų kasdien suvalgai ir lėtai mažink jų skaičių. Kai mityboje mažės angliavandenių, kartu mažės insulino lygis. Kišenėj ar rankinėj visad turėk gliukozės tablečių, kad , jei prispirs, turėtum.
Tokia pat bloga savijauta gali būti tiek nuo candidos tiek nuo hipoglikemijos.
toks medžiagų apykaitos sutrikimas vadinamas gliukogeniniu disbalansu

Gliukogeninio disbalanso atveju energijai gaminti ląstelėse išnaudojami daugiausia angliavandeniai, todėl gliukozės koncentracija kraujyje yra labai nepastovi ir dažnai krenta labai žemai, kartu nepakankamai išnaudojami riebalai ir lipidų koncentracija kraujyje yra padidėjusi. Dėl gliukozės koncentracijos kraujyje svyravimų, smegenys ir nervų sistema yra maitinamos netolygiai ir sutrinka neurocheminė pusiausvyra. Dėl žemos gliukozės koncentracijos kraujyje dažnai norisi valgyti ir pasisotinama tik krakmolingu arba saldžiu maistu. Angliavandenių perteklius mityboje skatina organizmą versti juos riebalais, ir kadangi riebalų deginimas yra neefektyvus, jie organizmo yra kaupiami. Dėl neefektyvios energijos gamybos kraujas rūgštėja, o organizmas, bandydamas kompensuoti, sujungia kitas sistemas. Toks kraujo sudėties ir nervinės veiklos sutrikimas, kartu ir organizmo bandymas visą tai kompensuoti sukelia šiuos simptomus:

• energijos trūkumas
• fizinis ir ypač protinis nuovargis
• dažni gliukozės koncentracijos kraujyje svyravimai
• depresija
• nerimas
• tulžies problemos
• negilus kvėpavimas, dusimas
• aukšta cholesterolio koncentracija kraujyje
• nekontroliuojamas viršsvoris

todėl tave ir vilioja bandelės ir cukrus. Tai va, tokia tavo būklė.
Atsakyti
Seboreja dingo 100%.
Dar vienas gyvas irodymas, kad paleo tikrai greitai isnaikina visas odos problemas. Merginos, ar dar reikia tikru pavyzdziu, kad pagaliau patiketumete? As asveikau, Vyras pasveiko, Rutta pasveiko.

Nidulia, tai kad aš ne Paleo ax.gif Pusryčiams košes, daugiausia avižų ar grikių, vaisių valgau, išsikepu kokių skanumynų, kai užsimanau, su kukurūzų miltais. Mėsos karts nuo karto valgau, bet ne todėl, kad noriu, o tiesiog kartais situacija priverčia, kad per daug susidomėjimo aplink nekiltų, kodėl mano lėkštėj mėsa tebeguli ir mano mityba netaptų pagrindine tema doh.gif Pablogėjimų nebuvo nuo tokios mitybos. Aišku jokio nenatūralaus maisto, daug daržovių, kokoso aliejaus. Deja pieniški ir kiaušiniai sukėlė niežulio priepuolį verysad.gif Šeštadienį suvalgiau pora kiaušinių (turėjau naminių, tai tokius minkštus vos sutrauktus viriau, skanumėlis) su žirneliais ir pusę pakelio varškės su grietine, tai vargeli, tik va šiandien į vakarą nustoja ranka šviesti kaip ugnis verysad.gif Žaibiškai po valandos pavalgius niežulys užėjo doh.gif Na jau geriau man grikių ar avižų košė, nei tie kiaušiniai ir pienai, matyt baltymai netinka ir viskas. Nes nuo kiaušinio trynio kiek valgiau niekad nieko nebuvo. O šiaip laikausi gerai, pripratau prie mitybos tokios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 01 13, 22:04)
Deja pieniški ir kiaušiniai sukėlė niežulio priepuolį  verysad.gif Šeštadienį suvalgiau pora kiaušinių (turėjau naminių, tai tokius minkštus vos sutrauktus viriau, skanumėlis) su žirneliais ir pusę pakelio varškės su grietine, tai vargeli, tik va šiandien į vakarą nustoja ranka šviesti kaip ugnis verysad.gif Žaibiškai po valandos pavalgius niežulys užėjo  doh.gif

taigi labai didelė klaida kiaušinius ir varškę įvest vienu metu- dabar nežinosi nuo kurio produkto tas niežulys.
Gal kiaušiniai čia visai niekuo dėti.
Atsakyti