Įkraunama...
Įkraunama...

Seborėjinis dermatitas

kokosas kavoje, niam, skanu:) o jei dar sublenderuota, kaip late wub.gif Vargu ar nuo mesos galejo berti, nebent sunkumas skrandyje, bet berimas nelabai. Vaisiu gal padauginai?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 18, 00:06)
kokosas kavoje, niam, skanu:) o jei dar sublenderuota, kaip late  wub.gif Vargu ar nuo mesos galejo berti, nebent sunkumas skrandyje, bet berimas nelabai. Vaisiu gal padauginai?

Nu kad ne, tą dieną kai jautieną valgiau vaisių kaip visad, o kitą, kai jau niežtėjo, kaip tik daugiau negu visad, bet vis tiek vakarop praėjo. Man nuo vaisių nieko nesidaro, jų nei nebuvau metus valgyt, valgau visokių ir nemažai smile.gif Kai persimonų laikas buvo tai juos šlemščiau kaip reikiant, bet nieko neblogėjo, bananų irgi valgau, dž. datulių, ką jau kalbėt apie obuolius smile.gif Tai vaisiam aš paskutinėj vietoj nurašyčiau niežulį g.gif Nenorėčiau ir aš mėsai nurašyt, bet iš kitos pusės kadangi niekad jos užvalgius super nesijausdavau, tai kas čia žino. Kadangi žarnynui nepatiko, susidirgino, tai galėjo mesti tokiu būdu signalą g.gif
Atsakyti
Gal ir taip, cia tik tu gali atsakyti, nes stebi savo organizmo reakcijas. Pavyzdziui as susekiau kad mano zarnynui nelabai patinka zalio kopusto su morkomis salotos. Rauginti tinka, termiskai kazkiek apdoroti - tinka, o labai megiamos svieziu kopustu salotos - dirgina vidurius, maudzia man viduje. Jau ne karta pastebejau, reiskia man nelabai sviezias kopustas tinka.
Atsakyti
Kalbant apie mesyte, kartais buna, kad organizma alergina stipriai pakites mesos baltymas. As pavyzdziui galiu valgyti tik trumpai termiskai apdorota, sudyta arba vytinta mesa, retkarciais ir zalios paragauju, nes nuo pervirtos, perkeptos ir kitaip apdorotos (processed food) mesos zarnytes nebuna patenkintos, apima sunkumo jausmas ir viskas virskinasi ilgiau. Saves pazinimas nelengvas dalykelis, bet nera nieko neimanomo 4u.gif
Atsakyti
taigi va, kad kiekvienam individualiai kažkas ax.gif
Aš tai pastebėjau, kad man druskos ėmė visur kažkodėl trūkti blink.gif Aš iš viso pakankamai prėską maistą visad gamindavau, dažniausiai kiti papildomai barstydavo prieskonių, o man būdavo gerai. Nu dabar norisi man druskos daugiau tiek ant salotų, tiek košėse g.gif Tiesa aš tą himalajų rožinę druską jau kuris laikas pradėjau naudoti vietoj įprastos, gal jos toks pat įberiamas kiekis ne taip pasūdo ir tiesiog gaunas, kad nepasūdo visai, todėl tikrai trūksta man tos druskos biggrin.gif Aš net kokoso sviesto ant avižinių duonelių kai užtepu tai druska dar pabarstau, nes labai reikia man unsure.gif
Atsakyti
Tai gal truksta druskos organizmui?
Man buvo idomybiu, kai organizmas kazko reikalaudavo, vienu momentu kiausiniu negalejau atsivalgyti, paskui lasiniu ir sviesto visur truko, veliau avokadai "ant bangos" buvo, dabar vel silpnybe kokoso riesutams ir aliejui. Dabar irgi ziuriu, kad daugiau druskos i maista beriu, nors mes su vyru nemegstam suriai.
As irgi himalaju turiu, bet tikrai ji nelabai sudo g.gif man i salotas tai gerai, bet kazka rimciau pasudyti tai nelabai.
Atsakyti
As jau seniai himalaju druska vartoju, man gerai. Rutta, gal rimtai natrio chlorido organizmui truksta, mikroelementas vis tik:)
Teisingai Lumi sako, gal tavo jautiena buvo ilgai kepta/virta/troskinta? Baltymas pilnai pakito ir naudos nebeliko ir mesytes, tik beda zarnynui, va ir viduriavimas.
Atsakyti
Cia as truputi ne i ta tema isokau, persiprasau, bet vis pakabau ligu skyrelyje. Kadangi mano sklerozininkes nelabai intensyviai bendrauja, tai paskaitineju siaip kas ka veikia ax.gif o cia ziuriu dar ir Nidulia sedi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 12 18, 00:31)
Cia as truputi ne i ta tema isokau, persiprasau, bet vis pakabau ligu skyrelyje. Kadangi mano sklerozininkes nelabai intensyviai bendrauja, tai paskaitineju siaip kas ka veikia  ax.gif  o cia ziuriu dar ir Nidulia sedi  biggrin.gif

kodel ne I tema, viskas cia I tema. Juk as buvusi seborejine dermatitike ir Ruutta tvarkosi mitybos pagalba, tai viskas I tema, visi patarimai:)
Jo, Nidulia jau laiminga, nesidrasko, tai ir karkiu per visas temas, kad ne vaistai ir ne tepalai reikalingi:) Ale ne visi nori girdeti ir ne visi tiki, nos mes su Ruutta, gyvi pavyzdziai:)
Atsakyti
Aš dėl dermatito tai ne vienoj temoj reiškiaus, nes pas mane jis niekad nebuvo įvardytas, kokios rūšies, ant skirtingų kūno vietų skirtingi reiškiniai buvo blink.gif
O dėl druskos, tai nurašiau viską Himalajų druskos nesugebėjimui pasūdyti dirol.gif O jei priežastis, kad jos tiesiog trūksta ir organizmas reikalauja, tai ir valgysiu tada , kol kas jokių pasekmių nejaučiu, skysčiai nesikaupia
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 13, 09:46)
Mano oda irgi buvo sausa, po vonios tai tiesiog tratėdavau visa  doh.gif bet pradėjau aliejų visokių naudot, anksčiau tik alyvuogių į salotas pildavau ar kepdavau ant kokosų, o dabar po šaukštelį ryte išgeriu pakaitom moliūgų sėklų, graikinių riešutų nerafinuoto aliejaus, turiu ir linų sėklų, bet jį retai vartoju, nes kartumas jo nepatinka, taip pat šaukštelį į košę rytinę, po to ant salotų, per dieną sugeriu tų aliejukų nemažai, tai akivaizdžiai oda mažiau sausa, matyt iš vidaus jos drėkinimas gaunasi  smile.gif

tai va- tai, kad tavo mityboje tik augaliniai aliejai be cholesterolio, vis vien kažkada kirs sterolinių riebalų trūkumas. Turi rasti ir vartoti tau priimtinus jų šaltinius.
Kitaip neišlaikysi pusiausvyros.
Jei pusiausvyra prarandama, atsiranda vienas iš dviejų variantų:
Pacientas su riebiųjų rūgščių pertekliumi ir sterolių trūkumu membranose, tai pacientas su sumažėjusia deguonies utilizacija. Pacientas su sterolių pertekliumi ir riebiųjų rūgščių trūkumu membranose, tai pacientas su padidinta deguonies utilizacija. Galutinis rezultatas abiem atvejais – selektyvaus ląstelių membranų pralaidumo pažeidimas. Kitais žodžiais – tai, kas reikalinga į ląstelę nepakliūna, o pakliūna tai, kas nereikalinga. Metabolizmo produktai reikiamai neeliminuojami, o toksinės medžiagos ląstelėse kaupiasi pavojingomis koncentracijomis.

ir visada tai reiškiasi kvėpavimo parametrų pasikeitimu, t.y. paprastu savo kvėpavimo skaičiavimu daugmaž gali pasitikrinti savo padėtį.
Matau tavo gerus norus padėti kitiems ir norėčiau pasakyti, kad kai žmogus turi autoimuninę bėdą- pvz. žvynelinę- vegetarystė negali jo išgelbėti, nes čia tas atvejis, kai yra riebiųjų rūgščių perteklius ir sterolių trūkumas - ir vienintelis dalykas, galintis atstatyti pusiausvyrą yra labai gausus gyvūninės kilmės cholesterolinių riebalų vartojimas, todėl vegetarystė nepadės autoimuninių problemų kamuojamiems žmonėms- nesiūlyk jiem vegetarystės . Šiuo atveju tu jiem nepadėsi, o tik pabloginsi padėtį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 18 gruodžio 2013 - 08:45
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 18, 00:46)
Ale ne visi  nori girdeti ir ne visi tiki, nos mes su Ruutta, gyvi pavyzdziai:)

skleroznikų temoj irgi du gyvi pavyzdžiai- ir ką?
Daugiau nei vienas nenori savęs apriboti- gi numirs be glitimo doh.gif
Atsakyti