Įkraunama...
Įkraunama...

Seborėjinis dermatitas

QUOTE(vyras kitas @ 2013 12 12, 18:15)

Pagrisk, kodel linu aliejus netinka, manau linu kaip tik geriau uz alyvuogiu, tik jis galioja trumpai ir kepti negalima. Mes gauname omega 6 pertekliu, o linu aliejuje kaip tik yra daugiau omega 3, todel jis tinkamesnis nei alyvuogiu. Omaga 3,6 santykis turetu buti 1:1 o siuolaikineje mityboje buna ~ 1:10-30. Sociuju balansas manau nera svarbus[/color]

teisingoje mityboje polinesočiųjų rr tereikia vos keletos gramų per parą, o jų mūsų mityboje yra kur kas daugiau. Šiaip sėmenų aliejus labiausiai tinkamas oksolio (dažų skiediklio)gamybai, techninė kultūra.

Daugiau-

http://raypeat.com/a...ated-oils.shtml

apie santykį

Esant kai kurioms būsenoms Omega3 perteklius organizme duos trumpalaikį pagerėjimą, bet žala organizmui nuo to bus didesnė, negu esant Omega6 pertekliui organizme. Skirtumas tik toks, kad skiriasi vien pojūčiai: vartojant per daug Omega6 – akivaizdūs, nes esant uždegimams – skauda, o vartojant Omega3 koncentruotas ir per daug – degraduojantis procesas vyksta ilgą laiką nieko nejaučiant ir tik daug vėliau pasirodo visu savo grožiu kokioje nors infarkto ar insulto formoje.

Kaip tai reiškiasi metabolizme .
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 12, 09:34)
Matyt organizmas toks išsivalęs buvo, kad sudorojo tiek tą tortą, tiek sūrį be pasekmių  biggrin.gif

Niu valio 4u.gif Pagijes o ne issivales, pagijes zarnynas:) Tai jau varske po savaites drasiai tikrink:)
Atsakyti
QUOTE(vyras kitas @ 2013 12 12, 19:15)
90g grikiu koseje yra 60g angliavandeniu. Koses valgau kas antra diena ( grikiu, speltos, bolivines balandos - visos be glitimo ). Kitomis dienomis daigintu lesiu, avinzirniu, saulegrazu idedu i salotas
like angliavandeniai greitai susirenka su darzovemis smile.gif
Nesportuoju rimtai, bet nuo sausio pradesiu, nes labai pasiilgau judejimo

Pagrisk, kodel linu aliejus netinka, manau linu kaip tik geriau uz alyvuogiu, tik jis galioja trumpai ir kepti negalima. Mes gauname omega 6 pertekliu, o linu aliejuje kaip tik yra daugiau omega 3, todel jis tinkamesnis nei alyvuogiu. Omaga 3,6 santykis turetu buti 1:1 o siuolaikineje mityboje buna ~ 1:10-30. Sociuju balansas manau nera svarbus

Tiesiog persistengiu su porcijomis, db sversiu ir mazinsiu smile.gif valgyti stengiuosi 3-4 kartus, bet buna kad uzsinoriu riesutu tarp valgiu ar kazko imesti ~ 21 val, nuo persivalgymo prasideda rugimas sad.gif

Ps seborejos pozymiu nebeliko, bet oda kazko sausoka, plastaku oda vos vos trukineja, manau cia susije kazkuo su pakeista mityba, gal truksta A vitamino, nors lupos netrukineja ..

O spelta neturi gliuteno? Ar tai ne kvietys? Galima valgyti? g.gif
Aš grikių ir avižų košę rytais daugiausia kaitalioju, savaitgaliais dukra kukurūaų nori košės, tai ir valgau, dar soros kruopų man skani. O speltą automatiškai išjungus buvau blink.gif
Mano oda irgi buvo sausa, po vonios tai tiesiog tratėdavau visa doh.gif bet pradėjau aliejų visokių naudot, anksčiau tik alyvuogių į salotas pildavau ar kepdavau ant kokosų, o dabar po šaukštelį ryte išgeriu pakaitom moliūgų sėklų, graikinių riešutų nerafinuoto aliejaus, turiu ir linų sėklų, bet jį retai vartoju, nes kartumas jo nepatinka, taip pat šaukštelį į košę rytinę, po to ant salotų, per dieną sugeriu tų aliejukų nemažai, tai akivaizdžiai oda mažiau sausa, matyt iš vidaus jos drėkinimas gaunasi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 12, 23:28)
Niu valio  4u.gif Pagijes o ne issivales, pagijes zarnynas:) Tai jau varske po savaites drasiai tikrink:)

bandysiu pamažu viską ax.gif Tik dabar šventės artėja, renginiai ant renginių, tai neaišku, ko prisiragaut galiu, varškę teks nukelt biggrin.gif
Mėsos visiškai nenoriu, net matydama kitus žmones valgant, jausdama kvapą, tai matyt nereikia man jos vis tik g.gif
Atsakyti
Isparduodu sampunus nuo pleiskanu, niezulio, issausejimu, skalpo sudirgimo, seborejos ir panasiai.
Pasiulymas - kosmetikos isparduotuveje 12-ame psl. 4u.gif

http://www.supermama...?...4793&st=132
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 17, 14:58)
Isparduodu sampunus nuo pleiskanu, niezulio, issausejimu, skalpo sudirgimo, seborejos ir panasiai.
Pasiulymas - kosmetikos isparduotuveje 12-ame psl. 4u.gif

http://www.supermama...?...4793&st=132

Nidulia, laikas atsikratyt kuom nereik, ane? biggrin.gif
Ech, kaip džiugu kai žmonės pasveiksta 4u.gif Tik sergantis sergantį supras arba šiuo atveju buvęs sergantis buvusį sergantį biggrin.gif , kokia prastoka gyvenimo kokybė buvo doh.gif Ir tai buvo tik dėl tokio dalyko kaip netinkamas MAISTAS doh.gif
Atsakyti
Taip, mieloji:) Nors ir tada zinojau, kad esme mityboje, bet gi zinai, kai labai blogai, kai niezti iki isprotejimo, plaukai kuokstais slenka, riebaluojasi po poros valandu nuo plovimo,tai ir siaudo griebiesi doh.gif Paskaiciavus kiek man kainavo visas sitas geris, net bloga pasidaro:( Gaila, kad kai kurios merginos netiki, o juk as - gyvas pavyzdys, man juk ziauriai blogai buvo, net uzkretima kazkoki buvau uzsinesusi besidraskydama, nes 5 limfmazgiai buvo istine. Dabar plaunuosi galva iprastiniais naturaliais sampunais:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 17, 17:30)
Taip, mieloji:) Nors ir tada zinojau, kad esme mityboje, bet gi zinai, kai labai blogai, kai niezti iki isprotejimo, plaukai kuokstais slenka, riebaluojasi po poros valandu nuo plovimo,tai ir siaudo griebiesi doh.gif  Paskaiciavus kiek man kainavo visas sitas geris, net bloga pasidaro:( Gaila, kad kai kurios merginos netiki, o juk as - gyvas pavyzdys, man juk ziauriai blogai buvo, net uzkretima kazkoki buvau uzsinesusi besidraskydama, nes 5 limfmazgiai buvo istine. Dabar plaunuosi galva iprastiniais naturaliais sampunais:)

buvau ir aš uždegimą kažkokį pasigavus, turbūt nuo kasymosi, nes kaklas kaip Michelino iš padangų reklamos buvo, tiek sutinęs doh.gif O jau po dušo ar vonios tai degdavau kaip žarija visa verysad.gif Dabar tikras gėris praustis ar maudytis vonioje ir nejausti jokio diskomforto smile.gif Oda nei nebeparausta bigsmile.gif Ir priemonės prausimosi visai įprastinės, o ne tos ale antidermatitinės, kur kaina kosminė, o dega viskas ir sausėja vis tiek doh.gif
Pamažu manau visuomenėje prigis supratimas dėl mitybos įtakos šioms visoms "nepagydomoms" odos igoms. Čia taip medikai žmones įtraukia į tą užburtą ratą. Bet vien internetas jau darosi pilnut pilnutėlis informacijos, kas nori tas jau atsirenka, ką daryti ir jaustis puikiai smile.gif
Atsakyti
Tas tiesa, kad daktarai neneukreipia reikiama linkme o is karto puola rasyti receptukus tepalams ir pataria sampunus uz kosmines kainas. Ir as zinok, toooookia laiminga:) Pamenu, dar spalio menesi meldziausi,-"dievuli brangus, as nieko nenoriu, visiskai nieko, tik, kad nenieztetu skalpo, tai vienintelis mano noras ir as busiu laiminga" ir raudojau kruvinomis asaromis is nevilties. Va dabar zinau kas yra laime:)
Atsakyti
tai ne veltui sakoma, kad ne turtuose, ne materialiuose dalykuose laimė, o kad tik sveiki visi būtų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 17, 17:46)
tai ne veltui sakoma, kad ne turtuose, ne materialiuose dalykuose laimė, o kad tik sveiki visi būtų  bigsmile.gif

tai kad tai suvokiama tik tada, kai tą sveikatą prarandi. doh.gif Ir kokia laimė, jei dar gali susigrąžinti.
Kad ir tos odos problemos- juk tai nėra tik odos problema- bet viso organizmo sutrikimas, ir tik laiko klausimas, kokiom kitokiom formom tas sutrikimas pasireikš ateityje
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 17, 17:37)
Pamenu, dar spalio menesi meldziausi,-"dievuli brangus, as nieko nenoriu, visiskai nieko, tik, kad nenieztetu skalpo, tai vienintelis mano noras ir as busiu laiminga" ir raudojau kruvinomis asaromis is nevilties. Va dabar zinau kas yra laime:)

Tai pasirodo, dievulis mane pasiuntė į Iherb'o temą mastau.gif Nidulios gelbėt
Aš- dievo pasiuntinė hihihi.gif yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 17, 18:48)

Tai pasirodo, dievulis mane  pasiuntė į Iherb'o temą  mastau.gif  Nidulios gelbėt
Aš- dievo pasiuntinė  hihihi.gif  yahoo.gif

Kad, zinok, taip ir yra:) Jei ne tu ir jei ne mano smalsumas, tai ir sedeciau iki siol asaru pakalneje:)
vorestai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 17, 19:48)
Tai pasirodo, dievulis mane  pasiuntė į Iherb'o temą  mastau.gif  Nidulios gelbėt
Aš- dievo pasiuntinė  hihihi.gif  yahoo.gif

Nė neketinu šio fakto ginčyti schmoll.gif biggrin.gif

Man supermamos, ypač abi Jūs irgi labai padėjot tiek savo pavyzdžiais, tiek patarimais 4u.gif , nors pasukau ne Paleo linkme, o vegetarizmo, bet puikiai jaučiuosi ax.gif Vis įlendu pas Jus į Paleo pasiskaityti, kaip visos ten kokiais nors rezultatais džiaugias, bet pati savęs aš tokiai mitybai net nelaužiu, nu man tos mėsos, kiaušiniai ir tie kokosų sviesto šaukštai kavoje nelimpa vien skaitant biggrin.gif Beje penktadienį bandžiau jautienos suvalgyt, nei aš jos norėjau nei ką, bet va galvoju pabandysiu, jau laikas, tai po to visai jausmas skrandyje nepatiko, taip kaip ir būdavo anksčiau - sunkumas, kitą dieną - viduriuot pradėjau, be to pradėjo niežtėt kaktą ir rankas, tai daug daržovių, vaisių tą dieną valgiau ir nustojo be pasekmių. Nežinau, ar čia ta jautiena kalta, ar šiaip kas įsipainiojo,nors berods nebuvo nieko prie jos draustino, juolab kad jau daug maž atsirenku, kas draudžiama, bet ant mėsos nepulsiu daugiau kurį laiką, juolab, kad net noro nėra, puikiai man be jos smile.gif
Atsakyti