Įkraunama...
Įkraunama...

Seborėjinis dermatitas

QUOTE(Ruutta @ 2013 12 04, 09:31)
man dabar labiausiai norisi varškės ar varškės sūrio, taip pasiilgau, kad nežinau, ar kada nesugirešysiu  verysad.gif Savaitgalį gavau naminės varškės, tokios šviežios, kvepiančios, dukrai varškėčius dariau, tai vos verkt nepradėjau kaip norėjau  verysad.gif

o Jūs pabandykit Tofu sūrį ax.gif Jis iš sojų pieno, aš jau atradau ir sojų grietinėlę smile.gif

Sveikos 4u.gif
Aš šiuo metu irgi bandau laikytis veganiškos dietos, kolkas tik pora savaičių dar, kolkas tik eksperimentuoju dar (Mane įkvėpė perskaityta Cambello knyga)
Turiu žiaurų seborėjinį dermatitą ant veido, ir galvos odoj, kuris mane varo į neviltį, Nizoralio kremas, vos ne kasdienybe tapo doh.gif Atsibodo jau, reikia kažką keisti smile.gif
Tik vat cukraus nebuvau išėmus iš raciono, tai dabar labai rimtai planuoju susiimti ax.gif Skaitinėju apie candida, kaip suprantu , ji lemia seborėją
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 05 gruodžio 2013 - 11:48
QUOTE(Elera @ 2013 12 05, 09:30)
Turistus ganau smile.gif

Vaje, kaip turetu buti sunku, jei vis I kita sali ersikeliate. Juk adaptuotis reikia ir oro , ir maisto prasme smile.gif Si specialybe - mano mazosios svajine, kol kas:)
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 05, 10:50)
Aš gegužę ir spalį visad renkuos, pats tas oras būna  smile.gif šįmet spalį dar ir persikaitint sugebėjau, išbėrė pilvą nuo saulės biggrin.gif

Kazkaip spali jau lynoja daznokai ten.

QUOTE(Radmile @ 2013 12 05, 12:45)
o Jūs pabandykit Tofu sūrį  ax.gif Jis iš sojų pieno, aš jau atradau ir sojų grietinėlę  smile.gif
oi ne, soja beveik 100 proc yra modifikuota. As ja ismesciau lauk.
Turiu žiaurų seborėjinį dermatitą ant veido, ir galvos odoj, kuris mane varo į neviltį, Nizoralio kremas, vos ne kasdienybe tapo  doh.gif Atsibodo jau, reikia kažką keisti smile.gif
Va, va, pas mane taip pat buvo. Jau rugpjucio menesi mano neviltis buvo pasiekusi pacia virsune. Sedejau isdraskyta galva, sukisusi nagus I skalpa ir raudojau, nes isproteti galima buvo nuo nuolatinio niezulio. Greiciau junkites prie musu teisingi kelio:)Paskaitykit, kiek musu mergaiciu ir net vienas vaikinas, tik teisingos mitybos budu atsikrate situ bjauriu niezuliu ir berimu, mete tepalus lauk.
Tik vat cukraus nebuvau išėmus iš raciono, tai dabar labai rimtai planuoju susiimti  ax.gif  Skaitinėju apie candida, kaip suprantu , ji lemia seborėją

Aisku, kad candida labia provokuoja grybeliu isplitima visur, ko pasekoje - berimai, niezulys ir t.t. Pas mane buvo labia ryskus kandidos isbujojimas. Dvesia jau sita zaraza pas mane:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 05, 12:49)
Vaje, kaip turetu buti sunku, jei vis I kita sali ersikeliate. Juk adaptuotis reikia ir oro , ir maisto prasme smile.gif Si specialybe - mano mazosios svajine, kol kas:)

O taip, adaptacija kas karta, maistas vel vis kitoks, del laiko trukumo neretai ir ne pats sveikiausias, tad kaip minejau su maisto reguliavimu man ypac sudetinga sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2013 12 05, 13:45)
o Jūs pabandykit Tofu sūrį  ax.gif Jis iš sojų pieno, aš jau atradau ir sojų grietinėlę  smile.gif
Sveikos  4u.gif
Aš šiuo metu irgi bandau laikytis veganiškos dietos, kolkas tik pora savaičių dar, kolkas tik eksperimentuoju dar (Mane įkvėpė perskaityta Cambello knyga)
Turiu žiaurų seborėjinį dermatitą ant veido, ir galvos odoj, kuris mane varo į neviltį, Nizoralio kremas, vos ne kasdienybe tapo  doh.gif Atsibodo jau, reikia kažką keisti smile.gif
Tik vat cukraus nebuvau išėmus iš raciono, tai dabar labai rimtai planuoju susiimti  ax.gif  Skaitinėju apie candida, kaip suprantu , ji lemia seborėją

Aš tofu bandžiau, bet man tas skonis tai taip tik, neprimena jokio sūrio, nepakeičia jo, tai netraukia manęs...va norėčiau išgirst kokią nuomonę apie avių ar ožkų produktus - pienas, sūriai,ar galima, nuo karvės skiriasi? g.gif ką manot merginos? Jie tai skanūs... ax.gif
O dėl cukraus tai būtinai jo atsisakykit...man nebuvo taip išbujojęs dermatitas kad net plaukuose, tik veidas kaklas, tai aš cukrų vaisių ar krakmolo pavidalu vartoju, kitos merginos žiūri, kad visai jo negautų. Kol tai chalvos gabalėlį tai šokolado tai kokį dž.vaisių, nepažiūrėjus sudėties, kad cukruje išmirkyti doh.gif per dieną suvalgydavau tol šakotis dermtitas norėjo, o kai nutraukiau bet kokį cukrų gryna forma ar kur jo sudėty yra nebelenda daugiau. Bet man tik gryna forma užteko atsisakyt mirksiukas.gif kasdien ir bananą ir persimoną kokį suvalgau bet nesukelia reakcijos
Atsakyti
QUOTE(Elera @ 2013 12 05, 14:27)
O taip, adaptacija kas karta, maistas vel vis kitoks, del laiko trukumo neretai ir ne pats sveikiausias, tad kaip minejau su maisto reguliavimu man ypac sudetinga sad.gif

Labai tikiu, kad sunku sitaip.
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 05, 15:15)
va norėčiau išgirst kokią nuomonę apie avių ar ožkų produktus - pienas, sūriai,ar galima, nuo karvės skiriasi? g.gif ką manot  merginos? Jie tai skanūs... ax.gif

Jei pasitikrinus pasirodys, kad normaliai toleruoji pieno baltyma, tai manau, kad aviu ir ozku suriai tau bus super duper:)
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 03, 23:38)
Na kol kas nejaučiu jokio pablogėjimo, kaip nunyko tas dermatitas nuo visur taip ir nebeatsiranda, tfu tfu tfu, tai ankštinius vartoju, nieko mityboje nekeičiu...Kokosų sviestą ant savo keptų avižinių duonelių tepu, druskyte pabarstau, jis man labiau sūriai nei saldžiai tinka, vienas pats jis man iš viso nelabai, riebalas ir tiek  biggrin.gif bet kepu viską ant kokosų sviesto. O dėl saldumynų didelio bado nėra, nes aš vaisius valgau, ir džiovintus (tik žiūriu, kad cukraus papildomai nebūtų pridėta), karts nuo karto juodo 82% šokolado, kur tik kakava praktiškai ir kakavos sviestas sudėtis suvalgau smile.gif
O Jums Paleo saldumynai su medum leidžiami? jūs gi ten anglių prie burnos neprileidžiat  biggrin.gif

sitas labai skanus, po truputi kabinu smile.gif be cukraus bet saldus
http://ekopirk.lt/ek...-uztepas-biona/
Atsakyti
paprastai ir aiskiai:) http://authoritynutr...t-can-kill-you/

apie omega 3,6 santyki
irgi manau labai svarbu, nes omega 6 perteklius skatina uzdegimus

http://authoritynutr...-omega-3-ratio/
http://authoritynutr...y-cooking-oils/
http://authoritynutr...ventional-eggs/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyras kitas: 11 gruodžio 2013 - 20:43
sojos yra, gal negerai? Neisismagink labia. Be to, gi ten vaisius =cukrus:)
Ruutta, ar varske testavai jau?smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 11 gruodžio 2013 - 20:44
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 11, 21:43)

as meginau kefyra, varske su linu aliejumi, chederio suri, kaip ir ok
Kol kas turiu bedu su persivalgymu, labai jau socios tos darzoves smile.gif
Bandau valdytis bet sunkiai gaunasi

suvalgau ir obuoli smile.gif tiesiog stengiuosi nevirsyti 100g angliavandeniu per diena
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyras kitas: 11 gruodžio 2013 - 20:49
QUOTE(vyras kitas @ 2013 12 11, 21:42)
paprastai ir aiskiai:)  http://authoritynutr...t-can-kill-you/

apie omega 3,6 santyki
irgi manau labai svarbu, nes omega 6 perteklius skatina uzdegimus

Tai taip, aliejai tik keli tinkami. Kepimui tinka tik kokosu aliejus, visi kiti netinka jokiu budu nes kaitinami oksiduojasi Palaistyti salotas eriausiai tinka ekstra virgin alyvuogiu, avokadu ir dar kazkoks.
Apacioje straipsnio aliejai surasyti
http://www.homosanit...uvu_tauku_mitai
mums tinkantys aliejai
http://paleodietlife...com/paleo-fats/
sita as perku. Tuoj bus siu metu derliaus jau:)
http://www.sveikipro...logiskas-500-ml
Papildyta:
QUOTE(vyras kitas @ 2013 12 11, 21:47)
as meginau kefyra, varske su linu aliejumi, chederio suri, kaip ir ok
Kol kas turiu bedu su persivalgymu, labai jau socios tos darzoves smile.gif
Bandau valdytis bet sunkiai gaunasi

suvalgau ir obuoli smile.gif tiesiog stengiuosi nevirsyti 100g angliavandeniu per diena

100 g angliu ne per daug? Nebent tu sportuoji smile.gif Linu aliejaus nevartok, negeras balansas sociuju, mononesociuju ir polinesociuju.
Nuo darzoviu persivalgai? Mesos nevalgai?
O kiek kartu per diena valgai? uz valgyma skaitosi ir tai, jei tik uzkandi ko nors. Kiek kartu gaunasi? O riebalo pakankamai gauni? Neaisku, ar tau gyvulinio ar augalinio reikia. Be tyrimo nesuprasi koki metabolini nukrypima turi. As 21 diena darysiuos tyrima. Jei esi vilnietis, gali junktis, visa 21 diena bus musu:)
Coa pasiskaityk reikalavimus, kad tyrimas kuo tikslesnis gautusi
http://www.zintis.lt/#!organizmo-bukles-tyrimai/c1kbr
Jei sumastysi, parasyk asmenine zinute.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 11 gruodžio 2013 - 20:52
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 11, 22:43)

ne, netestavau, per vakarėlį kelis griežinėlius mocarelos sūrio suvalgiau, be to vyno gėriau, mažą torto gabalėlį paskanavau, tai jau keli dalykai papuolė, kurių buvau nevartojus ilgą laiką ir nenorėjau dar ant viršaus testuoti varškės, būčiau nieko nesupratus, jei kokia reakcija ištiktų. Nuo šeštadienio jau ketvirtadienis, kol kas nepajutau jokio blogumo, nors jau buvau nusiteikus, kad tortas tai smogs garantuotai, vien dėl kviečių unsure.gif Ir mocarela kaip ir į pieno produktus patenka, bet neparodė dantų g.gif Matyt organizmas toks išsivalęs buvo, kad sudorojo tiek tą tortą, tiek sūrį be pasekmių biggrin.gif
Atsakyti
100 g angliu ne per daug? Nebent tu sportuoji smile.gif Linu aliejaus nevartok, negeras balansas sociuju, mononesociuju ir polinesociuju.

90g grikiu koseje yra 60g angliavandeniu. Koses valgau kas antra diena ( grikiu, speltos, bolivines balandos - visos be glitimo ). Kitomis dienomis daigintu lesiu, avinzirniu, saulegrazu idedu i salotas
like angliavandeniai greitai susirenka su darzovemis smile.gif
Nesportuoju rimtai, bet nuo sausio pradesiu, nes labai pasiilgau judejimo

Pagrisk, kodel linu aliejus netinka, manau linu kaip tik geriau uz alyvuogiu, tik jis galioja trumpai ir kepti negalima. Mes gauname omega 6 pertekliu, o linu aliejuje kaip tik yra daugiau omega 3, todel jis tinkamesnis nei alyvuogiu. Omaga 3,6 santykis turetu buti 1:1 o siuolaikineje mityboje buna ~ 1:10-30. Sociuju balansas manau nera svarbus

Nuo darzoviu persivalgai? Mesos nevalgai?
O kiek kartu per diena valgai? uz valgyma skaitosi ir tai, jei tik uzkandi ko nors. Kiek kartu gaunasi? O riebalo pakankamai gauni? Neaisku, ar tau gyvulinio ar augalinio reikia. Be tyrimo nesuprasi koki metabolini nukrypima turi. As 21 diena darysiuos tyrima.

Tiesiog persistengiu su porcijomis, db sversiu ir mazinsiu smile.gif valgyti stengiuosi 3-4 kartus, bet buna kad uzsinoriu riesutu tarp valgiu ar kazko imesti ~ 21 val, nuo persivalgymo prasideda rugimas sad.gif

Ps seborejos pozymiu nebeliko, bet oda kazko sausoka, plastaku oda vos vos trukineja, manau cia susije kazkuo su pakeista mityba, gal truksta A vitamino, nors lupos netrukineja ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyras kitas: 12 gruodžio 2013 - 17:21