Įkraunama...
Įkraunama...

Seborėjinis dermatitas

QUOTE(" voresta " @ 2013 12 04, 12:09)
nesuk galvos dėl to, ką rašo literatūra, o pati tikrink, ką sako tavo organizmas- dabar, kai jau oda rami- suvalgyk 10-20 gr pieno baltymo ir žiūrėk- jei neapsireikš per 10 dienų tai ir galėsi valgyti- jei apsireikš- peržegnosi ir pamirši- o kas belieka daryti?

Įtikinta biggrin.gif Po savaitgalio bandysiu, nes šeštadienį turiu būti gražiu veideliu renginy biggrin.gif , tai nerizikuosiu, jei kartais paaiškėtų, kad turės būti tas peržegnojimo ir pamiršimo variantas unsure.gif Man pieno, jogurtų visokių tai nereikia, nepasiilgau aš jų, nors anksčiau kava be pieno ryte buvo ne kava doh.gif, bet jei varškės ar varškės sūrio, grietinės bent nedideliais kiekiais galėčiau, tai nebejausčiau jokio diskomforto, jog mityba pasikeitus mano bigsmile.gif
Voresta, o ką manote apie ožkų, avių pieno sūrį? Teko skaityt, kad pvz, ožkos pienas kitoks, nei karvės, jį rekomenduojama gerti net alergiškiems g.gif Kiek tame tiesos? Ką manote?
Papildyta:
QUOTE(Elera @ 2013 12 04, 12:22)
Na vadinas 100%, vaisiu buvo negalima, medaus taipogi, nors as jo ne nemgstu. Zodziu- jokio cukraus.

o grūdinius begliutenius - grikiai, ryžiai ir pan. valgydavot? Bulves?
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 04, 09:31)
man dabar labiausiai norisi varškės ar varškės sūrio, taip pasiilgau, kad nežinau, ar kada nesugirešysiu  verysad.gif Savaitgalį gavau naminės varškės, tokios šviežios, kvepiančios, dukrai varškėčius dariau, tai vos verkt nepradėjau kaip norėjau  verysad.gif Aišku galėčiau surizikuoti pabandyti, nes dar nieko į mitybą nesu grąžinusi, bet kažkodėl turiu įtarimą, kad nieko gero nebus, nes dermatitui pienas tikrai pagal visą literatūrą netinka ir tik be reikalo įvesiu nereikalingo į produkto į išvaliusį nuo jo organizmą...tai laikausi dantis sukandus  cry.gif

Ruutta, neturi ko prarasti, paimk ir patikrink, ar toleruoji. Juolabiau, kad ilgai buvai be pieno produktu, tai dabar labai aiskiai surasi ar tau jie tinka. Butent tokiu metodu ir tikrinama - pirmiausia produktas isimamas is raciono menesiui o po to jo suvalgoma ir stebimas organizmas .As 50 dienu buvau be pienisku. Po siu dienu, paemiau riebios varskes, izsipyliau dobilo jogurtu ir uzsidejau dvaro rievios grietines. Suvalgiau didele porcija ir stebejau kaip virskinsis, ar neiskils spuogeliu, ar nepaumes niezejimas. Viskas liuks, jokiu simptomu, kad as netoleruoju varskes:) Megink ir tu, tik paprasto pieno negerk, o rauginti produktai nebaisus, tame tarpe ir varske, grietine, rugpienis, jogurtai be priedu. pamegink ir issiaiskinsi. Ka cia kankiniesi, pirmyn , papusryciauk skaniai, su malonumu, varskyte sviecia su riebia Dvaro grietine wub.gif 4u.gif
Gavau siandien tyrimu atsakyma. Labai apsidziaugiau, nes aisku, kad mano zarnynas isvalytas ir vitaminai bei mikroelementai, isisavina per zarnyna. Pries du menesius mano vit D3 rezultatas buvo 33, dabar - 56 norma: 30-100. Reiskia viskas super bigsmile.gif Juk nuo D3 labia daug kas priklauso. Ir imunine, ir nuotaika, ir psichika. Ruutta, reiskia ir pas tave viskas turi buti supper, nes ir tu maitiniesi tvarkingai smile.gif Saunuoliuke esi, dziaugiuosi uz tave 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 04 gruodžio 2013 - 11:26

[/quote]

Ne, ir tokiu nevalgiau smile.gif Net paciaikeista ir kaip tiek istverus buvau.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 04, 12:17)

Gavau siandien tyrimu atsakyma. Labai apsidziaugiau, nes aisku, kad mano zarnynas isvalytas ir  vitaminai bei mikroelementai, isisavina per zarnyna. Pries du menesius mano vit D3 rezultatas buvo 33, dabar - 56  norma: 30-100. Reiskia viskas super  bigsmile.gif Juk nuo D3 labia daug kas priklauso. Ir imunine, ir nuotaika, ir psichika. Ruutta, reiskia ir pas tave viskas turi buti supper, nes ir tu maitiniesi tvarkingai smile.gif Saunuoliuke esi, dziaugiuosi uz tave  4u.gif

ne išvalytas, o sugydytas ir ėmė veikt, kaip ir turi būti. Džiaugiuosi su tavimi.
Tik negundyk Ruuttos, didelę porciją užsimest iš kart, nes paskui ilgai gali tekti pasekmes jausti- mažesnė porcija pirmą kart yra geriau.
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif jau laukiu sekmadienio pusryčių biggrin.gif
Papildyta:
[quote=Elera,2013 12 04, 13:31]
[/quote]

Ne, ir tokiu nevalgiau smile.gif Net paciaikeista ir kaip tiek istverus buvau.
[/quote]
O dabar vėl maitinatės su miltais, cukrum, nebesilaikote dietos? Dermatitas napaūmėjo?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 04, 13:17)
Ruutta, neturi ko prarasti, paimk ir patikrink, ar toleruoji. Juolabiau, kad ilgai buvai be pieno produktu, tai dabar labai aiskiai surasi ar tau jie tinka. Butent tokiu metodu ir tikrinama - pirmiausia produktas isimamas is raciono menesiui o po to jo suvalgoma ir stebimas organizmas .As 50 dienu buvau be pienisku. Po siu dienu, paemiau riebios varskes, izsipyliau dobilo jogurtu ir uzsidejau dvaro rievios grietines. Suvalgiau didele porcija ir stebejau kaip virskinsis, ar neiskils spuogeliu, ar nepaumes niezejimas. Viskas liuks, jokiu simptomu, kad as netoleruoju varskes:) Megink ir tu, tik paprasto pieno negerk, o rauginti produktai nebaisus, tame tarpe ir varske, grietine, rugpienis, jogurtai be priedu. pamegink ir issiaiskinsi. Ka cia kankiniesi, pirmyn , papusryciauk skaniai, su malonumu, varskyte sviecia su riebia Dvaro grietine  wub.gif  4u.gif
Gavau siandien tyrimu atsakyma. Labai apsidziaugiau, nes aisku, kad mano zarnynas isvalytas ir  vitaminai bei mikroelementai, isisavina per zarnyna. Pries du menesius mano vit D3 rezultatas buvo 33, dabar - 56  norma: 30-100. Reiskia viskas super  bigsmile.gif Juk nuo D3 labia daug kas priklauso. Ir imunine, ir nuotaika, ir psichika. Ruutta, reiskia ir pas tave viskas turi buti supper, nes ir tu maitiniesi tvarkingai smile.gif Saunuoliuke esi, dziaugiuosi uz tave  4u.gif

aš irgi džiaugiuosi už Jus, kad gerėja savijauta visom prasmėm 4u.gif Kartais pagalvoju juokais, kad reikia prie kiekvieno dermatologo visoje Lietuvoje kabineto pakabint po didelį plakatą pacientams: "taupyk pinigus, eik iš čia, vaistų negerk, tepalų netepk, bet valgyk/nevalgyk...( ir ilgas sąrašas)" biggrin.gif Tiesa galima du plakatus - vieną mėseėdžiams su Paleo patarimais, kita vegetarams kaip aš biggrin.gif Nes abu keliai į pagijimą veda biggrin.gif
Iš tikrųjų gaila žmonių, kurie vis dar tiki gydytojų pagalba, leidžia pinigus antibiotikams, plonina odą hormonais doh.gif
Atsakyti
[quote=Ruutta,2013 12 04, 12:31]

[/quote]
O dabar vėl maitinatės su miltais, cukrum, nebesilaikote dietos? Dermatitas napaūmėjo?
[/quote]

Na miltu ir cukraus as labai vengiu, retai sau leidziu tokiu produktu, nes svoris greit soka i virsu, apskritai turiu ziuret ka dedu i burna. O dermatitas kaip buves taip buves, tai paumeja, tai atsitraukia ir kad tai priklausytu labai nuo maisto nesu pastebejus. Gal labiau orai veikia nei maistas, va dabar saltuoju metu ryskesnis, pastebejau, kad pries menesines visuomet atsinaujina kazkurioj vietoj. Is esmes atsirades jis pas mane ne taip ir seniai, gal kokie 5-6 metai, su oda, butent veido turiu daug rupesciu, bais jau issiderines jos riebumas, tad ir tie lopineliai butent veido srity atsiranda. Zodziu, daug veiksniu mano oda itakoja. Nesakau maitinimasis ne prie ko, labai net, bet tikrai ne vienintelis rodiklis. Pagal kazkokius spec mitybos principus valgyti jau kuris laikas neturiu galimybiu, daznai tenka isvykti i siltus krastus, kur buna toks dienos rezimas, kad dziaugies rades laiko obuoli suvalgyt. Siuo metu esu Lietuvoje, galiu jau ziuret ka valgau, bet taip bus iki pavasario, veliau vel silti krastai, vel adaptacija ne tik odai, bet ir visam organizmui. Deja, maitintis teisingai nera visuomet labai paprasta, kai neturi galimybes gaminti.
Atsakyti
[quote=Elera,2013 12 04, 15:03]
[/quote]

Na miltu ir cukraus as labai vengiu, retai sau leidziu tokiu produktu, nes svoris greit soka i virsu, apskritai turiu ziuret ka dedu i burna. O dermatitas kaip buves taip buves, tai paumeja, tai atsitraukia ir kad tai priklausytu labai nuo maisto nesu pastebejus. Gal labiau orai veikia nei maistas, va dabar saltuoju metu ryskesnis, pastebejau, kad pries menesines visuomet atsinaujina kazkurioj vietoj. Is esmes atsirades jis pas mane ne taip ir seniai, gal kokie 5-6 metai, su oda, butent veido turiu daug rupesciu, bais jau issiderines jos riebumas, tad ir tie lopineliai butent veido srity atsiranda. Zodziu, daug veiksniu mano oda itakoja. Nesakau maitinimasis ne prie ko, labai net, bet tikrai ne vienintelis rodiklis. Pagal kazkokius spec mitybos principus valgyti jau kuris laikas neturiu galimybiu, daznai tenka isvykti i siltus krastus, kur buna toks dienos rezimas, kad dziaugies rades laiko obuoli suvalgyt. Siuo metu esu Lietuvoje, galiu jau ziuret ka valgau, bet taip bus iki pavasario, veliau vel silti krastai, vel adaptacija ne tik odai, bet ir visam organizmui. Deja, maitintis teisingai nera visuomet labai paprasta, kai neturi galimybes gaminti.
[/quote]
Orai dermatitą tikrai įtakoja. Neveltui tokiems žmonėms siūlomo šiltuose kraštuose prie jūros gyventi. Aš dar nebuvau pradėjus mitybos žiūrėti, kai Graikijoj buvau, tai nuo saulės ir jūros sūraus vandens oda gražiausia buvo, nors valgiau dar tada viską g.gif Va gal ten gyvenant nei dietos nereikėtų laikytis g.gif Išvada - reikia kokio graiko į vyrus ieškotis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 04, 13:47)
aš irgi džiaugiuosi už Jus, kad gerėja savijauta visom prasmėm  4u.gif Kartais pagalvoju juokais, kad reikia prie kiekvieno dermatologo visoje Lietuvoje kabineto pakabint po didelį plakatą pacientams: "taupyk pinigus, eik iš čia, vaistų negerk, tepalų netepk, bet valgyk/nevalgyk...( ir ilgas sąrašas)" biggrin.gif Tiesa galima du plakatus - vieną mėseėdžiams su Paleo patarimais, kita vegetarams kaip aš  biggrin.gif Nes abu keliai į pagijimą veda  biggrin.gif
Iš tikrųjų gaila žmonių, kurie vis dar tiki gydytojų pagalba, leidžia pinigus antibiotikams, plonina odą hormonais  doh.gif

I mane kreiptis "tu" 4u.gif
del plakatu lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Elera @ 2013 12 04, 14:03)
O dermatitas kaip buves taip buves, tai paumeja, tai atsitraukia ir kad tai priklausytu labai nuo maisto nesu pastebejus.

Pas mane du menesius spardesi, tai paumeja, tai praeina. Dabar praejo ir nelenda daugiau I akis. As manau, kad vistik maistas itakoja. Kartais miltiniu/gluteininiu uzvalgote, va ir vel rodo ragus dermatitis.
Voresta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 04, 15:17)
I mane kreiptis "tu"  4u.gif
del plakatu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif
Pas mane du menesius spardesi, tai paumeja, tai praeina. Dabar praejo ir nelenda daugiau I akis. As manau, kad vistik maistas itakoja. Kartais miltiniu/gluteininiu uzvalgote, va ir vel rodo ragus dermatitis.
Voresta  4u.gif

spradėsi ir man pirmą mėnesį, net daugiau, buvo plotelis vienas kitas, kur vis lįst norėjo, paniežtėt, paraust bash.gif Visiška ramybė ir komfortas galima sakyti savaitė kaip įsivyravęs bigsmile.gif Todėl bijau ant šeštadienio renginio varškę bandyt biggrin.gif
Atsakyti
Jei eisi sestadieni I kazkokia svente ir bijai, tai palik sekmadieniui varskyte:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 04, 17:02)
Jei eisi sestadieni I kazkokia svente ir bijai, tai palik sekmadieniui varskyte:)

tai va jau ir rašiau, kad laukiu sekmadienio pusryčių biggrin.gif
Atsakyti