Įkraunama...
Įkraunama...

Seborėjinis dermatitas

QUOTE(JOkubas12 @ 2013 12 02, 23:45)
Kazkaip nejaukiai prisiregistravau mamyciu forume:))

Ir kas cia nejaukaus? Juk ne alkoholiku klube uzsireginot:) Juk ir vyrai serga, ir pilna temu cia, kurios puikiai tinka vyrams. Tad nestresuokite ir nesikuklinkite, viskas cia normaliai. Yra pas mus vyrukas, kuris sirgo ir sunkia forma psorizes, ir dar issetine skleroze. Vaikinas net vaikscioti is naujo mokesi, bet issikapste tik teisingos mitybos pagalba. Taigi, gerai jei supratote, kad jokie kremukai nepanaikins ligos priezasties, jie tik siek tiek apmalsins pasekmes ir istustins pinigine.
As jau galiu pasigirti, kad beveik nebeniezti galvos odos, nors dar pries du menesius buvau ziaurioje neviltyje ir nenorejau net nosies kisti is namu, nes nagai buvo pastoviai sukisti I galva, kurios oda isdraskyta iki smegenu, plaukai slinko kuokstais, susiriebaluodavo po pusdienio, tragedija kazkokia buvo. Psoriaziniai dariniai ant ranku, kurie 2.5 metu niekada nebuvo sugije, visada buvo aktyvus ir isdraskyti, sugijo visiskai, neliko net raudonu demiu, nors maniau, kad jos ilgai dar matysis, juk sitiek metu tos vietos buvo draskomos.Paleo mityba pradejau pacioje rugpjucio pabaigoje. Psoriaziniai dariniai sugijo mazdaug po 2 menesiu, galvos odai prireike 3-ju menesiu. Bet manau, kad tai yra labia nedidelis laiko tarpas, palyginti su tuo, kiek metu tersiau savo organizma, kol jis man atsilygino tokiais ziauriais dalykais.
Papildyta:
QUOTE(JOkubas12 @ 2013 12 02, 23:45)
Zinau tik viena, kad pienas/pieno produktai,alkoholis(kad ir saikingas) blush2.gif  yra man pats didziausias peilis. Visu kitu produktu kazkaip neisskirdavau, bet dabar su jusu pagalba bandysiu sudarinet dieta pries SB.

Del pieno neisku, gal jus ir toleruojate pieno baltyma, cia dar reikia ant saves gerai patikrinti. Kiausinio baltymas gli alerginti. Labiausiai jumi koja kisa gluteinai - visi grudai, seklos, kruopos (duona, batonas - visi miltiniai), angliavandeniu perteklius ir krakmolas. Del koloriju, tai mesa ir riebalas - reikalingi ir butni. Padarykit eksperimenta. Ismeskit is raciono visa cukru ir viska kur jo gali buti, bulves ir kit krakmola ir visiskai visas kruopas, grudus ir miltinius, juk miltai malami is tu paciu grudu, Jau po menesio labia aiskiai jausite pasikeitimus. Paprasciau butu ateiti I musu paleo tema, ten pilna musu su panasiomis problemomis. Dauguma jau jas issprendeme, bet turime kruva naujoku, kurie dabar irgi po truputi kapstosi is nemaloniu ligu smile.gif Tik reikes daugokai pasiskaityti paciam, nes reikia suvokti kaip kas vyksta, kad nedaryti nieko aklai ir suprasti kodel reikia daryti butent sitaip:)
Atsakyti
QUOTE(JOkubas12 @ 2013 12 03, 00:45)
Kazkaip nejaukiai prisiregistravau mamyciu forume:)) bet sergu, gal ne visiskai jusu,na bent jau didziuoju proc. moteru liga, SEBOREJINIU DERMATITU.sad.gif kiek paskaiciau moterys, ir aisku tas vienas kitas vyras drinks_cheers.gif nebesinaudojat jokiais kremukais?(rinkinukas kai tyriausi ir man pripazino SB buvo toks: NIZORAL>nusiprausimas, IMOCORT>uzdegimo panaikinimas, ir biodermos sensibio ds+ kasdieniniam naudojimui) visas sitas malonumas kainavo apie 1k lt.. (ligos diagnozavimas ir daktares receptukas). Pabodo jau antrus metus malsinti vis uzeinancius uzdegimus, susimasciau apie mityba, kuria jus ziuriu saunuoliai uoliai sprendziat:) Zinau tik viena, kad pienas/pieno produktai,alkoholis(kad ir saikingas) blush2.gif  yra man pats didziausias peilis. Visu kitu produktu kazkaip neisskirdavau, bet dabar su jusu pagalba bandysiu sudarinet dieta pries SB. Megstu pasportuot, baltymu ir kaloriju kiekis kuo didesnis reikalingas.. g.gif

puiku, kad užsiregistravot, forume laukiami ir vyrai 4u.gif
Nidulia Jums jau aprašė vieną receptą kaip išsigydyt - Paleo mitybą. Aš esu pasirinkus dermatitui gydyti kitą kelią - vegetarišką, gal net greičiau veganišką mitybą. Nevalgau jokių gyvulinės kilmės produktų (mėsa pienas, kiaušinių tik trynį valgau, su baltymu kol kas nerizikavau), atsisakiau kruopų, kuriose yra gliuteno (kviečiai, rugiai, miežiai), tačiau pilnai valgau avižas, grikius, ruduosius ryžius, ankštinius, sėklas, taip pat atsisakiau cukraus, išskyrus vaisiuose. Kiek skaičiau anglų kalba apie dermatito, egzemų gydymą mitybos pagalba man labiau prilipo rekomenduojama vegetariška mityba, juolab, kad nesu ypatinga mėsos mėgėja. Tokia mityba davė labai greitus rezultatus, pradėjo gerėt po dviejų dienų, o dabar po 1,5 mėn. net nebepamenu kokia oda baisi buvo smile.gif Net spuogų nebėra bigsmile.gif
Taigi va domėkitės, skaitykit, yra gausybė straipsnių,. literatūros, bandykit kas Jums tinka, nes faktas, kad savo bėdas tik per mitybą susitvarkysit 4u.gif
Atsakyti
Ruutta, sakei mesyte susigrazinsi I raciona. Dar ne?smile.gifO is ko tu baltymo gauni?
As buvau imetusi alergiko/autoimunininko meniu? Turbut ir tau neglima pomidoru, baklazanu ir paprikos. Alergikams sitie draudziami. Kiausu neleidzia del kiausinio baltymo, bet jei tu tik tryni valgai, tai viskas ok. Laikykis:) Kaip svoris, laikai?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 04, 00:06)
Ruutta, sakei mesyte susigrazinsi I raciona. Dar ne?smile.gifO is ko tu baltymo gauni?
As buvau imetusi alergiko/autoimunininko meniu? Turbut ir tau neglima pomidoru, baklazanu ir paprikos. Alergikams sitie draudziami. Kiausu neleidzia del kiausinio baltymo, bet jei tu tik tryni valgai, tai viskas ok. Laikykis:) Kaip svoris, laikai?smile.gif

Nidulia, kol kas nedrįstu grąžint, dar kažkiek taip pasimaitinsiu. Valgau žuvį, ankštinius (lęšius, pupeles), avižas, ryžius, grikius, riešutus (mano skanumynu dabar riešutų sviestas yra) tai tikiuosi baltymų netrūksta... unsure.gif
Labai nustebau kraujo tyrimą pasidarius vakar, mano hemoglobinas anksčiau visad tik tik ant ribos būdavo, o dabar net 132, kai norma 110-150 blink.gif Ir čia mėsos nevalgant taip...galvojau bus prastesnis negu visad, bet va net nustebau g.gif
Papildyta:
svorį irgi laikau, nekrenta, prisirankioju kalorijų su avokadais, riešutais ir kokosais matyt biggrin.gif
Papildyta:
baklažanų tai nevalgau, nes tiesiog nemėgstu aš jų, papriką valgyčiau su mielu noru, labai skanu, bet nevalgau, nes ji man skrandį sustabdo iškart, apskritai paprika turbūt vienintelis produktas, kurio man neviškina blink.gif o pomidorų valgau, į salotas dedu, bet nepastebėjau, kad blogėtų nuo jų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruutta: 03 gruodžio 2013 - 22:28
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 03, 23:21)
Nidulia, kol kas nedrįstu grąžint, dar kažkiek taip pasimaitinsiu. Valgau žuvį, ankštinius (lęšius, pupeles),, avižas ryžius, grikius, riešutus (mano skanumynu dabar riešutų sviestas yra) tai tikiuosi baltymų netrūksta... unsure.gif
Labai nustebau kraujo tyrimą pasidarius vakar, mano hemoglobinas anksčiau visad tik tik ant ribos būdavo, o dabar net 132, kai norma 110-150 blink.gif Ir čia mėsos nevalgant taip...galvojau bus prastesnis negu visad, bet va net nustebau  g.gif
Papildyta:
svorį irgi laikau, nekrenta, prisirankioju kalorijų su avokadais, riešutais ir koksais matyt  biggrin.gif

Tau ankstiniai gali kisti koja, kovojant su problemomis:(
Ir as dariausi tyrimus, labia rupi kaip tas mano D3, ar pakilo. Kai zinosiu rezultatus, parasysiu:)
Kokoso sviesto kip saldumyno nevalgai?smile.gif
Ziu, kiek saldainiu ir sokoladu, tinkamu mums:)
http://vorastinkle.b...-sokoladas.html
http://www.pastryaff...candy-bars.html
http://www_rawinn_lt...s-sviestas-300g
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 04, 00:28)
Tau ankstiniai gali kisti koja, kovojant su problemomis:(
Ir as dariausi tyrimus, labia rupi kaip tas mano D3, ar pakilo. Kai zinosiu rezultatus, parasysiu:)
Kokoso sviesto kip saldumyno nevalgai?smile.gif
Ziu, kiek saldainiu ir sokoladu, tinkamu mums:)
http://vorastinkle.b...-sokoladas.html
http://www.pastryaff...candy-bars.html
http://www_rawinn_lt...s-sviestas-300g

Na kol kas nejaučiu jokio pablogėjimo, kaip nunyko tas dermatitas nuo visur taip ir nebeatsiranda, tfu tfu tfu, tai ankštinius vartoju, nieko mityboje nekeičiu...Kokosų sviestą ant savo keptų avižinių duonelių tepu, druskyte pabarstau, jis man labiau sūriai nei saldžiai tinka, vienas pats jis man iš viso nelabai, riebalas ir tiek biggrin.gif bet kepu viską ant kokosų sviesto. O dėl saldumynų didelio bado nėra, nes aš vaisius valgau, ir džiovintus (tik žiūriu, kad cukraus papildomai nebūtų pridėta), karts nuo karto juodo 82% šokolado, kur tik kakava praktiškai ir kakavos sviestas sudėtis suvalgau smile.gif
O Jums Paleo saldumynai su medum leidžiami? jūs gi ten anglių prie burnos neprileidžiat biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 03, 23:38)
O Jums Paleo saldumynai su medum leidžiami? jūs gi ten anglių prie burnos neprileidžiat  biggrin.gif

Ziurint kokiu angliu smile.gif As tai cukraus neprileidziu prie burnos del kandidos isvesejimo, tai ir medus man netinkamas dalykas. Bet yra receptu ir be medaus. Man gabalelis paprasto kakavos sviesto - skanestas. Zinai, kai 3 menesius negavusi jokio cukraus, net vaisiu, tai tas rudasis kakavos sviestas man kaip skanestas:) + riebalas.
as sita perku ir valgyti ir veida tepti smile.gif
http://www.aromanatu...ma-cacao-4.html
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 04, 01:28)
Ziurint kokiu angliu smile.gif As tai cukraus neprileidziu prie burnos del kandidos isvesejimo, tai ir medus man netinkamas dalykas. Bet yra receptu ir be medaus. Man gabalelis paprasto kakavos sviesto - skanestas. Zinai, kai 3 menesius negavusi jokio cukraus, net vaisiu, tai tas rudasis kakavos sviestas man kaip skanestas:) + riebalas.
as sita perku ir valgyti ir veida tepti smile.gif
http://www.aromanatu...ma-cacao-4.html

man dabar labiausiai norisi varškės ar varškės sūrio, taip pasiilgau, kad nežinau, ar kada nesugirešysiu verysad.gif Savaitgalį gavau naminės varškės, tokios šviežios, kvepiančios, dukrai varškėčius dariau, tai vos verkt nepradėjau kaip norėjau verysad.gif Aišku galėčiau surizikuoti pabandyti, nes dar nieko į mitybą nesu grąžinusi, bet kažkodėl turiu įtarimą, kad nieko gero nebus, nes dermatitui pienas tikrai pagal visą literatūrą netinka ir tik be reikalo įvesiu nereikalingo į produkto į išvaliusį nuo jo organizmą...tai laikausi dantis sukandus cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 04, 08:31)
man dabar labiausiai norisi varškės ar varškės sūrio, taip pasiilgau, kad nežinau, ar kada nesugirešysiu  verysad.gif Savaitgalį gavau naminės varškės, tokios šviežios, kvepiančios, dukrai varškėčius dariau, tai vos verkt nepradėjau kaip norėjau  verysad.gif Aišku galėčiau surizikuoti pabandyti, nes dar nieko į mitybą nesu grąžinusi, bet kažkodėl turiu įtarimą, kad nieko gero nebus, nes dermatitui pienas tikrai pagal visą literatūrą netinka ir tik be reikalo įvesiu nereikalingo į produkto į išvaliusį nuo jo organizmą...tai laikausi dantis sukandus  cry.gif

O as del pieno produktu pasigincysiu, galbut pagal visas teorijas jis ir netinka, bet tai kiekvieno individualus reikalas, nes as pvz. vienu metu laikiausi baltymines dietos, kur ir vyravo butent pieno produktai ir tikrai dideliais kiekiais. Ir taip grubiai apie pusmety. Dermatitas tikrai nesuaktyvejo, bet reikia turet omeni tai, kad buvau atsiskius cukraus ir miltu beveik 100%. Manau nereikia pulti i visus krastutinumus, jei labai norit ateis laikas kai vistiek suvalgysit, patikekit.
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 04, 09:31)
man dabar labiausiai norisi varškės ar varškės sūrio, taip pasiilgau, kad nežinau, ar kada nesugirešysiu  verysad.gif Savaitgalį gavau naminės varškės, tokios šviežios, kvepiančios, dukrai varškėčius dariau, tai vos verkt nepradėjau kaip norėjau  verysad.gif Aišku galėčiau surizikuoti pabandyti, nes dar nieko į mitybą nesu grąžinusi, bet kažkodėl turiu įtarimą, kad nieko gero nebus, nes dermatitui pienas tikrai pagal visą literatūrą netinka ir tik be reikalo įvesiu nereikalingo į produkto į išvaliusį nuo jo organizmą...tai laikausi dantis sukandus  cry.gif

nesuk galvos dėl to, ką rašo literatūra, o pati tikrink, ką sako tavo organizmas- dabar, kai jau oda rami- suvalgyk 10-20 gr pieno baltymo ir žiūrėk- jei neapsireikš per 10 dienų tai ir galėsi valgyti- jei apsireikš- peržegnosi ir pamirši- o kas belieka daryti?
Atsakyti
QUOTE(Elera @ 2013 12 04, 11:23)
O as del pieno produktu pasigincysiu, galbut pagal visas teorijas jis ir netinka, bet tai kiekvieno individualus reikalas, nes as pvz. vienu metu laikiausi baltymines dietos, kur ir vyravo butent pieno produktai ir tikrai dideliais kiekiais. Ir taip grubiai apie pusmety.  Dermatitas tikrai nesuaktyvejo, bet reikia turet omeni tai, kad buvau atsiskius cukraus ir miltu beveik 100%. Manau nereikia pulti i visus krastutinumus, jei labai norit ateis laikas kai vistiek suvalgysit, patikekit.

aš su pieno produktais dar nebandžiau eksperimentuot, juos išėmiau iš mitybos, bet dar nebadžiau grąžint ir žiūrėt, kokia reakcija g.gif Mažu reikės pabandyt g.gif . Miltai pas mane išimti visu 100%, cukrų vartoju labai minimaliai - daugiausia jo gaunu vaisių pavidalu, vienas kitas gabalėlis kartaus juodo šokolado, na aišku su begliuteniais grūdais ir krakmolo jo yra, iš bulvių kažkiek, bet gryna forma ne...kartais medaus kokį šaukštelį ar gryno klevų sirupo...
Elera, o Jūs ką turit omeny sakydama beveik 100% cukraus ne? Vaisius, medų vartojot?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 04, 10:17)

Elera, o Jūs ką turit omeny sakydama beveik 100% cukraus ne?  Vaisius, medų vartojot?smile.gif

Na vadinas 100%, vaisiu buvo negalima, medaus taipogi, nors as jo ne nemgstu. Zodziu- jokio cukraus.
Atsakyti