Įkraunama...
Įkraunama...

Seborėjinis dermatitas

QUOTE(Nerium @ 2012 04 01, 21:07)

O del skinoreno, tai jis yra receptinis vaistas. Tai ka siulot? Nueit pas seimos gydytoja ir paprasyt, kad vaistam, kuriu as noriu recepta israsytu? biggrin.gif

O kodel ne? As va praeita savaite ejau medicinine del darbo ir paprasiau smile.gif O kaip pirkau vaistininke nusistebejo, kad recepta turiu smile.gif Manau be vargo jau galima ir be jo nusipirkti.
Atsakyti
sveikos,norejau paklaust kuo jum tas dermatitas tiksliai pasireiskia? va man nuo alkuniu aukstyn abi rankos nusetos sviesiom,tarsi suragejusiom demelem taip pat ziuriu kad ant veido pasausejusiu demiu atsiranda. tas demes kai patrinu ant ranku jos tarsi nejautrios,pleiskanoja o kai nusilupa lieka sviesesne oda nei visa . kaip manot cia gali but dermatitas? beto jis uzkreciamas? nes buvo mano vaikinui utopinis dermatitas pasireiskias ,bet ji truputi paberdavo rausvai o man greit pojo pradejo atsirast tos pleiskanojancios demes. aciu uz atsakyma
Atsakyti
Labas vakaras mamos 4u.gif ,

Jau pusantrų metų turiu bėdą, tiksliau problemų su veido oda. Iš pat pradžių atsirado dėmelė(apie dviejų cm skersmens) ant dešiniojo skruosto. Kadangi ji atsirado po to kai suvalgiau salotų su krevetėmis pamaniau, jog problema susijusi būtent su maistu ir ta dėmelė savaime išnyks. blush2.gif Laikas bėgo tačiau ji neišnyko, o pradėjo plėstis. doh.gif Odos paviršius lygus, tik kartkartėmis atsirasdavo mažyčių pūlingų pūslelių, būtent tos dėmelės plote. Apsilankiau pas dermotologą Kaune, kuris pasakė, jog tai seborėjinis dermatitas, išrašė FUCIDIN tepalą ir pasakė, jog liga nepagydoma, kartosis. Dėmė aiškaus kontūro neturi, oda nepleiskanoja. Naudojant tepalą ir vengiant kosmetikos priemonių pavyko tik išvengti pūslelių susidarymo, tačiau pati dėmė niekur nedingo, o priešingai ėmė didėti. Vasarą teko išvykti pagyventi Škotijoje, kur ypadingai drėgnas klimatas ir švarus vanduo, dėmė nustojo plėstis, jokių tepalų nebenaudojau, tačiau gryžus į Lietuvą maždaug prieš tris mėnesius tokia pat dėmė atsirado ant kairiojo skruosto. blink.gif Šiuo metu esu Anglijoje, apsilankiau pas gydytoją, kuri prirašė antibiotikų, paskaičius informacinį lapelį supratau, jog šie yra skirti gydyti acnei. unsure.gif Į Lietuvą planuoju gryžti tik po trijų mėnesių, būtinai apsilankysiu pas dermatologą, paklausti Jūsų nuomonės dėl ligos. Prisegiau nuotraukas kuriose matosi dėmelės, ant kurių šiuo metu yra vandeningų pūslyčių. Galbūt yra sergančių šia liga ir galinčių patarti ir pasakyti ar tai tikrai seborėjinis dermatitas, nes nesu tikra. P.S pūslelių padaugėja suvalgius daugiau baltyminio maisto... verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(edziukas33 @ 2011 04 28, 19:14)
Sveiki.Skaitineju apie SD jau kelinta diena,mano mazukiui tik 6 savaites ir nuo 2 savaiciu kankina sita liga,visas veidukas apsidejais geltonais luobiukais,galvyte, ir kunelis visas isbertas,galvojau kad alergija,pradejom naudoti misinius Neocate,bet nieks nepadejo ,tada dermatologe patvirtino kad cia ne alergija o SD,nezinau ka ir naudoti esam ne LT o USA,israse hormonini tepaliuka,bet nnoriu as juo ji teplioti,taciau kai kurios vietos tokios negrazios sausos ,raudonos,ties ausim taip suskile kad net iki kraujo.Naktim nemiega,nu galvojam kad Colic,rekia po 6 valandas,rieciasi,vienu zodziu pilna bedeliu ir nezinom kaip is cia isbrist.Vos tik gime gavo kruva antibijotiku,nes turejo plauciu uzdegima,galvoju gal suarde visa zarnyno veikla,nupirkau geruju bakteriju,bet pagerejimo nematau.Ir valgo labai prastai,valgydamas,verkia,kai ryja eina garsai is pilvo,suka galva ,tik kaip miega ramiai pavalgo.Gal kas ka galetume patarti?

Sveiki,

Matau, praėjo metai po jūsų posto. Kaip jums sekasi? Kaip mažylio oda? Kuo gydėtės? klausiu todėl, kad mano 4 mėn. sūnui irgi diagnozuota ši liga. Išrašytas hormoninis tepalas. Labai jo nenoriu, bet gal be jo kitaip ir neina?
Atsakyti
labadiena, susikuriau sita user tik kad galeciau parasyt si komentara. As vyras, man greit bus 30, seborej.dermatitas isryskejo nuo 19m, zinau koks nemalonus tai dalykas, kai nesinori ne kelt kojos is namu, o reikia eit i darba, bendraut su zmonem, jausmas atsimenu budavo nors prasmek i zeme. Veidas budavo israudes, suserpetojes tokiais ploteliais apie nosi, ausis, smakre, kakle, net kaktoje ir smilkiniuose atsirasdavo, pastebedavau, kad mazdaug nuo didziausio paumejimo praejus 3-4 dienoms susvelnedavo eiga, po to vel grizdavo visu smarkumu ir nuolatos bangomis. Isbandziau visokiu tepalu, sampunu kuriuos buvo israsiusios privacios gydytojos (buvau pas kelias) tai buvo bioderma, uriage, produktai, na dar kaskoks hormoninis tepalas pav nepamenu, bet efektas budavo trumpalaikis o kartais jo net nebudavo, o hormoniu priemoniu naudot ilgai nesveika kaip veliau suzinojau, na tas .
Taigi dabar apie geresnes nuotaikas, dbr mazdaug 3men mano veido oda susinormalizavus beveik visiskai, na isnyko sakyciau apie 95proc. visu simptomu. O padejo tai ka perskaiciau uzsienio forumuose. Zinot turbut yra toks sampunas Nizoral, bet uz ji berods dvigubai pigesnis yra toks Ketoconazol-ratiopharm, ju veiklioji medziaga identiska. As naudojau pastaraji, taigi nedaug to sampuno istrindavau galvos plaukus, o nuo galvos plauku sampuno putomis padengdavau veido oda, tas vietas kur buvo zidiniai ir palaukdavau 3-5 min kad suveiktu veiklioji medziaga ketoconazolis. Po 2-3 kartu tokio prausimo per savaite dingo gal kokia 80proc. simptomu, o veliau tik karta per sav, tai darau profilaktiskai. Na man tai vienintelis pasiteisines dalykas, tiesa plaukuose pleiskanu sumazejo bet liko. Tikiuosi gal kamnors pades, sekmes smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif sergu šia liga nuo pat paauglystės. Visą laiką naudojau losjoną Betnovate. Prieš keletą savaičių nuėjau pas dermatologę..Ji teigė, jog man ne seborėja, o žvynelinė. Prirašė visokiausių vaistų. Vakar nuėjau privačiai, sakė, jog visiškai nepanašu į žvynelinę, o seborėja. Išrašė Elocon. Pažiūrėsiu ar padės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saltojivasara @ 2013 04 23, 12:30)
Sveikos  4u.gif  sergu šia liga nuo pat paauglystės. Visą laiką naudojau losjoną Betnovate. Prieš keletą savaičių nuėjau pas dermatologę..Ji teigė, jog man ne seborėja, o žvynelinė. Prirašė visokiausių vaistų. Vakar nuėjau privačiai, sakė, jog visiškai nepanašu į žvynelinę, o seborėja. Išrašė Elocon. Pažiūrėsiu ar padės smile.gif

Sekmes! Mane sita liga tik pries keleta aplanke, bet trumpina gyvenima kaip reikiant. Isvaiksciota belekiek daktaru, o pagerejimo nelabai matyt.
Atsakyti
Man labiausiai padeda atostogos, tada aprimsta ir atrodo, kad visiškai nėra smile.gif ir galvoje nebūna tų luobelių ax.gif
Atsakyti
Man ir dukrai ideali priežiūra Medihoney dermatologinė serija. Tai priemonės su Manuka medumi. Jau metus naudojam , patys geriausi rezultatai. Prieštai daug ką išbandėme , bet apsistojome ties šiomis priemonėmis. Ir internete gausu teigiamų atsiliepimų. Jau išbandžiau ir Medihoney antibakterinį žaizdų gelį nuo uodų įkandimo , labai greitai nuima skausmą ir patinimą. Iš norių pasidžiaukti , kad atradu Manuka medų.
Atsakyti
sveikos,
gydytoja išrašė Elidelį, bet jis man netinka. galbūt kažkam reikia? pati nesunaudosiu, galbūt kažkam pravers.
Atsakyti
Sveikos (ir sveiki), liūdna, bet mano mažajai staiga išlindo seborėjinis, labai nenustebau, nes vyras juo serga sad.gif
Daug visko išbandyta ant vyro - hormoniniai tepalai, drėkinantys brangūs kremai ir visa kita - nelabai kas padeda apart dietos ir ramesnių nervų bei saulės..
Kas mane domina tai alternatyvos šitiems hormonams ir kremams - gal kas domėjotės mitybos vingrybėmis ar natūralesne medicina? Taip nesinori vaiko nuo mažens teplioti tepalais sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2013 08 25, 10:45)

Kas mane domina tai alternatyvos šitiems hormonams ir kremams - gal kas domėjotės mitybos vingrybėmis ar natūralesne medicina? Taip nesinori vaiko nuo mažens teplioti tepalais sad.gif

na, čia dviračio išradinėti nereikia, reikia maitintis kaip galima natūraliau- kuo daugiau termiškai neapdorotų vaisių ir daržovių, tinka ankštiniai, riešutai, sėklos. Vengti baltų miltų gaminių, cukraus, pieno gaminių, atsisakyti visokio parduotuvinio šlamšto... 4u.gif
Atsakyti