Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

QUOTE(tany @ 2008 05 24, 10:52)
Pas mane panasus rezultatai sad.gif. Kadangi tik vakar gavau rezultatus, tai pirmadieni pas endokrinologa siuncia. Ziuresim, ka pasakys.

As ketvirtadieni pas endokrinologa eisiu, jau su savo 3 dienu cukraus matavimo rezultatais, kadangi liepe 3 dienas, 4 kartus dienoje 2 val. po valgio matuotis cukru. Siaip kai valgiau normalu maista tai ir cukrus auksciau 5,9 nebuvo uzkiles, bet viena vakara paeksperimentavau su keptais vafliais, tai tada 8,6 pakilo. Atrodo pakaks tik dietos thumbup.gif Parasyk kaip sekesi pas endokrinologa, ka jis sake, ka rekomendavo. Sekmes biggrin.gif
Atsakyti
gavau ir aš savo rezultatus verysad.gif nevalgius 5,1, po 2 val. išgėrus 75 g gliukozės 10,1. nepaklausiau gydytojos, kur bėgti, jeigu testas blogas. gal kas patars, ką daryti, nulėkti pas ginekologę ar iš karto jau užsirašyti pas kitą gydytoją? vilnietės, kur mus siunčia konsultuotis tokiais atvejais? gal kas žino gerą endokrinologą? esu pasimetusi... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Knyga @ 2008 05 26, 15:21)
As ketvirtadieni pas endokrinologa eisiu, jau su savo 3 dienu cukraus matavimo rezultatais, kadangi liepe 3 dienas, 4 kartus dienoje 2 val. po valgio matuotis cukru. Siaip kai valgiau normalu maista tai ir cukrus auksciau 5,9 nebuvo uzkiles, bet viena vakara paeksperimentavau su keptais vafliais, tai tada 8,6 pakilo. Atrodo pakaks tik dietos thumbup.gif  Parasyk kaip sekesi pas endokrinologa, ka jis sake, ka rekomendavo. Sekmes  biggrin.gif

Nu kol kas endokrinologas man nieko nesake, tik dave aparaciuka ir irgi liepe 3 dienas matuoti. Siandien jau antra diena. Vakar max buvo 6.3, tai kaip dar norma, bet arbata be cukraus geriu. Is saldumynu tik vinuoges kapuojau. Nors dar aisku kaip tik pries ta maximuma (6.3) blineliu su cukrum apibarstytu pavalgiau. Reikes ir man paeksperimentuoti koki karta cukraus iberti smile.gif i arbata, ledu suvalgyt ir ziureti rezultatus.
Atsakyti
As lankausi "Mazylio" gimdymo namuose. Siai dienai pas mus yra 25 savaites ir mums 1-dieni buvo paskirtas gliukozes tyrimas. I nedideli kieki vandens laborante sumaise 75g. gliukozes ir ispaude citrina. Ji tipo tam, kad nuimtu ta toki salduma. Ir tikrai nesibaiminkit tos, kurios dar negerete gliukozes - nieko ten neskanaus, nieko ten slykstaus. Tiesiog labai saldu - tam ir yra ta citrina, kad ja susispaudus sumazeja tas saldumas ir gaunasi beveik normalus saldumas - taip, kad jokio baisumo.
Be to del statistikos - butent pas juos i metus sake aptinka tik kelias (1-5)moteris, kurioms pasireiskia tas nesciuju diabetas. Ir jeigu jis aptinkamas, cia sake laikinas dalykas - gali net savaime susitvakyti po gimdymo.
Auksciau nosytes - viskas bus ok rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2008 05 27, 09:27)
Nu kol kas endokrinologas man nieko nesake, tik dave aparaciuka ir irgi liepe 3 dienas matuoti

o tas aparačiukas nemokamas, kaip išnuomuojamas, aš taip suprantu? g.gif tu eini į polikliniką, ar ne? įdomu, ar privačiame duotų tą aparačiuką? g.gif
Atsakyti
Man darė tyrimą Sorpo laboratorijoje, bet kažkaip man įtartina g.gif Visų pirma, kad tirpalą darė iš 25g gliukozės ir antra, įdomūs rezultatai: prieš gėrima - 4,3, po - 3,83 g.gif Kaži ar taip gali būt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Relaxa @ 2008 05 27, 18:53)
o tas aparačiukas nemokamas, kaip išnuomuojamas, aš taip suprantu?  g.gif tu eini į polikliniką, ar ne? įdomu, ar privačiame duotų tą aparačiuką? g.gif

Nu cia man klinikuose dave. Rytoj turesiu grazinti, plius tures israsyti juosteliu, kurias ir turesiu grazinti, nes ir buvo savo daves.
Atsakyti
Nu ka sian jau vel buvau pas endokrinologo. Sake laikyti dietos ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2008 05 29, 15:05)
Nu cia man klinikuose dave. Rytoj turesiu grazinti, plius tures israsyti juosteliu, kurias ir turesiu grazinti, nes ir buvo savo daves.

Tany, o tu gal buvai pas Petrenko (KMUK)? As vakar pas ji buvau, man sake receptu knygele is seimos gydytojo issiimti, tada js juosteliu israsys, kurios yra kompensuojamos. Pries eidama pas ji matavau cukru tas 3 dienas, tai jis sake, dar tris vakarus, 2 val. po vakarienes matuoti, kazko jam neaisku pasirode kazkas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knyga @ 2008 05 30, 09:39)
Tany, o tu gal buvai pas Petrenko (KMUK)? As vakar pas ji  buvau, man sake receptu knygele is seimos gydytojo issiimti, tada js juosteliu israsys, kurios yra kompensuojamos. Pries eidama pas ji matavau cukru tas 3 dienas, tai jis sake, dar tris vakarus, 2 val. po vakarienes matuoti, kazko jam neaisku pasirode kazkas.  g.gif

jo as buvau pas Petrenko. Man tik uzteko 3 dienas. O gal atsimeni koks cukrus pas tave buvo vakarais?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2008 06 02, 09:40)
jo as buvau pas Petrenko. Man tik uzteko 3 dienas. O gal atsimeni koks cukrus pas tave buvo vakarais?

Mano vakarais buvo nuo 4,5 iki 5,6. Siandien Petrenko sake, kad viskas normoje, kad valgyciau perpus maziau saldumynu, zinoma, kad visai ju atsisakyti irgi negalima biggrin.gif thumbup.gif Tai kaip ir viskas gerai, net jokiu dietu neliepe laikytis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knyga @ 2008 06 02, 10:58)
Mano vakarais buvo nuo 4,5 iki 5,6. Siandien Petrenko sake, kad viskas normoje, kad valgyciau perpus maziau saldumynu, zinoma, kad visai ju atsisakyti irgi negalima  biggrin.gif  thumbup.gif  Tai kaip ir viskas gerai, net jokiu dietu neliepe laikytis g.gif

Kaip tau gerai smile.gif. O siaip nuo 4.5 iki 5.6 yra idealus cukrus. Tai ko jis pirmai prisikabino? Gal del to, kad per geri rezultatai smile.gif. Matai liepe dar paziureti, kad isitikint, kad net dietos nereikia.
Atsakyti