man irgi dare gliukozes tyrima ir po jos gerimo cukraus kiekis kraujyje buvo 7.9 nors riba yra 7,8. tai mano ginekologe nusiunte pas vidaus gydytoja. vidaus gydytoja israse siuntima pas endokrinologa dainavos poliklinikoje. siandien atsedejau eileje 2 val. kad patekciau pas tokia pasimetusia gydytoja kuri nezino ka daryt...tipo cia kaip ir nieko nereiskia...cia dar kaip ir riba ar gali but del kokiu nors priezasciu nevykes tyrimas...nu tai pasitare su kita gydytoja ir abi nutare mane nusiusti i klinikas pas kita endokrinologa as klausiu kokios pasekmes gali but ir kas cia tokio baisaus bet man liepe apie tai negalvot nes cia dar visai nereiskia kad as turiu nesciuju diabeta...vienu zodziu siuntineja vieni pas kitus nes kaip supratau patys nelabai zino...kazkodel jauciu kad ta kita endokrinologe sius mane pasidaryt pakartotina tyrima ir vel viskas is pradziu...esu pikta ir nieko nesuprantu ...ir dar jauciu kad cia visa ta panika visai be reikalo...
ir man teko laime daryti ta vadinama cukraus kreive, labai pergyvenau, bet aciu Dievui viskas praejo gerai ir rezultatai
labai uz jus dziaugiuosi,
o as pagaliau gavau toki aparaciuka kur galima pasitikrint paciai cukraus kieki, tai 3 dienas rasiau rezultatus ir gydytoja sake kad viskas normos ribose...tiesiog dabar turiu ribot saldumynus ir tiek...tik keista kad del tokios diagnozes turejau eiti pas 5 gydytojas
o as pagaliau gavau toki aparaciuka kur galima pasitikrint paciai cukraus kieki, tai 3 dienas rasiau rezultatus ir gydytoja sake kad viskas normos ribose...tiesiog dabar turiu ribot saldumynus ir tiek...tik keista kad del tokios diagnozes turejau eiti pas 5 gydytojas
na as tai nieko nejauciau...tiek pries nestuma nemegau saldumynu o nestumo metu pradejau daug ju valgyt...bet cia tikrai nera simptomas. tiesiog padare gliukozes tolerancijos tyrima ir nustate kad cukraus kiekis truputi padidejes...bet ir tai dar nereiskia kad tai jau nesciuju diabetas...tiesiog del hormonu kaitos gali but susilpnejusi kepenu veikla ar skydliaukes veikla ir nebe taip gerai organizmas suskaido cukru...ir geriausia riboti saldumynus kad tai nekenktu vaikiukui...
O pas mane tai kažkodėl padarius kraujo tyrimą rado per mažą gliukozės kiekį kraujyje??? Be to leliukas didesnis nei standartiškai, tai rekomendavo padaryti GTT, na rezultatų dar nežianu, bet tikiuosi viskas bus gerai, be to mūsų šeimoj niekas problemų dėl cukraus neturi na tikėkimės geriausio
zinoma viskas bus gerai...musu lelius taip pat didesnis. bet dabar tokia tendencija kad vaikai gimsta didesni ir 4 kg kudikis jau nieko nebestebina...
as ir l.pergyvenau,bet viskas gerai
Na as pasidariau ketvirtadieni ta cukraus testa tai is ryto nevalgius buvo 5,7 ,o isgerus gliokoce dar nezinau sake padarys ir nunes gyditojei tai uz savaites suzinosiu tikiuos bus norma
atliko ir man ta testa ir rezultati blogi pries gerima 5 po 2 val.8 esu ziauriai sunerimus, puoliau i depresija, nes pasiskaiciau kad kam tas nesciuju diabetas kenkia vaiko vystymuisi.