Sveiki, man reikia patarimo del Gesatcitinio Diabeto. buvau savaite antakalnio klinikose padare GD testa, rado ta nelemta diabeta. Dabar sian jau buvau pas endokrinologa, sita apreke mane ir pasake kad as turiu gultis i ligonine ir nera jokio gydymo kaip dieta....
Nieko nesuprantu kuo man toketi ir kur kreiptis, nonoriu taip gydytis insulinu... Gal galima kokia dieta.... bet ji net neplanuoja ja man skirti... iskart sako kad reikia mane badyti insulinu...
Patarkit ka daryti...?
QUOTE(Katyte366 @ 2012 02 21, 19:21)
Sveiki, man reikia patarimo del Gesatcitinio Diabeto. buvau savaite antakalnio klinikose padare GD testa, rado ta nelemta diabeta. Dabar sian jau buvau pas endokrinologa, sita apreke mane ir pasake kad as turiu gultis i ligonine ir nera jokio gydymo kaip dieta....
Nieko nesuprantu kuo man toketi ir kur kreiptis, nonoriu taip gydytis insulinu... Gal galima kokia dieta.... bet ji net neplanuoja ja man skirti... iskart sako kad reikia mane badyti insulinu...
Patarkit ka daryti...?
Patarkit ka daryti...?
Man padare GTT pries gliukoze 5.2, po gliukozes po 2val 9,31. Mano gine l.ramei reagavo, sake nieko baisaus. Pirmas punktas angliavandeniu dieta. nevalgau cukraus, betkokio baltos duonos produkto, ziuriu i maisto etiketes, bet seku tik angliavandenius, kad kuo maziau butu. per dvi savaites kol patekau pas endo(siaip nr taip) laikiausi tokio rezimo ir siandien gavusi gliukomati gavau tokius rezult, 2val po legvu pusryciu 4,2mmol, 2 val po sociu pietu 6.6 (norma po maisto po 2val yra iki 7.6)
manau mano atveju viskas puiku. O gal jum reiketu dar pas viena speca nueiti...?
Atliko ir man si tyrima, pries 3,8, o praejus 2 valandoms 4,5. Sake net i mazaja puse, tad drasiai galiu smaliziauti
P.S. Isgerti ta stikline saldaus gerimuko visai nebuvo nei slykstu nei sunku, isilasinau siek tiek citrinos ir po truputi suvartojau. Po to taip pat nepykino, visa diena gerai jauciausi, tad manau neverta bijoti sio tyrimo. Sekmes visoms!
P.S. Isgerti ta stikline saldaus gerimuko visai nebuvo nei slykstu nei sunku, isilasinau siek tiek citrinos ir po truputi suvartojau. Po to taip pat nepykino, visa diena gerai jauciausi, tad manau neverta bijoti sio tyrimo. Sekmes visoms!
sveikos...
o as va turiu kitokios patirties...
pirmagyme gime didele 4650g, niekas nemate nezinojo, gulejo mergaite renimacijoj, klausinejo ar nesergu gd...pirmas lelius tai nieko ir neimaniau...vandenu virs normos buvo, pati daug priaugau svorio...
su antraja dukryte, vel tas pats, cukrus-7,8, sake norma, tyre vos karta, bet velgi pozymiai tie patys, ko pasekoje gime mergyte negyva 39savaiciu 4570g...
dabar vel laukiuosi...vel cukrus sukiles iki 8,6 man panika belekokia, zodis dieta baugina, kaip nezinau kas...ziuriu daug ko nebegalima bus, bet kaip su privalomom dienosnormom nesciajai, ar insulinas butinas?esu pasimetime, nes esu isitikinusi, kad del to nelemto cukraus kudiki praradau, nors gyd nepripazista...
kt sav turiu siuntima pas endokrinologa, ziuresiu ka jis sakys...eina tik 23 savaite, o iki finiso dar toli... esu nusivylusi gydytojais, ir i ju poziuriu i pacientus...vienintelis ju pasakymas, tu stambi, tau medz apykaitos sutikimas ( bet delto nemirsta juk vaikai...ir atrodo, kad as cia viena stora esu ), svorio nepavvyko numesti po nestumo, stresas savo padare, svoris nekrito visiskai...zodziu issiliejau...
gal sius i Kauna, tikiuos, jei cia nieko gero nepasakys...
zinau kad nestukiu forma 7,8...
gal kuri turit kokia spec dieta nesciosioms, turincioms gd? nes man reikalinga kazkokia sistema , planas tas pasakymas anglevandeniu ne, man nesuprantamas, tai praktiskai, tik darzoves ir mesa lieka
po gimdymu cukrus man susitvarko ir nebuna pakiles, matyt nestumas padaro savo
gal zinot, kada ji vel kartoja kelintoj savaitej, jei kartoja?
Papildyta:
kiek dabar skaitau ir domiuosi, tai dieta ir yra paciu padzia...nes insulino tos adatos mane baugina...
va tooookiu vistu nekenciu, kurios negerbia kito zmogaus ir leidzia sau rekti ant kitu...nueini pas gydytoja, tai atrodo, kaip pas koki zandara, zmogiskumo 0
o as va turiu kitokios patirties...
pirmagyme gime didele 4650g, niekas nemate nezinojo, gulejo mergaite renimacijoj, klausinejo ar nesergu gd...pirmas lelius tai nieko ir neimaniau...vandenu virs normos buvo, pati daug priaugau svorio...
su antraja dukryte, vel tas pats, cukrus-7,8, sake norma, tyre vos karta, bet velgi pozymiai tie patys, ko pasekoje gime mergyte negyva 39savaiciu 4570g...
dabar vel laukiuosi...vel cukrus sukiles iki 8,6 man panika belekokia, zodis dieta baugina, kaip nezinau kas...ziuriu daug ko nebegalima bus, bet kaip su privalomom dienosnormom nesciajai, ar insulinas butinas?esu pasimetime, nes esu isitikinusi, kad del to nelemto cukraus kudiki praradau, nors gyd nepripazista...
kt sav turiu siuntima pas endokrinologa, ziuresiu ka jis sakys...eina tik 23 savaite, o iki finiso dar toli... esu nusivylusi gydytojais, ir i ju poziuriu i pacientus...vienintelis ju pasakymas, tu stambi, tau medz apykaitos sutikimas ( bet delto nemirsta juk vaikai...ir atrodo, kad as cia viena stora esu ), svorio nepavvyko numesti po nestumo, stresas savo padare, svoris nekrito visiskai...zodziu issiliejau...
gal sius i Kauna, tikiuos, jei cia nieko gero nepasakys...
zinau kad nestukiu forma 7,8...
gal kuri turit kokia spec dieta nesciosioms, turincioms gd? nes man reikalinga kazkokia sistema , planas tas pasakymas anglevandeniu ne, man nesuprantamas, tai praktiskai, tik darzoves ir mesa lieka
po gimdymu cukrus man susitvarko ir nebuna pakiles, matyt nestumas padaro savo
gal zinot, kada ji vel kartoja kelintoj savaitej, jei kartoja?
Papildyta:
QUOTE(Katyte366 @ 2012 02 21, 21:21)
Patarkit ka daryti...?
Patarkit ka daryti...?
kiek dabar skaitau ir domiuosi, tai dieta ir yra paciu padzia...nes insulino tos adatos mane baugina...
va tooookiu vistu nekenciu, kurios negerbia kito zmogaus ir leidzia sau rekti ant kitu...nueini pas gydytoja, tai atrodo, kaip pas koki zandara, zmogiskumo 0
QUOTE(xiuke @ 2012 02 26, 00:05)
Beproto skaudi patirtis
Man endo isdave gliukomati, tai keliskart dienoi kasantra diena daraus tyrima. Deldietos, sunku ka pasakyti, as valgau praktiskai viska, internetoplatybese susiradau amerikieciu irodyta teorija,kad II laipsnio diabeta galima isgydyti su 100g angliavandeniu dieta.
As naudojuos lentele
http://www_kalorijos_lt/
Ten yra kiek 100gr produkto yra angliavandeniu
Istikro galima valgyt visus pieno produktus, vengti krakmolo, cukraus, ji galima keisti fruktoze(lengviau iseina is kraujo, parduodama pardeje salia cukraus), as visiskai atsisakiau gryno cukraus, prie arbatos ar kavos suciulpiu puse saukstelio medaus, garnyras siektiek kebliau- as bulviu gerbeja, tad sunku kazka improvizuoti, kai nemegstu kruopu, tai dazniausiai nusiperku pardei saldytu darzoviu kepimui, ir pasitenkinu tuom. Mesa vista valgau visokiose pavidaluose. Grudeta varske be priedu susimaisau su puse mazo indelio jogurto su priedais, tad angliavandeniu ten lieka mizeris ir skanu ir saugu. Sitoks racionas man pasiteisino, dar nekarto cukrus nepakilo auksciau 6 po valgio po 1val ar 2val.
Manau viskas priklauso nuo nusiteikimo...
Insulino nebijokite, cia tik vaikeliui bus geriau, jei gliukozes vaikeliui perdaug ir jis jos nesuvartoja, prasideda tukimas kudikio. Jau geriau susileist insulino ir kad tas perteklinis cukrus nepatektu leliukui.
As i GD ziuriu kazkaip paprasciau, stengiuos visom jegom susitvarkyt savo problema, man net azartas apemes, zinau kad vieniem tas produktas kelia cukru kitem ne, tai ivedu nauja produkta ir tada pamatuoju cukru, tokiu budu matau ka galiu valgyti o ko ne.
Viliuos kad nors kazkiek sviesiau jums bus nuo mano monologo.
QUOTE(Nitrozilas @ 2012 02 26, 03:11)
Beproto skaudi patirtis
dekui...
cia vienam forume klausiau, tai parase,kad gali valgyt viska nu kazin ar viska valgant susireguliuos tas cukrus...
man baisu, kad nevartojant angliavandeniu nebus visaverte mityba ir pakenks nestumui...siaip nemazai naie kosiu, makaronu, ryziu valgom, nes tai nera brangu ir daug ka galima pagaminti...
siaip insulino nebijau , bet va tu adatu jetau, jetau...bet manau neprireiks man jo, tik dietos...
kaip suprantu visi pieno produktai tinka, mesa visa, darzoves? o ka galit pakomnetuoti del vaisiu...? cia palei kaloriju lentele ziuret angliavandenius? kiek ju per diena galima? ir kiek kartu valgai?
jei nesunku atsakykit i tuos kl...ziuresiu ka gero endokr pasakys, bet dar laukiu vizito,...
man taip pat buvo nustatytas neščiųjų diabetas prieš beveik du metus, lankiausi kauno klinikose pas D.Baliutavičienę, o ši buvo nukreipus pas endokrinologą kuris dirba būtent su neščiom, pavardės nepamenu, tai buvo prieš du metus, bet va radau jos duotą lankstinuką su rekomendacijom kaip maitintis. tikiuosi ši info bus naudinga kažkam.. :
Venkite cukraus, koncentruotų saldumynų ir pusfabrikačių
1 nevalgyti pyragaičių, tortų, keksų, šokolado, džemų, želė, cukraus, negerti įv sulčių, vaisių gėrimų, nektarų
2 venkite maisto į kurio sudėtš įeina sacharozė, fruktozė, medus, natūralūs saldikliai, koncentruotos vaisių sultys, sirupas, krakmolas
3 nevartokite greitai paruošiamų makaronų, konservuotų sriubų, greitai paruošiamų šaldytų bulvių, šaldytų patiekalų
Valgykite dažniau ir po mažai.
1 valgykite maždaug kas 3val
2 kiekvieno vakgio metu vartokite baltymais turtingo maisto. T.y. liesa mėsa, vištiena, kalakutiena, neriebus sūris, žemės riešutų sviestas, kaimiškas sūris, kiaušiniai.
3 pasirinkite skaidulomis turtingo maisto - rupios duonos ir kruopų, šviežiū ir šaldytų daržovių, pupų ir kt ankštinių daržovių, šviežių vaisių.
Vartokite liesesnį maistą( apribokite riebalų vartojimą)
1Valgykiteliesų baltyminių produktų - vištienos, jautienos kepsnį, kalakutienos, kumpio, žuvies. venkite kiaulienos, dešrelių, karštų sumuštinių, bandelių su dešrelėmis ir t.t.
2 gamindami maistą pašalinkite visus matomus riebalus - nuo paukštienos nuimkite odą, nuo mėsos nupjaustykite riebalus.
3maistą keptuvėse, kuriose masitas ruošiamas be riebalų arba su labai mažu jų kiekiu(1-2 arbatinius šaukšteliu)
4vartokite tik nugriebtą arba liesą(1proc) pieną ir jo produktus
5 valgykite virtas ankštines daržoves
6 Mažinkite sviesto, margarino, riešutų, avokado, kremų, riebių sūrių ar konservuotų daržovių vartojimą.
patartina valgyti kopūstų, agurkų, žalių svogūnų, grybų, špinatų, salierų, žalių grūdų, ridikėlių, salotų.
prie viso ko dar man kilo kraujo spaudimas tai teko atsisakyti druskos.. galiu tik pasakyti kad šitaip maitindamasi jaučiausi normaliai, tikrai nesijaučiau neprivalgius
ant lankstinuko yra d.Baliutavičienės nr kur galima skambinti kilus klausimams (8-27)734513, 8-29875717, 827733384
Papildyta:
teisa kai labai norėdavai pasmaližiauti valgydavau chalvos, ją man leido valgyti
Venkite cukraus, koncentruotų saldumynų ir pusfabrikačių
1 nevalgyti pyragaičių, tortų, keksų, šokolado, džemų, želė, cukraus, negerti įv sulčių, vaisių gėrimų, nektarų
2 venkite maisto į kurio sudėtš įeina sacharozė, fruktozė, medus, natūralūs saldikliai, koncentruotos vaisių sultys, sirupas, krakmolas
3 nevartokite greitai paruošiamų makaronų, konservuotų sriubų, greitai paruošiamų šaldytų bulvių, šaldytų patiekalų
Valgykite dažniau ir po mažai.
1 valgykite maždaug kas 3val
2 kiekvieno vakgio metu vartokite baltymais turtingo maisto. T.y. liesa mėsa, vištiena, kalakutiena, neriebus sūris, žemės riešutų sviestas, kaimiškas sūris, kiaušiniai.
3 pasirinkite skaidulomis turtingo maisto - rupios duonos ir kruopų, šviežiū ir šaldytų daržovių, pupų ir kt ankštinių daržovių, šviežių vaisių.
Vartokite liesesnį maistą( apribokite riebalų vartojimą)
1Valgykiteliesų baltyminių produktų - vištienos, jautienos kepsnį, kalakutienos, kumpio, žuvies. venkite kiaulienos, dešrelių, karštų sumuštinių, bandelių su dešrelėmis ir t.t.
2 gamindami maistą pašalinkite visus matomus riebalus - nuo paukštienos nuimkite odą, nuo mėsos nupjaustykite riebalus.
3maistą keptuvėse, kuriose masitas ruošiamas be riebalų arba su labai mažu jų kiekiu(1-2 arbatinius šaukšteliu)
4vartokite tik nugriebtą arba liesą(1proc) pieną ir jo produktus
5 valgykite virtas ankštines daržoves
6 Mažinkite sviesto, margarino, riešutų, avokado, kremų, riebių sūrių ar konservuotų daržovių vartojimą.
patartina valgyti kopūstų, agurkų, žalių svogūnų, grybų, špinatų, salierų, žalių grūdų, ridikėlių, salotų.
prie viso ko dar man kilo kraujo spaudimas tai teko atsisakyti druskos.. galiu tik pasakyti kad šitaip maitindamasi jaučiausi normaliai, tikrai nesijaučiau neprivalgius
ant lankstinuko yra d.Baliutavičienės nr kur galima skambinti kilus klausimams (8-27)734513, 8-29875717, 827733384
Papildyta:
teisa kai labai norėdavai pasmaližiauti valgydavau chalvos, ją man leido valgyti
QUOTE(boruze12 @ 2012 02 26, 21:25)
man taip pat buvo nustatytas neščiųjų diabetas
dekui viska issisaugojau jau..
susiradau ir kaloriju lenteles su angliavandeniu kiekiu...na saldumynu nesunku man atsisakyti...daug ir nevlgau...apsilankysiu pas savo endokr,ir jei kas ne taip, turiu 2pavardes Kauno gydytoju...jei kas kreipsiuos pas juos,,,
o kiek mazdaug kaloriju suvartoti reiktu?
As neatsisakiua riebesnio maisto, del vaisiu man endo nieko nepasake konkreciai, sake nevalgyti daug, o kiek ta sdaug neaisku, as per diena suvalgau obuoli, apelsina, koki kivi, siaip megstu pomidorus tai kertu juos kaip obuolius. Bent jau po tokio raciono man kraujas geras, ir isvis pas mane ar rytas ar vakaras tas aparaciukas 5.1-5.3 rodo toks jausmas kaip uzsiciklines, siandien net blyneliu valgiau, aisku ten cukraus mazai dejau, vaikui su uogiene sudaviau o pati be nieko, ir ka- kraujas po valgio 5.5. Sakoma gerai pupeles garnyrui nu bet jei lyginti bulviu ir pupeliu angliavandenius, pupelese 60, o bulvese 20, delto kazkaip as neatsisakiau visiskai bulviu, sriuboje valgau, su darzovem idedu susitroskinti. Duonoje daug angliavandeniu, tai as kazkaip nusistaciau kad viena rieke per diena, ta perlauziu ja per puse ir per dukartus suvalgau istempiu malonuma. Is saldumynu tai valgau talerius bananinius, ten kazkur 70 angliavandeniu visame pakelyje, as ta paki 3-4 diena svalgau jei nedaugiau, tai nepasijaucia, o skonis pradziugina
Laikykites, svarbu isivaziuoti, reik ta aparaciuka susiveikti, kad galetumet sekti kurie produktai tinka kurie ne
Laikykites, svarbu isivaziuoti, reik ta aparaciuka susiveikti, kad galetumet sekti kurie produktai tinka kurie ne
QUOTE(Nitrozilas @ 2012 02 26, 23:42)
dekui
aparaciuka tai turiu, dave dykai poliklinikoje, ar galit parasyt daugiau nk nesigaudau...juosteliu galiojimo laikas gali but jau pasibaiges itariu...nes rodo exp...
dar klausimelis, ar tos adatytes tame tusinuke taip pat vienkartines? juosteliu yra vos 10, daugiau liepe nusipirkti, kurioj vaitinej geriausia pirkti? zinau, kad jos nemazai kainuoja...
QUOTE(xiuke @ 2012 02 27, 00:42)
dekui
aparaciuka tai turiu, dave dykai poliklinikoje, ar galit parasyt daugiau nk nesigaudau...juosteliu galiojimo laikas gali but jau pasibaiges itariu...nes rodo exp...
dar klausimelis, ar tos adatytes tame tusinuke taip pat vienkartines? juosteliu yra vos 10, daugiau liepe nusipirkti, kurioj vaitinej geriausia pirkti? zinau, kad jos nemazai kainuoja...
juostelėm turėtų parašyti receptuką daktaras, tai jos kažkiek kompensuojamos bus, man asmeniškai Kaune savaitei davė aparačiuką ir juostelių, kad matuočiausi, po savaitės kai jau buvo aišku, kad užtenka tos dietos, aparačiuką grąžinau
QUOTE(Nitrozilas @ 2012 02 26, 23:42)
Bent jau po tokio raciono man kraujas geras, ir isvis pas mane ar rytas ar vakaras tas aparaciukas 5.1-5.3 rodo toks jausmas kaip uzsiciklines, siandien net blyneliu valgiau, aisku ten cukraus mazai dejau, vaikui su uogiene sudaviau o pati be nieko, ir ka- kraujas po valgio 5.5.
Manęs šis tyrimas laukia už 1,5 sav. dabar sakė 24+ sav. - per anksti O šiaip pradžioj nėštumo, kraujo tyrime glikemija buvo virš 5..., tai čia jau kaip suprantu negerai?? Ir akušerė užsiminė, kad aukštokas man tie skaičiukai ne ką sako. Na dietų laikytis tikrai negalėsiu, tik maistą šiek tiek žiūrėt dar galėčiau, labai tikiuos, kad nenustatys to GD
xiuke koks siaubas dėl vaikelio
Šiaip sportuot aš negaliu, man pilvas trukdo, lieka tik retkarčiais pasivaikščioti, tai ir tau patarčiau, po kokį pusval. jei koks stadionas arba tiesiog kažkokią savo "trajektoriją" aplink kelis namus susirasti ir eiti, eiti, pagal savo spartumą, na svoriui tai padeda (nepriaugti l.daug) beje tai yra ilgailaikis medžiagų apykaitos paspartinimas.