Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

QUOTE(Inlove @ 2011 11 24, 14:49)
As su GD gimdziau KMUK, dabar ir vel zadu gimdyti ten pat, bet ne del to, kad ir vel turiu sita beda. Specialaus skyriaus GD tikrai nera. Ir man atrodo nei vienoj ligoninej sio spec. skyriaus nera. Kai pagimdai, vaikiukas yra tikrinamas specialiai del cukraus ir mamos maitinimas irgi yra priskirtas CD kodui. Bet tik tiek, daugiau nieko isskirtinio nedaro. As dabar ir nestumo prieziurai persirasiau i KMUK. Tiesiog remiuosi savo patirtimi, kad kliniku daktarai turi didziausia patirti ir yra mate daugiasiai visokiu atveju, todel yra profesionalesni. Pirmus 2 nestumus lankiausi savo pusiau privacioj poliklinikoj pas skirtingas daktares. Jei reiktu verinti nestumo prieziura, tai polikliikai duociau 8 balus, klinikom - 10.

4u.gif Lb aciu uz atsakyma smile.gif
Man aiskino, kad yra specialus skyrius moterims su diabetu....(nors zianu tai tik is nuogirdu). O jus gyvenate Kaune? As esu is Siauliu. Ir mano gydytoja kaip tokio specialaus siuntimo i Kauna sake neduos. Sake ,jei pasirinksiu Kauna, tai prisiimu rizika sau. Nes, jei prasidetu saremiai ar nzn siaip kas nors negerai- man greitosios iki Kauno neskirtu, ir gyventi ten reiketu kur nors iki gimdymo... Aiskino, kad tokiu kaip as per pusmeti Siauliuose gimde net "5", tai manes tas skaiciu nelb ir nudziugino. bet sake, kad siaip gimdymas niekuo nesiskiria, tik reikalinga kitokia prieziura vaikui...Tai as db mastau, ar ryztis ir vaziuoti i Kauna, ar gimdyti Siauliuose...
Atsakyti
QUOTE(Ana26 @ 2011 11 25, 08:09)
4u.gif Lb aciu uz atsakyma smile.gif

Aiskino, kad tokiu kaip as per pusmeti Siauliuose gimde net "5", tai manes tas skaiciu nelb ir nudziugino. bet sake, kad siaip gimdymas niekuo nesiskiria, tik reikalinga kitokia prieziura vaikui...Tai as db mastau, ar ryztis ir vaziuoti i Kauna, ar gimdyti Siauliuose...

O kokia prieziura vaikui skiriama?

Matai pas mane, nesieke 8,5, tai parase kad NERA ir viskas. O ir apie dieta nieko nepasakojo ir nesiule. As nezinau kodel Australai norma pakele g.gif Bet as ir taip saldainiu nevalgau.. mesa labiau eina, tai net nezinau ka cia reikia koreguot verysad.gif Priaugau siam laikui 29 savaitem 3,5 kg taip ir su pirmaja buvo, jauciuosiu normaliai.. ai pasimetus ir tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MissMartini @ 2011 11 25, 04:34)
O kokia prieziura vaikui skiriama?

Matai pas mane, nesieke 8,5, tai parase kad NERA ir viskas. O ir apie dieta nieko nepasakojo ir nesiule. As nezinau kodel Australai norma pakele g.gif  Bet as ir taip saldainiu nevalgau.. mesa labiau eina, tai net nezinau ka cia reikia koreguot verysad.gif  Priaugau siam laikui 29 savaitem 3,5 kg taip ir su pirmaja buvo, jauciuosiu normaliai.. ai pasimetus ir tiek ax.gif

4u.gif Sveikute,
Na ta priziura ta, kad vaikui turi cukru nuolat matuot, tik tiksliai nezinau kiek k laiko tas matavimas turi trukti. siaip manau, kad gimdydama gali pasakyti, kad tau GD ir turetu viska padaryti kaip reikia...
O tavo svoris lb jau idealu, atrodo lygtais ir dietos laikaisi smile.gif. Man tai tokia dieta pasiule endokrinologe:
jokiu saldumynu (nors kartais ir suvalgau koki saldainuku, kai neissilaikau);
gerti dayg skysciu,
per diena 2 vaisiai (nes jie dazniausia kelia angliavandeniu kieki);
daugiau darzoviu, isskyrus bulves (bulves galima apie 2 vieno valgio metu);
daugiau kruopu visokiu
Valgyti 3 kartus per diena (pusryciai, pietus ir vakarien). Tarp kiekvieno valgio daryti apie 2 valandas pertrauka, pokurios galima uzkandziauti (uzkandis pas mane dazniausiai buna 1 obuolys, jogurtas (liesas), duona (juoda) su suriu (vienas sumustinukas)).
As valgau siek tiek daugiau negu man nustatyta, nes jauciuosi alkana smile.gif dar pries miega uzvalkgau. Tai viso gaunasi 5-6 valgymai is kuriu 3 pagrindiniai.
Dar gali nusipirkti cukraus matuokli ir matuotis krauja apie 2 valandas po valgio. Bandyk matuotis 3 kartus. Jeigu kraujas bus geras, tuomet matuok karta per diena. As dazniausiai matuoju po vakarienes, praejus 2 valandoms. cukraus norma: ryte navalgius iki 5.7. 2val po valgio iki 6.7.
bet cia tik mano asmenine patirtis, gal kitos merginos papasakos apie savo dieta smile.gif Sekmes, viska bus gerai
Papildyta:
QUOTE(Ana26 @ 2011 11 25, 16:45)
4u.gif Sveikute,
Na ta priziura ta, kad vaikui turi cukru nuolat matuot, tik tiksliai nezinau kiek k laiko tas matavimas turi trukti. siaip manau, kad gimdydama gali pasakyti, kad tau GD ir turetu viska padaryti kaip reikia...
O tavo svoris lb jau idealu, atrodo lygtais ir dietos laikaisi smile.gif. Man tai tokia dieta pasiule endokrinologe:
jokiu saldumynu (nors kartais ir suvalgau koki saldainuku, kai neissilaikau);
gerti dayg skysciu,
per diena 2 vaisiai (nes jie dazniausia kelia angliavandeniu kieki);
daugiau darzoviu, isskyrus bulves (bulves galima apie 2 vieno valgio metu);
daugiau kruopu visokiu
Valgyti 3 kartus per diena (pusryciai, pietus ir vakarien). Tarp kiekvieno valgio daryti apie 2 valandas pertrauka, pokurios galima uzkandziauti (uzkandis pas mane dazniausiai buna 1 obuolys, jogurtas (liesas), duona (juoda) su suriu (vienas sumustinukas)).
As valgau siek tiek daugiau negu man nustatyta, nes jauciuosi alkana smile.gif dar pries miega uzvalkgau. Tai viso gaunasi 5-6 valgymai is kuriu 3 pagrindiniai.
Dar gali nusipirkti cukraus matuokli ir matuotis krauja apie 2 valandas po valgio. Bandyk matuotis 3 kartus. Jeigu kraujas bus geras, tuomet matuok karta per diena. As dazniausiai matuoju po vakarienes, praejus 2 valandoms. cukraus norma: ryte navalgius iki 5.7. 2val po valgio iki 6.7.
bet cia tik mano asmenine patirtis, gal kitos merginos papasakos apie savo dieta smile.gif Sekmes, viska bus gerai

Dar prisiminiau ,kad mesos arba zuvies man per diena galima suvalgyti 150 g.
Geriau maista troskinti arba virti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ana26 @ 2011 11 26, 00:48)
4u.gif Sveikute,

Aciu uz atsakyma, tik dabar idomu kaip vaikuciui ta cukru pamatuoja? Jis gi pilve blink.gif

Na AU dabar vasara, tai labai daug svieziu pigiu sezoniniu vaisiu yra, tai mano dieta atrodytu taip:
2l vandens per diena kaip minimum.. Siluma savo daro
Ryte vaisius ir arbata su sausainiu, bandele ar dar kokiu biesu..
po 2val kitoks vaisius vaisiai
Pietums sumushtiakai su kokiu nors mesgaliu plius darzoves
Tada puodas kavos su keksiuku (apie 3val)
Vakarienei bliudas salotu su aliejum ir mesyte su ryziais/bulvem/grikiais ar kas is makaronu.
Jei dar neinu miegot uzhgrauziu cipsu su mineraliniu mirksiukas.gif

Kosiu, varshkiu, tortu ir pyrageliu (ishskyrus keksiuka su kava) nevalgau
Atsakyti
QUOTE(Tic-Tac @ 2011 11 09, 20:19)
Sveikutes,
Tradiciskai ir man atliko gliukozes tolerancijos megini. Nevalgius gliukoze normoj, po 2 valandu kartojo, ir tada jau buvo 7,2. Kai virsutine riba 7,8. Zinoma mano tyrimo rezultatai neperzenge tos ribos, taciau ginekologe liepe pasilaikyti dietos.
Ar taip gali atsitikti, kad ta riba perzengsiu? Saldumynu neru didele megeja, taciau blynus ir bulves valgau, bent jau kolkas valgydavau.

labukas, pas mane analogiska situacija ir gydytoja liepe laikytis grieztos dietos. Taip ir dariau tai per menesi priaugau vos 500gr. Nors paskutiniais nestumo men turetu buti daugiau. Dabar cukraus tyrima darys tik po dvieju savaiciu tai paziuresim kas cia pagerejo ar ne, nors dietos laikausi saziningai beveik jokiu anglevandeniu isskyrus juoda duona su grudais ir avizu bei grikiu kose. Nors kaip skaiciau nevisada avizos ir grikiai yra gerai, bet pagal kai kurias rekomendacijas jos tinka.

Merginos noriu jusu paklausti apie ta aparata cukraus kiekiui matuoti. Kur ji pirkti? ir kiek jis kainuoja? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Merginos noriu jusu paklausti apie ta aparata cukraus kiekiui matuoti. Kur ji pirkti? ir kiek jis kainuoja? Aciu 4u.gif
[/quote]

Aparatas cukraus kiekiui matuoti yra kompensuojamas, kaip ir juosteles. Ji turetu israsyti endokrinologas, o po to bet kurioj vaistinej nusipirksi. Nors man atrodo, patys aparatukai nebrangus, o gal net ir dykai juos duoda, jei juosteles perki. Vat su tuo aparatu del kruopu ir issiaiskintum. 2 val. po maisto pasimatuotum ir zinotum, kas tau geriau - grikiai ar avizos.
Atsakyti
[/quote]

Aparatas cukraus kiekiui matuoti yra kompensuojamas, kaip ir juosteles. Ji turetu israsyti endokrinologas, o po to bet kurioj vaistinej nusipirksi. Nors man atrodo, patys aparatukai nebrangus, o gal net ir dykai juos duoda, jei juosteles perki. Vat su tuo aparatu del kruopu ir issiaiskintum. 2 val. po maisto pasimatuotum ir zinotum, kas tau geriau - grikiai ar avizos.
[/quote]

Aciu smile.gif teks daktares paprasyti kai eisiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MissMartini @ 2011 11 30, 05:27)
Aciu uz atsakyma, tik dabar idomu kaip vaikuciui ta cukru pamatuoja? Jis gi pilve blink.gif

Na AU dabar vasara, tai labai daug svieziu pigiu sezoniniu vaisiu yra, tai mano dieta atrodytu taip:
2l vandens per diena kaip minimum.. Siluma savo daro
Ryte vaisius ir arbata su sausainiu, bandele ar dar kokiu biesu..
po 2val kitoks vaisius vaisiai
Pietums sumushtiakai su kokiu nors mesgaliu plius darzoves
Tada puodas kavos su keksiuku (apie 3val)
Vakarienei bliudas salotu su aliejum ir mesyte su ryziais/bulvem/grikiais ar kas is makaronu.
Jei dar neinu miegot uzhgrauziu cipsu su mineraliniu mirksiukas.gif

Kosiu, varshkiu, tortu ir pyrageliu (ishskyrus keksiuka su kava) nevalgau

4u.gif
Cukru matuoja kai gimsta vaikelis...o del dietos manau, kad viskas ok, tik vaisiu per daug negalima, galima kokius 2 per diena, geriau daugiau darzoviu..
Atsakyti
QUOTE(Ana26 @ 2011 10 20, 12:58)
Mano endokrinologe sake,jeigu vaikutis gimsta virs 4 kg - vadinasi mama sirgo GD. Bet gal buna isimciu....geriau padaryti tyrima ir but ramiai

tikrai ne biggrin.gif mano du pirmi gime virs 4 kg mano visi tyrimu rezultatai buvo puikus. O va su treciu pakilo cukrus doh.gif

Siuncia mane i KMUK ka ten darys gal zinot?
Atsakyti
Siuncia mane i KMUK ka ten darys gal zinot?
[/quote]

Nieko nedarys smile.gif Pasiimkit tik kompensuojamu vaistu pasa, be jo nevaziuokit. Israsys aparata, juosteliu, ismokins kaip su jais elgtis. Po savaites vel atgal su uzfiksuotais aparato parodymais. Vat tada ir paziuri as uztenka dietos cukrui kontroliuoti, ar jau vaistu reikia. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dita* @ 2011 11 11, 12:46)
o ar apie GD pasekmes kudikiui zinot? siulyciau pasiskaityt unsure.gif

Taip esu apsiskaiciusi ir visko maciusi 4u.gif
Net jei nescioji tyresi atitinkamom savaitem ir GTT buvo neigiamas, tai jis gali pasireiksti ir veliau, t.y. pries pat gimdyma, ar likus iki jo keliom savaitem ir pan.
Zinoma, jokiu budu neskatinu nesitirti. Pasitarti su gydytoju butina 4u.gif

"Kokį poveikį gestacinis diabetas turi vaisiui?
Dėl hiperglikemijos vaisius gali užaugti stambus (sverti 4 kg ir daugiau). Tai didina gimdymo traumų, hipoksijos (deguonies trū­kumo) riziką. Galimas plaučių brendimo atsilikimas, dažniau pasitaiko apsigimimų. Per pirmąsias valandas po gimimo naujagi­miams dažnai pasitaiko per mažas kraujo gliukozės kiekis. Tokie vaikai turi didesnį genetinį polinkį ateityje susirgti diabetu.

Gestaciniu diabetu sergančios nėščiosios stebėjimas ir gydymas
GD serganti moteris dažniausiai niekuo nesiskundžia, neretai jos kraujospūdis padidėja. Būtina jį reguliariai sekti ir koreguoti, atlikti šlapimo tyrimus. Ultragarsu tiriamas vaisiaus dydis, stebima, kaip jis vystosi, ypač paskutinius tris mėnesius iki gimdymo.
Nėščioji turi laikytis nurodytos dietos. Angliavandeniai dietoje turėtų sudaryti 35 – 45 proc., baltymai – 25 – 20 proc., riebalai – 35 – 40 proc. Rekomenduojamas kraujo gliukozės kiekis nėščiosioms yra: nevalgius – 5, 3 mmol/l, 1val. po valgio – 7,8 mmol/l, 2 val. po valgio – 6,7 mmol/l.
Jei nepavyksta glikemijos sureguliuoti vien dieta, skiriama ir insulino terapija. Geriamosios tabletės, mažinančios gliukozės kraujyje, nėštumo metu neskiramos. Labai svarbu ir mankštintis, jei tam nėra medicininių kontraindikacijų.
Jei vaisius stambus, rekomenduojamas gimdymas esant 38 nėštumo savaitėms. Sergančiosioms gestaciniu diabetu kur kas dažniau nei kitoms moterims atliekama cezario pjūvio operacija.
Po gimdymo praėjus 6 – 12 savaičių, būtina atlikti moteriai gliukozės tolerancijos mėginį. Daugeliui moterų, net ir vartojusioms insuliną, gliukozės kiekis po gimdymo normalizuojasi. Vis dėlto tiek motinai, tiek kūdikiui išlieka rizika vėliau susirgti II tipo diabe­tu. Kito nėštumo metu vėl gali varginti gestacinis ar II tipo diabetas. Apie 50 proc. moterų, sirgusių GD, per artimiausius dvidešimt metų diagnozuojamas II tipo diabetas. Todėl šioms moterims būtina tikrinti glikemiją kasmet, koreguoti dietą, palaikyti normalų kūno svorį, mankštintis.

Gydytoja endokrinologė Ona Jurkauskienė
VŠĮ Vilniaus m. Antakalnio poliklinika"
Atsakyti
mano testo rezultai prieš gliukozę 3,63 po po gliukozės gėrimo ir 2 val. 6,10. šiaip man visai nebuvo šlykštu normaliai išgėriau. ir gydytoją sakė kad šis testas rekomenduojamas moterims kurioms virš 30 metų, ir nesvarbu kad 12 sav. mano cukrus buvo visiškoj normoj.
Atsakyti