Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

QUOTE(EglVa @ 2011 11 10, 13:10)
Tad manau, mano sprendimas yra apgalvotas.

jums spresti, bet man asmeniskai butu ramiau issityrus, o jei butu GD, nepakanka vien dietos ir po valgio pasitikrint cukru, butina ginekologine apziura echoskopu kas kelias sav., endokrinologo pagalba...
QUOTE(pavasarinė @ 2011 11 10, 18:36)

As irgi atsisakiau gliukozės tolerancijos testo. Juolab, kad puikiai žinau kas yra cukrinis/ necukrinis diabetas, gestacinis diabetas ir pan.

o ar apie GD pasekmes kudikiui zinot? siulyciau pasiskaityt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dita* @ 2011 11 11, 11:46)
jums spresti, bet man asmeniskai butu ramiau issityrus, o jei butu GD, nepakanka vien dietos ir po valgio pasitikrint cukru, butina ginekologine apziura echoskopu kas kelias sav., endokrinologo pagalba...

o ar apie GD pasekmes kudikiui zinot? siulyciau pasiskaityt unsure.gif

Iš tiesų, tai ne komentarų dėl savo pačios sprendimo klausiau, bet, tebūnie, paskaitau ir juos 4u.gif
Čia radau info apie GD: http://folk.uio.no/b...is_diabetas.htm ne per daug, bet viskas trumpai ir aiškiai.
Mano ginė sakė, kad per jos darbo metus buvo tik vienetiniai atvejai, kai nėščiajai reikėjo insulino. Kiti atvejai - reguliuojami dieta.
Ačiū visoms pasisakiusioms šiuo klausimu.
Atsakyti
QUOTE(EglVa @ 2011 11 11, 22:16)
Iš tiesų, tai ne komentarų dėl savo pačios sprendimo klausiau, bet, tebūnie, paskaitau ir juos  4u.gif
Čia radau info apie GD: http://folk.uio.no/b...is_diabetas.htm ne per daug, bet viskas trumpai ir aiškiai.
Mano ginė sakė, kad per jos darbo metus buvo tik vienetiniai atvejai, kai nėščiajai reikėjo insulino. Kiti atvejai - reguliuojami dieta.
Ačiū visoms pasisakiusioms šiuo klausimu.

man buvo GD, uzteko dietos, bet vaikas buvo stebimas echoskopu kas 3sav.
na nesvarbu, vistiek jusu sprendimo nepakeisiu ir manykim, kad nera reikalo. sekmes ir lengvo nesiojimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Dariausi ir aš šį testą. Cukraus kiekis prieš gėrimą 5, po 5.6.
Atsakyti
QUOTE(Atati @ 2011 11 17, 20:02)
Dariausi ir aš šį testą. Cukraus kiekis prieš gėrimą 5, po 5.6.

Sveikinu. O ar yra mamų, kurios jau dabar turi diabetą po netikėto GD? Kada jis pasireiškė?
Atsakyti
QUOTE(laumike74 @ 2011 11 17, 21:53)
Sveikinu. O ar yra mamų, kurios jau dabar turi diabetą po netikėto GD? Kada jis pasireiškė?

as dar nesidariau gliukozes testo po gimdymo, bet kazkuria diena su aparaciuku po valgio mazdaug 2val. praejus pasitikrinau ir radau 8,1 blink.gif o valgiau mesa su agurkais ir keli sausainukai... tai gal man liko tas diabetas, eina sau tada doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sraige @ 2011 11 17, 21:20)
as dar nesidariau gliukozes testo po gimdymo, bet kazkuria diena su aparaciuku po valgio mazdaug 2val. praejus pasitikrinau ir radau 8,1 blink.gif o valgiau mesa su agurkais ir keli sausainukai... tai gal man liko tas diabetas, eina sau tada doh.gif

O dietos saziningai laikotes po gimdymo? Reikia laikytis dietos dar 6 savaites po gimdymo, paskui darytis testa. Man po 6 savaiciu dar nebuvo pilnai susitvarke, liko ne diabetas, bet sutrikusi glikemija. Dar po 2 menesiu susitvarke ir sita beda. Taip kad siulau per daug nepergyventi wink.gif
Atsakyti
Siandien gavau atsakyma.. nu i ka, 8,4 blink.gif Tai pagal senas normas (7,9) jau buciau turejusi dietos laikytis ir stebetu echoskopu kas 2 savaites, bet kadangi AUSTRALIJOJE (ne apie LT rasau) normos nuo Sausio pakilo iki 8,5 tai as sveika kaip ridikas.

Jauciuosi labai dviprasmishkai, kaip ir teigiamas atasakymas del GD, bet pagal naujas normas neigiamas, nors ir 0,1 dalies pritruko, niekas manes atidziau stebeti nesiruosia g.gif
Atsakyti
Na va, pasidarėm ir mes gliukozės toleravimo testą, dabar laukiam atsakymo ir tikimės, kad viskas bus gerai. scare.gif
Atsakyti
QUOTE(MissMartini @ 2011 11 23, 07:43)
Siandien gavau atsakyma.. nu i ka, 8,4  blink.gif  Tai pagal senas normas (7,9) jau buciau turejusi dietos laikytis ir stebetu echoskopu kas 2 savaites, bet kadangi AUSTRALIJOJE (ne apie LT rasau) normos nuo Sausio pakilo iki 8,5 tai as sveika kaip ridikas.

Jauciuosi labai dviprasmishkai, kaip ir teigiamas atasakymas del GD, bet pagal naujas normas neigiamas, nors ir 0,1 dalies pritruko, niekas manes atidziau stebeti nesiruosia  g.gif

sveikute! 4u.gif Niu kazkaip lb keistai tu cia rasai, o pati gal gyveni Austarlijoje? Mano cukrus sieke 8.5 ir iskartos diagnozavo GD. Tai db laikausi dietos ir labai prisiziuriu.
Buk atsargi smile.gif Tai ne juokas.
Papildyta:
Turiu klausimoa merginoms, kurioms yra diagnozuotas Gestacinis diabetas. Kur jus ruosiates gimdyti? Arba kur jus gimdete? Savo mieste ar vaziuosit i Kauna, kur yra specialus skyrius moterims su GD. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Inlove @ 2011 11 10, 14:33)
Tragiskas sprendimas. Neisizeiskit, kiekvienam savo, taciau jeigu mama serga, Jus turetumete buti pirma eileje prie sito tyrimo. Kiekvieno nestumo metu organizmas sureaguoja skirtingai. Yra daugybe faktoriu, nulemenciu reakcija. Visu pirma amzius. Nesvarbu koks jis, bet antro nestumo metu Jus esate vyresne nei pirmojo. Pvz., mano mama neserga, bet serga mociute. Pirmo nestumo metu pas mane CD nerado, antram nestume jau turejau sita beda, dabar esu nescia trecia karta ir vel turiu ta pacia beda. Jeigu jau atsiranda CD, geriau apie ji zinoti, negu nezinoti. Nes "dietos pasilaikymai" labai daznai pasvyruoja, kuomet nera gieztos kontroles. Ai va cia biski balius, torto gabaliukas, va kokie blyneliai nieko blogo ai dar to, dar ano... Ir pati gali nebesusigaudyti, kaip stipriai zengi pirmyn. Jeigu yra CD tai grieztai griezciausiai negalima jokiu greito poveikio angliavandeniu. Atrodytu viskas, taciau deja ne. Ne kiekvienam diabetikui tinka visi leto veikimo angliavandeniai. Tam ir reikalingas tas aparaciukas, kad issiaiskintum, kas tau tinka, o kas ne. Mano atveju man koja kiso grikiai. Nors jie placiai yra ivardnami kaip diabetiku kruopos, cukru man sukeldavo iki 12. Taigi be aparato buciau grikius lapnojus ir nesupratus ka sau darau. Taciau man puikiai tiko avizos, kurios daugeliui diabetiku netinka. Taip pat visi citrusai, kuriu daug kas privengia. Nerizikuociau neatlikti tyrimo del vaiko, nes tai gali tureti lemiamos itakos jo gyvenimo kokybei. Taip pat del saves. Standartiskai mama tyrima kartoti turetu 6 savaites po gimdymo, iki tol toliau laikydamasi dietos. Taciau mano po 6 savaiciu rezultatai nebuvo geri. Viskas susitvarke dar po 2 menesiu. Taigi nekreipdama demesio i tai galejau sau pasidaryti meskos paslauga. Jeigu CD yra pasireiskes, tai save reiketu stebeti visa likus gyvenima. As karta metuose pasidarau Gliukoto hemoglobino kraujo tyrima. Nieko gerti nebereikia, o parodo 3 paskutiniu menesiu cukraus svyravimo vidurki. Siaip geras tyrimas, bet taip ir nesuzinosi, ar galima buvo ta viena karta per 3 menesius suvalgyti deze saldainiu, ar vis delto nereikejo. Nes jeigu paslydimai daznai nesikartoja, tai jie tiesiog istirpsta 3 menesiu normalios mitybos fone.

Pritariu jusu nuomonei 100 proc. Nes pati savo giminei neturiu diabetiku, o man dabar pirmas nestumas ir rado Gestacini diabeta, apie kuri anksciau netgi nebuciau pagalvojusi. Ir jeigu nedaryciau sio testo, tai db tureciau dideliu problemu....
Atsakyti
QUOTE(Ana26 @ 2011 11 24, 14:37)
sveikute!  4u.gif  Niu kazkaip lb keistai tu cia rasai, o pati gal gyveni Austarlijoje?  Mano cukrus sieke 8.5 ir iskartos diagnozavo GD. Tai db laikausi dietos ir labai prisiziuriu.
Buk atsargi smile.gif Tai ne juokas.
Papildyta:
Turiu klausimoa merginoms, kurioms yra diagnozuotas Gestacinis diabetas. Kur jus ruosiates gimdyti? Arba kur jus gimdete? Savo mieste ar vaziuosit i Kauna, kur yra specialus skyrius moterims su GD.  4u.gif

As su GD gimdziau KMUK, dabar ir vel zadu gimdyti ten pat, bet ne del to, kad ir vel turiu sita beda. Specialaus skyriaus GD tikrai nera. Ir man atrodo nei vienoj ligoninej sio spec. skyriaus nera. Kai pagimdai, vaikiukas yra tikrinamas specialiai del cukraus ir mamos maitinimas irgi yra priskirtas CD kodui. Bet tik tiek, daugiau nieko isskirtinio nedaro. As dabar ir nestumo prieziurai persirasiau i KMUK. Tiesiog remiuosi savo patirtimi, kad kliniku daktarai turi didziausia patirti ir yra mate daugiasiai visokiu atveju, todel yra profesionalesni. Pirmus 2 nestumus lankiausi savo pusiau privacioj poliklinikoj pas skirtingas daktares. Jei reiktu verinti nestumo prieziura, tai polikliikai duociau 8 balus, klinikom - 10.
Atsakyti
sveikutes 4u.gif dovanoju giukozes buteliuka 75.0 galioja iki 2012.03.01 smile.gif per az.gyvenu kaune
Atsakyti