Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

Aš irgi jau apturėjau gliukozės tyrimą. Prieš 3,4, po gliukozės suvartojimo 75gr. 3,3
thumbup.gif
Atsakyti
Sekasi kai kam smile.gif O kaip gydytoja komentavo?
Papildyta:
Sekasi kai kam smile.gif O kaip gydytoja komentavo?
Atsakyti
Per nestuma ir man atrado diabeta doh.gif Baisu buvo, nescia ir laikytis dietos doh.gif
Po gymdimo ligonineje eme kraujuka ir mano ir sunelio viskas gerai smile.gif
Dabar dariau irgi tolerancijos testa poliklinikoje tai pries gerian buvo didesnis,negu po 75 g. gliuozes smile.gif Rodikliai normoje, pagaliu galima itsipusti bigsmile.gif
Atsakyti
Šiandien ir aš išbandžiau GTT. Išgerti tą stiklinę kokteilio nebuvo labai bjauru - vienu įkvėpimu iki dugno ištuštinau, kad mažiau tą saldumą burnoje jausti. Bėda tik tai, kad po jos vos 10min. teištvėriau ir viską išvėmiau... doh.gif Paskui dar po pusvalandžio tas pats. Net neįsivaizduoju iš kur tiek skysčių skrandyje buvo - juk tiek laiko buvau nevalgius ir negėrus, o to kokteilio tik stiklinė gera... Taigi, teks testą pakartoti ryt... Šįkart patarė bandyti 2val po valgio... Gydytoja pusbalsiu tarsi sau pakomentavo - visiškas gliukozės netoleravimas... unsure.gif Ar toms nėštukėms, kurioms irgi teko apsivemti, pasitaikė gerų rezultatų (t.y. neigiamas ats. dėl GD)? Ar be tokio testo yra dar kokių būdų GD tirti?
Atsakyti
[quote=jurtre,2011 06 27, 16:39]Šiandien ir aš išbandžiau GTT. Išgerti tą stiklinę kokteilio nebuvo labai bjauru - vienu įkvėpimu iki dugno ištuštinau, kad mažiau tą saldumą burnoje jausti. Bėda tik tai, kad po jos vos 10min. teištvėriau ir viską išvėmiau... doh.gif Paskui dar po pusvalandžio tas pats. Net neįsivaizduoju iš kur tiek skysčių skrandyje buvo - juk tiek laiko buvau nevalgius ir negėrus, o to kokteilio tik stiklinė gera... Taigi, teks testą pakartoti ryt... Šįkart patarė bandyti 2val po valgio... Gydytoja pusbalsiu tarsi sau pakomentavo - visiškas gliukozės netoleravimas...  unsure.gif Ar toms nėštukėms, kurioms irgi teko apsivemti, pasitaikė gerų rezultatų (t.y. neigiamas ats. dėl GD)? Ar be tokio testo yra dar kokių būdų GD tirti?
[/quote

Man taip pat dare GTT testa,tai pirmu bandymu nepavyko,nes viska atpyliau namuose...buvo slykstu. Po to gine paaiskino kaip reikia tinkamai gerti ta gliukoze,kad nesubloguoti: mazais gurksniukais ir letai ir plius isispausti citrinu sulciu.Tai as nusinesiau citrina ir ir man sumaise vietoj kokteiliuka. Jau tada buvo gerai,nesublogavau. Tai tyrimo rez buvo pries tyrima 4.2 o po jo 6 su trupuciu.Tai dar norma. Bet pas mane slapime tos gliukozes nemazai... g.gif liepe riboti angliavandenius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnytebraskyte: 29 birželio 2011 - 21:32
Rado pas mane šlapime gliukozės, todėl ir liepė pasidaryt GTT. Prieš buvo 3,9, po 8,3. Nedaug, bet norma viršyta. Nugąsdino, dar prisiskaičiau visko. Liepė saldžiai nieko nevalgyt, net šviežių braškių... Ir pasiuntė konsultacijai pas endokrinologą.
Ir nuramino mane, nieko baisaus. Liepė tik cukraus vengt - arbatą saikingai medum pasisaldint, atsisakyt saldainių, pyragėlių..., geriau rinktis juodą duoną. O vaisius ir uogas - mielai prašom, išskyrus vynuoges, (tai dabar sąžinė nebegraužia, kad darže prisibraškiavau tongue.gif ).
Dar davė aparačiuką cukrui kraujyje stebėti. Tai ir nevalgius, ir dvi valandos po normalaus valgio (užsigardžiuojant persikais ir saldinta arbata) cukrus toli gražu iki normos ribų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agnytebraskyte @ 2011 06 29, 20:25)
Po to gine paaiskino kaip reikia tinkamai gerti ta gliukoze,kad nesubloguoti: mazais gurksniukais ir letai ir plius isispausti citrinu sulciu.

As turejau citrina, bet man paaiskino, kad ji pagerina kokteilio skoni ir padeda lengviau ji isgerti, taciau labiau dirgina skrandi, tad didesne tikimybe isvemti... Tai as nusprendziau gerti be citrinos, nes ir siaip jautrus tas mano skrandis... Bet ir tai nepadejo smile.gif Paprastas cukraus kiekio tyrimas - normos ribose, tai kol kas nereiks kartoti GTT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurtre: 04 liepos 2011 - 10:22
Man pries kokteiliuka salduji buvo 4.3 , o po to skanaus gerimo,nes isgeriau labai skaniai, tik 2.2,zemiau normos sad.gif sake reikia kuo dazniau valgyti ir po nedaug,nors as taip ir darau,na tai greita medziagu apykaita daro savo ax.gif tiesiog pavalgau cukrus nukrenta, ir vel norisi valgyti,apsisuku ir vel saldytuvas mano draugas smile.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Ir manes laukia si procedura, nes senelis sirgo lengva cukraliges forma. As, tai nesiuosi citrinu sulciu, nes kitaip neisivaizduoju, kaip toki salduma gerti.

Tik noriu paklausti; ar po poros valandu krauja ims is venos vel, ar is pirsto? ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jutata @ 2011 07 19, 16:57)
Sveikutes  4u.gif

Ir manes laukia si procedura, nes senelis sirgo lengva cukraliges forma. As, tai nesiuosi citrinu sulciu, nes kitaip neisivaizduoju, kaip toki salduma gerti.

Tik noriu paklausti; ar po poros valandu krauja ims is venos vel, ar is pirsto? ax.gif  ax.gif

man tai is venos eme
Atsakyti
is venos ima blink.gif

man dare si tyrima ir pries buvo 7 o po 12,4 jei neklystu doh.gif kadangi tetis diabetu serga, tai iskart gavau siuntima i Kauno klinikas pas endokrinologa... ten gavau aparaciuka matuotis namie ir vel leksim i Kauna unsure.gif doh.gif pats gydytojas sake grieztos dietos nesilaikyt, nes nestuke.gif , bet jau jokiu saldumynu i burna nedeti, nes ir pati isitikinau, kad ir mazas saldainiukas iskart man cukru sukelia doh.gif

o kaip buna su gimdymu serant diabetu? g.gif ar CP daro ar kaip? skaiciau, kad tik pernesioti neleidzia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inna23: 20 liepos 2011 - 16:55
QUOTE(inna23 @ 2011 07 20, 17:54)
is venos ima  blink.gif

man dare si tyrima ir pries buvo 7 o po 12,4 jei neklystu  doh.gif kadangi tetis diabetu serga, tai iskart gavau siuntima i Kauno klinikas pas endokrinologa... ten gavau aparaciuka matuotis namie ir vel leksim i Kauna  unsure.gif doh.gif  pats gydytojas sake grieztos dietos nesilaikyt, nes  nestuke.gif , bet jau jokiu saldumynu i burna nedeti, nes ir pati isitikinau, kad ir mazas saldainiukas iskart man cukru sukelia  doh.gif

o kaip buna su gimdymu serant diabetu?  g.gif ar CP daro ar kaip? skaiciau, kad tik pernesioti neleidzia  unsure.gif

as tai pati gimdziau, pries 1,5 men.
pas mane buvo pries 4 o po 10,97, bet cia tik pries pat gimdyma tyrima ta padare ir pastebejo, vaikui du kartus dare tyrima del cukraus ir viskas gerai buvo, 3,04! tai sekmes jums))
Atsakyti