Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

ryt einu darytis gliukozes tyrimo... bet man labai keistai pasirode tai, kad visos rasot, kad jums tuos tyrimus dare du - viena pries gliukozes gerima, o kita po.... o man sake tik isgerti 50gr. gliukozes ir po 60 min. eiti pasidaryti tyrimo g.gif
ar susiduret kuri su tokia situacija, kad tyrima dare tik viena (tik kai isgeri gliukoze)? unsure.gif
Atsakyti
Man dare viena karta.Isgeriau ,pasedejau 1 val.,paeme krauja.O atsakymas buvo zemesnis normos ,neziurint i labai daug priaugtu kilu.
Atsakyti
Man 26sav. ir siandien atliko gliukozes testa.Paeme krauja,po to dave gliukozes isgert..Fuuuu vos neatpyliau doh.gif Gal su citrinos sultimis butu buve geriau.Tagi po 2val vel paeme krauja..Ir deja 8,3 verysad.gif Taigi siuncia tirtis i klinikas nes norma yra 7,7.Sekmes visoms
Atsakyti
QUOTE(vaiddda @ 2006 09 12, 21:14)
Keista,kad niekas nepaaiskina kaip teisingai atlikti si testa,o po to tenka tiek iskesti schmoll.gif .Stai ka suzinojau(deja,po laiko) kaip atlikti ji teisingai:
3 dienas iki testo tinkamai maitintis(jokiu saldumynu,saldziu bandeliu,vynuogiu...)
Gliukoze tirpinti ne didesniame nei 200 ml.kiekyje vandens(kad spėtu organizmas visa gliukoze pasisavint),dar galima įspausti puses citrinos sultis.

na, mano gydytoja, kai paskyrė šį testą, tai paaiškino viską, t. y. kad tris dienas susilaikyčiau nuo saldumynų, dieną prieš tyrimą nepsisivalgyčiau vynuogių, kad nuo 24 val. (prieš tyrimą) nieko nebevalgyčiau ir nebegerčiau. Gliukozę man tirpino seselė klinikoje, tad pačiai tikrai nereikėjo rūpintis, kokiame kiekyje ir kaip ten ką tirpint reikės.
O dėl šlykštumo tai čia kiekvieno organizmo reikalas, man nereikėjo nei citrinos, nei nieko, ir visai šlykštu nebuvo, tik jausmas toks lyg gertum šlapią cukraus pudrą cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Indeniuke @ 2006 10 09, 15:19)
Man 26sav. ir siandien atliko gliukozes testa.Paeme krauja,po to dave gliukozes isgert..Fuuuu vos neatpyliau doh.gif Gal su citrinos sultimis butu buve geriau.Tagi po 2val vel paeme krauja..Ir deja 8,3 verysad.gif  Taigi siuncia tirtis i klinikas nes norma yra 7,7.Sekmes visoms

Nu bliamba, o man su 7,27 saldumynus liepė riboti, o irgi dariausi kelis mėnesius iš eilės vynuoges kimšus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2006 10 09, 16:50)
Nu bliamba, o man su 7,27 saldumynus liepė riboti, o irgi dariausi kelis mėnesius iš eilės vynuoges kimšus  doh.gif

O tai tu labiausia pergyveni, kad saldumynus liepe ribot? lotuliukas.gif
Man kazkodel sio tyrimo is viso nedare. g.gif
Atsakyti
QUOTE(medituk @ 2006 10 10, 12:42)
O tai tu labiausia pergyveni, kad saldumynus liepe ribot? lotuliukas.gif
Man kazkodel sio tyrimo is viso nedare. g.gif

Aha, kad tu žinotum, kokios lomkės prasidėjo, nors nepasakyčiau, kad sladkojiežka buvau, bet kai uždraudė, galvojau numirsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
ir as pries keleta dienu dariausi ta tyrima.mano gliukozes kiekis kraujyje virs 4 , bet musu pirmoji dukryte gime didelio svorio antra taip pat prognozuoja didele todel liepe daryt ta testa.kad nebutu taip slykstu isgerti ta gliukoze laborante patare nusipirkti citrina ir isspausti sulciu i ja.nu skonis tai neperskaniausias bet isgeriau , aisku tas pora valandu buvo baisu bet nevemiau.po poros valandu paemus krauja gliukoze buvo 5.2 tai kaip ir norma.matyt siaip tie musu vaikuciai dickiai.
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2006 10 10, 15:50)
Aha, kad tu žinotum, kokios lomkės prasidėjo, nors nepasakyčiau, kad sladkojiežka buvau, bet kai uždraudė, galvojau numirsiu  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aha- uzdrausto vaisiaus labiau norisi lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Man dare tyrima pora kartu, ir be citrinos ir su citrina... Pries gliukozes gerima buvo 4.6, o po gerimo taip ir nepavyko padaryt, nes viska isvemiau doh.gif
Atsakyti
Man siandien tyrima padare pries 4,6 po 6,1. Taip ir nesupratau ar galima buvo vaikscioti ar reikejo sedeti smile.gif na bet dziaugiuosi, kad viskas normos ribose smile.gif na bet gliukoze gerti ant tuscio skradzio yra kancia,buciau jau verciau citrina atsitempus, bet pamirsau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(voverius @ 2007 01 03, 14:22)
Man siandien tyrima padare pries 4,6 po 6,1. Taip ir nesupratau ar galima buvo vaikscioti ar reikejo sedeti smile.gif na bet dziaugiuosi, kad viskas normos ribose smile.gif na bet gliukoze gerti ant tuscio skradzio yra kancia,buciau jau verciau citrina atsitempus, bet pamirsau smile.gif

As per tas dvi valandas laksciau po pardes biggrin.gif nera skirtumo, gali sedeti, gali guleti, gali vaikscioti mirksiukas.gif O man tai isvis normaliai ta gliukoze suejo bigsmile.gif Buvau prisiskaicius, kad bus labai bloga, tai nusiteikiau jau ciut neapsivemti, o visai nieko baisaus nebuvo, as atsinesiau savo negaziuota mineralini salta salta toki, tai gal kad labai saltas numuse ta slykstu salduma rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Pakeliautoja @ 2006 09 06, 16:58)
Mano tyrimo rezultatai tokie pries gliukozes gerima 4.7 po 7.02
kiek zinau riba yra 6.1, po gliukozes gerimo, kokie sekantys veiksmai?ka daryt kad netelpi i ribas  verysad.gif

Riba yra 7.4 kazkur atrodo, pas tave viskas idealiai 4u.gif
Atsakyti