Man pirmas kraujukas buvo 4, su kazkiek, o po 75 gr gliukozes (po 2 valandu) 6,2
Sake, kad viskas gerai...
Siaip tas tyrimas atliekamas nuo 24 iki 28 savaites...
QUOTE(natasonok @ 2011 04 01, 14:40)
Sveikos,gal galyte parasyti ka galima valgyti,o ka ne Arba kokia nuoroda numeskyte apie dieta Aciu
Na siaip su dietom sudetinga. Visas mokslas. principas - riboti angliavandenius (bet jokiu budu ju visai neatsisakyti. tai ir yra sudetingumas). daugiausia ir nenaudingu angliavandeniu turi cukrus ir visokie saldumynai, todel ju ir nereiketu vartoti. taip pat ju daug yra miltiniuose produktuose, kruopose, vaisiuose ir pan. taciau ju galima valgyti, tik reikia skaiciuoti, kad nebutu per daug. Jei suvalgei pyrago, tuo metu reikia nevalgyti pvz., makaronu. Bet galima rinktis baltymu turinciu produktu - pvz, liesos varskes, liesos mesos ir pan. Maiste turi buti visu medziagu. dar valgyti reiketu mazdaug kas 2 valandas po nedaug.
Sekmes ir kantrybes.
http://www.novonordi...imas_2_tipo.asp
http://www.pasveik.l...u-diabetu/35384
Papildyta:
QUOTE(zuikutas @ 2011 03 22, 14:49)
Neseniai ir as pasidariau GTT Alytuje. Pries 4,5, po 8,4 (buvo 28 sav). Gydytoja irgi nori siusti i KMUK. Kai perskaiciau pasisakymus, tai taip supratau, kad i ten nuvaziavus vel pakartoja sita pati tyrima ginekologe, jei kas negerai siuncia pas endokrinologa, kuris liepia laikytis dietos ir isduoda aparata (nemokamai?) cukrui matuoti.
Tai nelabai suprantu, argi negali to paties tyrimo pakartotinai atlikti Alytuje, o paskui pasiusti pas endokrinologa (kuris pas mus beje atvaziuoja is KMUK)? As ir taip jau antras menuo sedziu ant biuletenio (laukiu dekretiniu), nes po praeito pasivazinejimo i KMUK teko ir ligoninej pagulet (matyt, kelione buvo per sunki). O gal KMUK daro dar kazka (ir del to butina vaziuoti)?
Man reikia gerti magni, kalci, aspirina, thybon ir dar leistis i pilva Clexane. Gal cia kuris is vaistu kazka pridirbo? Siaip judu mazokai, nes greitai silpna pasidaro.
Tai nelabai suprantu, argi negali to paties tyrimo pakartotinai atlikti Alytuje, o paskui pasiusti pas endokrinologa (kuris pas mus beje atvaziuoja is KMUK)? As ir taip jau antras menuo sedziu ant biuletenio (laukiu dekretiniu), nes po praeito pasivazinejimo i KMUK teko ir ligoninej pagulet (matyt, kelione buvo per sunki). O gal KMUK daro dar kazka (ir del to butina vaziuoti)?
Man reikia gerti magni, kalci, aspirina, thybon ir dar leistis i pilva Clexane. Gal cia kuris is vaistu kazka pridirbo? Siaip judu mazokai, nes greitai silpna pasidaro.
Manau, esme, kodel siuncia - ginekologes, turincios patirties su GD, konsultacija - patikrins, ar viskas gerai vaikeliui, ar yra kokia papildoma rizika.
Sveikos merginos,
Daug cia prirasyta, bet taip ir neradau merginos kuriai nustate cukrini diabeta.
Esu viena is tu. Man 27 savaite, nevalgius cukrus kaujuje buvo 8 kai, del to pagulde i ligonyne. Valgiau tik ju maista. Dare tyrimus.
Dakataras sake, kad yra 2 budai tai gydyti, arba dieta arba insulino dozes. Kadangi dietos man nepakako, israse minimalias insulino dozes
Daktaras sake kad vaikeliui tai nekenkia, atvirksciai padeda, nes jeigu nieko nedarytume cukrus butu aukstas ir del to gali buti persileidimas, ankstyvus gimdymas, sumazeti vandenu, gali gimti nutukes vaikas ir t.t.
Labai pergyvenu del to, bet mane ramina, kad po nestuma dazniausiai viskas atsisato.
Merginos bukite atsargios, derinkite maista, darykite tyrimus laiku.
Ir nesvarbu ar Jusu giminaiciai sirgo ta liga ar ne. Mano atveju sirgo mama, bet tai gali atsitikti bet kam.
Atsilepkite kas vartojote (vartojate) insulina ir ar po gimdymo viskas susitvarke???? mane tai labiausiai neramina.
Busiu labai dekinga uz atsakymus.
ACIU.
Daug cia prirasyta, bet taip ir neradau merginos kuriai nustate cukrini diabeta.
Esu viena is tu. Man 27 savaite, nevalgius cukrus kaujuje buvo 8 kai, del to pagulde i ligonyne. Valgiau tik ju maista. Dare tyrimus.
Dakataras sake, kad yra 2 budai tai gydyti, arba dieta arba insulino dozes. Kadangi dietos man nepakako, israse minimalias insulino dozes
Daktaras sake kad vaikeliui tai nekenkia, atvirksciai padeda, nes jeigu nieko nedarytume cukrus butu aukstas ir del to gali buti persileidimas, ankstyvus gimdymas, sumazeti vandenu, gali gimti nutukes vaikas ir t.t.
Labai pergyvenu del to, bet mane ramina, kad po nestuma dazniausiai viskas atsisato.
Ir nesvarbu ar Jusu giminaiciai sirgo ta liga ar ne. Mano atveju sirgo mama, bet tai gali atsitikti bet kam.
Atsilepkite kas vartojote (vartojate) insulina ir ar po gimdymo viskas susitvarke???? mane tai labiausiai neramina.
ACIU.
QUOTE(Afroditka @ 2011 04 11, 19:08)
Sveikos merginos,
ACIU.
ACIU.
Sveikute ,
man dare tyrimus 20 savaite ir 28 ir diabeto nerado ,tik va 30 savaite susirgau bronchitu ,gavos komplikacija ir atsirado diabetas ....echo leliuko ginas darydavo kas men ,tai 32 savaite paziurejes pasake kazkas itartino vaiko pilvelis per didelis ,ir pasake reik vel tirti cukru ,nu ir ka buvo ziauriai per aukstas ,ir jokiu dietu jau nesiule ,nuo rytojaus pradejau leistis insulina ir nemazom dozem !!! bet va nemoku normaliai as pasakot ,leidaus as ta insulina iki 36sav tai yra visa menesi ... ir viena vakara nezinau ,net kodel pagalvojau gal man jjau jo nebereikia ,pasimatavau kiek to cukraus pas mane ,o gi vakare nesileidus jis jau buvo nukrites iki normos kaip nevalgius ,ta nakti as jau jo nesileidau ir kaip supratau tai isgelbejo mano ir kudikio gyvybe ... tiesiog pries einant gult ,ir pries leidziantis insulina patariu visada paziuret kiek tas cukrus sukiles !
paskui paziürejau ryte jis buvo normalus ,nu ir nebesileidau as jo taip kaip reikia tik jei jau angliavandenius reikejo valgyt tai sumazintom dozem isileisdavau !
pagulde mane i ligonine 38 svaite ,dvi dienas skatino ,niekas nesidare ,tai padare CP ... leliukas 3 dienas buvo su katateriu rankytei kad galetu bütinybei esant greit suleist gliukoze ,bet butinybes nnebuvo ,nes pieno daug turejau ir istisai galejau maitint ,nors jo miegojimas istisinis kele nerima
gime 4250 svorio 56 ugio ,ir nebuvo dar isnesiotas!
Ka cia tuom norejau pasakyt ?? kad GD yra neprognozuojamas jis gali greit atsirast ir gali staigiai isnykt ...
jau 9 men po gimdimo ,diabeto pas mane nera .. tikiuos ir nebus ,sportuoju ,liekneju svarbiausia KMI islaikyt neauksciau 25 klausk jei ka papasakosiu !!
QUOTE(Afroditka @ 2011 04 11, 19:08)
Sveikos merginos,
ACIU.
ACIU.
Labukas, aš kaip buvau man buvo nustatytas GD, bet po gimdymo iškart dingo, taip, kad nebijokit insulinas tikrai nekenkia leliukui, jam labiau kenkia didelis gliukozes kiekis, nes tada apkraunama kasa ir gaminasi augimo hormonai dėl to priauga daug svorio, aš nuo 30 savaitės leidaus insuliną ir vaikiukas gimė nepilnai 4 kg ir visiškai sveikutis
Sveikos!
stai mano patirtis.
Nakti pries tyrima labai nervavausi, nemiegojau, varciausi, ir leliukas visa nakti bumsejo, nors siaip buna ramutelis. Vis bijojau kaip gi man reikes toki kieki cukraus isgerti, kai esu saldumynu nemegeja
Taigi tyrimas pries buvo 6.05. Jau galvoju sakes bus man, jei dabar toks aukstas, po tokio kiekio gliukozes bus koks 12 . Bet po 2 val pakartojus tyrima, gliukoze buvo tik 4,48! Issiaskinau laboratorijoj, kad cukru labai kelia nervai, stresas.
Laimei, mano organizmas graziai ,,suvalge" cukriuka ir jis nebuvo padidejes!
Visoms linkiu geru tyrimu rezultatu!
stai mano patirtis.
Nakti pries tyrima labai nervavausi, nemiegojau, varciausi, ir leliukas visa nakti bumsejo, nors siaip buna ramutelis. Vis bijojau kaip gi man reikes toki kieki cukraus isgerti, kai esu saldumynu nemegeja
Taigi tyrimas pries buvo 6.05. Jau galvoju sakes bus man, jei dabar toks aukstas, po tokio kiekio gliukozes bus koks 12 . Bet po 2 val pakartojus tyrima, gliukoze buvo tik 4,48! Issiaskinau laboratorijoj, kad cukru labai kelia nervai, stresas.
Laimei, mano organizmas graziai ,,suvalge" cukriuka ir jis nebuvo padidejes!
Visoms linkiu geru tyrimu rezultatu!
O man tai iš vis nedarė pilno tolerancijos tyrimo, tik nustatė, nieko naevalgiusiai, kad atitinka normą 4,5, ir viskas .
Bet nei su pirmu negėriau jokių gliukozių.
Bet nei su pirmu negėriau jokių gliukozių.
sveikos!oman antradienipadare ta testa , tai pirmas rzultatas buvo 3,80 atrodo , o po gliukozes 10,97!!! bet siaip as galvoju kad tas tyrimas yra padarytas negerai) , nes siaip tyrima turi daryt kada zmogus 3 dienas normaliai maitinosi!!!! o man penktadieni pasidare blogai, daug vemiau, kaip paaiskejo kad cia smeliukas iseina is inkstuko, tai keleta dienu negalejau visiskai nieko valgyt, tik vandeni geriau , tai del to galvoju galvoju kad biski negerai galpadarytas , arba tiesiog man taip norisi galvot))))
ir sakykit kas turejo GD ar cia tiesa kad iskart po gimdymo vaika paima tyrimams ir atnesa tik po paros???
ir sakykit kas turejo GD ar cia tiesa kad iskart po gimdymo vaika paima tyrimams ir atnesa tik po paros???
QUOTE(Abarbareja @ 2011 05 22, 19:04)
sveikos!oman antradienipadare ta testa , tai pirmas rzultatas buvo 3,80 atrodo , o po gliukozes 10,97!!! bet siaip as galvoju kad tas tyrimas yra padarytas negerai) , nes siaip tyrima turi daryt kada zmogus 3 dienas normaliai maitinosi!!!! o man penktadieni pasidare blogai, daug vemiau, kaip paaiskejo kad cia smeliukas iseina is inkstuko, tai keleta dienu negalejau visiskai nieko valgyt, tik vandeni geriau , tai del to galvoju galvoju kad biski negerai galpadarytas , arba tiesiog man taip norisi galvot))))
Del vaiko nesirupink - man atnese is karto, kai tik atsigavau po operacijos, paskui ta para dar gal pora kartu maitinti, o paskui kita diena jau visam paliko. nezinau, kaip gimdziusioms normaliai...
Del tyrimo - jei blogai padarytas, pasiulys pakartoti ar koki kita tyrima, bet mano nuomone, jei mazai valgei, cukrus turetu buti mazesnis...
Man įdomu, ar yra neštukių, kurių prieš gliukozės tyrimą būtų 3 o po 4
QUOTE(laumike74 @ 2011 05 22, 23:38)
Del vaiko nesirupink - man atnese is karto, kai tik atsigavau po operacijos, paskui ta para dar gal pora kartu maitinti, o paskui kita diena jau visam paliko. nezinau, kaip gimdziusioms normaliai...
Del tyrimo - jei blogai padarytas, pasiulys pakartoti ar koki kita tyrima, bet mano nuomone, jei mazai valgei, cukrus turetu buti mazesnis...
o tu VGN gimdei gal?
QUOTE(Abarbareja @ 2011 05 23, 20:29)
o tu VGN gimdei gal?
Ne, RK. Ten beveik visos su GD gimdo - jie turi patirties ir pan. Kai man rado didesni cukru po gliukozes tolerancijos tyrimo, iskart siunte ten ir ten priziurejo iki gimdymo