Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

QUOTE(Neox @ 2011 02 04, 23:46)
labos ax.gif
as kai laukiausi dukrytes ir apturejau GD man nustate 27 savaite, uzteko dietos, cukru tikrindavausi 3 kart i diena ir viska rasydavausi i duota dienorasti dietologes, ka valgiau ir tt, bet labai faina dietologe pasitaike ji netgi pasakydavo kad galiu pica suvalgyti ar ledu be cukraus tik poto butinai kokias pora valandu pasivaikscioti, aisku negalejau nes beveik visa nestuma buvo lovos rezimas, tai ji mane uramindavo kad jei ir viena karta i savaite sugiresinsiu tikrai nepakenks, dukryte gime 37,4 savaiciu svoris 3080gr ax.gif gime naturaliu budu, GD man isnyko 3 diena po gimdymo smile.gif dukryte auga sveika, jokiu sveikatos sutrikimu ar dar kazko bigsmile.gif

saunu, kad viskas gerai thumbup.gif gal gali placiau papasakot kuo maitindavaisi? nes man jau pradeda atsibosti ta dieta, net nebezinau ka valgyt, o dar tik puse nestumo praejo..
Atsakyti
o cia tiesiog priduot istirimui kraujuka reikia,gyditaoja sako,kad priklauso tik pradzioi cukraus tikrinimas,bet kelintakart girdziu,kad turi buti atlikti du>..? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tytte... @ 2011 02 09, 23:29)
o cia tiesiog priduot istirimui kraujuka reikia,gyditaoja sako,kad priklauso tik pradzioi cukraus tikrinimas,bet kelintakart girdziu,kad turi buti atlikti du>..? 4u.gif

daro 20 savaite jei neklystu ir kokia 30 ,man tyre dar syki 32 ,nors 30 buvo superiniai ,bet buvo vandenu padaugejimas ,ar vaiko pilviukas padidejes ,tai siunte dar syki tirt ,nu ir ka is kart prie insulino ,staigiai po bronchito ir pencilino kazkas organizme pasikeite ir sukele cukru ,manau du kart tirtis nera blogai ,juk tai tik adatos bakstelejimas i pirsta ,manau galima ir pareikalaut ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tytte... @ 2011 02 09, 22:29)

Idomiai... Man cukrų pradžioj nėštumo tyrė, ir išrašė tyrimą 27 savaitei dėl nėščiųjų diabeto (paims kraują nevalgius ir paskui išgėrus gliukozės). Kadangi nesakė, kad tyrimas bus mokamas, reiškia, nėščiajai jis priklauso pagal tyrimų programą.
Atsakyti
QUOTE(Sonrisita @ 2011 02 10, 13:01)
Idomiai... Man cukrų pradžioj nėštumo tyrė, ir išrašė tyrimą 27 savaitei dėl nėščiųjų diabeto (paims kraują nevalgius ir paskui išgėrus gliukozės). Kadangi nesakė, kad tyrimas bus mokamas, reiškia, nėščiajai jis priklauso pagal tyrimų programą.

as gal apsirinku savaites ,bet pas mus tikrai du kart tyre ...
o kas butu man buve jei nebutu tyre 32 savaite ,tai tegu ir liks nezinoma cool.gif
Atsakyti
Na stai ir as galiu pasigirti, kad jau namie su vaikeliu. Tikiuosi, kad Gd isnyko kaip dumas. Ir visos dietos. Jau geriau kavos su cukrum mmmmmm skanumelis ir grizimo proga valgiau sakocio. Cukrus 4.5. Vaikeliui kol kas viskas kuo puikiausiai.

Taip kad sergancios GD nenusiminkit, viskas bus gerai...
Atsakyti
Pasiskaitinėjau ir neramu pasidarė, ir pikta ant savęs, kodėl neiškjlausinėjau gydytojos labiau. Pasidariau gliukozės tolerancijos testą 24 savaičių prieš buvo 6,38, po 7,78.
Gydytoja pasakė, kad normos ribose. Bet kuo daugiau skaitau, tuo neramiau darosi doh.gif Stengiuosi mažiau saldumynų valgyti, angliavandenių. Priduodama kraują dar ir gliukozę patikrino susimokėjus, bet atsakymai tik pas gydytoją pirmadienį bus, negalėjau nuvažiuot pati pasiimti.
Kokios ištikrųjų normos yra, vienur vienaip rašo, kitur kitaip doh.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Visos temos neskaičiau, bet pasidalinsiu savo patirtimi. Kai laukiausi pirmojo mano cukrus buvo žiauriai padidėjęs... Tai vat galiu pasakyti, kad cukrų nėštumo metu mažina... cinamonas... smile.gif Valgiau jį rytais su koše, po šaukštelį ir cukrus susitvarkė per porą savaičių wink.gif Yra daug info apie tai internet wink.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kucka @ 2011 02 15, 12:15)
Visos temos neskaičiau, bet pasidalinsiu savo patirtimi. Kai laukiausi pirmojo mano cukrus buvo žiauriai padidėjęs... Tai vat galiu pasakyti, kad cukrų nėštumo metu mažina... cinamonas... smile.gif Valgiau jį rytais su koše, po šaukštelį ir cukrus susitvarkė per porą savaičių wink.gif Yra daug info apie tai internet wink.gif Sėkmės  4u.gif

o kad daug cinamono kenkia ir sveikam ne nesciam zmogui irgi paskaitinekit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2011 02 15, 12:43)
o kad daug cinamono kenkia ir sveikam ne nesciam zmogui irgi paskaitinekit  biggrin.gif

Žinoma, kad kenkia per didelis kiekis... Bet su viskuo šitaip... Su protu reikia smile.gif
Atsakyti
Neseniai ir as pasidariau GTT Alytuje. Pries 4,5, po 8,4 (buvo 28 sav). Gydytoja irgi nori siusti i KMUK. Kai perskaiciau pasisakymus, tai taip supratau, kad i ten nuvaziavus vel pakartoja sita pati tyrima ginekologe, jei kas negerai siuncia pas endokrinologa, kuris liepia laikytis dietos ir isduoda aparata (nemokamai?) cukrui matuoti.
Tai nelabai suprantu, argi negali to paties tyrimo pakartotinai atlikti Alytuje, o paskui pasiusti pas endokrinologa (kuris pas mus beje atvaziuoja is KMUK)? As ir taip jau antras menuo sedziu ant biuletenio (laukiu dekretiniu), nes po praeito pasivazinejimo i KMUK teko ir ligoninej pagulet (matyt, kelione buvo per sunki). O gal KMUK daro dar kazka (ir del to butina vaziuoti)?
Man reikia gerti magni, kalci, aspirina, thybon ir dar leistis i pilva Clexane. Gal cia kuris is vaistu kazka pridirbo? Siaip judu mazokai, nes greitai silpna pasidaro.
Atsakyti
Sveikos,gal galyte parasyti ka galima valgyti,o ka ne 4u.gif Arba kokia nuoroda numeskyte apie dieta smile.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti