Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

QUOTE(dendule @ 2010 05 04, 15:39)
Jungiuosi jusu bureli doh.gif
Pirma kart kai dare tyrima buvo 25sav ir buvo 4,9 ir 6,79 viskas normose. Neseniai slapime rado gliukozes ir siand pakartotinai pasidariau 5,03 ir 7,83 doh.gif kai sake nuo 7,8 jau GD. Tai laukiu kada i KMUK eisiu aiskintis ka daryt doh.gif

...užuojauta Tau irgi tada nuo dabar prasidės papildomi nestuke.gif vargai: dietos, o jei nieko nesigaus ir insulinas verysad.gif
...man jau taip nusibodo, o leliukas kolkas nenori gimti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(...sara... @ 2010 05 05, 14:21)
...užuojauta Tau irgi tada nuo dabar prasidės papildomi  nestuke.gif  vargai: dietos, o jei nieko nesigaus ir insulinas  verysad.gif
...man jau taip nusibodo, o leliukas kolkas nenori gimti  cool.gif

as jau maniau kad tu pagimdei kelias dienas taves nemaciau blush2.gif
Na pas mane ta riba tokia 7.79 o mano 7.83 tuo guodziuos doh.gif kas durniausia kad 25sav viskas buvo normose ax.gif gal ir gerai kad veliau pasireiske, kada tau pasireiske?Man tai kaip narkomanui lomkes as be saldumynu dideles dozes nei viena diena negyvenau iki tol o dabar doh.gif kol nenueisiu pas endokr nezinau ir ka valgyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2010 05 05, 16:53)
Na pas mane ta riba tokia 7.79 o mano 7.83 tuo guodziuos doh.gif kas durniausia kad 25sav viskas buvo normose ax.gif gal ir gerai kad veliau pasireiske, kada tau pasireiske?Man tai kaip narkomanui lomkes as be saldumynu dideles dozes nei viena diena negyvenau iki tol o dabar doh.gif kol nenueisiu pas endokr nezinau ir ka valgyt doh.gif

...aš jau nuo vasario mėn su dietom vargstu, o nuo kovo ir su insulinu verysad.gif
Papildyta:

...paguldė į KMUK pirmadienį, o šiandien išleido ir sakė dar savaitėlę palauksim, nes gimdymo veiklos kaip ir nėra, o leliukas nedidelis tai dar auginsim cool.gif
Atsakyti

as ne i tema - bet bent jau man saldumynai su fruktoze (na kur diabetikam) cukraus nekelia.. aisku neryju kilogramais 4u.gif
o valgyk viska, tik mažesnėm porcijom, ir privenk visokiu bulkuciu ir pyragu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niurzga123: 05 gegužės 2010 - 19:50
Sveikos ,jungiuos prie jusu ,kad ir kaip nenoriu ..
siandie po gino apziuros ,rezultatai blogi ,du kart tyremes gliukozes toleravima kraujyje ,buvo ant ribos ,antra kart jau 7,9 unsure.gif
siandie 32 savaites mums o lelius sveria 2,800kg ,tai visu kilogramu daugiau nei normalu ,perlipam net leidziama svorio skale verysad.gif
vaisius atitinka jau 35,4 savaite ...
gavau siuntima pas diabetiku gydytoja ,ryt turiu pasimatyma su vienu is tu gydytoju ziuresiu ka sakys ,pergyvenu del savo pilvinuko ,per paskutines 3 savaites priaugau 1kg ,galvojau kad mazai ,o pasirodo visas tas kilogramas nusedo ant maziuko-...
net ginas nusigando pilva pamates verysad.gif
taip nenoriu i ligonine gultis verysad.gif gal kas galit patart ka valgyt ,ko nevalgyt ,nes dar nieko nezinau ...
Kuda niekada nebuvau ,saldumynu nemegeja ,valgau labai obuolius verysad.gif
Temos dar neskaiciau ,bet pazadu perskaityt gal kuom pagelbes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(niurzga123 @ 2010 05 05, 19:49)
as ne i tema - bet bent jau man saldumynai su fruktoze (na kur diabetikam) cukraus nekelia.. aisku neryju kilogramais  4u.gif
o valgyk viska, tik mažesnėm porcijom, ir privenk visokiu bulkuciu ir pyragu wink.gif

oj aciu tau uz atsakyma 4u.gif as galvojau ar galima su ta fruktoze valgyt nestuke.gif ar ne...siand sugriesinau ir i kava sisia puslitri issidejau 1saukstuka cukraus. Bulkuciu jau savaite nevalgau netgi bulkos doh.gif kazkaip idomu kaip su medum yra? g.gif

QUOTE(iowa @ 2010 05 11, 17:21)
Sveikos ,jungiuos prie jusu ,kad ir kaip nenoriu ..
siandie po gino apziuros ,rezultatai blogi ,du kart tyremes gliukozes toleravima kraujyje ,buvo ant ribos ,antra kart jau 7,9  unsure.gif
siandie 32 savaites mums o lelius sveria 2,800kg ,tai visu kilogramu daugiau nei normalu ,perlipam net leidziama svorio skale  verysad.gif 
vaisius atitinka jau 35,4 savaite ...
gavau siuntima pas diabetiku gydytoja ,ryt turiu pasimatyma su vienu is tu gydytoju ziuresiu ka sakys ,pergyvenu del savo pilvinuko ,per paskutines 3 savaites priaugau 1kg ,galvojau kad mazai ,o pasirodo visas tas kilogramas nusedo ant maziuko-...
net ginas nusigando pilva pamates  verysad.gif
taip nenoriu i ligonine gultis  verysad.gif  gal kas galit patart ka valgyt ,ko nevalgyt ,nes dar nieko nezinau ...
Kuda niekada nebuvau ,saldumynu nemegeja ,valgau labai obuolius  verysad.gif 
Temos dar neskaiciau ,bet pazadu perskaityt gal kuom pagelbes  unsure.gif

oj brangute mus abi nuskriaude 4u.gif nenusimink, kiek man sake maziui tik blogai kad daug uzauga svorio aisku gimusi ten patikrins kraujuka jo ir jei reikes suleis leliukui cukriuko nes jei pas mama per daug pas vaikiuka per mazai ar klystu g.gif

As dar beveik zalia situos reikaluose, ale parasysiu ka issiaiskinau, gal kuri papildys mano sarasiuka, nes jis labai pravercia
Blogis ko reikia vengti :
Vynuoges, melionai, bananai, bulka, bulkutes, makaronai, dar girdejau kad grikiai kelia cukriuka, kviet.miltai, kukuruzai

Ka valgau pati susideliojau dieta dar pas gydytoja tik rytoj(svoris neaugo bet soti jauciaus aisku nzn koks cukrus mano): kas neriebu, pieno produktus, nes kalcio reik, juoda duona kur daugiau grudu, isgerti bent 2-3ltr per para vandens, darzoviu l.daug, kalakutiena, jautiena, maziau kiaulienos ale nevengiu, ryzius, aviziniu dribsniu kose, obuoliu suvalgau iki 2 per diena, nes visgi jie l.saldus dabar, tu lietuvisku rugsciu ner, suvalgau greifrukta koki viena, skaiciau kazkuri mamyte rase kad moliugu seklos nekelia tai valgau jas.

Cia mano atradimai, kurie pagrysti tik skaitymu ir ieskojimu informacijos...nematavus cukraus...
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2010 05 11, 18:56)
oj aciu tau uz atsakyma 4u.gif as galvojau ar galima su ta fruktoze valgyt  nestuke.gif ar ne...siand sugriesinau ir i kava sisia puslitri issidejau 1saukstuka cukraus. Bulkuciu jau savaite nevalgau netgi bulkos doh.gif kazkaip idomu kaip su medum yra? g.gif
oj brangute mus abi nuskriaude 4u.gif nenusimink, kiek man sake maziui tik blogai kad daug uzauga svorio aisku gimusi ten patikrins kraujuka jo ir jei reikes suleis leliukui cukriuko nes jei pas mama per daug pas vaikiuka per mazai ar klystu g.gif

Cia mano atradimai, kurie pagrysti tik skaitymu ir ieskojimu informacijos...nematavus cukraus...

aciu ,man ryt pas gydytoja jis paaiskins kaip maitintis ,ir gali buti atsidursiu keliom dienom i ligonine kad stebet cukru kraujije verysad.gif
verduos dabar darzoviu sriuba cool.gif
man pasake kad koju ismatavimai ir galvos dar atitinka normas ,bet jau palei skale auksciausiam lygi ,o vat pilvukas jau per didelis pas leliu verysad.gif
bijau komplikaciju verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2010 05 11, 18:31)
aciu ,man ryt pas gydytoja jis paaiskins kaip maitintis ,ir gali buti atsidursiu keliom dienom i ligonine kad stebet cukru kraujije verysad.gif
verduos dabar darzoviu sriuba  cool.gif
man pasake kad koju ismatavimai ir galvos dar atitinka normas ,bet jau palei skale auksciausiam lygi ,o vat pilvukas jau per didelis pas leliu  verysad.gif
bijau komplikaciju  verysad.gif

neprisigalvok is anksto 4u.gif viskas bus gerai 4u.gif
as ryt einu tik pas giniu kuris priziuri GD sergancias o poryt tik pas endokr kuris pasakys ka valgyt ir duot turetu matuokli blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2010 05 11, 19:56)
neprisigalvok is anksto 4u.gif viskas bus gerai 4u.gif
as ryt einu tik pas giniu kuris priziuri GD sergancias o poryt tik pas endokr kuris pasakys ka valgyt ir duot turetu matuokli blush2.gif

mane siuncia pas diabetikus ,taip tie dakatarai ir vadinas cia ,ar cia endokrinologai nezinau unsure.gif
nenori manes gasdint ginas ,bet pasake kad jau vystos GD ... nors svoris mano nustojo augti unsure.gif
Atsakyti
Man 30 sav. gliukoze 3,48 ar tai norma?
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2010 05 11, 19:08)

cia po gliukozes antras tyrimas ane?o koks pirmas?man rods tavo dar greiciau nei reik skaldo cukriuka sakyciau viskas ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2010 05 11, 20:08)

jei nevalgius tai norma yra nuo 3,3 iki 5,5. jei po valgio 4,4-7,5
zemiau 3,3 irgi nera gerai.

o del maisto, tai gerai cia kazkuri rase - kad jokiu bulkuciu, pyragu (ir siaip kvietiniu gaminiu privengt). duona - tik juoda. Ryzius, kruopas, bulves - ribot bet neatsisakyt.
is mesos - vistiena, kalakutiena. zuvis. nekepta, troskinta ar virta. Darzoves - gerai, nes nors ir turi angliavandeniu, bet jie greitai isisavinami. tinka tiek zalios tiek troskintos. Liesi, nesaldinti pieno produktai. Viskas mazom porcijom ir daznai (reciausiai kas 2 val bent jau uzkandziauti)
is vaisiu netinkami yra bananai, vynuoges, arbuzai, melionai..
cia pagrindas. man tokia dieta dave, ir kolkas cukrus laikosi normos ribose -stebiu nuo 24 savaites.
na o paskui atrasit kiekviena individualiai koks produktas cukru kelia g.gif

Atsakyti