Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

QUOTE(HappyAngel @ 2010 04 11, 13:38)
Šiaip tai Jūsų nėštumą prižiūrinti gydytoja turi duoti siuntimą tam testui pasidaryti. Beje, jį daro ne visoms, tai jei Jums neduoda, gal jo visai ir nereikia? 4u.gif

Siuntimą davė, tik pati gydytoja nežinojo, kur tuos testus daro. Kitos nestuke.gif turbūt didesnėms poliklinikoms priklauso, ten matyt visokius tyrimus daro, o maniškėj nea. Užtat ir klausiu, kur dar galima pasidaryti, nes paskui jau vėlu bus.
Atsakyti
QUOTE(sskiedra @ 2010 04 12, 11:27)
Siuntimą davė, tik pati gydytoja nežinojo, kur tuos testus daro. Kitos  nestuke.gif turbūt didesnėms poliklinikoms priklauso, ten matyt visokius tyrimus daro, o maniškėj nea. Užtat ir klausiu, kur dar galima pasidaryti, nes paskui jau vėlu bus.

...o daro jį tai tikrai visur kur ir bendrą tyrimą, aš asmeniškai tai 10 lt. mokėjau ax.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu savo patirtimi...
Man poliklinikos ginekologė išrašė siuntimą atlikti gliukozės tolerancijos testą (GTT) dėl to, kad pirmas vaikas gimė didelis (virš 4200 gr) ir antro vaikelio prognozuojamas didelis svoris. Mano nėštumui 24 sav.
GTT atliekamas paprastoje poliklinikos laboratorijoje, kur kraują ima (bent jau pas mus Centro poliklinikos Lukiškių filiale). Mokėti nieko nereikėjo. Reikėjo tik turėti 75 gr. gliukozės.
Ginekologė pravedė prieš GTT instrukciją: savaitę nevalgyti medaus (nes jis dažniausiai iškreipia visą atsakymą ir kaip sako ginekologė "nei mes, nei pacientės paskui sau vietos nerandam, kame reikalas"), paskutinę parą prieš testą riboti saldumynus (tuo pačiu ir džiovintus vaisius), 12-14 valandų nieko nevalgyti bei negerti. O šiaip valgyti įprastą maistą.
Vakare apie 16 val. suvalgiau saldžią bandelę (buvau pamiršus apie apribojimus), keletą obuolių, 19 val. paskutinį kartą labai gerai pavalgiau (sriuba, sumuštiniai, daržovės, arbata su pienu)ir iki tyrimo 8 val. ryto nieko nei valgiau, nei geriau. Iš tikrųjų, kaip nekeista, ir nelabai norėjosi.
8 val. paėmė kraują iš VIENOS, liepė 5 min. laikyti ištiesusią ranką. Kai už 10 min. buvo jau rezultatai 4,72, leido daryti toliau tyrimą, paėmė gkliukozę, skiedė su šiltu vandeniu, dar pasakiau kad didelę citriną turiu, tai leido išspausti sultis, kurių nepagailėjau, ir liepė išgerti.
Įspūdžiai nelabai: šilta + be galo saldu + be galo rugštu (gailėjaus, kad tiek daug sulčių įpiliau), bet mažais gurkšniukais įmanoma išgerti.
Liepė sėdėti ramybės būsenoje poliklinikoje 2 val. Prieš darant antrą tyrimą paklausė, ar tikrai neišvėmiau gliukozės, nes jei išvėmiau, bus netikslus rezultatas. Kadangi neišvėmiau paėmė vėl iš VIENOS kraują ir už 10 min. pranešė rezultatą: 4,56.
Buvau be galo laiminga, nes į tyrimą jau ėjau su mintim, kad turiu tą gestacinį diabetą, bet ačiū Dievui - viskas tvarkoje!!!

Atsakyti
QUOTE(antoschka @ 2010 04 14, 12:38)
Pasidalinsiu savo patirtimi...
Man poliklinikos ginekologė išrašė siuntimą atlikti gliukozės tolerancijos testą (GTT) dėl to, kad pirmas vaikas gimė didelis (virš 4200 gr) ir antro vaikelio prognozuojamas didelis svoris. Mano nėštumui 24 sav.
GTT atliekamas paprastoje poliklinikos laboratorijoje, kur kraują ima (bent jau pas mus Centro poliklinikos Lukiškių filiale). Mokėti nieko nereikėjo. Reikėjo tik turėti 75 gr. gliukozės.
Ginekologė pravedė prieš GTT instrukciją: savaitę nevalgyti medaus (nes jis dažniausiai iškreipia visą atsakymą ir kaip sako ginekologė "nei mes, nei pacientės paskui sau vietos nerandam, kame reikalas"), paskutinę parą prieš testą riboti saldumynus (tuo pačiu ir džiovintus vaisius), 12-14 valandų nieko nevalgyti bei negerti. O šiaip valgyti įprastą maistą.
Vakare apie 16 val. suvalgiau saldžią bandelę (buvau pamiršus apie apribojimus), keletą obuolių, 19 val. paskutinį kartą labai gerai pavalgiau (sriuba, sumuštiniai, daržovės, arbata su pienu)ir iki tyrimo 8 val. ryto nieko nei valgiau, nei geriau. Iš tikrųjų, kaip nekeista, ir nelabai norėjosi.
8 val. paėmė kraują iš VIENOS, liepė 5 min. laikyti ištiesusią ranką. Kai už 10 min. buvo jau rezultatai 4,72, leido daryti toliau tyrimą, paėmė gkliukozę, skiedė su šiltu vandeniu, dar pasakiau kad didelę citriną turiu, tai leido išspausti sultis, kurių nepagailėjau, ir liepė išgerti.
Įspūdžiai nelabai: šilta + be galo saldu + be galo rugštu (gailėjaus, kad tiek daug sulčių įpiliau), bet mažais gurkšniukais įmanoma išgerti.
Liepė sėdėti ramybės būsenoje poliklinikoje 2 val. Prieš darant antrą tyrimą paklausė, ar tikrai neišvėmiau gliukozės, nes jei išvėmiau, bus netikslus rezultatas. Kadangi neišvėmiau paėmė vėl iš VIENOS kraują ir už 10 min. pranešė rezultatą: 4,56.
Buvau be galo laiminga, nes į tyrimą jau ėjau su mintim, kad turiu tą gestacinį diabetą, bet ačiū Dievui - viskas tvarkoje!!!

...svarbiausia, kad viskas OK drinks_cheers.gif
...tik keisčiausia, kad gydytoja liepė nevalgyti medaus savaitę ir pan. nes taip ir yra iškreipiamas tyrimo rezultatas, man pvz. liepė tik iš vakaro neprisivalgyti vakare ir tiek cool.gif
Atsakyti
QUOTE(niurzga123 @ 2010 04 11, 21:48)
matyt skanu visoms, kam cukrus pakiles.. nieko tau ji gero nepapasakos.. pas endokrinologa siuntima duos, ir lieps dietos laikytis..  mirksiukas.gif

Taip ir buvo smile.gif
KMUK nuo pirmadienio iki penktadienio praleidau... pailsėjau blush2.gif Keturis kartus per dieną pirštus badė, cukrai žemi buvo tai pasak endokrinologo V. Petrenkos su tokiais savo rodikliais galiu ramiai gyvent ax.gif bet dietos vistiek reiks pasilaikyti iki nėštumo galo ir kas savaitę dvi valandos po valgio kraujo tyrimą daryti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(čiaudanti bitė @ 2010 04 17, 14:52)
Taip ir buvo smile.gif 
KMUK nuo pirmadienio iki penktadienio praleidau... pailsėjau blush2.gif  Keturis kartus per dieną pirštus badė, cukrai žemi buvo tai pasak endokrinologo V. Petrenkos su tokiais savo rodikliais galiu ramiai gyvent ax.gif  bet dietos vistiek reiks pasilaikyti iki nėštumo galo ir kas savaitę dvi valandos po valgio kraujo tyrimą daryti doh.gif

na daugumai cia taip pasibaigia mirksiukas.gif ne tu viena cia ant dietos sedi mirksiukas.gif gerai kad man jau nedaug liko iki nestumo galo blush2.gif
Atsakyti
Dariau šiandien GTT. 4,5 ir 7,2 .
Atsakyti
QUOTE(Musmire @ 2010 04 21, 19:38)
Dariau šiandien GTT. 4,5 ir 7,2 .

...ir ką gydytoja sako? nes kiek suprantu skirtingose klinikose skirtingos normos, pas mus klinikoj iki 6,4, o pas mane buvo 8 tai dabar gyvenam su insulinu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(...sara... @ 2010 04 22, 12:34)
...ir ką gydytoja sako? nes kiek suprantu skirtingose klinikose skirtingos normos, pas mus klinikoj iki 6,4, o pas mane buvo 8 tai dabar gyvenam su insulinu  verysad.gif

gydytoja sakė,kad iki 7,5 neperlipa normos, nors jau prie didesnių. Liepė keist mitybą,mažiau saldumynų ,nesinervinti. Vaistinėj pasiėmiau aparatėlį gliukozei nustatyti namuose , tai dabar sutarėm,kad vis pamatuosiu gliukozę pati . Paskui vėl kartos tyrimą . pas gydytoją eisiu gegužės 6d.
Atsakyti
O man gydytoja sakė, kad galiu valgyti viską, kaip įprastai, tik prieš paskutinę dieną nepiktnaudžiaut saldžiais dalykai... ir tas paskutinės 12-14 val. negerti ir nevalgyti... ax.gif
Laukia tas džiaugsmas antradienį
Atsakyti
QUOTE(irmaliet @ 2010 04 23, 16:56)
O man gydytoja sakė, kad galiu valgyti viską, kaip įprastai, tik prieš paskutinę dieną nepiktnaudžiaut saldžiais dalykai... ir tas paskutinės 12-14 val. negerti ir nevalgyti...  ax.gif
Laukia tas džiaugsmas antradienį

na taip, mityba reikia keisti jau tada, jei rodikliai tos gliukozes blogi.. smile.gif sekmes antradieni, ir nesibaimink labai, nieko ten baisaus 4u.gif
Atsakyti
Jungiuosi jusu bureli doh.gif
Pirma kart kai dare tyrima buvo 25sav ir buvo 4,9 ir 6,79 viskas normose. Neseniai slapime rado gliukozes ir siand pakartotinai pasidariau 5,03 ir 7,83 doh.gif kai sake nuo 7,8 jau GD. Tai laukiu kada i KMUK eisiu aiskintis ka daryt doh.gif
Atsakyti