Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

Sveikos, kaip manot ar galkima tiketi tyrimo rezultatais jei mano kraujo eme antra karta tik po 1.5 val, o po val isgerus gliukozes as isvemiau, Zodziu realiai as su tuom isgertu tirpalu prabuvau tik 1 val. Tyrimo rezultatau tokie I 4.5 o po isgerimo 7.6. Kazkaip neramu, nors gine sako kad kaip ir norma. Ar ne per mazas laikas nuo isgerim oiki isvemimo ir kraujo emimo? Nes jei to antro rezultato nebutu taip arti ribos kazkaip nesukciau galvos... Aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(Meškėnė @ 2010 01 20, 20:16)
Sveikos, kaip manot ar galkima tiketi tyrimo rezultatais jei mano kraujo eme antra karta tik po 1.5 val, o po val isgerus gliukozes as isvemiau, Zodziu realiai as su tuom isgertu tirpalu prabuvau tik 1 val. Tyrimo rezultatau tokie I 4.5 o po isgerimo 7.6. Kazkaip neramu, nors gine sako kad kaip ir norma. Ar ne per mazas laikas nuo isgerim oiki isvemimo ir kraujo emimo? Nes jei to antro rezultato nebutu taip arti ribos kazkaip nesukciau galvos... Aciu uz atsakyma

Labukas, man siandien nutiko tas pats, isgeriau ta gliukoze ir po valandos isvemiau (gailiuosi, kad citrinos nepasiimiau, gal but buve geriau), krauja antra karta eme po 2 val, kaip ir priklauso, kiek klausiau sesutes tai sake, kad daktare ziures kokie bus rezultatai ir tada nuspres ar reikia kartoti tyrima ar ne. bet man kazkaip neramu, kad gali but netikslus rezultatai... gerai butu jei dar kas pakomentuotu tokia situacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lely @ 2010 02 12, 12:14)
Labukas, man siandien nutiko tas pats, isgeriau ta gliukoze ir po valandos isvemiau (gailiuosi, kad citrinos nepasiimiau, gal but buve geriau), krauja antra karta eme po 2 val, kaip ir priklauso, kiek klausiau sesutes tai sake, kad daktare ziures kokie bus rezultatai ir tada nuspres ar reikia kartoti tyrima ar ne. bet man kazkaip neramu, kad gali but netikslus rezultatai... gerai butu jei dar kas pakomentuotu tokia situacija 4u.gif

man gine sake, kad isvemimas neturi itakos rezultatams, nors man tai kazkaip sunkiai patikima... Skaiciau tai buvo 7.3, kai virsutine riba 7.7....
nu bet sake nereikia kartotoi, as tuom ir noriu tiketi... man paskui 2 sav po to lazkur toks silpnumas ir sleikstumas buvo... sako galejo isderinti organizma...
Atsakyti
Mano pirmas 7,5, antras virs 8 verysad.gif einu kita savaite i klinikas, pas endokrinologa verysad.gif verysad.gif gal kuriai buvo itariamas tas nesciuju diabetas, papasakokit kaip gyvenot su juo per likusius nestumo menesiukus..
Atsakyti
QUOTE(niurzga123 @ 2010 02 12, 20:59)
Mano pirmas 7,5, antras virs 8  verysad.gif  einu kita savaite i klinikas, pas endokrinologa  verysad.gif  verysad.gif  gal kuriai buvo itariamas tas nesciuju diabetas, papasakokit kaip gyvenot su juo per likusius nestumo menesiukus..

Svarbiausia nepanikuoti, nesinervinti, ziureti savo mityba 4u.gif

Galit apsilankyti cia:
http://www.supermama...howtopic=541284

Atsakyti
QUOTE(Meškėnė @ 2010 02 12, 12:27)
man gine sake, kad isvemimas neturi itakos rezultatams, nors man tai kazkaip sunkiai patikima... Skaiciau tai buvo 7.3, kai virsutine riba 7.7....
nu bet sake nereikia kartotoi, as tuom ir noriu tiketi... man paskui 2 sav po to lazkur toks silpnumas ir sleikstumas buvo... sako galejo isderinti organizma...

na tai gal viskas ir gerai 4u.gif ziuresim ka man sakys gine
Atsakyti
Norėjau pasiteirauti, gal kas pakomentuos: ar Gliukozės tolerancijos testą galima pasidaryti tik laboratorijose? o jeigu aš pasimatuočiau su gliukometru namie prieš gliukozės gėrimą ir paskui išgėrus po poros valandų? ar visgi būtina tirti pagal venos kraują? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lely @ 2010 02 13, 10:03)
na tai gal viskas ir gerai 4u.gif  ziuresim ka man sakys gine

parasyk paskui kai jau zinosi ka gine sake apie rezultatus. mirksiukas.gif
Papildyta:
Mamytes, o kurioms jau nustatytas gestacinis diabetas, ar kankina jus nieztejimas kuno?
Atsakyti
QUOTE(Meškėnė @ 2010 02 17, 10:55)
parasyk paskui kai jau zinosi ka gine sake apie rezultatus. mirksiukas.gif
Papildyta:
Mamytes, o kurioms jau nustatytas gestacinis diabetas, ar kankina jus nieztejimas kuno?

va jau apsilankiau pas gine, tai kai tik pasakiau, kad po valandos isvemiau gliukoze, tai sake tyrimas isvis nevertinamas, norit nustatyto viska reikia is naujo daryti.
bet kolkas nusprendem jo nekartoti, nes greiciausiai vel isvemsiu, tai sutarem, kad jei jau kils kokiu itarimu tada skubiai padarys. dabar galvoju, gal ir vertejo pakartoti g.gif bet visi kiti tyrimai (karujo, slapimo) idealus, leliukas nera per didelis, vandenu normaliai, tai gal nieko ir nera blogo.
Atsakyti
QUOTE(lely @ 2010 02 17, 16:20)
va jau apsilankiau pas gine, tai kai tik pasakiau, kad po valandos isvemiau gliukoze, tai sake tyrimas isvis nevertinamas, norit nustatyto viska reikia is naujo daryti.
bet kolkas nusprendem jo nekartoti, nes greiciausiai vel isvemsiu, tai sutarem, kad jei jau kils kokiu itarimu tada skubiai padarys. dabar galvoju, gal ir vertejo pakartoti g.gif  bet visi kiti tyrimai (karujo, slapimo) idealus, leliukas nera  per didelis, vandenu normaliai, tai gal nieko ir nera blogo.

Mat kaip cia buna... tai dabar ir susibalamutinau... man sako kad kartoti nereikia.. zodziu kiek gyd tiek nuomoniu.... ir kaip cia geriau padarius...
Atsakyti
QUOTE(Meškėnė @ 2010 02 17, 20:17)
Mat kaip cia buna... tai dabar ir susibalamutinau... man sako kad kartoti nereikia.. zodziu kiek gyd tiek nuomoniu.... ir kaip cia geriau padarius...

tai va tas ir nervuoja, kad kiek daktariu tiek nuomoniu, nors siaip logiskai mastant jei jau isvemta tai manau, kad negali but tikslus vertinimas, nors ka gali zinot smile.gif
Atsakyti
pas mane 4,85 o isgerus gliukoze 5,05, tai sake cia viskas gerai nestuke.gif
Atsakyti